Форум Рідного Міста

Державна програма забезпечення житлом молоді

Роман Голощук - 14-12-2005 у 16:38

Маю бажання спробувати отримати пільговий довготерміновий кредит на житло. Для цього потрібно спершу стати на квартирний облік у міській раді.
Якщо хтось має інформацію куди це треба звертатися, коли і які документи треба для цього мати прошу поділитися.
Дякую!

Demyan - 14-12-2005 у 17:22

там здається спершу треба мати довідку що не хватає квадратних метрів на встановлені норми в прописаній квартирі. Доречі хто знає які зараз ті норми?

Роман Голощук - 15-12-2005 у 15:13

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Demyan
там здається спершу треба мати довідку що не хватає квадратних метрів на встановлені норми в прописаній квартирі. Доречі хто знає які зараз ті норми?


Здається, не більше ніж 9 м.кв житлової площі на 1 особу.

Demyan - 15-12-2005 у 15:14

а взагалі на скільки я знаю ще й треба кілька років потім стояти в черзі за цим кредитом

Тарас Гулка - 15-12-2005 у 23:01

Я дізнавався про такий кредит 1.5 роки тому. Тоді виглядало так: навіть виконавши всі норми, зібравши всі довідки та ін. і ставши на чергу - кредит не світив. Справа в тому, що на той час у черзі стояло 357 чол., а в рік давали кредити на 15-20 сімей. Якщо комусь із подружжя стукає 30 - з черги викидають. Тепер правда вроді 35, але суті воно не міняє.
Якби тобі було років 16-18 то може і дочекався б :(
Я думаю що за останній рік нічого принципового не змінилося. Хіба черга стала довша.

Перелік документів необхідних для зарахування на квартирний (кооперативний) облік

Роман Голощук - 21-12-2005 у 14:12

1. Заява (із завіреними підписами бажаючих стати на квартирний облік)
2. Довідка з місця проживання про склад сім`ї та реєстрацію за останні 5 років.
3. Акт обстеження житлових умов (видається ЖЕКом).
4. Копії свідоцтва про право власності та технічного паспорта (у випадку проживання у приватизованій квартирі)
5. Довідки з місця праці дорослих членів сім`ї (з інформацією про те, чи перебувають на квартирному обліку за місцем праці).
6. Копії документів, які підтверджують родинні відносини.
7. Копії документів, які підтверджують право на пільги (при необхідності)
8. Копії паспортів (стор.1,2,10,11).
9. Папка та 5 конвертів.
У необхідних випадках до заяви додаються довідка (витяг з рішення районної адміністрації про невідповідність житлового приміщення встановленим санітарним і технічним вимогам, копія договору піднайму жилого приміщення).
При собі необхідно мати оригінали документів, з яких зроблено копії.
Прийом документів у кімнаті 117 кожного вівторка з 10.00 до 13.00 та четверга з 15.00 до 18.00.

P.S. Дякую за відповіді, але я сам вже знайшов потрібний перелік документів і вирішив його розмістити - може комусь також стане у нагоді.

Громов Сергій - 21-12-2005 у 16:24

Мій коллега обзбирав всі документи, а йому пошепки повідають - що йому нічого не світить НІКОЛИ, бо для своїх бракує :rolleyes: - от і думайте як хочете.

Ярема П. - 21-12-2005 у 17:17

В Києві та сама фігня, всі якимось правдами-неправдами стають на чергу, і чекають кредитів. На заробітки треба їхати, знов, а так не хочеться...

Ярема П. - 21-12-2005 у 17:25

А взагалі я всіх відсилаю до статті, яку я недавно на УкрПравді читав:
http://world.pravda.com.ua/news_print/2005/9/21/33703.htm

Короткий вступ:

Цитата:

Маючи гідну офіційну заробітну плату в стабільній і прибутковій компанії, от уже п'ять місяців я намагаюся купити маленьку квартиру в Києві. Але оскільки ціни на квартири зашкалюють, купити житло я можу тільки в кредит. Ця історія в трьох частинах і драматичному фіналі про те, чому моя мрія взяти кредит і купити квартиру не може здійснитися.

Зміни на краще?

