Форум Рідного Міста

ЧЄ-2008

Юрій Сєров - 27-1-2006 у 11:11

Сьогодні відбудеться жеребкування Чемпіонату Європи-2008.
Україна в третьому кошику.
Деталі тут: http://ua-football.com/foreign/newscommon/43d92bf4.html

Але думаю Вірменії нам не оминути :)

Тарас Задорожний - 27-1-2006 у 11:14

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Але думаю Вірменії нам не оминути :)


Вірменія - обов"язковий суперник України у всіх відбіркових циклах... Ми звикли до них, вони до нас. От і дружим федераціями футболу :lol:

Юрій Сєров - 27-1-2006 у 14:08

1. Франція
2. Італія
3. Україна
4. Шотландія
5. Литва
6. Грузія
7. Фарери

Групу вже охрестили гурпою "смерті". Мабуть, будь-яка група, в якій ми граємо є групою смерті. :)
Думаю за перші 2 місця поборотися реально.

Тарас Ільчишин - 27-1-2006 у 14:26

от ми і без Вірменії. Чи зможем вийти з групи ми побачимо після ЧС, - залежить від того, як виступлять наші головні суперники

Василь - 27-1-2006 у 14:50

В останньому турі в матчі Україна-Грузія визначиться, хто займе 1-е і 2-е місця в групі

Олександр Чорнобиль - 27-1-2006 у 15:17

Якщо серйозно, то я при першій же можливості поставлю ставку на те, що Україна не вийде з групи.
Просто дико не пощастило. Шанси мізерні. Італія і Франція! Це не греки, турки, датчани і т.п. , які грають лиш час від часу. Це країни, де невихід на ЧЄ розглядається як національна катастрофа і з тренера знімають шкуру за найменшу втрату очок під час циклу.

Dmy - 27-1-2006 у 17:05

"Кавказ предо мною // Один в вышине // Стою", блін, у края какой-то там "стрємніни"
Кілька разів поспіль була Вірменія, сдихались - тепер вдруге поспіль Грузія. Підозрюю, за кілька років догребемо і до айзерів.
Проте, це - маячок! З Вірменією ми нікуди не пройшли жодного разу, а із грузинами - з першого разу, з першого місця!
Франція минулого року ледь умовила Зідана ще трохи побігати, аби не просвистіти фанерою над власною столицею. Побігав. Не просвистіли. Але відразу по ЧС йому виповниться 102 роки - боюсь (;):P), що більше не умовлять.
Бухвону буде забивати Шева, інакше чому його ТАМ учили? Його просто не зрозуміють на Батьківщині і не візьмуть в жодний партійний список по закінченні кар'єри.
Грузія нам винна за 1:1, газ і загальну державну підтримку, Литва - також (ми їй колись програвали в Києві).
Єдина команда, з якою не ясно, що робити - це Фарери. Тоті рибалки - страшні хлопи: колись навіть рідну Данію обскубли. Єдиний варіант - приймати їх у Львові: під гімн, герб, прапор, Пономарьова зі Скрипкою і Русланою одночасно, а також додаткові 100 грам кожному на стадіоні - за кожний гол.

Юрій Сєров - 10-3-2006 у 15:35

Маємо календар матчів збірної України.

1 тур (2-3 вересня 2006 р.)
Грузія – Франція
Італія – Литва
Шотландія – Фарери

2 тур (5-6 вересня 2006 р.)
Україна – Грузія
Литва – Шотландія
Франція – Італія

3 тур (7-8 жовтня 2006 р.)
Італія – Україна
Шотландія – Франція
Фарери – Литва

4 тур (10-11 жовтня 2006 р.)
Україна – Шотландія
Грузія – Італія
Франція – Фарери

5 тур (24-25 березня 2007 р.)
(Матч Фарери – Україна перенесено на 22 серпня 2007)
Шотландія – Грузія
Литва – Франція

6 тур (27-28 березня 2007 р.)
Україна – Литва
Грузія – Фарери
Італія – Шотландія

7 тур (2 -3 червня 2007 р.)
Франція – Україна
Литва – Грузія
Фарери - Італія

8 тур (5-6 червня 2007 р.)
Франція - Грузія
Литва – Італія
Фарери – Шотландія

9 тур (8-9 вересня 2007 р.)
Грузія - Україна
Шотландія - Литва
Італія – Франція

10 тур (11-12 вересня 2007 р.)
Україна - Італія
Франція – Шотландія
Литва – Фарери

11 тур (13-14 жовтня 2007 р.)
Шотландія - Україна
Італія - Грузія
Фарери – Франція

12 тур (16-17 жовтня 2007 р.)
Україна - Фарери
Шотландія - Грузія
Франція – Литва

13 тур (17-18 листопада 2007 р.)
Литва - Україна
Фарери - Грузія
Шотландія – Італія

14 тур (20-21 листопада 2007 р.)
Україна - Франція
Грузія – Литва
Італія – Фарери.

За інформацією ФФУ

Dmy - 10-3-2006 у 16:15

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Маємо календар матчів збірної України
...

Особливо втішно за Францію ;) - їй так не подобались 8 наших варіантів, вона так хотіла всі матчі грати на власному полі! :rolleyes:
Бог шельму мітить :P Минулого разу пручалися турки, і де вони наразі? Можна було б і звикнути.

Юрій Сєров - 4-7-2006 у 00:43

Футбол. Збірна Греції може відпочивати

champion.com.ua, 3.07.2006, 19:04

ФІФА відсторонила збірну Греції від участі в міжнародних змаганнях.
У понеділок ФІФА дискваліфікувала грецьку федерацію футболу (HFF) і всіх її членів. Причиною покарання стало втручання уряду Греції в справи HFF, що порушує правила ФІФА про самостійність і незалежність національних федерацій від уряду країни.

У вересні 2005 року HFF була повідомлена про те, що до 15 липня 2006 року федерації необхідно було добитися від парламенту Греції поправок до національного закону про спорт, щоб він відповідав вимогам міжнародного і європейського футболу. Представники федерації футболу Греції звинувачують в ситуації, що склалася, міністра спорту країни Гіоргіса Орфаноса.

Dmy - 4-7-2006 у 13:21

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Футбол. Збірна Греції може відпочивати. ФІФА відсторонила збірну Греції від участі в міжнародних змаганнях

Шкода, що не Італію - там теж є привід, причому на поверхні. Геть корупцію зі світового футболу! :baddevil:

І нам одним суперником було би менше :rolleyes::saint:

Павло Жежнич - 4-7-2006 у 13:22

Шкода, що греки не в нашій групі до ЧЄ-2008 :)

Олександр Чорнобиль - 4-9-2006 у 11:57

В суботу грались більшість перших матчів відбірного циклу. Головна подія, звичайно ж називається "Віва Литва!" - нічия Італія-Литва 1:1 в Палермо. Французи навпаки - скористались грузинами як боксерською грушею і підійшли до супер-пуперважливого матчу-реваншу з італійцями в дуже доброму настрої. Грузини виглядали досить розібраними... Але це не причина Україні розслаблятись.

Що там в інших групах?
Поляки (група А) перебувають все ще в тому жахливому стані в якому вони приїздили на мундіаль - 1:3 дома від фінів.
В групі D, де грають німці, по першому туру спробую зробити далекосяжний прогноз - німці будуть безумовно першими, а чехи з ірландцями будуть битись за друге місце, причому словаки будуть всіляко їм в цьому заважати. :)
Цікавим був один з матчів групи G - Румунія-Болгарія. За румунів забив Маріка, за десять хвилин до кінця гри рахунок був 2:0, але болгари відскочили завдяки двом м"ячам Петрова.

Націкавішою подією вікенду однак стала гра, не пов"язана з ЧЕ-2008, але напишу про неї тут, бо вона і до "Європейського футболу" дотична тільки місцем проведення :D - в Лондоні зійшлись Аргентина і Бразилія. Дивився трансляцію на ОРТ. Фантастична гра! Боже, та цих би бразильців на чвертьфінал проти Франції! Три сухих м"ячі в ворота суперпринциповго суперника! Два з них забив Елано (тепер ще кілька добрих ігор в ЛЧ і Ахметов трохи на ньому заробить, перепродавши взимку в якусь серйозну Європу) і один - Кака (Який гол! Простий такий, але спробуй забий збірній Аргентини!) Хто не бачив - Кака підібрав м"яч майже одразу за своїм штрафним - втік від замученого Мессі (той на відміну від бразильця грав з початку гри), просто збоку оббіг захисника і пустив (власне пустив, не вдарив, не проштовхнув, а пустив!) м"яч повз кіпера.
Дуже грамотна тактична підготовка проведена Дунгою. Бразильці швидко забивши віддали ініціативу аргентинцям і вміло відбивались. На початку другого тайму навала стала просто шаленою, але так і залишилась безрезультатною. І тільки аргентиці почали збавляти темп вийшов Кака і організував другий гол. Потім він же добив нещасних... Класний футбол був...

Dmy - 4-9-2006 у 17:16

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Олександр Чорнобиль
Французи скористались грузинами як боксерською грушею і підійшли до супер-пуперважливого матчу-реваншу з італійцями в дуже доброму настрої. Грузини виглядали досить розібраними... Але це не причина Україні розслаблятись


Нам точно не варто розслаблятись, а це важко буде після перегляду. Грузинів шокували 2 перші голи, і вони розсипалися. Гадаю, матч програв воротар. Всі голи на його совісті: 1 і 2 - "метелики", а в третьому мусив попередити захисника, що виходить. Кажуть, він колись в Україні грав, щось не пригадую від нього чогось, що можна було пригадати. Дивний вибір Топмеллера. Ще дивніше буде, якщо Чантурія вийде в Києві.

Оскільки після липня Італія загалом і Матраці персонально є моїми особистими ворогами, то так і хочеться поставити литовським друзям пляшчину. Нехай зв'яжуться - мило є на ФоРуМі :)
Форца Франція - зробіть із макаронників спагетті, з'їжте їх із жабами, затопчіть у Єлисейські поля :baddevil:! (і нам одним конкурентом менше :rolleyes: )
За Литву трохи неспокійно - якби не почали фестивалити перед Шотландією.

Польща здивувала. Так попасти з Беєнхаккером на чолі...
Там, де у 2:2 грали румуни з болгарами, був ще один цікавий матч із тим же підсумком - Білорусь - Албанія. Тепер що, бацька їх розстріляє?! Чи проявить гуманність і просто заборонить грати за кордоном за великі гроші (доки не виправяться і не вийдуть у фінал. А то Україна із Латвією вже ..., а ви, ..., :mad: ... ... ...!! :mad: :baddevil: )

Про Бразилію я тут не буду. Скажу лише, що вона чудово грає, коли їй дають грати. А коли не дають грати - грає вже не так чудово, як коли дають. А в європейців є така традиція: щойно настає плейоф, так вони перестають давати грати будь-кому, навіть собі. Причини зрозумілі хіба дідусю Фройду. Мабуть щось пов'язане з дитинством :rolleyes:
А бразильці ображаються (щойно облажаються).

Павло Жежнич - 6-9-2006 у 23:32

Україна героїчно перемогла Грузію - 3:2. В загальному гра мені не сподобалася, особливо на фоні Франції-Італії. Захист в нас "трохи" дірявий - повезло, що грузини забили тільки 2. Реалізація наших стандартів дозволила виграти - три м'ячі після штрафних-кутових забили голови Шевченка, Ротаня та Русола.
На даному етапі головне що наші виграли. А далі треба покращувати гру. Італійці в наступному матчі наших помилок нам не вибачать.
Інші цікаві результати:
Франція-Італія 3:1
Литва-Шотландія 1:2
Росія-Хорватія 0:0
Сан-Маріно-Німеччина 0:13

Demyan - 7-9-2006 у 07:59

Згоден - якось воно мляво все виходило, хоча футбол як на рівні класу команд - був нормальний, я не вважаю Україну - супер збірною, це команда середнього можливо навіть троха нижче за середній клас команда.
А франція-Італія - був дуже цікавим.

Олександр Чорнобиль - 7-9-2006 у 09:38

Захист у нас був таки "дірявий". Блохін звичайно нормальний тренер, але те, що він і далі ставить Гусіна на позицію центрального захисника, коли в запасі є, ну хоча б Єзерський для мене загадка. Гусін вже катастрофічно не встигає за гравцями. Його двічі пошили в дурні на всі 100% - спочатку Квірквелія (але його простріл не вдалось замкнути), а потім Арвеладзе.

Гру Франція-Італія не хочу обговорювати. Мене завжди коробить, коли на хід гри, особливо спочатку, впливає суддівська помилка.

Шотландія знай штампує собі перемоги (ой намучимось ми з ними!). Однак гол престижу литовця Міцейки вийшов просто суперовий!

З інших груп що привернуло увагу:
Словаччина - Чехія 0:3. На диво легка перемога чехів над словаками - схоже чехи знову почуваються дуууже непогано.
Сан-Маріно - Німеччина – 0:13. Ну-ну, це ж не Ірландія...
Росія-Хорватія 0:0. Дуже нудний перший тайм, сплеск хорватської активності на початку другого і нічия.

Дуже весела група F. Ісландці кілька днів назад перемогли на виїзді Північну Ірландію і здавалось, що посперечаються з данцями на своїму полі, а дзуськи - впевнено програли 0:2. В той же час Північна Ірландія в запеклому протистоянні перемагає ... іспанців (!) 3:2. Схоже ця група всіх ще повеселить. ;)

Юрій Сєров - 7-9-2006 у 10:25

Гра препаскудна, як в захисті, так зрештою і в півзахисті та нападі, але там хоч Шевченко є. :)
Вже більше 2 років Блохін керує збірною, але коли він почне ставити гру, я вже не знаю. :rolleyes:
Перший гол - на совісті Гусина, хоча в такій ситуації його мали підстраховувати.
Воронін і Воробей, які вийшли на заміну, гри не підсилили зовсім. Воробей - беззмістовна біганина, як завжди, Воронін не в формі :(.
Наступна гра з Італією. Якій буде потрібна лише перемога. Але, якщо ми не програємо, то Донадоні, швидше за все, піде лісом, і ми будемо мати шанси на 2 місце. :)
Шанси є. За них варто боротися! :) :lol::lol::lol:

Василь - 7-9-2006 у 10:31

Грузини ще всім покажуть, дуже симпатична команда, за 2-е місце вони ще поборяться...
А наші як завжди... Перемогли. Героїчно чи негероїчно, з грою чи без гри, а за 4 тури до кінця ми на ЧЄ будемо

Dmy - 7-9-2006 у 15:43

Та нормально почали - на фарт. Минулого разу в 1 сесію теж було 3:2 (щоправда, по сумі 2 матчів) і гра з Казахстаном - ще інфарктніша за вчорашню.

В грузинів я не вірю, нас вони просто не бояться (певно, на генетичному рівні, від Совка), а з іншими свою хронічну хворобу ніяк не переборять: як щось не по-їхньому - відразу починають плакати, звати маму і сипати гру. Всьому Кавказу завжди зле вдавалося грати "через не можу", а без цього ніколи нікуди вони не вийдуть.

Франція - Італія - це, звичано, щось! Причому я не можу сказати, що італійці "стояли", бо їм влітку завжди влом бігати. Але французи показали, хто тут справжній чемпіон! Особливо потішив Бухфон - він, певно, налаштовується на рівень Серії B - 3 м'яч просто дитячий (з 12-13 метрів, головою, по центру, там, де він і стоїть, чекає, під собою - кайф! ("Це і є ваш найкращий воротар?!" :P)).
Цікаво, що лише рік тому всі вважали, що Франція із Зіданом і без - 2 різні Франції: друга - рівня десь Боснії і Герцеговини. І головне, самі французи підтверджували це грою. А що зараз? Доменек, таки - тренер! Щоби хто не казав.
Суддя, справді, був лівий. От мені, наприклад, здається, що у 2 таймі Малуда зачепили, коли він у штрафну ввалювався. І ще, чомусь жовту лише Джилардіно отримав, тоді як улюбленою справою італійських нападників - щойно у штрафній у них виб'ють м'яча, миттєво склеюють ласти і благально, але й з докором дивляться на суддю - займалися всі: і ті, що з початку, і ті, що на заміну. Про такі дрібниці, щоб призначити кутовий, коли Буффі відбив м'яч за лінію після удару Гову, я вже мовчу.
І ще, часом ніхто не знає, де мій кореш Матраці? Чи він вирішив піти разом із Зізу, чи у нього дискваліфікація яка? Я так на нього чекав... А то Бухвон показав, що він "найкращий", Карнавало теж не пас задніх, а "террорист" виявився чужим на цьому святі життя, справедливості і джихаду.

