Форум Рідного Міста

Підтримайте рідну мову!

MaxymPidboljachny - 18-1-2006 у 13:33

Як на мене - це важливо: http://www.**********.in.ua/
Може ще хтось не в курсі - тож даю лінк і закликаю підтримати рідну мову.
Звісно, результати передбачувані - цільова аудиторія сайту і таке інше, але все ж, вважаю, варто поборотися.

Роман Ромашка - 18-1-2006 у 13:41

Я особисто прогінурую це янучарський виклик!
Всеодно за буде більше. Незалежно від того які цифри будуть в реальності.
:baddevil:

Тарас Задорожний - 18-1-2006 у 13:56

Вважаю, шо це проста трата часу та грошей. Власники наших мобільних операторів не говорять ні слова українською. А от прибутки від таких референдумів у них зростуть. :mad:

Василь Яворський - 18-1-2006 у 14:08

Меті от цікаво, як будуть перевірятися результати цього "референдума"... Головна ідея його показати, що вони дуже демократично зібрали інформацію, а результати осьдечки: (приблизно вгадаю) 70 "ЗА" - 30 "ПРОТИ" :mad:

Андрій Пелещишин - 18-1-2006 у 14:09

Взагалі опитування на взірець вказаного сайту, як на мене мали би переслідуватися державою як такі, що розпалюють національну ворожнечу.
А нормальним людям я би категорично радив утриматися від будь-якої участі в таких акціях, як у формі простого голосування, так і в формі піару.
Надалі такі теми просто видалятиму.
Сьогодні мені вже троє в асю кинули цей лінк. Ви що не розумієте, що ради цього воно і робиться і кому ви помагаєте, кидаючи лінки на них на форумах?
Лінк зараз потру.
А ще дуже раджу почитати ось це
http://misto.ridne.net/viewthread.php?tid=1299

Роман Ромашка - 18-1-2006 у 15:29

Щодо таких голосувань, то ще треба врахувати що деякі люди (напрклад я) мають цілі колекці сім-карток. І, відповідно, якби голубі не тріпалися, проголосувати можна стільки, скільки скільки маєш карточок. А джинсоджусів і глюків було роздано стільки, що будь-яке олосування можна спотворити х верху до голови.
І ще одне не варто забувати, СКМ володіє 49% Астеліта (ТМ Life :) )

MaxymPidboljachny - 18-1-2006 у 15:34

Думаю, щодо розпалювання ворожнечі ви дещо драматизуєте. Утім, воля ваша.
Додам іще, що результати динамічно висвітлюються на сайті (співвідношення приблизно 60 до 40), динаміка, як у мене склалося враження, дійсно змінюється з голосуванням (хоча й перевірити це проблематично) . Проте, щодо того чи голоси враховують - я не полінувався зателефонувати у їх підтримку. Шпигунські пристрасті: говорячи російською, назвав код, присвоєний моєму голосу, сказав що помилився і попросив змінити "за" на "проти" - дівчинка після паузи (і клацання клави) відповіла, що голос мій і так "проти". За годину мій колега зробив усе те саме, лише проголосувавши "за", і попросивши поміняти на "проти". Кажуть, що поміняли.

Андрію Пелещишину. Я нормальна людина (в мене і довідки є - коли на роботу йшов - брав; на права - брав). Утім, я не вважаю, що ви маєте рацію. Як і не вважаю, що своїм повідомленням розпалював міжнаціональну ворожнечу. Зрештою, я нічого ворожого до росіян і не казав. А ви своїм повідомленням позиціонуєте мене до ненормальних. Може і свій пост потрете? ;) (уточнюю - останнє значною мірою жарт)

Captivitas - 18-1-2006 у 15:35

Як там постійно на 5 каналі попереджають "результати опитування не є репрезентативними". А наші оператори заробити завжди раді.

MaxymPidboljachny - 18-1-2006 у 15:54

Ну так, не є. І юридичної сили, певна річ, ніякої не матиме. Але ж не варто їм давати можливість кричати, що "100 % за!!!". Еге ж?

Андрій Пелещишин - 18-1-2006 у 16:47

Цитата:
к і не вважаю, що своїм повідомленням розпалював міжнаціональну ворожнечу.