Роман Голощук - 1-3-2006 у 13:00

З 28.02.06 черговість отримання молодими родинами пільгових довгострокових кредитів на будівництво та придбання житла за Державною програмою забезпечення молоді житлом визначатиме комп’ютерно-рейтингова система

Докладніше тут: Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву

На Рясному будуватимуть житло для молодих сімей

Роман Голощук - 15-5-2007 у 15:50

Львів отримає вже цього року 60-70 мільйонів гривень з державного бюджету, якщо міська рада виділить земельну ділянку під молодіжне житлове будівництво у рамках державної програми. Про це під час засідання комісії щодо молодіжного кредитування у Львівській міській раді повідомив голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву при Кабінеті Міністрів Валерій Омельчук учора, 14 травня.

Будівництво здійснюватиме госпрозрахункове підприємство, яке створив Фонд, що у свою чергу виступить лише замовником. За словами Валерія Омельчука, загалом під цю програму з державного бюджету планується залучити до 1 мільярда гривень (по Україні). Вартість 1 квадратного метра у збудованому будинку становитиме 3300 гривень.

«По цій ділянці у мікрорайоні Рясне уже є попереднє рішення сесії міськради. Площа ділянки – 1,26 га, – розповів у коментарі ЗІКу Валерій Омельчук. – Мова йде про виділення цієї земельної ділянки під соціальну програму – державну програму забезпечення житлом молоді, яка перебуває на квартирному обліку і потребує покращення житлових умов».

Певні застереження щодо пропозицій Фонду висловив директор департаменту містобудування Львівської міськради Андрій Павлів. За його словами, перш ніж починати щось робити, треба мати чітку програму дій. У той же час у Львові наразі немає комплексної програми житлового будівництва, не кажучи вже про один її сектор – молодіжне будівництво. Андрій Павлів повідомив, що на розробку такої програми потрібно півроку, і цим питанням вже займаються фахівці із НУ «Львівська політехніка».

Також директор департаменту містобудування зазначив, що 3300 гривень – це нереальна ціна за один квадратний метр, оскільки у Львові собівартість житла уже переходить межу у 4000 тисячі гривень.

Валерій Омельчук у розмові з кореспондентом ЗІКу зазначив, що частково погоджується із цим зауваженням Андрія Павліва: «Насправді, є так звана опосередкована ціна, яка встановлюється Міністерством будівництва та архітектури і яка застосовується при розрахунках в державних програмах. Ми змушені її застосовувати. Я погоджуюся з Андрієм Павлівим, що це ціна занижена, спеціалісти міністерства у неофіційних розмовах визнають це».

При цьому голова правління фонду зазначив, що 3300 грн – собівартість будівництва без підведення інженерних мереж. Якщо ж враховувати ще цю статтю, то це додає зверху ще 25-30 відсотків. «Це вже додаткові навантаження, і тут ми виходимо на ту цифру, яку назвав Андрій Павлів. Але те, що без інженерних мереж можна у Львові за собівартостю без надприбутків за державною програмою збудувати за 3300– так», – наголосив Валерій Омельчук.

Зрештою львівські чиновники та представники депутатського корпусу міськради, які взяли участь у засіданні комісії, наполягли на тому, щоби в ухвалі сесії, згідно з якою відбудеться виділення земельної ділянки, також були прописані прозорі умови на що вона йде, а також перелік черговиків – молодих сімей, які зможуть отримати кредити під збудовані квартири.

«Ці програми працюють в Україні, починаючи з 1998-1999 років. У Львові за пільговими кредитами житло отримало 312 молодих сімей, а по частковій компенсації – 628, всього – 934 сім’ї. Однак менше тисячі за вісім років – це дуже мало. Нам треба виходити хоча би по 500 сімей у рік. Для цього необхідно виділяти землю під забудову. Якщо ж мова йтиме про аукціони, то державний фонд по державній програмі не зможе приймати у них участь, повинна бути інша процедура, бо це соціальна програма», – прокоментував ЗІКу результати засідання комісії Валерій Омельчук.
Джерело: ЗІК

Ярема П. - 16-5-2007 у 23:54

Мені цікаво, чи хоч хтось з форуму скористався хоч якоюсь з тих програм?

Роман Голощук - 17-5-2007 у 09:56

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ярема П.
Мені цікаво, чи хоч хтось з форуму скористався хоч якоюсь з тих програм?