Ага, ще згадав. У мене в програмі після матчу стояв "3 тайм". Я просто всидіти не міг, перечікуючи рекламу, хотів подивитися, як Савік буде відмазувати своє кохання, приблизно як він це робив після Гани, Штатів, Австралії та і після фіналу (навіть людей на ці дні запрошував, переважно, таких, хто за Італію вболіває - для підтримки відмазу). І на тобі - ніякого "3 тайму" :mad: Невже він все передбачив і передачу зняв?

Юрій Сєров - 8-9-2006 у 14:11

Грузини поборяться за 2 місце ззаду. :)
Матрацу за Зізу дали дискваліфікацію, 2 матчі здається.

Юрій Сєров - 6-10-2006 у 13:42

Завтра для наших дуже важлива гра, дуже необхідно не програти!
Без Шевченка... Але думаю Блохін кращий за Донадоні!
Трансляція о 21:45 на першому національному.

Ігор Баранік - 6-10-2006 у 19:28

Яка різниця, все одно з групи вийдуть Франція та Італія.

Павло Жежнич - 7-10-2006 у 22:36

Скоти виграли від французів 1-0

Павло Жежнич - 7-10-2006 у 22:50

Італія - Україна 2:0

Ігор Баранік - 9-10-2006 у 00:37

Оце так Шотландія, схоже зміна тренера пішла команді на користь. Три гри три перемоги, і нам з ними найближче грати.

Олександр Чорнобиль - 9-10-2006 у 09:34

Україна програла, вже традиційно продемонструвавши гру ліпшу і цікавішу ніж у випадку, коли вона виграє.
Цікава заувага для вболівальників Карпат, засмучених останньою поразкою від Дніпра: нічого дивного, що Карпати не могли забити - он італійці 70 хвилин не могли забити обороні, яка на 75 % складається з гравців Дніпра! :o Схоже, що пенальті виник якраз через неузгодженість між Русолом і "недніпровським" кіпером - Шовковським. І то, підозрюю, Шовковський не гаркнув по-воротарському "Мі-і-і-і-ій!!!", та й Русол почав руками працювати...

Ігор Баранік - 9-10-2006 у 10:55

Як на мене повторилася історія з чемпіонату світу, наша команда все ще не грає до останнього, або грає, але не в кожному матчі. Хоча Італія, це вічна проблема для нашого футболу, нажаль.:(

Олександр Чорнобиль - 9-10-2006 у 11:00

З інших ігор суботу хочеться відмітити:
групу Д - 3 розгроми, 2 з яких в принципі непрогнозовані.
впевнену перемогу шведів над гішпанцями

Юрій Сєров - 9-10-2006 у 13:00

Шкода, що програли. Для чого Русол валив його, я так і не зозумів.
Тепер треба вигравати у Шотландії. А це буде ой як непросто...
Ну ще можна порадіти за росіян. :)

Ігор Баранік - 9-10-2006 у 18:42

Певно що, Шотландія зараз на такому підйомі.

Павло Жежнич - 12-10-2006 у 09:01

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ігор Дзвін
Певно що, Шотландія зараз на такому підйомі.

Україна - Шотландія 2-0
Шотландці були на підйомі з французами, а в Києві вони нічого не показали - всього 1 гольовий момент біля воріт Шовковського, щось не пам'ятаю, чи вони взагалі подавали кутові.
Чи то шотландці погано грали, чи то наші краще настроїлися, ніж з італійцями?
Україна грала не ідеально - занадто багато браку при передачах, слаба реалізація гольових моментів.
Але в даній ситуації важлива саме перемога. Молодці!

Олександр Чорнобиль - 12-10-2006 у 09:31

Україна-Шотландія 2:0
Не така прикольна гра, як з італійцями, але на 100% прикольніший результат. ;)
Знову захоплююсь тренерською інтуіцією Блохіна. В кінці 70-х на початку 80 хвилин матча коло наших воріт вже створилась напруга і почали виникати пожежі. Але Блохін терплече чекав, вірив в оборонну лінію, не знімав Шевченка/Вороніна на корсить додаткового Шершуна в оборону і дочекався подвійного подарунка від досвіченого Шеви!

P.S. При цьому як завжди не розумію для чого Блохін випустив Воробея. :D

P.P.S. Молодці поляки - змогли врізати португальцям зі старту і виграли гру 2:1. Потужно зіграли хорвати.
Знову тішать команди групи Д. Ірландці після жахливої поразки на Кіпрі гідно протистояли чехам, Уельс після такої ж поразки вдома від словаків поклав на лопатки Кіпр, а словаки, які так чудово виглядали з Уельсом без бою злили Німеччині. :o

Юрій Сєров - 12-10-2006 у 10:57

Типова гра нашої збірної, коли потрібен результат. І результат на табло! :)
Шотландці, справді, мало що показали, очікував більшого.
А наші як завжди - трохи попсули всім нерви своєю грою в захисті. І реалізували свої шанси в нападі.
Наступний матч аж 24 березня. Треба продовжувати перемагати! :)

Dmy - 12-10-2006 у 15:43

:lol:

Ну, з такою ефективною реалізацією ми не могли не виграти. Після матчу - на екрані телевізора статистика:

Україна
8 ударів по воротах
9 ударів - у створ!

Взагалі дивно, як 10 голів не забили


А ще. Може, хто знає (бо я не з початку дивився). Там за нас якийсь хлопець жвавий бігав, особливо наприкінці додав. Начебто новенький, але я його вже десь бачив, колись давно: чи то в Англії, чи то в Італії :rolleyes:
Невже Суркіс ще когось натуралізовав? Номер сім, здається.

Павло Жежнич - 12-10-2006 у 23:09

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
:lol:
А ще. Може, хто знає (бо я не з початку дивився). Там за нас якийсь хлопець жвавий бігав, особливо наприкінці додав. Начебто новенький, але я його вже десь бачив, колись давно: чи то в Англії, чи то в Італії :rolleyes:
Невже Суркіс ще когось натуралізовав? Номер сім, здається.

З нових в нас був тільки Кучер, що гол забив - досить впевнений хлопець. Ніби вже за Шахтар грає.

Ігор Баранік - 12-10-2006 у 23:09

Це був дебютант збірної, українець, здається грає в премєр лізі, тільки російській.;)

Олександр Чорнобиль - 13-10-2006 у 08:14

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
А ще. Може, хто знає (бо я не з початку дивився). Там за нас якийсь хлопець жвавий бігав, особливо наприкінці додав. Начебто новенький, але я його вже десь бачив, колись давно: чи то в Англії, чи то в Італії :rolleyes:
Невже Суркіс ще когось натуралізовав? Номер сім, здається.


:lol::lol::lol::lol::lol:

Браво Dmy! Класний жарт, одна справа Павло не зрозумів про що йдеться, але Ігор схоже зовсім не зрозумів:

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ігор Дзвін
Це був дебютант збірної, українець, здається грає в премєр лізі, тільки російській.;)

:lol:
Прикольно вийшло. Колись давно він здебільшого в Італії бігав, в Англії він ще поки ходить. ;)

Ігор Баранік - 13-10-2006 у 12:44

Шеву мали на увазі???

Юрій Сєров - 13-10-2006 у 13:57

Справді - стиль гри змінився. В Мілані він частіше був попереду, тепер грає трохи з глибини. Невпевнена гра в клубі стала хорошим стимулом показати себе в збірній. Такого бажання у виконанні "дебютанта" ще не бачив! Так тримати!

Dmy - 13-10-2006 у 15:33

У Ігоря теж незле вийшло
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ігор Дзвін
Це був дебютант збірної, українець, здається грає в премєр лізі, тільки російській.;)

Останнім часом Прем'єр Ліга (та, що справжня) вперто прагне до почесного звання "російської".

Ігор Баранік - 13-10-2006 у 18:30

Що ти маєш на увазі? Челсі чи що?
Доречі, як довго Челсі може протриматися на такому високому рівні?

Dmy - 13-10-2006 у 19:31

Ще Портсмут, наприклад. Далі буде?

Ігор Баранік - 14-10-2006 у 18:52

Якщо чесно я ніц не догнав, але най буде.:saint:

Юрій Сєров - 15-11-2006 у 23:08

Не порадували мене нині македонці!:mad:
А кіпріоти не такі прості:rolleyes:

Юрій Сєров - 26-1-2007 у 14:19

В шотландців новий тренер. Алекс Макліш.

Юрій Сєров - 31-1-2007 у 14:46

В рамках підготовки до ЄВРО збірна України зіграє 7 лютого із збірною Ізраїлю.

Після чотирьохрічної перерви у збірну Блохін повернув Євгенія Левченка з голландського "Гронінгена". Останнього разу Левченко був викликаний у збірну ще у 2002 році на матч зі Словаччиною Леонідом Буряком.

Отримали запрошення на матч з Ізраїлем Андрій Шевченко та Андрій Воронін.
Головна ж несподіванка списку Блохіна - це відсутність капітана київського "Динамо" Сергія Реброва.
Список гравців збірної України викликаних на гру з Ізраїлем:
Воротарі: Шовковський (Динамо), Шуст (Шахтар);
Захисники: Романчук (Динамо), Чигринський, Кучер, Свидерський (усі Шахтар), Русол, Езерський (обидва Дніпро).
Півзахисники: Гусєв, Ротань, Михалик (усі Динамо), Тимощук (Шахтар), Калиниченко (Спартак), Назаренко, Шелаєв (обидва Дніпро), Левченко (Гронінген);
Нападаючі: Мілевський (Динамо), Воробей, Бєлік (обидва Шахтар), Шевченко (Челсі), Воронін (Байер).

Demyan - 1-2-2007 у 13:57

ну про цю несподіванку він прально сказав - ребров має практику вже, він хоче спробувати дати іншим пограти, тому і шевченко навіть сам зголосився бо не має ігрової практики в челсі.

Юрій Сєров - 26-3-2007 у 11:22

Не змогли вчителі, автослюсарі і продавці вчинити гідного опору збірній України. :)
Нашим, як це не дивно, вдалося без хвилювань, на класі, взяти свої очки. З Литвою буде значно важче.

Ігор Баранік - 26-3-2007 у 23:31

Трохи не в тему, але невже хтось вірить, що Україна вийде з групи? Я особисто ні. Дуже хочеться помилятися, проте...
Що ж до Литви, перемогти цілком до снаги, нічия буде рівною поразці.

Demyan - 27-3-2007 у 08:02

Як на мене - я б взагалі міняв систему жеребкування, а то ті корзини - вон до чого приводять. Є команди які набрали бали давно (бо виступали сильно) а тепер - збірна слаба, але іде в корзину сильних. Ось і вийшла група в нас з фіналістів ЧС, України та іншої компанії. Як на мене треба брати до уваги виступ збірних за остані пару років а не те що в неї було 10 років тому.

Юрій Сєров - 27-3-2007 у 12:28

Думаю, що направду важко буде вийти, але при певному збігу обставин, можливо. Головне - брати "свої очки", Італія і Франція обов'яково трохи загублять.

Юрій Сєров - 28-3-2007 у 19:56

Фууу....
Ледве вимучили перемогу. За ті роки, що Блохін в збірній, гра чомусь ніяк не покращується. Але результат є, і це добре. Може Італійці нині загублять очки...

Тарас Задорожний - 29-3-2007 у 08:14

Та не так і зле було. Спочатку бігали навіть дуже непогано. Потім троха вхляли, але думаю, що не так вхляли, як послухались тренера. А бажання втримати рахунок було помітним по замінах. Зрештою, більшість прогнозів, які я бачив говорили саме про 1-0. Трохи захист лажав, трохи півзахисту нен було видно. Складалось враження, що гра будувалась спочатку на трійці Воронін-Шевченко-Кілініченко. Але вийшло добре. Ще три очки є.

Тарас Задорожний - 29-3-2007 у 08:16

А щодо решти матчів. Грузія і Італія виграли 3-1 і 2-0 відповідно. Фарери забили перший гол.

Ігор Баранік - 29-3-2007 у 19:50

Перемога є і надія є.

Павло Жежнич - 29-3-2007 у 22:19

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Фууу....
Ледве вимучили перемогу. За ті роки, що Блохін в збірній, гра чомусь ніяк не покращується. Але результат є, і це добре. Може Італійці нині загублять очки...

Видається, що збірна викладалася настільки, наскільки це потрібно було для перемоги. Хіба другий гол був вимучений? Я щось не розумію, чому його не зарахував суддя.

Demyan - 30-3-2007 у 08:44

Як на мене - на цьому набирання очків закінчується, вихід оцінюю в 10 %. Залишилися важкі ігри - Франція Італія, на виїзді Шотландія,Литва, Грузія..... думаю однозначна буде втрата очків. А Італія і Франція набирають оборотів. Французи грали без лідерів але вирвали перемогу.

Орест Гнатина - 30-3-2007 у 15:23

Подобається те, як "на класі" збірна проходить аутсайдерів, забивають рівно стільки - скільки треба! Лакмусовим папірцем на реальну силу ЗбУ будуть матчі з фіналістами ЧС...

Demyan - 30-3-2007 у 16:10

З такими командами якщо важати збірну (Як більшість важає сильною) тре забивати скільки хочемо а не скільки можемо:).
Я не вважаю нашу зібрну сильною, це команда не вище середнього рівня, якій якщо повезе - добереться до 1/8. Думаю після гри з французами і на виїзді - все встане на свої місця.

Юрій Сєров - 3-4-2007 у 13:36

Думаю, все більше залежить чи повтрачають очки суперники. Нам максимум, що можна досягнути 3 очки з французами.

Demyan - 3-4-2007 у 14:09

+1

Юрій Сєров - 3-4-2007 у 14:12

Можливо ще нічейку з італьяшками.

Ігор Баранік - 8-4-2007 у 16:37

Яка там нічейка, вигравати треба. З італійцями просто потрібно грати з хорошим захистом на контратаках. Взагалі зробити акцент за захисті, тоді буде шанс не пропустити і здобути бодай одне очко.

Юрій Сєров - 3-6-2007 у 00:10

Зіграли наші без шансів. Грали до першої своєї помилки.
Русол лажанувся, Шовковський не підстрахував. До речі, чи міг він зіграти краще в тій ситуації?
Другий гол - взагалі зробили як дітей.
Підсумок: грали без нападу, а захист не витримав. Заміни - "шило на мило". Підсилюватися не було ким взагалі.

Якесь повне розчарування, вперше за дуже довгий час, оскільки зрозуміло, що гри не було і відповідно шансів не було...

Юрій Сєров - 3-6-2007 у 17:46

p.s. ... мабуть збірна країни, де лотерея КЕНО, важливіша за національний гімн, не заслуговувала перемоги. :(

Юрій Сєров - 7-9-2007 у 11:05

Наближається розв'язка для нашої збірної. Шанси ще є. Поки що.
Дратує реклама матчу з грузинами. "Минулого разу нічия з грузинами принесла подарувала на м ЧС...". Щось таке відчуття, що цього разу матч з грузинами принесе нам розслабленість... Не хотілося б! А ще потім італійчики...

Demyan - 7-9-2007 у 11:18

Найкращий варіант для мене - це просто дивитися і чекати чи повезе чи ні. Збірна реально не досягає до того щоб виходити на високий рівень.

Юрій Сєров - 7-9-2007 у 11:23

Залишається в черговий раз пожалітися, що нам не повезло з жеребом :)

Demyan - 7-9-2007 у 11:37

ага....а ще додати що багато гравців травмованих, грати нема кому, а ще всі судді будуть проти нас.....:lol: а так ми сильна, стабільна команда :D

Юрій Сєров - 7-9-2007 у 11:45

Надія вмирає останньою! Будемо вболівати і сподіватися на фарт Блохіна. Бо більше, так дуже нема на що :(.

Юрій Сєров - 7-9-2007 у 11:49

Ще й Каладзе легкого життя не обіцяє
http://www.korrespondent.net/main/206317/

Міг би по старій пам'яті якийсь автогол сотворити чи пеналь який. :)

Demyan - 7-9-2007 у 12:04

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Надія вмирає останньою! Будемо вболівати і сподіватися на фарт Блохіна. Бо більше, так дуже нема на що :(.


+100 :cool:

Юрій Сєров - 8-9-2007 у 21:35

Нема чого вже й на фарт сподіватися :( Цього разу Фарт був не нашому боці.
Схоже, збірна втратила шанси потрапити на Євро. Ми загубили "свої" очки.
Давно вона мене так не розчаровувала...
Дивні враження від гри. З одного боку мали купу (більше ніж грузини) моментів, щоб виграти цей матч. Але з іншого, по грі, то нічия - справедливіший підсумок.
Моменти у наших були, але "якість" гри не вражала, як, зрештою, майже завжди у Блохіна. Командної комбінаційної гри не було, причому грали найсильнішим складом і тут вже нема на що жалітися.
Шевченко, хоч старався, видно що не в формі.
Словом не наш день. Ще й Росія виграла. :baddevil:
Що далі?