Не Ви, а власники сайту. Самою постановкою питання. У першу чергу формою - "ви за чи проти російської мови".
Цитата:
А ви своїм повідомленням позиціонуєте мене до ненормальних

І не потрібно перекручувати мої слова, на Форумі перекручення чужих думок не вітається. Я ненормальним вас не називав. Читайте уважно
Я порадив лише нормальним людям, до яких відношу і Вас, утримуватися від таких голосувань.
Якщо з цього Ви зробили висновок, що я назвав Вас ненормальним, ну то звиняйте..

MaxymPidboljachny - 18-1-2006 у 17:14

Що ж. Добродію Андрію. Якщо ви ставите питання так...
Я вимагаю повернення лінку на місце та принесення вибачень мені у зв"язку з завуальованим звинуваченням у розпалюванні міжнаціанальної ворожнечі. Аргументую свою вимогу тим, що я НЕ ЗАКЛИКАВ ні до чого, окрім висловлення людьми думки з приводу визнання чи невизнання російської другою державною. Формально - я навіть не закликав голосувати проти підтримки цього визнання. Я закликав підтримувати рідну мову, а це вже яка кому рідна. Звинувачування на кшалт "це видоювання грошей" - безпідставні. Як до мене, до людини що закликає голосувати - я з цього вигоди ніякої не отримую (і спробуйте но мені це без доказів інкримінувати!). Так, відверто кажучи, і до організаторів. Оскільки подібні опитування (не пам"ятаю, як саме на п"ятому) у телефонному варіанті теж не завжди безкоштовні. Чи, може, голосування на Євробаченні теж видоювання?
Одним словом, звинувачення у шахрайстві бездоказові, а тому за чинним законодавством, шахрайством це не є. Якщо у когось є такі докази - дуже просив би надати іх мені - радо використаю для заборони цього голосування у суді - не полінуюсь.

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
І не потрібно перекручувати мої слова, на Форумі перекручення чужих думок не вітається. Я ненормальним вас не називав. Читайте уважно


Тоді звідки узялася міжнародна ворожнеча?

Андрій Пелещишин - 18-1-2006 у 17:22

Де була мова про міжнародну ворожнечу?
Шановний, або починаєте спокійніше читати і писати на Форумі, або я блокую Вам доступ.
Розпалювання міжнаціональної ворожнечі - це моя суб'єктивна оцінка не вашого повідомлення, а вказаного сайту.
Лінк видалено зокрема, і у відповідності з обмеженням на рекламу на Форумі (причому мені байдуже, маєте Ви з такої реклами зиск чи ні).
Крім того, нагадую, що публічне обговорення дій адміністрації форуму на форумі заборонено правилами (які ви підтверджували, коли реєструвалися).

Проте, я звичайно готовий вибачитися перед Вами, якщо ненароком ненавмисно образив Вас.

MaxymPidboljachny - 18-1-2006 у 17:35

Ну... З одного боку я й так вельми спокійний. Принаймі з рівноваги Ви мене не вивели (і сьогодні це б у вас навряд чи вдалося).

По-друге, в контексті моїх претензій не принципово, йшла мова про міжнародну ворожнечу (як я помилково зазначив), чи міжнаціональну.

По-третє, де Ви бачили, власне, рекламу?! Оце вже дивно. Ну ткніть мені хоча б у трейдмарк того, що я, ніби-то (чи сайт, посилання на який я навів), рекламує. А! Вгадав! Реклама російської мови? ;) Ні? :( Тоді Януковича-молодшого? ;) До речі, справді цікаво, а чи можна прізвище Янукович вже вважати Товарним знаком? :)))

Ну і, врешті, щодо обговорення Ваших дій... Так, визнаю, маєте рацію. Просто свавілля не люблю. Ніякого.
Отож, резюмуючи, дозвольте в свою чергу принести вибачення за ті моменти у моїх висловлюваннях, що могли Вас образити.
А з приводу претензій - біс із ними. :) Врешті, праві ви у своїх підозрах, чи ні, все одно факт лишається фактом - голосування нерепрезентаційне, до того ж не на нашу користь. :)
Ще раз даруйте, допобачення, смачної куті і добраніч. :)

Андрій Пелещишин - 18-1-2006 у 17:44

Цитата:
По-третє, де Ви бачили, власне, рекламу?!

Реклама сайту, звичайно.



Щодо Януковича - не знаю. Пригадую щось таке, що ніби "Ющенко" було зареєстровано як товарний знак

І Вам смачної куті.

