Форум Рідного Міста

Дневной Дозор (Daywatch)

ich /Віталій Бондаренко/ - 11-1-2006 у 21:37

[color=darkred]Дневной Дозор[/color]
[color=darkblue]Daywatch[/color]



[color=darkred]Огляд від Джона Сільвера[/color]
http://www.kino.orc.ru/js/soon/2006/ddozor.shtml

[color=darkred]Рецензія від Екслера[/color]
http://www.exler.ru/films/10-01-2006.htm






Ціна квитків в кінотеатрі "Кіно" на цей фільм 12-18 грв.

Думаю наразі це найліпший фільм цього століття. Браво! Рекомендую обов'язково подивитись саме в кінотеатрі.

root - 11-1-2006 у 21:57

>Думаю наразі це найліпший фільм цього століття.
>Браво! Рекомендую обов'язково подивитись саме в кінотеатрі.

Це пиар. Треба ще згадати прокладки і шампунь від лупи.
Цікаво - а чом мацкалі не піднімуть ціни на свої
кінападєлки до рівня Європейських і НАТОвських.
В них же це очьнь моодна.

Наталка - 11-1-2006 у 23:30

2 root: Цей допис не робить вам честі. І я гадаю, що нам, українцям, варто б зняти щось своє, яскраве, видовищне і цікаве, бо наразі не зрозуміло, яке підгрунття, якщо воно взагалі може бути, є у таких висловлювань, і в такої пихи. Якщо чесно, я росіянам у цьому плані - в кінематографічному - по-доброму заздрю. Чи, може, я щось забула? То нагадайте мені українську кінопрем’єру - я про художні стрічки говорю - хоча б протягом останніх трьох років. У наших кіномитців (і не тільки) так багато гонору - шкода лишень, що його на великому екрані не покажеш. :mad:

Ярема П. - 11-1-2006 у 23:58

Якісь ті українські фільми недавні трохи ідіотські, поки знайдеш в них зміст... Згадую Мамая, чекав з нетерпінням, в результаті після перегляду вийшов з відчуттям, що я чогось невторопав. Єдине, то Нескорений подивився з задоволенням.

Наталка - 12-1-2006 у 00:29

Мені "Мамай" сподобався, справив сильне враження, але це справа така, на колір і смак товариш не всяк. Я про інше сказати хотіла: нам зараз, імхо, катастрофічно бракує саме масових фільмів, і різних жанрів. Де українські комедії, мелодрами, бойовики, трилери, жахи?.. Де це все і чому за мене хтось робить вибір, із премудрим виглядом говорячи: "Це низький жанр, нашим людям цього не потрібно, тому ми таке знімати не будемо, а хто дивитиметься закордонні фільми цього жанру, того ми нещадно критикуватимемо, щоби знав!". Я так мрію побачити яскраву українську мелодраму, не "мило", а саме фільм, якісний, красивий... Детектив хотіла б побачити на екрані, трилер... Але з таким підходом я помру раніше, аніж це побачу... :(

Ярема П. - 12-1-2006 у 00:46

Хе, треба починати з того, що небагато з продюсерів читають українську літературу, щоб по ній ставити свої фільми. А шкода, для екранізації є купа матеріалу. Комедій українських я щось не можу згадати, мелодрам нема, за бойовики, жахи і триллери то само. Студія Довженка продукує кліпи, павільйони в запустінні, недавно скорочував собі шлях через неї через дірку в паркані...

Наталка - 12-1-2006 у 07:04

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ярема П.
...Комедій українських я щось не можу згадати, мелодрам нема, за бойовики, жахи і триллери то само. Студія Довженка продукує кліпи, павільйони в запустінні, недавно скорочував собі шлях через неї через дірку в паркані...


Власне. Зате зверхньо обізвати творіння інших "кінападєлкамі" - це ми можемо, на це кеби вистачає... Дурне діло нехитре. :mad: Мабуть, мої повідомлення в цій темі - оф-топ, але вже просто наболіло.
А "Денну варту" я ще не бачила. Якщо вийде переглянути - обіцяю написати враження.

root - 12-1-2006 у 16:40

Пробував дивится Ночной Дозор - перший кадр - цей рускій "Афоня"
в якомусь горшкові - "шоломові". На цьому і закінчив перегляд.
Але ніц я не казав шо кіно погане - і кіно хороше, і газ,
і щі. Мій пост про принциповість і принципи. До чого тут укр фільми?

ich /Віталій Бондаренко/ - 12-1-2006 у 18:13

Цитата:
[Це пиар.

це не пиар... Я бачив багато різного кіно і впевнено можу сказати що Дневной Дозор - шедевр режесури і акторської гри.

Наталка - 12-1-2006 у 19:25

Цитата:
Оригінальне повідомлення від root
Мій пост про принциповість і принципи. До чого тут укр фільми?


Імхо, ваш пост про неповагу, а до чого тут укр. фільми... Ну, бо тема у розділі "Кіно", йдеться в ній про російський фільм, от я й подумала, чому ми такі бідні, якщо такі розумні?.. Відповіді не знайшла.

Цитата:
Оригінальне повідомлення від root
...Але ніц я не казав шо кіно погане - і кіно хороше, і газ,
і щі.


Все ясно. Як казав незабутній О. Бендер, питань більше не маю...