Наші в ямі. А спробуй не будь. Всі фани в ямі, то що про гравців казати.
Гра з Італією. Статистику ми знаємо :( , тому як виграти - не уявляю. Сподіваюся, що Блохін знає або знає як нашаманити фарт в середу. З такою грою, сподіватися на результат нема сенсу.
Шотландці вже попереду.
Тре йти дивитися італійців.
p.s. Зводити треба Калиниченка до якоїсь ворожки, бо йому точно щось пороблено.

Юрій Сєров - 8-9-2007 у 21:53

Настрій паскудний, тому хочеться думати про майбутнє.
Якщо в середу не виграємо, що найімовірніше, то Блохіну, якщо він не планує у наступному відборі бути тренером збірної, краще подати у відставку і дати можливість новому тренеру награвати склад.
Ну і обов'язково треба зайняти хоча б 3 місце, щоб мати на наступний відбір легшу групу.

Роман Голощук - 9-9-2007 у 10:37

Немає гри, немає результату і фарт закінчився... Cумно :(

Павло Жежнич - 9-9-2007 у 12:38

Після побаченої гри наших з грузинами і італійців з французами я не зовсім уявляю за рахунок чого наша збірна може виграти в Італії. Можна сподіватися лише на чудо.

Юрій Сєров - 9-9-2007 у 12:44

Цитата:
Після побаченої гри наших з грузинами

Важкувато, те що я бачи, в назвати ГРОЮ. :(
А саме сумне те, що кращого тренера і якихось суттєвих підсилень не видно зовсім.

Demyan - 10-9-2007 у 07:42

Зато чути відмазки...які мабуть готуються наперед гри, змаість того щоб давати якісь настанови мабуть думають як би ось це потім відмазатися, і починають "лазити" в історії суддівства, історії гравців, стан поля.......думаю в матчі італційців вже фігурує - те що наші гравці вимучилися, переліт, зміна клімати, а замінити гравців нема ким, це ж не є збірна італії де вибір гравців великий, в нас всюди легіонре.... :lol::lol::lol:

Юрій Сєров - 10-9-2007 у 14:51

Відмазки звісно будуть, але тут вже треба готувати глобальні відмазки :rolleyes:

Dmy - 10-9-2007 у 18:01

Цитата:
Після побаченої гри наших з грузинами і італійців з французами я не зовсім уявляю за рахунок чого наша збірна може виграти в Італії. Можна сподіватися лише на чудо
Та шо неясно? Одне підсилення напрошується само собою - вигнати Калиниченка, який наразі вішає соплі на мікрофони всіх телекомпаній - нехай свою чорну смугу продовжує там, де йому платять - Україні буде вдвічи вигідно.
Після цього підсилення достатньо обіграти Італію із Францією вдома, де ми ще нікому очок не віддавали, навіть грузинам! (принаймні, ми в цьому турі забили, а італійці з французами - ні)
Тоді, цілком можливо, не доведеться обігрувати Скотландію в їхніх Глазгах. Щоправда, треба потім ще Фарери подолати, але де наша не пропадала.

Юрій Сєров - 10-9-2007 у 18:10

Цитата:
Після цього підсилення достатньо обіграти Італію із Францією вдома

Ви в це вірите? :o
Бо Блохін - ні.

Dmy - 10-9-2007 у 18:51

Ну... Я ж не кажу, вірю я чи ні. Я кажу - достатньо.

Юрій Сєров - 12-9-2007 у 18:31

Кілька годин до матчу залишилося.
Хотілося б вірити в нереальне. Чомусь настрій такий.
Гімн України на початку матчу співатиме Піккардійська Терція. Може, на вдачу?

Юрій Сєров - 12-9-2007 у 23:04

Ну що ж. Треба визнати, що рівень нашої збірної не дозволяє на рівних тягатися з Італією, навіть такою дохлою.
Перший гол - з нічого, нізвідки.
Другий гол - це взагалі... Глакдий, Шевченко і Воронін організували контру в свої ворота, а Русол не вийшов... Такі дурні, дитячі помилки. Це капець. Слів нема...
А саме сумне, що після голів руки опускалися, гра не йшла.
Останні хвилини - наші катають м'яч в центрі. :(
The End.
Попри поразку, не скажеш, що наші не старалися. Просто не той рівень. А Шевченко все ще кращий гравець збірної!

А темною конячкою в нашій групі стали шотландці. Сподіваюся, наші не підкладуть їм свиню і злиють на виїзді. Бо 3 місце нашим вже, здається, не світить.
А це значить, що наступного разу ми знову в 4 кошику при посіві.

День розчарування. Хоч росіяни порадували.:baddevil:

Dmy - 13-9-2007 у 16:38

Цікаво, що для Блохіна головним винуватцем виявився ... Воронін: чомусь саме він привіз 2 гол, а ще якось не так розмовляв із головним тренером. Тепер його в збірній не буде. Обрізки бувають у всіх, тим паче на чужий половині поля, а от Русол, який стояв ледь не біля штрафного, коли жодного італійця і близько не було, а потім підтюпцем трусив за ді Наталею, уважно намагаючись роздивитися номер на його футболці, чомусь не винен. Мабуть тому, що партачить мовчки.
В принципі, все ясно. Блохін психанув, бо ми не тільки нікуди не вийшли, а і ще всім стало видно, що ніякого особливого фарту в нього нема (більшості це стало зрозуміло ще коли НЕ ТАК зі своїм 1% пролетів повз парлямент), тобто ніякий він не "обраний", а просто більш-менш кваліфікований тренер, команді якого вдалося разок вистрелити. Ось це - що карти відкрилися - дратує найбільше, бо так приємно було почуватися особливим. Про істерику свідчить і гра наприкінці з 4! форвардами! Проти ІТАЛІЙЦІВ! І як вони за таких розкладів третій не забили? Мабуть, не дуже прагнули або просто не встигли.
...І почалося полювання на відьму із хвостиком.

Взагалі-то я нашим вдячний - вирішили не нервувати народ усю осінь, щоб врешті все одно не вийти, а відмучилися за раз. Тому я зі спокійною душею зміг подивитися Франція-Скотландія. Ех, якби наші вміли битися, як шотланці, мали б зараз мінімум очок 16-17 (а хтось мав би менше, ніж тепер). Техніки нема, тактики нема, але лягали під удари по двоє, по троє, підкачувалися, штовхалися - французи навіть близко боялися підходити. Скоти завдали десь так одного удару по воротах, але якого! 25-30 метрів, у хлопця на кожному плечі висить по оборонцю - як погони, а він як гухне, що твій Шацьких Нюкаслу.
Цікаво, що доки наші ще не програли, вигідно було, аби програла Шотландія. Але я, бачачи таку самовіддачу, вболівав саме за них (хоча, взагалі-то люблю французів). А тут ще Трезеге зі своїм: "Якщо Шотландія пройде на Євро - це буде непорозуміння" :mad:
Вертав би у свою Аргентину і вчився бити післяматчови пенальті, експерт :P

Але найцікавіше нас чекало після опівночі: Португалія - Сербія.
Для тих, хто не бачив: Грузія - Україна з тією різницею, що фаворит грав удома. В іншому - дуже схоже. М'ячі забивалися після стандартів (правда, не кутових, а штрафних), португальці (як українці) відкрили рахунок на початку матчу і тримали його майже до кінця. На початку 2 тайму серби трохи притисли, не забили і потухли (як грузини). На 87 хв. Португалія вже піжонилася (щоправда, у неї не було 100% моментів, але ж і Калиниченка теж не було - тут відмінність), але Сербія подала штрафний, пара ударів головою і - 1:1. Може, там і можна було свиснути офсайд, але Маркус Мерк не свиснув. Тут футбол закінчився - Португалія (як і Україна) на останніх хвилинах не мала нічого.
Але найцікавіше почалося в компенований час. Розпсихований Філіпе Сколарі (як Блохін після Італії, тількі наш - на своїх), зацидів гравцю сербів. Той ухилився, але трохи зачепило. Потім команди пішли стінка на стінку, скривджений серб бігав колами, намагаючись дістатися Сколарі, від якого його відтирали гравці, техперсонал і сек'юріті, а Кріштіану Рональду, як завжди, когось провокував, а сам тікав... Мерк не витримав і свиснув кінець.
Було весело. Цікаво, чи будуть санкції?

Юрій Сєров - 13-9-2007 у 16:45

Шкода, що я не додивився португалів до кінця! Тре нині якісь огляди подивитися.
А за шкотів буду вболівати надалі.

Павло Жежнич - 14-9-2007 у 09:13

Скоти молодці, а нашим треба останні чотири гри вигравати?!?!?!?!?!?!?!?!:o

Demyan - 14-9-2007 у 09:32

Чого нашим нічого нетре вигравати - займемо середнє місце в таблиці - це якраз і є рівень нашого футболу.
Фарт вже нам один раз подарував на ЧМ....тепер досить - будемо реально дивитися на речі.

Василь - 14-9-2007 у 11:28

Та яке за шкотів вболівати? Юрко, ти шо таке говориш... ми повинні їх зробити, потім відтягнутись на Фарерах, Литва нам злиє, а Франція так і не зрозуміє як ми її 3-0 (менше неможана, бо там продули 0-2). Тоді в нас і французів по 25, в скотів - 24, Італія - перша як чемпіон світу, а ми другі... - рожевий сон

Demyan - 14-9-2007 у 12:45

Єдине що нам може посприяти - так це те що всетаки і французи і італійці і шотландці можуть на нервах зіграти внічї або програти з тими ж грузинами або литовцями. Ігри в них не характеризуються стабільністю, тим більше між тими трьома командами буде іти боротьба, ігри будуть нанервах. Наша ж збірна тепер буде грати спокійно без ніяких там відповідань за вихід з групи...
Тому я думаю що попереду будуть ще цікаві ігри. Незможуть ні шотландці ні італійці ні французи не втратити очки, вони тратять обовязково.

Юрій Сєров - 14-9-2007 у 22:33

Тут іще один момент є.
Нам все таки потрібно вигравати у шкотів, литовців, фарерців, щоб бути в 2 кошику про посіві на ЧС-2010.
До речі, якби в минулому відборі ми виграли або в албанців або турків, то ми б у цьому відборі сіялися з 3 кошика і не мали б ми шкотів, а когось слабшого.

Dmy - 20-9-2007 у 16:18

Постфактум до матчу Португалія - Сербія:

Головного тренера збірної Португалії Луїз Феліпе Сколарі дискваліфіковано на чотири матчі й оштрафовано на 12000 євро, повідомляє Reuters. Дисциплінарний комітет УЄФА наклав такі санкції на бразильського спеціаліста за удар гравця збірної Сербії Івіци Драгутиновича під час відбіркового матчу Euro-2008 (1:1), що відбувся 12 вересня в Лісабоні. Через дискваліфікацію Сколарі буде змушений пропустити решту чотири матчі своеї команди у відбірковому циклі першості континента.
Івіцу Драгутиновича, що наприкінці тієї гри отримав червону картку, дискваліфіковано на два матчі за недостойну (:lol: ) поведінку
http://www.favoritbet.com/ru/full_news/sport_news/14458/
(а шкода, що він Сколарі так і не засандалив у відповідь :mad: )

Павло Жежнич - 13-10-2007 у 22:02

Я не мав можливості побачити матч, але бачу, що втратив не багато. На жаль
Шотландія - Україна 3-1
Думаю, що Блохін піде. І далі треба робити нову команду до ЧС-2010.

Роман Голощук - 14-10-2007 у 09:26

Усе, нарешті, відмучилися :(
Збірна України, програвши Шотландії із рахунком 1:3 втратила усі шанси на вихід у фінальну частину чемпіонату Європи з футболу.
Чекаємо тепер на ЧС-2010. З новим тренером і новою командою.

Юрій Сєров - 14-10-2007 у 10:20

Зіграли сіренько. В основі вийшли аж 4 номінальних нападники: Шевченко, Воронін, Воробей і Гладкий, тобто Блохін задумав атакувати. Але без центру, в якому пробували креативити Тимощук і Воронін, не виходило ніц.
На додачу нашим дуже не вдався початок поєдинку: 2 стандарти - і до 10 хв. вже 2 плюхи. І якщо перший ще якось можна зрозуміти - гарно розіграли, нападник зіграв на випередження, захиснику і важко було щось зробити, а Шовковський, який вийшов на перехоплення зловив лише повітря. Другий гол - це взагалі торба. Шотландці розіграли стандарт оригінально: замість удару чи навісу в центр штрафної, він накинув на її лівий край, де шотландець абсолютно! сам! прийняв м'яч і красиво поклав його в дев'ятку. Шовковський полетів дуже красиво, але шансів дістати м'яч не було. Хто мав грати з тим, хто пробивав? Кажуть Воронін, який загубив гравця. Але чому ніхто не кинувся під удар? Від моменту передачі до моменту удару секунди 3 пройшло... чи може мені так здалося?
3 гол - Несмачний налажав на фланзі, пішов пас на лінію штрафної, Кучер завадити не зміг, скот пробив, шовковський лише змахнув руками (думаю, міг рятувати, м'яч залетів у ближній).

Висновки по матчу. Не скажеш, що Шотландія якась дуже сильна команда. Просто більше бажання, краща фізуха і більше везіння. Приблизно так наша збірна виграла минулий відбір.
А в цьому: втомилися, постаріли, втратили форму, мотивацію.
Висновки по відбору. Ловити нам нема чого навіть в теорії, Блохін ніби подав у відставку.
Решту матчів треба вигравати, щоб мати шанси залишитися в 2 кошику на наступний посів. З французами - навряд чи вийде. :)
Блохіну і команді треба подякувати за ЧС і починати робити нову команду, тримаючи в умі й ЧЄ-12
Ставити нового тренера, хай починає підбирати склад на наступний відбір. Молодіжка має шанси нині вибути з боротьби за вихід, тож можна буде залучати гравців молодіжки. А хто має стати тренером? Без поняття. Мо Михайличенко?

Павло Жежнич - 14-10-2007 у 12:25

Тренером має бути незаангажований фахівець. Я не впевнений, що Миха є абсолютно незалежною особистістю (занадто великий вплив ДинК). А кого ставити - справді щось ідей нема. Може Маркевича?

Юрій Сєров - 14-10-2007 у 19:40

Подивився нині один тайм на молодіжку.
Михайличенка не хочу. Це точно. Так виглядає, що найближчим часом хоч на якісь здобутки сподіватися нема чого... :(

Demyan - 15-10-2007 у 07:29

Шкода що шансів не лишилося так би всі і говорили...ну є ще шанс...а вось повезе...:lol:

Юрій Сєров - 17-10-2007 у 15:13

Сьогодні матч з Фарерами.
Федерація зробила велику дурницю. Можна було провести матч не в Києві, а у іншому місті: Львові, Донецьку, Харкові, Дніпропетровську, etc.
Підтримка була б у будь-якому випадку.
Крім того, що ажіотажу нема, так ще й квитки мінімальні зробили по 70 грн.
Взагалі будуть порожні трибуни. І це на матчі збірної :(
Розумію, шансів нуль, але ж є ще якийсь гонор чи ні?

Demyan - 17-10-2007 у 15:20

Окрім гонору є ще і рейтинг
ну і окрім того всього може статися сенсація - Фарери здобудуть переш очко (очки) :baddevil:

Юрій Сєров - 17-10-2007 у 15:24

Лише цього бракувало... :(

Юрій Сєров - 17-10-2007 у 19:43

Не здобудуть :P
Росія-Англія 2:1. І як з цим далі жити??? :(

Юрій Сєров - 17-10-2007 у 22:39

І як шкоти умудрилися програти виграшний відбір?!?!? Перекреслили однією поразкою, все що робили 2 роки. Навряд чи вони зможуть виграти в Італі.
А що витворяють чехи в Німеччині! :o

Demyan - 18-10-2007 у 07:25

Німців можна зрозуміти - мабуть щось награвали щось пробували...ітак вже вийшли...
А от Росія мені подобається, вона потихеньку піднімається, гравці є хороші, та й чемпіонат в них цікавіший.