MaxymPidboljachny - 18-1-2006 у 17:51

А.... Тоді будь-який лінк - реклама сайту. Хіба тут заборонено взагалі лінки розміщати?

Даруйте, не втримався. Все-все, втік додому. :)

Hanor Narasson - 18-1-2006 у 20:55

Як би впомірнювачі не боролися з рекламою чи/або лінками, все одно сайт з опитуванням легко знаходиться за допумогою пошуковиків :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Лінк на пошуковик не даю навмисне:P, бо зразу ж звинуватять в рекламі :lol::lol::lol::lol::lol:

Якщо хто не знає ніякого - пишіть в приват - допоможу!:baddevil::lol::lol::baddevil::lol::baddevil::lol:

Городецький - 20-1-2006 у 12:13

А що, панове, погодьтеся, янучари - молодці! Піарять по-дорослому!
І мульку свою із шафи дістали на провітрювання, і грошенят підназбирають! Хоча, в останньому я не впевнений ... Але десь же має осідати різниця між звичайним СМС (5 коп.) і цим "реферндумом" (75 коп.)? :baddevil:

Цікава статистика з Дніпропетровського міского форуму (посилання не даю :cool: ) - 64% "проти" (за 3 дні). Оп-па ... Сам не сподівався.

MaxymPidboljachny - 20-1-2006 у 12:26

Добродію Городецькому. Виходячи з власного досвіду роботи з мобільним контентом - зазвичай утримання короткого номеру коштує: 500 у.о. відкриття, 100 у.о. щомісячно абонплати. Вартість смс-у в рамках контенту на короткому номері розкидається в процентах таким чином, що при ~ 1,5 грн оператор зв"язку і контент-провайдер отримують фіфті-фіфті. Чим дорожче смс, тим більше змінюється співвідношення на користь провайдеру. Відповідно, чим менша ціна, тим більший відсоток забирає оператор.
Очевидно, це усе-таки не фінансова ініціатива...

Тарас Ільчишин - 20-1-2006 у 12:31

кожна розумна людина собі повинна уявляти, що таке двомовність в карїні:
1)вся офіційна документація ведеться двома мовами
2)відповідно йдуть подвійні затрати на канцелярські прибамбаси у всіх бюрах.


Це хіба придуркувата людинга може таке придумати. Я особисто думаю, що люди за таке голосувати не будуть.

Городецький - 20-1-2006 у 12:49

Пане MaxymPidboljachny, ну то й добре, чи не так? :D Дякую за роз'яснення.

Пане Ільчишин, навіть без огляду на наведені Вами складнощі, припускатися такої безґлуздої хиби як двомовність, в жодному разі не можна. Те, про що Ви написали, є, так би мовити, лише верхівкою айсбергу. А під водою - взагалі винищення української як живої мови. Дуже серйозно.

MaxymPidboljachny - 20-1-2006 у 13:03

Варіант двомовності можна розглядачи. (взагалі, розглядати можна все - не все можна робити ;)) Але єдиним нормальним варіантом було б визнання двомовності у місцях компактного проживання росіян на території України. Щоб та вийшло? Крим, Донецьк? Теж не ідеальне рішення, проте воно добряче підпаскудило б янукам передвиборні козирі. ;)

Тарас Ільчишин - 20-1-2006 у 15:35

такого не можна допускати, бо почнеться своєрідна війна заходу і сходу. Наш Проффесор тільки того й хоче, він не даром говорить, що Ющенко є президентом тільки однієї частини України, це його прагнення посварити схід та захід.

MaxymPidboljachny - 20-1-2006 у 15:47

Вона і так іде. Але така, запропонована обмежена двомовність, вибила б підг'рунтя Януку. Його ж бо передвиборчі обіцянки з двомовності і починаються. Хоча, згоден, це могло б дуже зашкодити мові українській. Хоча, може і не зашкодило б? Хто зна? Але надію привчити колись Крим до української точно розбило б.

Тарас Задорожний - 20-1-2006 у 16:07

Цитата:
Оригінальне повідомлення від MaxymPidboljachny
Вона і так іде. Але така, запропонована обмежена двомовність, вибила б підг'рунтя Януку. Його ж бо передвиборчі обіцянки з двомовності і починаються. Хоча, згоден, це могло б дуже зашкодити мові українській. Хоча, може і не зашкодило б? Хто зна? ...