Тарас Ільчишин - 13-1-2006 у 00:45

Цитата:
Оригінальне повідомлення від ich /Віталій Бондаренко/
Цитата:
[Це пиар.

це не пиар... Я бачив багато різного кіно і впевнено можу сказати що Дневной Дозор - шедевр режесури і акторської гри.


і він переважає всі фільми Бергмана, Феліні, Хічкока. Якщо ти так кажеш, то значить ти ще ніц не бачив.

Наталка - 14-1-2006 у 18:19

Щойно повернулася з перегляду “Денної варти”.

Похід на цей фільм став для мене несподіваним - вельми приємний сюрприз. Сам фільм також приємно здивував. Кажучи по честі, я просто у захваті. Так, це не фільм Фелліні чи Хічкока, це – чудове, яскраве, видовищне, якісне розважальне кіно з гарною режисурою і вражаючою акторською грою. На акторку Галину Тюніну (Ольга), коли вона грає чоловіка в жіночому тілі, я просто молитися була готова – так мене зачарувала її гра. Добірний гумор, завжди до місця, чарівні романтичні сцени – хай там що кажуть премудрі критики, а особисто я захоплена і обіймами головних героїв Антона (Костянтин Хабенський) та Світлани (Марія Порошина) на квітучому острові в оточенні водоспадів, і тим, як вишукано відьмочка Аліса (Жанна Фріске) спокушає вампірчика Костю (Олексій Чадов). (І нехай засоромляться ті розумники, котрі у численних рецензіях, читаних мною, стверджують, що він для неї хіть, розвага, але не любов. Любов він для неї. Та ще й яка... Бо – імхо – кохання буває різним, дуже різним, але від цього не перестає бути коханням). Гра Валерія Золотухіна (батько Кості) – це Гра Майстра. Віктор Вержбицький (Завулон) – блискучий, парадоксальний, іронічний і страшний - така собі жива відповідь на питання, у чому ж секрет привабливості темних сил. Про спецефекти скажу лише одне – вражає. І ще – це знову імхо, але я маю право на особисту думку: “Денна варта” – це добрий фільм. Що далі, то сильніше я це ціную, це для мене дуже важливо. Справді, добрий фільм. Фантастичні бойовики теж бувають такими...
Дозволю собі невеличке резюме, процитувавши в ньому слова коханого: якщо ми почнемо прямо зараз робити своє кіно, то років через двадцять, може, щось подібне і знімемо. А від себе додам – дуже хочеться дожити до того часу, коли українці знімуть якісний, цікавий, видовищний фільм, запустять його в прокат, зароблять трохи грошей, а потім знімуть ще один фільм. І ще, і ще... Чи ж доживу?

P.S. З нетерпінням чекатиму “Сутінкової варти”.

Тарас Ільчишин - 15-1-2006 у 12:08

п. Наталя, а ви книгу читали чи ні? бо в мене багнато знайомих, які не читали книги відгукуються про цей фільм із захопленням, а от ті, що читали книгу всі кажуть, що слабенько, сподівання не оправдало, хоч в порівнянні з першим дуже піднялись.

Наталка - 15-1-2006 у 13:49

Читала, але просто завчасно була попереджена, що під час перегляду від спогадів про прочитане слід повністю абстрагуватися, бо це не екранізація. Абстрагуватися я вмію, це мені вдалося, тому й враження від фільму якнайкращі. :saint:

Василь Яворський - 16-1-2006 у 11:02

Суперечку навколо співвідношення фільм/книга вирішив сам Лук"яненко. В останній книзі про дозори ("Останній дозор") вні посилається на фільми як на сон Єгора.
Щодо фільму: фільм дуже і дуже якісний. Я б не став його прирівнювати до кінокласики, він не є чимось надзвичайним. Це просте дуже якісне розважальне кіно. Просто останнім часом нам впихують різний кіномотлох з екранів кінотеатрів, і ми не звикли до якісно знятого фільму. "Денний дозор" це власне дуже якісно зняте кіно, про яке можна сміливо говорити, що входить у п"ятірку (а може і у трійку) кращих фільмів російського виробництва.

Роман Голощук - 30-1-2006 у 13:38

Мав можливість переглянути цей фільм. Приєднуюсь до вражень Наталі - фільм дійсно гарний. Хороша режисура, фахова гра акторів, якісні спецефекти. Мені особливо сподобалась сцена руйнування Москви ;)

P.S. З нетерпінням чекатиму коли наші "митці" зможуть знімати такі фільми. Але коли це станется? :(

Юрій Сєров - 30-1-2006 у 13:51

І я переглянув.
Купа екшну, в сюжеті розібрався слабо. Можливо тому, що не бачив першого. Так собі фільм, але як для росіян, то мабуть круто.

Наталка - 30-1-2006 у 15:44

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
...Так собі фільм, але як для росіян, то мабуть круто.


Власне, сподобався фільм чи ні - то справа смаку, але і для мене це круто, хоч я й не росіянка. Бо для мене не круто не знімати н і ч о г о взагалі. А коли наші кіномитці замість розмов про високе знімуть щось подібне, я відкоркую пляшку шампанського. Якщо доживу і ще зможу тримати в руках келих.

Дискусія починає нагадувати мені безкінечні розмови про те, чи потрібні в Україні детективи та любовні романи... Сумно... :(