Я у 2006 році став на чергу. Зараз десь на 200 місці. Таке враження, що черга сунеться тільки в одному напрямку - себто у бік збільшення :-(

Роман Голощук - 21-7-2007 у 11:15

Комісія молодіжної політики, спорту та оздоровлення Львівської міської ради спільно з представниками Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву визначила список позичальників, яким цього року нададуть пільгові молодіжні кредити на житло. Загалом на молодіжне пільгове кредитування у міському бюджеті в цьому році передбачено 3,5 млн. гривень. Відповідно до формули, яка визначена в ухвалі № 939 комісія молодіжної політики рекомендувала на розгляд виконавчого комітету список позичальників, який налічує 22 сім’ї, – повідомила прес-служба Львівської міської ради.

P.S. А всього у черзі на отримання пільгових молодіжних кредитів на житло зареєстровано більше 2000 сімей!

Богдана Курилюк - 22-7-2007 у 17:24

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Роман Голощук
Маю бажання спробувати отримати пільговий довготерміновий кредит на житло. Для цього потрібно спершу стати на квартирний облік у міській раді.
Якщо хтось має інформацію куди це треба звертатися, коли і які документи треба для цього мати прошу поділитися.
Дякую!


Рік тому пробувала щось таке робити в Коломиї, але почула стільки всіх вимог... :(
І в результаті просто здалася... Здавалося легше вже ті гроші на квартиру назбирати, як дочекатися на кредит :rolleyes:

Ірина Назарова - 22-4-2009 у 20:21

Ойой тільки настрій попсули((((((

Роман Голощук - 19-2-2010 у 20:36

У Львові збільшили граничний вік для молодіжного житлового кредитування

Депутати Львівської міської ради під час сесії 18 лютого затвердили ухвалу, згідно з якою збільшено граничний вік громадян, які втратили право на отримання кредиту на будівництво (придбання) житла, у зв’язку з досягненням граничного віку – 35 років.

Відповідно до рішення, право на отримання кредиту на будівництво (придбання) житла мають сім’ї та одинокі молоді громадяни, які відповідно до законодавства визнані такими, що потребують поліпшення житлових умов, перебували на обліку у Львівському регіональному управлінні Державної спеціалізованої установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву», були включені до списку кандидатів на отримання пільгових довготермінових кредитів на будівництво (реконструкцію) і придбання житла за рахунок коштів міського бюджету м.Львова і втратили право на отримання молодіжного кредиту у зв’язку з досягненням граничного віку – 35 років включно, а саме: кредит на 20 років може одержати сім’я, в якій мати (батько) віком до 40 років включно, має неповнолітніх дітей (дитину), або одинокі громадяни віком до 40 років включно.

Термін надання кредиту на 30 років – має сім’я, в якій мати (батько) віком до 30 років включно, має неповнолітніх дітей (дитину) та одинокі громадяни віком до 28 років включно. Зміни внесено до ухвали міської ради від 18.12.2007 № 1379 «Про затвердження Програми забезпечення житлом молодих сімей та одиноких молодих громадян м. Львова на 2007-2012 роки».

Джерело: http://www.zik.com.ua/ua/news/2010/02/19/217622

P.S. Ех, якби ж то ще реально щось будували та надавали ці пільгові кредити :(

Соломія Федушко - 19-2-2010 у 21:02

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Роман Голощук
У Львові збільшили граничний вік для молодіжного житлового кредитування

Відповідно до рішення, право на отримання кредиту на будівництво (придбання) житла мають сім’ї та одинокі молоді громадяни, які відповідно до законодавства визнані такими, що потребують поліпшення житлових умов, перебували на обліку у Львівському регіональному управлінні Державної спеціалізованої установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву», були включені до списку кандидатів на отримання пільгових довготермінових кредитів на будівництво (реконструкцію) і придбання житла за рахунок коштів міського бюджету м.Львова і втратили право на отримання молодіжного кредиту у зв’язку з досягненням граничного віку – 35 років включно, а саме: кредит на 20 років може одержати сім’я, в якій мати (батько) віком до 40 років включно, має неповнолітніх дітей (дитину), або одинокі громадяни віком до 40 років включно.

Термін надання кредиту на 30 років – має сім’я, в якій мати (батько) віком до 30 років включно, має неповнолітніх дітей (дитину) та одинокі громадяни віком до 28 років включно.

прямо як у казці :) тільки якби ще не підняли ціни на житло і кредит був у межах розумного, тобто під силу сплатити молодим сім'ям та громадянам з такими заробітними платами, які зараз є у більшості :(
але жити 20-30 років з кредитом :rolleyes:

Юрій Сєров - 19-2-2010 у 21:03

З сьогоднішніми темпами надання кредитів могли зразу до 60 продовжити.