Вважаю це абсолютно недопустимим. Введення будь-якої додатковою державної мови призвело б до того, що документація велась би і цією мовою теж. А отже, її обов"язково би вивчали у школах і нею б викладали також... Уявіть, шо це дає тому ж Криму та Донбасу... Українська мова, яку хоча б зі школи і на примітивному, поки що, рівні знатиме молоде покоління взагалі б зникла з цих регіонів. Не найкращою б виглядала ситуація і в центральній Україні.
А кампанії Януковича це б абсолютно не завадило. Такі дії, - однозначна втрата поваги західної України до Президента та НСНУ. Пані Тимошенко, Пора+ПРП та й інші, більш-менш проукраїнські сили, які зараз розійшлись з Ющенком (чи на постійно?) би використали це для себе...
Якшо метою пропозиції є нашкодитим існуючій владі, - то вона вдала. Якшо ж не допустити такі сили як Партія Регіонів чи НеТак до влади, то це мені видається абсурдом.

Vladymir Kovrigin - 21-1-2006 у 15:01

Mda, i kogda L'vob perestanet sebja s4itat' centorm Ukrainu, a Ukrainu - centrom vselennoj, a ukrainskij jazik - samim drevnejshim i samim me*du narodnim?

Тарас Задорожний - 21-1-2006 у 15:02

А так ніжто і не вважає!

Тарас Ільчишин - 21-1-2006 у 15:10

В нас державна мова українська і її треба поважати! Якщо тобі подобається російська, то їдь туди, де вона вважається державною, і не думаю, що тебе там будутьчекати з розпростертими обіймами

Vladymir Kovrigin - 21-1-2006 у 15:14

Знаешь, как писал Шпенглер, принадледжность к нации следует определять по культуре
Как тогда должна назыываться страна, в кторой 60 процентов разговаривают на русском языке?

Тарас Ільчишин - 21-1-2006 у 15:20

В мене є колєга, який розмовляє російською, але натомість він не любить росіян, особливо москвичів. І хоче в Європу!

Чому зразу 60%? Це вам Янукович сказав? Саме цікаво те, що на сході практично всі розмовляють російською, але коли вони приїжджають на захід, то чомусь стараються говорити українською.

MaxymPidboljachny - 23-1-2006 у 09:10

Відразу роз"ясню свою позицію - я однозначно проти двомовнисті - усе решта цетак, просто роздуми вголос, розгляд можливих варіантів...
З огляду ж на думки на кшалт висловленого Vladymir'ом Kovrigin'им всероз я двомовності б і не запропонував.
Але:

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Тарас Задорожний
А отже, її обов"язково би вивчали у школах і нею б викладали також... Уявіть, шо це дає тому ж Криму та Донбасу... Українська мова, яку хоча б зі школи і на примітивному, поки що, рівні знатиме молоде покоління взагалі б зникла з цих регіонів.


Ви в курсі, наприклад, скільки україномовних шкіл в Симферополі? Дві. І то навіть не суто украінські, а лише з класами з українською мовою викладання. Про якість цього викладання я взагалі мовчу. Про яке зникання можна говорити? Як може зникнути те, чого нема.
Я вже не кажу про те, що й у Львові зараз російська звучить вдвічи частіше, аніж років п"ять тому.
Іноді це доходить до абсурду. Нещодавно мене перестріли на Цитаделі (вважайте, центр Львову, міста, як відомо "бандерівського" ;) ) дві жіночки - свідки єгови. Звернулися російською, я з чемності відповів так само... Я від них відмазався, але журнальчики свої вони мені навздогін втулили. При цьому дуже вибачаючись, і розпитуючи мене - чи вмію я читати українською. :(

MaxymPidboljachny - 23-1-2006 у 09:22

Тарасе (котрий Ільчишин, а не Задорожній ;) ), річ у тім, що у містах України співвідношення російська-ураінська, можливо, й більше, аніж 60-40. Просто люди на кшалт того ж Коврігіна бачуть лише те, що хочуть бачити. І, наприклад, забувають, у не лише в містах живуть люди. Сільське населення і на сході (харківщина, полтавщина і ті самі донеччина і дніпропетровщина) доволі активно говорять українською. Далекою від літературної, але яке село могло б похвалитись протилежним?