Dmy - 18-10-2007 у 16:03

А ще кращі за гравців судді, що обслуговують матчі за їхньої участі. І жодний же дуст їх не бере! :mad: Навіть російські коментатори казали, що пеналь лівий.
Тепер уся надія на братів-євреїв ну і звісно, на те, що англійці не послідують дурному прикладу своїх братів-шотландців.
А грузини все-таки :baddevil: ... - нехороші люди. Ні щоб проти Франції з Італією бодатися, так тим вони зливають (як і в минулому відборі туркам і грекам), а очки відбирати налаштовуються чомусь на Україну з Шотландією.

Юрій Сєров - 18-10-2007 у 20:03

Цитата:
А грузини все-таки :baddevil: ... - нехороші люди.

Еге ж. А ще нашими стратегічними партнерами називають себе :)
Тепер Шкотам треба або вигравати в Італії або грати внічию і сподіватися, що Україна виграє у Франції. І те і інше дуже малоймовірне.
А в русскіх дуже хороші шанси потрапити на евро. Треба лиш обіграти Ізраїль і Андорру.

Юрій Сєров - 7-11-2007 у 15:54

Блохін назвав склад на матчі з Литвою та Францією
Кореспондент.net

07 Листопада 2007, 15:24

Головний тренер збірної України Олег Блохін оголосив склад на заключні матчі кваліфікації до Євро-2008 з Литвою та Францією.

До списку Блохіна увійшли 19 футболістів. Цього разу Олег Блохін вирішив обійтися без новачків. Єдина серйозна зміна - повернення до лав Синьо-жовтих динамівця Сергія Федорова, який востаннє одягав форму збірної ще під час ЧС-2006 у Німеччині.

Склад збірної України:

Воротарі - Олександр Шовковський (Динамо, Київ), Андрій П’ятов (Шахтар, Донецьк)

Захисники - Андрій Несмачний, Сергій Федоров (Динамо), Володимир Єзерський, Олександр Кучер (Шахтар), Андрій Русол (Дніпро, Дніпропетровськ)

Півзахисники - Олег Гусєв, Руслан Ротань (Динамо), Сергій Назаренко, Олег Шелаєв, Олександр Грицай (Дніпро), Олексій Гай (Шахтар), Максим Калініченко (Спартак, Москва, (Росія), Анатолій Тимощук (Зеніт, Санкт-Петербург (Росія)

Нападники - Андрій Воробей (Дніпро), Андрій Воронін (Ліверпуль, Англія ), Артем Мілевський (Динамо), Андрій Шевченко (Челсі, Англія).

Викликані Блохіним гравці захищають кольори трьох вітчизняних і чотирьох закордонних клубів. Найбільше гравців делегувало київське Динамо - шість. Дніпро надав у тимчасове користування п’ятьох, а Шахтар - чотирьох. Квартет легіонерів склали винятково гравці Прем’єр-ліги - російської та англійської.

Тренувальний збір команди почнеться у вівторок, 13 листопада. 17 листопада збірна України зіграє на виїзді з Литвою, а 21-го буде приймати збірну Франції. Це буде останній матч збірної України на НСК Олімпійський перед реконструкцією стадіону.
Україна вже втратила всі шанси потрапити на Євро-2008, тому жодних особливих задач перед командою стояти не буде.

Dmy - 7-11-2007 у 18:13

Єдине уточнення: Сергій Федоров востаннє одягав форму збірної ще ДО ЧС-2006 у Німеччині. Буквально перед самим чемпіонатом у "золотому" матчі" йому настукали вороги всього українського із Шахтаря. А шкода - на той час він був одним із найкращих центральних захисників України, а в Німеччині у нас саме в центрі захисту були ті ще проблемки.

Юрій Сєров - 7-11-2007 у 20:21

Останній раз бачив Федорова в Лізі, з Ромою здається. Дуже пристойно зіграв, стільки не грав, вийшо і позитивно виділявся на фоні всяких гориничів. Інша річ, що можна було б потрохи й молодь підтягувати.

Павло Жежнич - 17-11-2007 у 22:06

Як нам вже нічого не світить (Литва - Україна 2-0), то хоч результатом сусідів можна потішитися (Ізраїль - Росія 2-1).

Юрій Сєров - 17-11-2007 у 22:20

Другий тайм наших не бачив. Як виявилося - накраще. Я розумію - шансів немає, але за другий кошик на наступний посів можна було б і поборотися. :(
Не змогли налаштуватися на гру чи що? Литовці ж не сильніші!
Якщо вже така ситуація була і Блохін бачив, що не налаштує команду на гру (він про це в інтерв'ю згадував), то вже б краще попробував найближчий резерв, тих хто вже переріс молодіжку, а в збірну не потрапляв. З Карпат - Худоб'яка міг би взяти. Ну, але це легко після гри казати.

"Ukraine come a cropper in Kaunas" - ось такий заголовок цього матчу на сайті УЕФА. Провал. Що тут ще скажеш?

Ізраїлю - респект. Мабуть за гроші, а не лише за країну, але ж змогли. Росія - лузери. Такий шанс змарнувати, це треба зуміти.
Який сенс тепер має гра з Францією? Наші не зможуть, французи не захочуть.

Юрій Сєров - 17-11-2007 у 22:34

і ще. Шкотів шкода :(
Турки на виїзді обіграли головних конкурентів на вихід норвежців, причому на їхньому ж полі!
Поляки забезпечили собі Євро. Молодці.
А Блохіну треба було йти після Італії, я здається про це говорив після Італії чи Шотландії. З високо піднятою головою. Думаю, як тренер збірної, він себе вичерпав.
І дати новому тренеру шанс нагрвати новий склад на ЧС.
Тільки питання: а хто може змінити Блохіна?

Dmy - 19-11-2007 у 15:43

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Ізраїлю - респект. Мабуть за гроші, а не лише за країну, але ж змогли. Росія - лузери. Такий шанс змарнувати, це треба зуміти
Це справді було неймовірно приємно, бо я тут ще дрібно копічнину на тих, де "вже на чверть наш народ кинув" - дивно було спостерігати переконаність букмекерів, що Росія обов'язково виграє, причому десь так у 1,3 м'яча. Дивно, бо гроші - грошима, але ж Ізраїль в цьому циклі вдома програв лише хорватам у божевільному матчі 3:4, а ніякі ангелики йому - не скперники, не кажучи вже про ... решту.
Хоча, є одне "але"... Якщо хорвати обіграють англійців на островах, я повірю, що Хіддінк - видатний чарівник. А так він, звичайно, чарівник, та не видатний - сильні команди кшталту Австралії чи Південної Кореї на ЧС і там у плейоф виводить, але проти хвацьких російських хлопів і в нього кишка тонка ("супротив милиции он ничего не смог, вывели болезного...").

Юрій Сєров - 21-11-2007 у 17:44

Не думаю, що Англія умудриться програти хорватам, особливо, якщо зважати, що хорвати вже пройшли.
Сьогодні останній матч наших. Нарешті закінчиться цей футбольно-невдалий рік. А потім треба починати будувати нову команду.
Якби були мудрі, то почали б будувати її ще з матчу з Литвою.

Hanor Narasson - 21-11-2007 у 20:45

(пере)поцуплено з іншого форуму:
Цитата:

Вот что значит "хорошо темперированный клавир". Т.е. модерируемый форум, я хотел сказать... c баш.орга

Цитата:С форума, раздел Спорт OlaF (модератор): Подведём итоги матча Израиль-Россия-2:1.
babichev - 4 недели ридонли.
Talliks - 2 недели бана.
Tolyan_Arsenal - 2 недели ридонли.
Mr.Proper - 2 недели ридонли.
BOJIK - 2 недели бана.
-LeXa- - 2 недели ридонли.
Илюха - 1 неделя ридонли.
-=Вовочка=- - 1 неделя ридонли.
dbarc - 2 недели ридонли.
Adeptus - 1 неделя ридонли.
ramballan - 1 неделя ридонли.
*NightSpiker* - 3 недели бана.
Artemon - 1 неделя ридонли.
Zaiats - 1 неделя ридонли.
BooKeR - 1 неделя ридонли.
Красно-Белый - 1 неделя ридонли.
InSide - 2 недели ридонли.
keDa - 2 недели ридонли.
m1xtapе - 1 неделя ридонли.
Заводской - пожизненно.


:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Юрій Сєров - 21-11-2007 у 21:16

Нічого дивного.
Якби ми тут писали про дорослу і молодіжну (знову програли :(, стандартна Михайличенківська команда, Чигринському вдалося "підсилити" ще й молодіжку :mad:) збірні, а ще про клуби в ЛЧ, все що думаємо, то мені б довелося спочатку забанити всіх, а потім самого себе. :lol:
Йдемо дивитися фінал відбору.

Юрій Сєров - 21-11-2007 у 22:26

Катають наших як дітей. В захисті - величезна ДІРА. Навіть бразильці не дозволяють собі так грати. А в нападі ми зовсім не бразильці. Ніби стараються, Воронін, Шевченко, Ротань, Гусєв, Тимощук... А результат на табло.
До речі, якщо програємо, будемо на 5 місці. Литовці виграли в грузинів. І до чого тут мотивація?
А тим часом Англія летить 0:2. Ну хорвати дають...

Юрій Сєров - 21-11-2007 у 23:40

Хм...
І фарт повернувся. І у другому таймі грали краще, ніж у всіх матчах відбору. Пізно.... :(
Чому так не грали весь відбір?!?!?!?
До речі, пора відмовлятися від практики запрошення гравців з дубля Динамо. Саме Федоров привіз 2 голи.
До речі дургий тайм дивився по Євроспорту. Якість зображення і коментаря не до порівняння з УТ-1, набагато краще.

А в Англії якийсь триллер. 0:2, 2:2, 2:3. Або добре зрежисований договірняк :P
Дограють, побачимо :)

Юрій Сєров - 21-11-2007 у 23:55

Англія!?!?!?! :o:o:o
Лузери!!!!!
Тренера їхнього під програму захисту свідків відправлять! :lol:


У Росії мегасуперфантастичний фарт. :(

Максим Стюфляєв - 22-11-2007 у 00:04

Щодо наших, так і тягне сказати: "дякуємо, уже не треба..." Англія- ганьба:baddevil::baddevil::baddevil: Росію вітаю з успіхом.

Dmy - 22-11-2007 у 15:49

Хіддінк - великий чарівник :mad::baddevil:
Курвати образилися на англійців за безпідставний арешт їхнього віце-президента.
Макларена можна і під програму захисту свідків, і під іншу програму, і взагалі під шо завгодно, хоч під асфальтовий каток - аби тільки надійно покалічило. Він, бачте, із себе відповідальності не знімає :lol::baddevil: Нехай бабки поверне. Всі! А далі лікує інвалідність за соціальну допомогу. І Абрамовича до нього не пускати! Нікого, навіть кілерів - хай помучається.

Юрій Сєров - 22-11-2007 у 16:00

Ну Ви й жорстокі. :)
Ми на наших тренерів женемо. А тут так запороти зі збірної Англії... Це вищий пілотаж :baddevil:
Гроші він не поверне. Навпаки, отримає 2.5 млн. фунтів за достроковий розрив контракту.
Оце справді простий шлях стати мільйонером. Бо стати третім у групі, керуючи Англією мабуть зміг би і я, і Ви, і ще багато людей :)

Максим Стюфляєв - 22-11-2007 у 16:03

А, може, йому ще й Абрамович допомагає стати мільйонером?:lol:

Юрій Сєров - 22-11-2007 у 20:56

УЕФА опублікувала список кошиків на посів фінальної частини ЄВРО-2008
1. Австрія, Швейцарія, Греція, Нідерланди
2. Італія, Чехія, Хорватія, Швеція
3. Німеччина, Португалія, Іспанія, Румунія
4. Франція, Туреччина, Польща, Росія

Ну я б не проти щось на зразок
Нідерланди, Італія, Іспанія (Німеччина), Росія
:baddevil:

Жеребкування 2 грудня. Не може ж Росії постійно везти :)

Максим Стюфляєв - 22-11-2007 у 21:55

А якщо з Італією чи Іспанією буде те саме, що й Англією?:lol:

Павло Жежнич - 23-11-2007 у 13:07

Та не буде! Ці команди навіть в найгіршій формі просто так не пролітають, як англічани-лузери.

Максим Стюфляєв - 23-11-2007 у 15:20

А Ви забули, як на ЧС 2002 обидві ці збірні влетіли корейцям, причому я вважаю, на відміну від багатьох фанів, що влетіли цілком заслужено?!

Юрій Сєров - 23-11-2007 у 15:55

Ще хотілося б підбити підсумки відбору числові.
Десь на третій сторінці дискусії ми зійшлися, на тому, що треба брати "свої очки" і шанси будуть.

Якщо до 16 очок, які ми мали перед грою з Францією, додати 2 грузинських, 3 литовських і 3 шотландських, то ми б мали 24 очки. Франція на той момент мала 25, а це б означало, що гра вирішальна. Не факт, що ми б виграли у французів чи навіть зіграли внічию, але погодьтесь, це був би зовсім інший матч, інша інтрига і інший настрій нашої команди.
Крім того, французи могли інакше поділити очки з Італією по ходу турніру, так що теорія про "свої очки" правильна, просто треба було її реалізувати. ІМХО, це не було надскладним завданням.
Ну, і крім того, ми б при посіві на ЧС10 були б не в третьому кошику (нову тему про ЧС зараз започаткую), а в другому.

І ще про Блохіна. Якби були реальні кандидатури, на кого його можна було б змінити, то я двома руками "ЗА". А так, неоднозначна ситуація виходить...

Юрій Сєров - 2-12-2007 у 14:28

Відбулося жеребкування фінального турніру чемпіонату Европи:

Група А: Швейцарія, Туреччина, Португалія, Чехія
Група В: Австрія, Польща, Німеччина, Хорватія
Група С: Нідерланди, Франція, Румунія, Італія
Група D: Греція, Росія, Іспанія, Швеція

Група А. Досить рівна група. Фаворити португальці, чехи теж не слаба команда, швейцарці - господарі. Вийдуть португальці і або чехи або швейцарці.
Група В. У поляків не найскладніша група, але, думаю, вони теж нікуди не вийдуть: німці сильні, хорвати також, та ще й господарі турніру... Вийдуть: німці і хорвати.
Група С вийшла просто суперовою, буде на що подивитися :). УЕФА, здається, знущається над італійцями і французами. Вийдуть італійці і французи. І знову фінал буде Італія-Франція :).
Група Д. Росіянам повезло, що вони не в групі С, але з іншого боку, їм і так особливо нічого не світить. Вийдуть іспанці і греки.

Роман Голощук - 19-2-2008 у 22:42

Компанія Поверхность Спорт-ТВ отримала права на показ усіх матчів Чемпіонату Європи з футболу УЄФА Євро-2008 на території України.

Поверхность організує трансляцію усіх матчів у прямому ефірі, а також показ відповідних програм Чемпіонату на телеканалах власного виробництва Спорт 1, Спорт 2, Спорт 3 та Спорт 4.

Окрім того, вперше в Україні глядач зможе побачити усі матчі у форматі Високої чіткості на телеканалі Спорт HD.

P.S. Тобто на загальнонаціональних каналах футболу не буде?

Максим Стюфляєв - 19-2-2008 у 23:58

:o:o:o

:(:(:(:(
Треба це питання уточнити!!!

Юрій Сєров - 21-2-2008 у 00:07

Думаю, мусить якийсь загальний канал також показувати. Може в гіршій якості, але буде.

Максим Стюфляєв - 21-2-2008 у 00:16

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Думаю, мусить якийсь загальний канал також показувати. Може в гіршій якості, але буде.
Та фігушки! Це вже тепер на розсуд "Повєрхності". Захочуть продати комусь право на трансляцію, то продадуть, а ні- будемо без Євро!:baddevil: У нас же ринок, право власності. А проблеми уболівальників хіба цікавлять когось? Зі своїх шкурних інтересів їм невигідно продавати права, бо, маю підозру, заради Євро багато людей підключиться до того кабельного ТБ.

Юрій Сєров - 21-2-2008 у 00:20

Ні. УТ-1 має першочергове право на викуп. Проблема знайти 4 млн. євро.
http://www2.ua-football.com/ukrainian/high/47bc4752.html

Сподіваюся знайдуть.
Засмучує інше. На Спорт-1 коментуватимуть Джулай, Вацко і Босянок. Тобто УТ-1 опиратиметься на старі кадри: Савелія, Дерепу і Семененка. Жах! Краще підключитися. Але мої кабельщики не дають тих каналів. :(

Максим Стюфляєв - 21-2-2008 у 08:32

Коментатори- це дрібниця. Аби лиш футбол дали подивитися!

Андрій Пелещишин - 21-2-2008 у 08:44

У мене колись був період, коли я футбол міг лише з вимкнутим звуком дивитися, так ті говоруни дратували. ІМХО, так краще.

Тому з Максимом погоджуюся стосовно себе.
Але є люди, яким коментатори важливі. І треба про них дбати

Максим Стюфляєв - 21-2-2008 у 10:14

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин

Але є люди, яким коментатори важливі. І треба про них дбати
Та, власне, я не заперечую, просто хотів сказати, що краще трансляція з поганими коментаторами, ніж її відсутність.

Юрій Сєров - 21-2-2008 у 13:12

Є одна проблема. Коли дивллюся футбол, особливо такого масштабу, важливим для мене є звук трибун.
Якби коментатор і фон йшли різними каналами, то з радістю б вимикав деяких коментаторів. :)

Максим Стюфляєв - 4-4-2008 у 18:17

УТ - 1 таки потішить нас трансляцією ЄВРО 2008 Цитую сайт "Телекритика" : "Четвертого квітня 2008 року підписано угоду між НТКУ та УЄФА про ліцензійні права на трансляцію всіх матчів фінальної частини чемпіонату Європи з футболу «Євро-2008», що відбуватиметься в червні у Швейцарії та Австрії. «Це стандартна типова угода УЄФА, яку вона підписує зі всіма країнами, що хочуть транслювати матчі, – зазначив начальник юридичного управління Держтелерадіо Олександр Шатковський. – Як правило, вони заключають угоди переважно з національними або суспільними телеканалами».

Виконуючий обов’язки президента НТКУ Василь Ілащук оцінює цю угоду як велику спільну перемогу НТКУ та Держтелерадіо. Хоча угода й коштуватиме 4 млн євро, але українській стороні вдалося відстояти право на передачу права трансляції 10 з 31 матчів. «Представники УЄФА дуже довго не погоджувалися на наші умови, але нам вдалося їх переконати. Ми їх запитували, чому висвітлення попереднього чемпіонату Європи з футболу коштувало 400 тис. євро, а цьогорічне вдесятеро більше. Вони відповіли, що все змінюється, і 2012-го ця сума також збільшиться в декілька разів», – сказав Василь Ілащук.

Чудово. Я, правда, не зовсім розумію, що мається на увазі під "правом на передачу права трансляції 10 з 31 матчів". Очевидно, УТ - 1 продасть право транслювати деякі матчі комерційним каналам, саме тому про це згадується у контексті вартості угоди. Отже, живемо!

Dmy - 4-4-2008 у 19:01

Може, навпаки: УТ-1 всього 10 із 31 і транслюватиме?

Максим Стюфляєв - 4-4-2008 у 19:06

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
Може, навпаки: УТ-1 всього 10 із 31 і транслюватиме?
Я і про такий варіант думав. Важко сказати. Спробую пошукати цю інформацію на футбольних сайтах.

Юрій Сєров - 4-4-2008 у 21:29

Думаю не варто хвилюватися раніше часу. Думаю, покажуть всі матчі. Ще 1+1 є, Мегаспорт.

Максим Стюфляєв - 4-4-2008 у 23:56

От "Мегаспорт", гадаю, точно можна одразу викреслити зі списку претендентів.

Юрій Сєров - 5-4-2008 у 13:55

Можливо.
Але пригадую під час таких турнірів Інтер і ІСТВ можуть приєднатися до показів.
Про 10 з 31 - це природньо, оскільки матчі останного туру груповухи грають в один час - тобто це 4 матчі, ну і ще якісь інші матчів будуть показувати по іншому каналі.

Dmy - 7-4-2008 у 10:40

Таки УТ-1 перевершив сподівання!
Виконувач обов'язків голови НТКУ Василь Ілащук розповів, що передбачається по «Першому національному» показати 21 матч, а права ще на десять ігор НТКУ продасть телекомпаніям. Найкращі матчі «Перший національний» залишить собі, а на решту телеканалів буде продано 4 зустрічи останнього тура групового етапу та ще 6 зустрічей, що розпочинатимуться о 22:00, бо із 23:00 ефірний час на частоті УТ-1 належить телекомпанії «Ера» (цікаво, коли купували та транслювали ЛЧ, аналогічний час їм не заважав). Як відбуватиметься продаж прав на десять ігор і якій із телекомпаній, Василь Ілащук не повідомив, бо цим займається фінансовий відділ НТКУ.

Максим Стюфляєв - 7-4-2008 у 11:10

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
Таки УТ-1 перевершив сподівання!
Виконувач обов'язків голови НТКУ Василь Ілащук розповів, що передбачається по «Першому національному» показати 21 матч, а права ще на десять ігор НТКУ продасть телекомпаніям. Найкращі матчі «Перший національний» залишить собі, а на решту телеканалів буде продано 4 зустрічи останнього тура групового етапу та ще 6 зустрічей, що розпочинатимуться о 22:00, бо із 23:00 ефірний час на частоті УТ-1 належить телекомпанії «Ера» (цікаво, коли купували та транслювали ЛЧ, аналогічний час їм не заважав).
Ой, там така морока тоді була... Підписували спеціальну угоду, УТ -1 продало частину прав на трансляцію "Повєрхності", а вже з нею домовлялася Ера. Тобто права на різні частини одного матчу належали двом різним компаніям!:lol: А взагалі Ілащук за першими кроками справляє непогане враження (крім нової дитячої програми). Побачимо, що буде далі.

Павло Жежнич - 25-5-2008 у 10:34

Товаристька зустріч
Голландія - Україна 3-0
Цілком заслужена поразка нашої збірної - один гольовий момент за усю гру на останній хвилині, коли рахунок уже давно був 3-0. А якби не Кернозенко, то голів у наші ворота було б більше.

Юрій Сєров - 25-5-2008 у 14:46

Та не хочеться навіть говорити...
Шевченко ніякий. Селезньов за 5 хв на полі зробив більше ніж він за весь матч.
Несмачний - теж ніякий. Тре брати молодих і награвати на домашній єврочемпіонат. Хоча очевидним є факт, що Михайличенко не зміг настроїти команду на гру.

Юрій Сєров - 2-6-2008 у 11:41

Збірна Швеції в рамках підготовки до чемпіонату програла збірній Україні! :o
Гри не бачив, але подобається, що Михайличенко не боїться ставити молодь. Сподіваюся ця тенденція збережеться.

Dmy - 2-6-2008 у 16:02

От яскрава ілюстрація саги про мотивацію.
Останній термін подачи заявок на Євро - 28 травня. З Голландією грали 24-го, зі Шведами - 1-го червня.
В результаті виникли протистояння голландських кандидатів у заявку, яким треба ще було переконати ван Бастена, проти нашої основи і шведської заявки (нікого ні в чому вже переконувати не треба) проти нашої напівмолодіжки (яка рветься у склад). Результат різниці в мотиваціях - 4 м'ячи загальним підрахунком

Максим Стюфляєв - 2-6-2008 у 18:05

Товарняки нічого не означають. Почнеться Євро - тоді побачимо.

Dmy - 2-6-2008 у 19:39

Просто, якщо погортати спортивні форуми, наразі захвату не менше, ніж ридань після Голландії. Тоді: "У нас нема-а-а збірної!":wow::mad:, тепер: "У нас є-є-є збірна!":D:sing: Причому, це стосується не лише фанів, а і багатьох журналістів.
А всього-то 2 тренування з підвищенною відповідальністю.

Максим Стюфляєв - 2-6-2008 у 20:30

У нас люблять кидатися з посипання голови попелом у безпідставну ейфорію.

Юрій Сєров - 2-6-2008 у 21:49

Мета другого матчу в порівнянні з першим мені зрозуміліша - перевірили найближчий резерв, подивилися на можливість підсилення.
І так ясно, що Шевченко, Воронін, Шовковський гратимуть в збірній, то ж нащо було їх по закінченню сезону ще кудись тягнути і нарікати, що нема мотивації.
В мене завжди викликали сумніви тренерські здібності Михася, але з відстані років виглядає, що він таки непоганий тренер і його бажання вливати нову кров у збірну мені подобається.

Максим Стюфляєв - 3-6-2008 у 00:39

Так Шевченка з Вороніним на матч зі шведами просто не викликали? Бо ходять чутки, ніби вони відмовилися, а я за товарняками не стежу... Шеві зараз би ігрова практика не завадила. Будь - яка. Не певен, що від нього теперішнього збірній буде велика користь.

Павло Жежнич - 3-6-2008 у 08:53

В принципі ігри з голландцями і шведами показала "користь" від Шевченка. Звичайно, що шведи не виглядали на стільки потужно як голландці, але мотивованості їм не бракувало - вони грали на перемогу. Повезло, що шведи не забили, а ми забили. Але ІМХО в теперішній ситуації наявність Шевченка у збірній тільки погіршує ситуацію - усі стараються грати через нього, а толку від цього мало. А без Шевченка наша молодь грає розкуто.
Велика заслуга Пятова, що Україна не пропустила від шведів, хоча в обороні дір вистачало. А Шовковському вже давно не місце у збірній.

Dmy - 3-6-2008 у 10:57

Цитата:
І так ясно, що Шевченко, Воронін, Шовковський гратимуть в збірній, то ж нащо було їх по закінченню сезону ще кудись тягнути і нарікати, що нема мотивації
Цитата:
Так Шевченка з Вороніним на матч зі шведами просто не викликали? Бо ходять чутки, ніби вони відмовилися...
Шеві зараз би ігрова практика не завадила
Не викликали. Воронін вже давно в Одесі на пляжі. Шовковський взагалі нікуди не їздив - швидше, збірна приїжджала до нього "додому" - в Кончу-Заспу. Пообнімався, побігав, поплавав і - в Грецію. Його ставити і не планували, бо має травму - ще перед Метаглістом.
А взагалі тренеру (як і будь-якій людині) краще особисто подивитися, поспілкуватися, по тестам прогнати - а потім
нехай собі їдуть.
Шеві зараз не практика потрібна. Йому би не завадив гарний юрист - щоб грамотно втекти від натовпу "ментів-пенсіонерів"

Юрій Сєров - 3-6-2008 у 12:02

Ось-ось почнеться фінальна частина. Пропоную побавитися в прогнози.
Прогнозист з мене не надто вдалий, але чому б не спробувати? :)
Отже, що ми маємо:
Група А.
Швейцарія, Чехія, Португалія и Туреччина
Досить рівна група. Правда чехи вже не ті, щшо колись. Швейцарці - господарі, мабуть будуть їх витягувати. Тому за друге місце в групі поборяться саме ці дві команди, першими ж будуть Португальці.
Мій прогноз - з групи вийдуть Португалія і Швейцарія

Група B
Австрія, Хорватія, Німеччина, Польща.
Тут німці найсильніші. Австріяки теж господарі. Хорвати у відборі були дуже сильними. Поляки останні рази виступали досить сіро.
Мій прогноз: Німеччина, Хорватія

Група C
Голандія, Італія, Румунія, Франція.
"Група смерті". Теоритично можуть вийти усі.
Але далі підуть Італія і Франція.

Група D
Греція, Швеція, Іспанія, Росія
Теж досить рівна група, але шансів у греків та іспанців більше.
Іспанія і Греція підуть далі.

Після групового турніру можемо продовжити. :)

Максим Стюфляєв - 3-6-2008 у 14:10

Залюбки побавлюся. :)
Група А.
Господарі Євро вийдуть однозначно. У боротьбі турків і португальців віддаю перевагу туркам.
Група В
Складна ситуація. Бо чомусь не віриться, що господарів не витягнуть принаймні з групи. А хорвати наразі дуже сильні. Я вже думаю, чи не варто очікувати вильоту Німеччини.
Група С
Я теж прогнозую, що вийдуть Італія та Франція. Хоча від Голандії можна чекати чого завгодно...
Група D
Ставлю на Іспанію та Швецію.

Dmy - 4-6-2008 у 11:14

Швидше, не прогноз у чистому вигляді, а його суміш із бажаним.

Група A
Разом з іншими підтримую Швайцарію: у 2006 виглядали досить потужно (аж до України :lol: ), за 2 роки подорослішали, є господарями, але водночас "темною конячкою". Хіба що перегорять. Португали не дуже переконливо виглядали у відборі - якби Сербія не втратила своїх очок - бути би їм поза Євром. Взагалі, група дуже рівна, вийти можуть навіть турки. Чехів хочеться, але... Недведа нема, Росицького не буде, Колер - старий, Барош уже 2 роки займається не зрозуміло чим, Чех - взагалі танкист :(
Прогноз: Швайцарія, Португалія, а турки нерви попсують (хоча дуже хочеться з точністю до навпаки)

Група B
Найшвидше, справді, Німеччина і Хорватія.
Австрія вийде, якщо німці їм допоможуть (що вже траплялося в історії), а перед тим хорвати з поляками щось намудрують. А ті можуть. Польща не вперше в цьому тисячолітті потужно проходить відбір і зливає фінал, хорвати примудрилися пропустити в 1/8 ЧС-06 якусь Японію, тобто теж великі майстри динаміти своїх фанів. Німці - це машина, яку ніщо не може зупинити ... крім фінальних турнирів чемпіонатів Європи: в цьому таки тисячолітті во ще із групи не виходили. Але наразі грають по-сусідству, майже вдома. Вийдуть, блін.
Якщо хорвати вилетять - я встану, ткну пальцем у телевізор і скажу злостиво: "Це вам - за Англію, це вам - за Мерседеси!:baddevil: Є-є-є Бог на Небі!"

Група C
Сподіваюсь, Італії Бухвона не вистачить. Навіть із Матраці. Карнавало не буде, Тотті не буде, П'єро старий і нестабільний - вчасні паси вперед (аби Інзагі не встиг забігти в офсайд) давати нікому. Залишається воротар, такий-сякий захист і напад із 2 "слоників": Джилардіно і Лука Тоні.
Від румунів можна чекати сюрпризів. Принаймні, у відбірковій групі вони голландців випередили.
Якщо ван Бастен зможе забетонувати захист і організувати центр, то вийде і не лише у чвертьфінал.
У Франції - навпаки - є організація, але, схоже, їм потрібен лідер на полі. Вієра травмований (не знаю, наскільки сурйозно), Анрі - це "новий Шевченко" - час йому вертати до Арсеналу. До того ж вони останніми разами довго розганяються: Корея з Того на заваді не стали, але в ТАКІЙ :rolleyes: групі... А розпочинають із румунами, і все відразу може перевернутися догори дригом.
Хочу Францію з Голландієй!
Якщо вийде Румунія - нехай виходить, але не з Італією

Група D
Тут, нажаль, можна чекати сюрпрайсу від Хідінка та прольоту Швеції. Іспанці не велики майстри грати фінальні турніри, але, починаючи з плейоф. Групка досить слабенька (майже як 4 роки тому, тільки тоді замість шведів були португальці, але в підсумку ми отримали обох фіналістів :lol: )
Греція, Іспанія

Прикольні пари чвертьфіналістів:
Швайцарія, Туреччина;
Хорватія, Польща (ой, не вірю);
Румунія, Голландія;
Греція, Швеція

Максим Стюфляєв - 4-6-2008 у 15:41

Телеканал ICTV придбав у Національної телекомпанії України (НТКУ) пакет прав на трансляцію чотирьох підсумкових матчів групового етапу Чемпіонату Європи зфутболу 2008 р., що пройде з 7 по 29 червня в Австрії й Швейцарії, а також на використання відеофрагментів зі всіх ігор «Євро-2008». Сума угоди не розголошується. Про це повідомляє «МедіаБізнес».

Відповідно до придбаної в НТКУ субліцензії канал ICTV покаже чотири підсумкових матчі групового етапу (по одному в кожній групі): 15 червня – «Туреччина-Чехія»; 16 червня – «Польща-Хорватія»; 17 червня – «Голландія-Румунія»; 18 червня – «Росія-Швеція». Початок всіх трансляцій о 21:45.Коментуватимуть матчі Ігор Мірошниченко і Олександр Гливинський.

Також протягом усього Чемпіонату в Австрії й Швейцарії працюватимуть дві знімальні групи ICTV. Найгарячіші репортажі з місця подій глядачі ICTV зможуть побачити в розширених випусках програми «Факти.Спорт» (щодня о 19:10) і в ранкових 20-хвилинних «Щоденниках Євро-2008» (з 9 по 30 червня о 08:15). Також події «Євро-2008» детально висвітлюватиме програма «Про футбол з Олександром Гливинським» щонеділі опівночі. Співведучим Олександра на період Чемпіонату буде Андрій Ковальський.