До того ж хотілося б заперечити Коврігіну (хоча й нерозумно заперечувати тому, хто вже заблокований :) ), що мова - не єдиний критерій культури. Ну от Гоголь російською писав... Он, Дяченки зараз російською пишуть - запитайте їх, ким вони себе вважають - росіянами чи українцями?

Тарас Ільчишин - 23-1-2006 у 11:23

два дні тому мені в аську постукали під ніком ПАРТІЯ РЕГІОНІВ, і запитали, чи буду я голосувати за Януковича. Я відповів, що ні в якому випадку. Мене запитали "ЧОМУ". Я навів приклад, що тільки ******** може пропонувати двумовність. Він знову питає мене -- ЧОМУ. Я кажу і про канцелярію і про повагу до коріння, і питаюсь чи готові витрачати вдвічі більше коштів на причандалля канцелярське і він сказав, -- "почему на двух, только на руском". Що тут вже скажеш, в мене тільки одні слова, і всі погані.

Ярема П. - 23-1-2006 у 11:42

Це скоріш за все робот був, хтось скрипт запустив

Тарас Ільчишин - 23-1-2006 у 13:09

не думаю, що робот, бо там ще розмова продовжувала

vovka - 22-2-2006 у 13:58

Це просто клас. Гляньте в html цього сайту в самому низу:
hxxp://www.smsreferendum.in.ua/forums/index.php?t=msg&th=215&start=0&

:lol:

На титульній цього немає.

tysovska - 27-2-2006 у 13:22

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Тарас Задорожний
Пані Тимошенко, Пора+ПРП та й інші, більш-менш проукраїнські сили

Я чомусь не бачу у Тимошенко проукраїнськості. Тим паче в мовному питанні. Де вона колись відстоювала укр. мову? Це не констатація, це питання. Якщо таке справді було, будь ласка, напишіть, можливо, я зміню про неї думку.

tysovska - 27-2-2006 у 15:16

До речі
Цитата:
Заступник голови виборчого штабу Українського Народного Блоку Костенка і Плюща Олександр Мосіюк вважає, що голосування фракції БЮТ за подолання вето Президента України на Закон “Про місто-герой Севастополь” засвідчує проросійську позицію лідера БЮТ Юлії Тимошенко. Про це повідомили у прес-службі блоку.

Голосування фракції БЮТ “суперечить національним інтересам України” та засвідчує “проросійську позицію Юлії Тимошенко, яку вона найближчим часом відстоюватиме”, сказав він.

О.Мосіюк стверджує, що “заветований Президентом Закон про місто Севастополь надає місту права, подібні до прав міста Києва”. “У тій реальній політичній ситуації, яка існує в Криму, це означає, що з прийняттям такого закону Севастополь фактично вийшов би з-під юрисдикції української влади і потрапив під управління командування ЧФ Російської Федерації. Відтак це призвело б до значних проблем із виведенням у майбутньому з Севастополя військово-морських сил Росії”, - наголошує О.Мосіюк.

Він також вважає, що “підтримавши рішення про подолання вето Президента щодо статусу міста Севастополь, фракція БЮТ фактично вийшла з помаранчевої коаліції та об‘єдналася з “Регіонами” та іншими проросійськими політичними силами”.

Як повідомлялося, блок “Наша Україна” заявив, що голосування у Верховній Раді щодо подолання вето Президента України на Закон “Про місто-герой Севастополь” свідчить про активізацію альянсу Тимошенко-Литвин-Янукович у парламенті.

23 лютого Верховна Рада намагався подолати вето Президента на цей закон, однак не вистачило голосів (“за” 277 при необхідних 300). “За” подолання вето голосували: „Регіони України” – 56, КПУ – 56, БЮТ – 33, Народна партія – 39, „Наша Україна” – 0, СПУ – 26, „Народний блок Литвина” – 22, соціал-демократи (об’єднані) – 18, Українська народна партія – 0, партія „Відродження” – 10, Народний рух України, Партія промисловців і підприємців, „Реформи і порядок” – 0, позафракційні – 17.

Після цього парламент ухвалив у новій редакції Закон України “Про місто-герой Севастополь”, частково врахувавши пропозиції Президента України.

Джерело - Майдан

Dmy - 27-2-2006 у 16:24

Цікаво, а чому пан Мосіюк (чи хтось інший) нічого з цього приводу не сказав про СПУ? Зважаючи на голосування, вони теж із Регіонами та Литвином блокуються. Мороза віднесли до касти недоторканих?