Джерело : портал "Телекритика"

Максим Стюфляєв - 4-6-2008 у 15:47

Напередодні початку чемпіонату Європи з футболу в Австрії та Швейцарії редакція проекту sport.com.ua розпочала акцію «АнтиДерепа» з метою не допустити відомого ще з радянських часів спортивного коментатора до матчів Євро-2008.

Про те, що Сергій Дерепа коментуватиме європейську першість, стало відомо з оприлюдненого розкладу трансляцій на Першому національному. Шеф-редактор проекту sport.com.ua Дмитро Копій у коментарі «ТК» повідомив, що акція стала наслідком негативної реакції вболівальників: «Після кожного матчу, який коментує Сергій Дерепа, ми отримуємо багато негативних відгуків. Крім того, обговорення якості його роботі відбувається й у журналістському середовищі. Звісно, є люди які за те що б він коментував футбол. Усі його помилки, перли, - зрештою, це просто весело. Але загальна тенденція йде до того, що коли гру коментує Сергій Дерепа, люди дивляться телевізор без звуку. Ще нічого, коли мова йде про Чемпіонат України. Але Чемпіонат Європи – це визначна подія, яка буває раз на чотири роки. Я вважаю, що тут уже перейдена певна межа».

При цьому Дмитро Копій наголошує, що Сергій Дерепа наразі просто не має необхідної коментаторської практики, тому допускати його до обслуговування Євро-2008 не можна.

Натомість сам Сергій Дерепа вважає, що його «замовили» конкуренти. «Ми знаємо все! Це організували люди, яким кортить прорватися до ефіру. Якби щодо цього висловилися люди, авторитетні у спортивному світі, то я б довіряв цій думці», - зазначив він у коментарі «Телекритиці».

Також Сергій Дерепа заявив, що нове покоління коментаторів, на його думку, не відповідає професійним стандартам: «Ви думаєте, що там є професіонали? Гливинський, Джулай і все!».

«Паралельно з нашими трансляціями будуть іти на інших каналах такі ж, але безпосередньо з Австрії та Швейцарії, де буде живий коментар, а не як у нас – із картинки. Будь ласка! Не подобається - нехай переходять на російські канали!», - наголосив пан Дерепа.

За словами Дмитра Копія, протягом менш ніж доби, що триває акція, на її підтримку надійшло майже 400 листів. Коли їх назбирається хоча б півтисячі, організатори передадуть підписи до Національної телекомпанії України. Також вони планують ознайомити з думкою вболівальників спонсорів трансляцій.

Джерело : знов - таки "Телекритика".

Юрій Сєров - 5-6-2008 у 13:26

Чи хтось знає де можна скачати календар матчів, такий який раніше можна було вирізати з газети?

Руслан Кравець - 5-6-2008 у 14:03

Календар матчів в MS Excel з можливістю вносити результати - http://www.excely.com/football/euro-2008-schedule

Максим Стюфляєв - 7-6-2008 у 00:17

Отже, довгоочикуване дійство починається сьогодні! О 19.00 за Києвом гратимуть Швейцарія - Чехія. О 21. 45 дуже цікавий і важливий матч Португалія - Туреччина. Сподіваюся, нудьгувати не доведеться.;)

Роман Голощук - 7-6-2008 у 13:31

Перші рекордсмени чемпіонату Європи, що сьогодні стартує в Австрії і Швейцарії

Найбільш віковим гравцем з 368 заявлених на Євро-2008 буде 38-річний хавбек збірної Австрії Івіца Вастіч, який народився 29 вересня 1969 року. Наймолодший - форвард збірної Швейцарії 19-річний Ерен Дердіок, що з'явився на світ, коли Вастіч уже професійно грав у футбол - 12 червня 1988 року.

Найбільш "маленький" футболіст - румунський півзахисник Флорентін Петре, його зріст 166 дсм. А от чеський форвард Ян Коллер переміг відразу в двох номінаціях. Він є найвищим гравцем Євро - 202 см і найважчим - 100 кг. Найлегшим футболістом першості в Австрії і Швейцарії буде півзахисник збірної Росії Дмитро Торбинський, його вага складає 60 кг.

Джерело: http://www.champion.com.ua/euro08/484a5863da054/

Максим Стюфляєв - 7-6-2008 у 20:16

Браво Чехія, браво!:sing: Я відверто і приємно здивований. Не чекав, що зможуть у стартовому матчі переграти господарів чемпіонату. Шанси швейцарців на вихід з групи тепер виглядають дуже примарними. На додачу вони ще й втратили свого лідера. Щодо спірних моментів, коли чеські оборонці нібито грали рукою у штрафному майданчику, то як на мене у першому пенальті був, у другому - ні. Дивно, що арбітр пенальті не поставив. Зазвичай судді господарів тягнуть. Однак швейцарці запороли стільки моментів, що їм гріх жалітися. Самі винні. А загалом гра була дуже цікава. Мені сподобалося.

Максим Стюфляєв - 7-6-2008 у 23:00

Схоже, мій прогноз розвитку подій у групі А сипеться.:) Португальці повністю знищили своїх суперників. У турків не було жодних шансів. Схоже, португальці зараз у чудовій формі і їм цілком до снаги поборотися за високі місця.

Катруська Пономаренко - 7-6-2008 у 23:04

Дійсно, файнезно сьогодні зіграли, я так і думала, що буде 2:0.

Максим Стюфляєв - 7-6-2008 у 23:12

Сьогодні грають Австрія - Хорватія та Німеччина - Польща. Німці мають перемогти без проблем. Щодо другої пари - не беруся робити прогнози, але вболіватиму за хорватів ;) Результат цього матчу матиме велике значення для підсумкового розташування команд.

Роман Голощук - 8-6-2008 у 11:35

Букмекери оцінили шанси на перемогу команд-учасниць чемпіонату Європи з футболу 2008 року

Так, після того як збірна Швейцарії програла Чехії (0:1), букмекери назвали швейцарську команду найбільш вірогідним аутсайдером чемпіонату.

Далі в рейтингу гірших збірних Євро - 2008 йдуть Австрія і Туреччина.

Наприклад, в букмекерській конторі bet365.com ставки на перемогу збірної Швейцарії приймаються з коефіцієнтом 126. Це найгірший показник серед команд - учасниць турніру. Коефіцієнт на перемогу австрійців складає 101, цьому ж числу рівний коефіцієнт на успіх збірної Туреччини, яка поступилася в своєму першому матчі на Євро-2008 команді Португалії з рахунком 0:2.

Після перемог чехів і португальців в стартових матчах дещо збільшили шанси цих збірних на перемогу в Євро-2008. Коефіцієнт на успіх Чехії, раніше в bet365 складав 21, зараз - 19. А Португалія зайняла третє місце в рейтингу букмекерів. Коефіцієнт на перемогу підопічних Луіса Феліпе Сколарі дорівнює 6,5. Головним фаворитом залишається Німеччина - її успіх оцінюється з коефіцієнтом 4,5.

Джерело: http://novynar.com.ua/sport/28980

Павло Жежнич - 8-6-2008 у 12:19

Група А, 7 червня
Швейцарія - Чехія (Сверкош, 70) 0-1
Португалія (Пепе, 61, Рауль Мейрелеш, 90+3) - Туреччина 2-0

Португалія - 3 (1)
Чехія - 3 (1)
Туреччина - 0 (1)
Швейцарія - 0 (1)

Павло Жежнич - 8-6-2008 у 12:26

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Максим Стюфляєв
Схоже, мій прогноз розвитку подій у групі А сипеться.:) Португальці повністю знищили своїх суперників. У турків не було жодних шансів. Схоже, португальці зараз у чудовій формі і їм цілком до снаги поборотися за високі місця.

Єдина проблема португальців - реалізація моментів. Якби хоч трохи більше реалізували моментів, то рахунок точно відповідав би "знищенню" своїх суперників. А так тільки 2-0. І не факт, що так обійдеться з чехами і швейцарцями. Занадто багато піжонства.

Dmy - 8-6-2008 у 14:45

Португальцям і чехам тепер вистачить по 2 нічиї, тобто розкатати нічейку поміж собою в 2 турі і грати від захисту - в третьому. Хоча, ніхто не хоче в чвертьфіналі грати з Німеччиною, а значить, навряд чи будуть "катати"

Максим Стюфляєв - 8-6-2008 у 20:08

Тепер іще й австрійці пролетіли. Відверто кажучи, не пригадую, коли ще в історії ЄВРО або ЧС господарі починали так провально. Може й було, але мені нічого на думку не спадає.

А як Вам, товариство, "коментар" Дерепи? Відверто кажучи, під час трансляції пошкодував, що не купив батарейки для свого приймача. Якби купив, то, певно, вимкнув би звук телевізора і краще увімкнув Радіо "Ера".

Dmy - 8-6-2008 у 21:13

Я Дерепі тепер все прощу :lol:
Про Даріо Срну: "Це гравець, який на поле вміє все... Крім бити пенальті."
Це про гравця, який кілька років був пенальтистом у Шахтарі й у збірній Хорватії!
Але.
Кілька важливих пеналів таки не забив: як у чемпі України, так і, напр., японцям на ЧС-06, що врешті теж суттєво вплинуло на невихід хорватів із групи.

В яблочко. Хоч Дерепа і сам про це не здогадується

Павло Жежнич - 8-6-2008 у 22:47

Група B. 8 червня.

Австрія - Хорватія (Модрич, п.5) 0 - 1
Німеччина (Подольский, 20, 72) - Польща 2 - 0

Німеччина - 3 (1)
Хорватія - 3 (1)
Австрія - 0 (1)
Польща - 0 (1)

Максим Стюфляєв - 8-6-2008 у 22:49

А мене "вбили" епізоди, коли було призначено пенальті і пізніше коли травмувався гравець хорватів. У цих важливих моментах Дерепі було цілком байдуже, що відбувається на полі! Ніс якусь маячню, котра до гри не мала жоднісінького стосунку. Я навіть подумав, може в нього телевізор не показує?:lol:

Максим Стюфляєв - 8-6-2008 у 22:52

Щодо гри Німеччина - Польща. Сенсації не сталося. Німці здобули переконливу перемоги. А сам матч, як на мене, поки найнудніший на ЄВРО.

Павло Жежнич - 8-6-2008 у 22:56

Матч Австрія-Хорватія був найзануднішим з т.з. коментування. Краще б взагалі показували без коментатора, ніж Дерьопа мав нам розказувати "чи є життя на Марсі?".
Все ж Роберто Моралес набагато краще коментував у грі Німеччина-Польща.

Максим Стюфляєв - 8-6-2008 у 22:58

У понеділок на нас очікує СУПЕРматч - Італія : Нідерланди. Французи тим часом мають взяти три очки у грі з румунами.

Максим Стюфляєв - 8-6-2008 у 23:00

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Павло Жежнич

Все ж Роберто Моралес набагато краще коментував у грі Німеччина-Польща.
До речі, а як так сталося, що коментатор з "Мегаспорта" коментує матчі на УТ - 1?

Павло Жежнич - 8-6-2008 у 23:02

Німці були фаворитами і перемогли заслужено, бо поляки майже не мали моментів за цій матч. Але можливо було б усе інакше, якби німаки два рази не виходили парою нападаючих на воротаря (з другої спроби все ж забили перший гол). На повторах ІМХО видно, що два рази були активні офсайди.
І взагалі мені гра німців не сподобалася - напевно вирішили перемогти однією ногою, щоб друга не змучилася.

Павло Жежнич - 8-6-2008 у 23:08

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Максим Стюфляєв
До речі, а як так сталося, що коментатор з "Мегаспорта" [Роберто Моралес] коментує матчі на УТ - 1?

Думаю, що на УТ-1 запросили УСІХ, хто хоч трохи щось вміє говорити (навіть не важливо про що!). Думаю, завтра ми почуємо ще інших коментаторів, ніж у попередніх чотирьох матчах.

Ярема П. - 8-6-2008 у 23:09

Як бездарно поляки пролетіли. Ще й останній гол забив поляк;)

Максим Стюфляєв - 8-6-2008 у 23:20

А чому останній? :) Обидва! :lol:

Роман Голощук - 9-6-2008 у 09:53

Повний розклад трансляцій Євро-2008 на українських телеканалах (включно з коментаторами - що важливо ;)) є тут: http://www.champion.com.ua/euro08/4848026ba5f66/

Павло Жежнич - 9-6-2008 у 10:51

Власне тут найцікавіше - це розклад коментаторів, а не розклад трансляцій!:lol:

Максим Стюфляєв - 9-6-2008 у 12:11

Цікаво було б ще подивитися розклад коментаторів на "Ері ФМ". На ерівськаму сайті є лише розклад трансляцій.

Demyan - 9-6-2008 у 14:19

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Максим Стюфляєв

А як Вам, товариство, "коментар" Дерепи? Відверто кажучи, під час трансляції пошкодував, що не купив батарейки для свого приймача. Якби купив, то, певно, вимкнув би звук телевізора і краще увімкнув Радіо "Ера".[/
quote]

Невже вони не чують що говорять? один бурмоче щось під ніс інший весьматч розказує коли в кого вискочив прищик і як його лікували.....
дійсно краще радіо включати.

Ярема П. - 9-6-2008 у 15:40

Хе, поляки тішаться, що принаймні жоден німець наразі в євро 2008 не забив гола :lol:

Руслан Кравець - 9-6-2008 у 16:19

Було би чим тішитися - отримали два голи від свого ж.
Чи їм подобаються парадокси на кшталт - поляки забивають, але Польща програє :)

До речі, сам Подольський після першого гола виражав емоції досить стримано - чи то було шкода співвітчизників, чи то проявляв "нордичність" характеру :)

Максим Стюфляєв - 9-6-2008 у 20:05

Мдя... з такою грою в "групі смерті" у французів будуть серйозні проблеми. Я би ще сприйняв, якби можна було сказати, мовляв увесь матч тисли, мали купу моментів, однак спортивне щастя відвернулося. Але ж нічого подібного і близько не було! Зіркова команда буквально спала на полі.:mad:

Максим Стюфляєв - 9-6-2008 у 21:47

Голландія по першому тайму вражає!:sing: Просто розкатують "чоботарів". Так тримати!;)

Павло Жежнич - 9-6-2008 у 22:27

Макаронніки могли у другому таймі декілька разів забивати, але після гострого штрафного у виконанні Пірло і супер стрибка ван дер Сара отримали контру, у якій заслужено отримали третій м'яч. Голландці молодці - добре грають і в нападі, і про захист не забувають. Так тримати :).

Павло Жежнич - 9-6-2008 у 22:41

Група C. 9 червня

Румунія - Франція 0-0
Голландія (ван Ністелрой, 25, Снайдер, 31, ван Бронкгорст, 80) - Італія 3-0

Голландія - 3 (1)
Румунія - 1 (1)
Франція - 1 (1)
Італія - 0 (1)

Роман Ромашка - 10-6-2008 у 00:25

Якщо тюльпани з жабоїдами будуть грати так як з макаронами, то там рахунок 5:0 щонайменше. Бачив обидва матчі. Румуни дуже сильно нагадали збірну України, яка сидить в обороні і час від часу огризається. А французи тут були якісь як заморожені. Ну нічоого толком не вдавалось.

Павло Жежнич - 10-6-2008 у 12:19

Ще свого слова не сказали італійці. Хоч вони і програли голландцям, але мають реальні шанси вийти з групи. Суджу по грі, бо до першого пропущеного (до речі цей м'яч був забитий з офсайду) вони грали на рівні, і при рахунку 0-2 добряче притиснули голландців. Думаю французи повинні пролетіти. А румуни і італійці будуть боротися за друге місце.

Голландія звичайно фаворит. Україна виявилася хорошим спарингпартнером!:rolleyes:

Dmy - 10-6-2008 у 15:22

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Павло Жежнич
...до першого пропущеного (до речі цей м'яч був забитий з офсайду)
Доречі, перший м'яч не було забито з офсайду. Цей епізод за останні півдоби розібрали всі, кому не ліньки. Навіть колегія італійських суддів дійшла висновку, що все згідно правил: за Ністельроєм знаходилися Буффон і Пануччі, який після зіткнення з Буффі вилетів за лицеву лінію, але все одно вважався "у грі", позаяк виліт відбувся "без дозволу арбітра". Єдине, що треба переписати правило офсайду:
не менше 2 гравців суперника в момент пасу мусять знаходитися не ближче до лінії своїх воріт, а далі від лінії воріт команди гравця, якому адресовано передачу. Виявляється, це не завжди одне і теж (уявіть, що Пануччі встиг відповзти кудись під сектор - тоді він би знаходився далі від своїх воріт, ніж Нистельрой :lol: )

Щодо співвідношення сил, то не можу погодитися
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Павло Жежнич
до першого пропущеного вони грали на рівні, і при рахунку 0-2 добряче притиснули голландців. Думаю французи повинні пролетіти. А румуни і італійці будуть боротися за друге місце.

Голландія звичайно фаворит
Поляки теж грали з німцями на рівні до першого пропущеного. А потім посипалися. Та і якогось "притискання" у 2 таймі я не помітив: 2-3 полумоменти, сейв ван дер Сара, що плавно переріс у третій гол. Вшьо. Турки проти португалів створили більш небезпечний момент (просто у хлопця голова виявилася квадратною); і це - за рахунку 0:1, а не 0:2. Так ніхто же не каже, що турки португалів "тискали в міцних обіймах". Голландці дуже грамотно відіграли обидва тайми: кожен - за своєю тактикою. А італійці... Ненаю :rolleyes: В центрі захисту без Карнавало величезна діра, пасувати нікому, в атаці Тоні просто стоїть, час від часу підстрибуючи чи валячись на захисників і все. Щось схоже на футбол демонстрували хіба що Дзамбротта і ді Натале (якого Донадоні замінив, аби не заважав). Організації - 0! І це - Італія! :o
Шанси у них звичайно є, та й розкачуюються вони довго (як і французи, доречі, яких чомусь уже списали), але я не пам'ятаю, щоб Італія колись стартувала з 0:3 і потім кудись проходила. І взагалі, коли вона востаннє в офіційному матчі попадала з великим рахунком? Бразилії в 1970 році?

Франції (на відміну від Італії, між іншим) є ким підсилитися: Вієра й Анрі мають таки відновитися. Хоча плеймейкера бракує гостро: Насрі - умнічка (3 роки за ним у Марселі стежу), але він ще не в авторитеті.

Щодо голандців, то дуже хочется, щоби їх цього разу нарешті вистачило на весь турнір: 2000-го в 1/4 порвали сербів (6:1? 4:0?), а у півфіналі не забили 2 пеналя італійцям і вилетіли; у 2006 в групі виграли у ... сербів (6:0), а в 1/8 взагалі ніц не показали проти португальців. Тобто потужно розпочинають, а потім здуваються :( Наразі замість улюбленої Сербії - Італія. На фарт?

Павло Жежнич - 10-6-2008 у 20:38

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
Доречі, перший м'яч не було забито з офсайду. Цей епізод за останні півдоби розібрали всі, кому не ліньки. Навіть колегія італійських суддів дійшла висновку, що все згідно правил: за Ністельроєм знаходилися Буффон і Пануччі, який після зіткнення з Буффі вилетів за лицеву лінію, але все одно вважався "у грі", позаяк виліт відбувся "без дозволу арбітра". Єдине, що треба переписати правило офсайду:
не менше 2 гравців суперника в момент пасу мусять знаходитися не ближче до лінії своїх воріт, а далі від лінії воріт команди гравця, якому адресовано передачу. Виявляється, це не завжди одне і теж (уявіть, що Пануччі встиг відповзти кудись під сектор - тоді він би знаходився далі від своїх воріт, ніж Нистельрой :lol: )

Гравець перебуває в положенні "поза грою", якщо він ближче до лінії воріт суперника, ніж м'яч в момент пасу і передостанній гравець суперника.
Пануччі явно не був ні останнім, ні передостаннім, бо не був на полі (і явно вже не брав участь у захисті воріт, а лежав тримаючись за голову біля рекламних щитів). А якби в нього було пошкодження і йому б надавали медичну допомогу "без дозволу арбітра", то він би був останнім захисником?
Я не захищаю італійців, бо програли вони заслужено. Але навіть при такому рахунку вони мали набагато більше шансів на успіх, ніж поляки чи турки. Просто голландці використали мінімальну розслабленість у середині 1 тайму і впродовж 6 хвилин привезли 2 голи, а потім грамотно довели цю перевагу до перемоги.
Все ж італійці мають досвід виходу з групи і з 4 очками, чому цього разу ним не скористаються? Виграють в п'ятницю в Румунів - шанси реальні.
Щодо французів - піжонства багато, а гри 0! Таке враження, що з Румунією свідомо грали на нічию, щоб не втратити очки. Сподіваюся, що голландці накажуть їх у наступному матчі.

Павло Жежнич - 10-6-2008 у 21:01

Порадувала Расія. Іспанці витратили мініму сил, щоб виграти 4-1. Пара нападаючих Торес-Вілья зробила свою справу незважаючи на те, що расіянє атакували першу половину першого тайму і реально могли забити. Однак справжню "силу" Расії показав 2 тайм. Спокійно відходили (!) (а не відбігали) 45 хвилин - чи то фізухи нема, чи бажання?
Іспанці зіграли прагматично (як Німці) і показали як треба реалізовувати свої моменти.

Павло Жежнич - 10-6-2008 у 22:38

Група D, 10 червня

Іспанія - Росія 4 - 1
Греція - Швеція 0 - 2

Іспанія 3 (1)
Швеція 3 (1)
Греція 0 (1)
Росія 0 (1)

Dmy - 10-6-2008 у 22:40

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Павло Жежнич
Гравець перебуває в положенні "поза грою", якщо він ближче до лінії воріт суперника, ніж м'яч в момент пасу і передостанній гравець суперника.
Пануччі явно не був ні останнім, ні передостаннім, бо не був на полі (і явно вже не брав участь у захисті воріт, а лежав тримаючись за голову біля рекламних щитів). А якби в нього було пошкодження і йому б надавали медичну допомогу "без дозволу арбітра", то він би був останнім захисником?
Так от, виходить, що був останнім. Я - що? Такі правила: хоч допомогу надавай, хоч на Марс лети, а без дозволу судді - ти у грі http://euro2008.ua-football.com/news/484e3b81.html

Швеція - Греція - 2:0. Грекі - мертві, як не дивно :o :rolleyes:

Максим Стюфляєв - 10-6-2008 у 22:43

Щодо гри росіян з іспанцями, тут можна різні оцінки давати. Так само, як у випадку з італійцями. З одного боку, рахунок більш ніж переконливий. З іншого, до першого голу Іспанія виглядала просто жалюгідно. І хто зна, як розгорталися б події, якби росіяни тоді забили. Але це все теорія. Підсумковий же результат на табло.

Максим Стюфляєв - 10-6-2008 у 22:47

Перемогу шведів над греками особисто я вважаю певною мірою випадковою. Грали команди одного рівня і за грою там 0:0 мало б бути. А взагалі ЄВРО поки за рідкісними винятками розчаровує. Нуднувато якось.

Максим Стюфляєв - 10-6-2008 у 22:56

У середу на ЄВРО починається другий тур групового етапу. О 19.00 Чехія - Португалія. А о 21.45 Швейцарія - Туреччина. Португальці, гадаю, здобудуть перемогу, хоча матч буде важкий. А для господарів останній шанс зачепитися за вихід з групи.

Павло Жежнич - 11-6-2008 у 10:53

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Максим Стюфляєв
...до першого голу Іспанія виглядала просто жалюгідно. І хто зна, як розгорталися б події, якби росіяни тоді забили. Але це все теорія. Підсумковий же результат на табло.

Напевно Хіддінг і розраховував на потужний початок, який мав закінчитися голом. Якби забили, то напевно не програли б. Просто іспанці зуміли використати першу помилку навіть не захисту, а півзахисту (була обрізка на половині поля іспанців), щоб переломити хід поєдинку. А після 1-0 усе решта - це діло техніки у швидкій командній грі, яка в іспанців значно вища.

Павло Жежнич - 11-6-2008 у 10:58

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Максим Стюфляєв
Перемогу шведів над греками особисто я вважаю певною мірою випадковою. Грали команди одного рівня і за грою там 0:0 мало б бути.

Гол Ібрагімовича взагалі був несподіванкою. Я вже думав виключати телевізор з впевненістю, що відкатають два бублики. Та ще й Дерьопа задовбав фразами типу "як йому легко коментувати, коли такий занудний матч". Ніби йому не всеодно що коментувати, коли його коментар слабо корелюється з подіями матчу.
Хоча шведи сподобалися більше, бо діяли значно активніше за греків. І перемогу вони відпахали. А греки хотіли зіграти як у на ЄВРО-2004. До кінця не вийшло.

Юрій Сєров - 11-6-2008 у 14:57

Дерепа це щось з чимось. Він цікавий матч може зіпсувати, а занудний взагалі перетворити в сонне царство.
Наступний матч Греція-Росія має бути цікавим, оскільки визначальний для двох команд.

Руслан Кравець - 11-6-2008 у 15:57

Зате Дерепа має свій неповторний стиль коментування, називається "Ностальжі".
Таке враження, що він собі десь у 80-і накатав блокнотик з кількома десятками шаблонних фраз, так і до тепер ним користується.

Юрій Сєров - 11-6-2008 у 16:08

Цитата:
Таке враження, що він собі десь у 80-і накатав блокнотик з кількома десятками шаблонних фраз, так і до тепер ним користується.

Мені це нагадує ситуацію з Бендером :)
Кілька десятків - це очевидне перебільшення. :lol:
"Користується" - він просто їх зачитує, не надто зважаючи на те, що відбувається на полі.
Відносно вчорашнього коментаря - росіян він опускав зачотно :), навіть у мене не склалося такого поганого враження про їх гру. :)

Відносно гола Ністелроя - по духу гри офф-сайд був, захисник валявся за полем.

Руслан Кравець - 11-6-2008 у 17:42

Гм. А якби захисник валявся на полі - то по духу гри офсайда не було б?
Якщо гравець через зіткнення не бере участі в діях на полі, то чи повинен суддя враховувати його при визначенні офсайду? А що про це говориться в правилах?

Максим Стюфляєв - 11-6-2008 у 18:59

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров

Відносно вчорашнього коментаря - росіян він опускав зачотно :), навіть у мене не склалося такого поганого враження про їх гру. :)

Підозрюю, що гру Дерепа взагалі не дивився :lol: Дізнався рахунок і все.

Максим Стюфляєв - 11-6-2008 у 20:02

Ех, чехи... Програли, хоча могли навіть виграти.:( Португалії відверто пощастило. Кріштіану хоч забив гол і пас гольовий віддав, але чомусь не хочеться співати йому диферамби.

Юрій Сєров - 11-6-2008 у 21:05

Мені теж шкода чехів. Грали вони краще ніж в першому матчі. Але з такою віковою командою нічого особливого їм на цьому Євро не світить.

Павло Жежнич - 11-6-2008 у 21:27

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Руслан Кравець
Гм. А якби захисник валявся на полі - то по духу гри офсайда не було б?
Якщо гравець через зіткнення не бере участі в діях на полі, то чи повинен суддя враховувати його при визначенні офсайду? А що про це говориться в правилах?

У нападі рахують пасивний оффсайд, а в захисті ні!!?! Зрозуміло тим підтримується атакувальний футбол. Все правильно. Але на
http://euro08.football.ua/newsi/33801/page9.html є стаття про відсутність оффсайду ван Ністелроя.
Цитата:
Тейлор сослался на 11-й пункт правил футбола, который как раз оговаривает определение положения "вне игры". Согласно ему, игрок считается в офсайде, если между ним и воротами соперника находится только один игрок обороняющейся команды. "Если вернуться к ситуации, то первым был вратарь, а вторым - защитник, который по инерции покинул пределы поля. Однако он все равно считался участником игры и вместе с этим - одним из двух итальянских футболистов, находившихся перед мячом. То есть Рууд ван Нистелрой не был ближе него к воротам и, значит, не был в положении "вне игры", - сказал генсек УЕФА.

У цитаті жирним виділено явне протиріччя між тим, що є у правилах, і трактуванням представників УЕФА. Захисник не був між воротами і нападаючим! Чи може переклад не точний?

Я не оспорюю рішення, тим більше що вболівав за Голландію, яка перемогла заслужено! Але якщо є аж такі інструкції щодо трактування пунктів, то вони мають бути широко відомі. І бажано вносити відповідні зміни у правила. Принаймні коли вводилася заборона воротарю брати в руки м'яч після передачі ногою свого партнера, то це було відомо усім.

Павло Жежнич - 11-6-2008 у 21:37

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Відносно вчорашнього коментаря - росіян він опускав зачотно :), навіть у мене не склалося такого поганого враження про їх гру. :)

Стаття на тему опускання (чи самоопускання?): http://euro08.football.ua/newsi/33856/page3.html
Цитата:
Несуразица по-русски или Особенности национального футбола

Декілька цитат:
Цитата:
Наша сборная недооценила сборную Испании.

Цитата:
Перед игрой все думали, что испанцы будут играть в комбинационный футбол, а мы будем ловить их на контратаках. Но на деле все вышло наоборот. Еще раз повторю: нас подвела наивность

Цитата:
Вся сборная России понятия не имела о возможном выходе на поле Давида Вильи.

Цитата:
Теперь я изменил свое мнение об испанцах.

Цитата:
Нам не хватило забитых голов.

Павло Жежнич - 11-6-2008 у 21:40

І мені шкода чехів. Але на жаль португальці були сильнішими. Хоча для чехів ще нічого не втрачено - виграти в турків цілком реально.

Павло Жежнич - 11-6-2008 у 22:47

Група А, 11 червня
Чехія (Сьонко, 17) - Португалія (Деку, 8, Роналду, 64, Куарежма, 90+1) 1-3
Швейцарія (Якін, 32) - Туреччина (Семіх, 57, Арда Туран, 90+3) 1-2

Португалія - 6 (2)
Туреччина - 3 (2)
Чехія - 3 (2)
Швейцарія - 0 (2)

Dmy - 11-6-2008 у 22:59

А тепер увага!
Ми маємо унікальний шанс вперше в історії побачити серію пенальті вже у груповому турнірі. Чехі з турками мають не лише однакову кількість очок, а й однакові показники забитих і пропущених: 2-3. Отже, якщо у третьому турі вони зіграють унічию, то за новими правилами другий чвертьфіналіст від групи визначатиметься в серії одинадцятиметрових.
Тобто решта команд ще гратиме кругові турніри (дехто навіть 18 червня), а для Чехії та Туреччини вже 15 розпочнеться плейоф.

Юрій Сєров - 11-6-2008 у 23:06

Н-да. Один мій прогноз уже не збувся. Нема чого натуралізовувати гравців з інших країн! Перший гол Хакан Якін хоч і з крокодилячими сльозами на очах, але все ж забив (діватись було нікуди). А потім благополучно запоров 2 дуже хороших моменти і в результаті Швейцарія в прольоті, хоча по грі виглядала симпатичніше.
Цікава ситуація з чехами і турками. І в тих і в тих різниця м'ячів 2-3, то ж що буде у випадку нічиєї в останньому матчі?

Юрій Сєров - 11-6-2008 у 23:09

Серйозно?!?! я трохи запізнився з питанням.

Максим Стюфляєв - 11-6-2008 у 23:42

Ох і цікавою та напруженою вийшла дуель турків зі швейцарцями! Османи вирвали перемогу буквально на зубах. Так, можна сказати, що по грі закономірним результатом була нічия. Але турки поборолися до останньої хвилини і досягли мети. Молодці! Якін справді поводився незвично. Гол забив, але зовсім тому не радів. Можна лише уявити, що відбувалося в його душі. Хоча я не думаю, що він запоров інші свої моменти навмисно.

Максим Стюфляєв - 11-6-2008 у 23:53

Отже, вже можна підбити певні підсумки у Групі А. Насамперед маємо першого чвертьфіналіста - Португалію. Доля другого місця, як вже зазначалося, вирішиться у грі Чехія - Туреччина. Має бути надзвичайно цікаво! Я хоч і прогнозував вихід турків з групи, вболіватиму за чехів :) Господарі турніру зганьбилися повністю - достроковий виліт з групи. Я вражений.

Павло Жежнич - 12-6-2008 у 08:24

І що найцікавіше, швейцарців жоден суддя не тягнув за вуха, як це часто бувало щодо господарів. Можливо Австріюв чекає така ж доля, як Швейцарію.

Максим Стюфляєв - 12-6-2008 у 09:18

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Павло Жежнич
Можливо Австрію чекає така ж доля, як Швейцарію.
Напевно, так воно і буде.

Руслан Кравець - 12-6-2008 у 10:03

Подивився правила, викладені на http://www.fifa.com/worldfootball/lawsofthegame.html.

Визначення офсайду (пунтк 11, стор. 35):

"Offside Position.
It is not an offence in itself to be in an offside position.
A player is in an offside position if:
• he is nearer to his opponents’ goal line than both the ball and the
second last opponent
A player is not in an offside position if:
• he is in his own half of the fi eld of play or
• he is level with the second last opponent or
• he is level with the last two opponents"

Крім того, в розділі "Additional Instructions and Guidelines for Referees" на сторінці 102 знайшов таке:

"If a defending player steps behind his own goal line in order to place
an opponent in an offside position, the referee shall allow play to
continue and caution the defender for deliberately leaving the field
of play without the referee’s permission when the ball is next out of
play."

Можливо, коли обгрунтовують правильність рішення судді, посилаються на це уточнення.

Юрій Сєров - 12-6-2008 у 10:19

В принципі, можливо в тому щось є... Гравці захисту могли б шахрувати - навмисно тікати за лінію воріт.

Юрій Сєров - 12-6-2008 у 11:07

Відносно гіпотетичних пендалів у матчі Чехія-Туреччина. Добре, що вони грають між собою. Бо в іншому випадку в такій ситуації все б вирішували їхні очки, набрані у відборі на ЧС-06 і матчах Євро-08 (тут чехи мабуть мали б перевагу), а при рівності - рейтинг фейр-плей.

Dmy - 12-6-2008 у 12:32

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Руслан Кравець
Подивився правила, викладені на http://www.fifa.com/worldfootball/lawsofthegame.html.

Визначення офсайду (пунтк 11, стор. 35):

"Offside Position.
It is not an offence in itself to be in an offside position.
A player is in an offside position if:
• he is nearer to his opponents’ goal line than both the ball and the
second last opponent
A player is not in an offside position if:
• he is in his own half of the fi eld of play or
• he is level with the second last opponent or
• he is level with the last two opponents"

Крім того, в розділі "Additional Instructions and Guidelines for Referees" на сторінці 102 знайшов таке:

"If a defending player steps behind his own goal line in order to place
an opponent in an offside position, the referee shall allow play to
continue and caution the defender for deliberately leaving the field
of play without the referee’s permission when the ball is next out of
play."

Можливо, коли обгрунтовують правильність рішення судді, посилаються на це уточнення.
Коли ми щойно розпочали обговорювати цей момент, я посилався саме на таку трактовку (10/08, 16:22, 8 стор.): "за Ністельроєм знаходилися Буффон і Пануччі, який після зіткнення з Буффі вилетів за лицеву лінію, але все одно вважався "у грі", позаяк виліт відбувся "без дозволу арбітра"."
Гравець може починати вважатися "поза грою" лише після виходу м'яча за межі поля або після свистка судді. До того він "у грі".
Ми можемо обговорювати справедливість, логічність і доречність правил, але наразі вони саме такі.
Франков сотовариши може утертися і погортати "Правила гри у футбол". Необов'язково англійською - є російський міжнародно затверджений переклад на сайті Комітету арбітрів України (здається, referi.ffu.org.ua, гугліти ліньки)

Юрій Сєров - 12-6-2008 у 19:00

Щось не можу зрозуміти, німці зливають гру чи що це таке?

Максим Стюфляєв - 12-6-2008 у 19:05

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Щось не можу зрозуміти, німці зливають гру чи що це таке?
Не думаю. Німці видовищним футболом ніколи не відзначалися. Побачимо, що далі буде.

Павло Жежнич - 12-6-2008 у 19:52

Хорвати молодці!!!! Розкатали німців 2-1. Німаки з такою грою спокійно можуть пролетіти. Не думаю, що австріяки легко віддадуть їм очки.

Юрій Сєров - 12-6-2008 у 19:54

Та німаки цілий матч ходили ніби вчора всю ніч бухали. Брак в передачах жахливий, швидкості нульові...
Якщо чесно я так і не зрозумів, що відбулося...

Павло Жежнич - 12-6-2008 у 20:03

Німаки думали, що хорвати будуть допомагати їм забивати гол. А ці чомусь пресингували, боролися за м'яч, у ворота навіть з 2 метрів попали.:lol:

Максим Стюфляєв - 12-6-2008 у 20:04

Згоден, німці показали таку "гру", що хотілося плюнути на екран. І програли закономірно. З чого я, як давній "шанувальник" німецького футболу, дуже тішуся:sing: Тепер, якщо австрійці сьогодні переможуть, мій прогноз щодо групи В цілком може справдитися. ;) Частково ж він уже справдився - хорвати будуть у чвертьфіналі гарантовано.

Юрій Сєров - 12-6-2008 у 21:37

Нелогічність футболу у всій красі. Австріяки, які за перші 15 хвилин мали поховати поляків мають всі шанси вже сьогодні приєднатися до інших організаторів :)

Dmy - 12-6-2008 у 21:52

Це - не нелогічність. Це - брак індивідуальної майстерності, і ще Боруц спіймав кураж.
Поляки грають без 3-4 лідерів: може, згуртувалися? Хоча, не дуже вражають: захист - як у збірної Росії :(, та й назагал не надто викладаються. Запам'ятався епізод після подачи кутового, коли поляк, випереджаючи найближчого з австрійців метрів на 5, трусив за м'ячиком, чекаючи коли він вийде в аут. І дочекався: захисник його наздогнав, вибив м'яч і розпочав контратаку. Якщо БеняХакер не внесе корективи (психологічні - бутсою, за методою Алекса Фергюсона), то можна і догратися.

Dmy - 12-6-2008 у 22:48

Все, поляки пакують речі (на відміну від австрійців, що ще мають теоретичний шанс - просто обіграти Німеччину).
Марика прикро здивували: в чемпіонаті України Шахтарю такий пенальті ніколи би не поставили. Ось він і звик, а тут... :(
А ще казали, що англійськи судді дозволяють боротьбу. Не поїде він до Англії, нехай навіть і не просють :mad:

А! Схоже, я щось недоврахував.
Якщо Польща виграє у Хорватії на 2 м'ячи більше (а можна і на 1 - головне, забити на 2 більше), ніж Австрія у Німеччини, то далі проходить Польща.
І тоді ми посміємось всі разом.
Хорвати, між іншим, уже зайняли 1 місце, португали - теж; між собою вони вже не гратимуть. Тобто можуть зливати. І якщо матч Португалія - Швайцарія ніц не вирішує. то Хорватія - Польща за певного фантастичного розкладу... :rolleyes:

Юрій Сєров - 12-6-2008 у 22:51

Логічність перемогла! :)
А Левандовський повний дурень. Секунду перед пенальом йому робить суддя зауваження, а в наступну мить він таки валить австріяка! Нашо?!!? М'яч летів значно вище!!!
Але це нічого не змінило, бо далі підуть німці. Хіба що хорвати тепер можуть останню гру другим складом зіграти.

Максим Стюфляєв - 12-6-2008 у 23:08

Ох і господарі цього року на Євро!:o У австріяків, правда, теоретичний шанс залишається - треба обігрувати Німеччину, але не дуже в таке віриться. Хіба що арбітри витягнуть. Все - таки не дуже вигідно втрачати обох організаторів вже на стадії групового турніру.:rolleyes:

Юрій Сєров - 12-6-2008 у 23:38

Обігрувати і сподіватися, що не виграють поляки.

Павло Жежнич - 13-6-2008 у 09:33

Група B, 12 червня

Хорватія (Срна, 24, Оліч, 62) - Німеччина (Подольский, 79) 2-1
Австрія (Вастіч, п.90+3) - Польща (Герреро, 30) 1-1

Хорватія - 6 (2)
Німеччина - 3 (2)
Австрія - 1 (2)
Польща - 1 (2)

Павло Жежнич - 13-6-2008 у 09:43

В австріяків накльовуються шанси вийти з групи. Всього лише треба виграти в Німеччини (чи реально це). А далі буде видно

Dmy - 13-6-2008 у 10:00

Та якби ж то всього лише! Рахуйте, люде! Поляки грають із хорватами, які групу вже виграли. Звичайно, і німці й австрійці вимагатимуть фейр-плея, але хто завадить Хорватії поставити 2 склад, який просто потопче травку? Не факт, звичайно, 4 роки тому чехи 2 складом обіграли Німеччину, але все може бути.
А Польщі тільки і треба (при перемозі австрійців) обіграти хорватів із більшою різницею. От, якщо німці не програють, тоді решті ловити нічого.

Павло Жежнич - 13-6-2008 у 12:54

Поляки звичайно лопухнулися, бо могли не розводити аж таку інтригу. Хоча як би вони виграли в Австрії, то їм би тяжче було б грати з хорватами, які б не мали гарантованого 1-2 місця. Цікавий буде останній тур у цій групі, але думаю розв'язка буде на користь Німеччини.

Dmy - 13-6-2008 у 13:08

В будь-якому випадку після чвертьфіналів ЧЄ вже позбудеться щонайменш 3 фаворитів:
1 або 2 - в групі C на груповому етапі;
у другому випадку - ще один у чвертьфіналі поміж фаворитом із групи C та Іспанією;
і тепер іще один: у чвертьфіналі поміж Португалією та Німеччиною (якщо та взагалі вийде).
Славненько! Хорватія (Румунія) - чемпіон! ;)

Юрій Сєров - 13-6-2008 у 14:17

Вийдуть німці, можна навіть нічого не рахувати, тим більше, що їм вистачає і нічиї.
В групі С 2 фаворити не вилетять :)
Та й іспанці ще нікуди не вийшли :)

Максим Стюфляєв - 13-6-2008 у 14:27

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров

В групі С 2 фаворити не вилетять :)
А якщо з групи вийдуть Голандія та Румунія? ;)

Юрій Сєров - 13-6-2008 у 15:00

Не думаю.
До речі про офф-сайди. Чому всі мовчать про гол поляків?

Руслан Кравець - 13-6-2008 у 15:32

А що там говорити. Там і так ясно, що офсайд був :)

Dmy - 13-6-2008 у 18:03

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Вийдуть німці, можна навіть нічого не рахувати, тим більше, що їм вистачає і нічиї.
В групі С 2 фаворити не вилетять :)
Та й іспанці ще нікуди не вийшли :)
Так іспанці же теж фаворити.
Я казав, що за будь-яких розкладів після чвертьфіналів щонайменше 3 фаворитів (з числа: Португалія, Німеччина, Італія, Голландія, Франція, Іспанія) вже не буде.

Максим Стюфляєв - 13-6-2008 у 19:06

Італійцям поки не вдається здолати опір румунів. І отут варіант в який не вірить пан Юрій, стає цілком реальним. Якщо Румунія сьогодні не програє, а Голландія виграє, то в останньому турі помаранчеві просто здадуть гру. Самі подумайте, яка нагода позбутися конкурентів.

Юрій Сєров - 13-6-2008 у 19:07

Італійці чистий гол забили, хоча Дерепа авторитетно заявив: "Аж четверо італійців було в офф-сайді". Він правила знає?

Павло Жежнич - 13-6-2008 у 19:40

Дерепа: Італійці і румуни грають у відкритий футбол.

Павло Жежнич - 13-6-2008 у 19:55

Буффон - герой матчу! Врятував Італію від поразки у такій відкритій грі! Румунія - Італія 1-1

Максим Стюфляєв - 13-6-2008 у 19:59

Італійці мають сказати Буффону велике дякую. Він врятував їх від поразки і дострокового вильоту.

Dmy - 13-6-2008 у 20:00

А міг стати Адріан МуДу.Так відверто лупити при тому. що Буффон аж ніяк не є пенальтистом, у нього просто хороші дані та хороша реакція, і він, зазвичай, стрибає по удару. Треба ж було думати! Нервішки підвели.

А взагалі-то мені здалося, що італійці Овребо колись трохи образили чимось.

Максим Стюфляєв - 13-6-2008 у 20:03

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Італійці чистий гол забили, хоча Дерепа авторитетно заявив: "Аж четверо італійців було в офф-сайді". Він правила знає?
Я Дерепу, звісно, не сприймаю, але в цьому конкретному випадку не розумію Вашої іронії. Там справді офсайд був.

Юрій Сєров - 13-6-2008 у 20:11

Цитата:
Там справді офсайд був.

Не було. Максимум - пасивний.
Мені теж здалося, що суддя підсвистував румунам. Принаймні пенальті лівуватий.
Шкода, могли румуни таку сенсацію заМутити... Але то Дерепа накаркав! :mad:
По польському каналу показують, як страждають поляки через лівий (на їх думку пенальті) і не виграний матч. Але як на мене там усе справедливо. Поляки забили з офф-сайду, австріяки з трохи лівого пенальті.
Відносно ситуації в групі С - дуже багато залежить від другого сьогоднішнього матчу. Якщо виграють французи, то в італійців будуть хороші шанси піти далі.

Павло Жежнич - 13-6-2008 у 22:36

Фантастична гра голландців, заслужена перемога над Францією 4-1, і перше місце у групі. Голландія супер!

Dmy - 13-6-2008 у 22:49

Останній гол був зайвим. Тепер у французів абсолютно однакові показники з макаронниками. Залишається сподіватися, що великі голландці зільють румунам. Багато не треба: всього 1 м'яч, наприклад, 3-4:rolleyes:.

Роман Ромашка - 13-6-2008 у 22:55

Французи получили такого драла, що мало не покажеться.
Макарони мають шанси якщо виграють у французів і румуни не виграють.
Французи мають шанси якщо виграють в італійців і румуни не виграють.
Румунам тре виграти для того щоб вийти.
Тепер цікавий момент. Якщо румуни програють голандцями а французи з італійцями в нічю грають? Як тоді? У всіх тоді по 2 очка і кількість пропущених і забитих у французів 1:4. Тобто румунам треба не програти з рахунком більшим ніж 3:0.

Юрій Сєров - 13-6-2008 у 22:58

Голандія - 6
Румунія - 2 Різниця 1:1
Італія - 1 Різниця 1:4
Франція - 1 Різниця 1:4

При нічиї між Францією і Італією, проходять румуни, якщо не пропустять більше 3. Це би був прикол з 2 очками пройти :)
Якщо хтось з них виграє, з різницею меншою ніж в 3 голи, то румунам не досить нічиєї з голандцями, їм треба вигравати.
Так на що вплинув цей 4 гол?

Максим Стюфляєв - 13-6-2008 у 22:59

ФАНТАСТИКА!!!!! :sing::sing::sing::sing::sing::sing::sing::sing::sing::sing::sing::sing::sing::sing::sing::sing: Я таких голанців давно не бачив! У мене перед очима команда мого дитинства - Аякс 95 - 96. Так би і далі! Стукаю по дереву. Щодо турнірного становища... я навіть не розписуватиму усі варіанти. Просто запитаю : хтось вірить, що "тюльпани" не здадуть гру румунам? Я - ні. Надто вже це спокуслива нагода поховати двох конкурентів у груповому етапі..

Павло Жежнич - 13-6-2008 у 23:02

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
Останній гол був зайвим. Тепер у французів абсолютно однакові показники з макаронниками.

Але цей гол (як і третій) був абсолютно заслуженим. Голландці усе робили трошки швидше - як в нападі, так і в захисті.
Цитата:
Залишається сподіватися, що великі голландці зільють румунам. Багато не треба: всього 1 м'яч, наприклад, 3-4:rolleyes:.

Хай би так було:D - дві команди піжонів пролетіли б. Але щось боюся, що румуни не виграють, а Італія після перемоги над Францією пройде далі.

Dmy - 13-6-2008 у 23:46

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Голандія - 6
Румунія - 2 Різниця 1:1
Італія - 1 Різниця 1:4
Франція - 1 Різниця 1:4

При нічиї між Францією і Італією, проходять румуни, якщо не пропустять більше 3. Це би був прикол з 2 очками пройти :)
Якщо хтось з них виграє, з різницею меншою ніж в 3 голи, то румунам не досить нічиєї з голандцями, їм треба вигравати
Різниця - зайве. Якщо в матчі Італія - Франція хтось виграє, хоч 1:0, хоч 4:0, а румуни ні - він прроходить із 4 очками (Румунія - 3).
Цитата:
Так на що вплинув цей 4 гол?
Гол вплинув на один із варіантів тактики французів.
Якби Франція мала кращу різницю за Італію, а Румунія програвала би голландцям вже 2-3 м'ячи, то у французів з'явився би шанс пройти далі й за нічийного результату (а в Італії такого шансу вже точно би не було). Тож Франція могла би вичікувати і змушувати італійців атакувати першим номером, чого ті страшенно не люблять.
Тепер же шанси рівні, і такий номер не пройде. Дрібниця, але краще було би обійтися без неї.

Справді, цікава ситуація виникне, якщо румуни поступляться 0:3, а Італія із Францією зіграють 0:0 (і так далі - 1:4, 1:1; 2:5, 2:2). Тоді 3 команди матимуть однакові показники, причому 2 з них гратимуть між собою. Який регламент у цьому випадку?

Максим Стюфляєв - 14-6-2008 у 20:06

Іспанцям пощастило. А шведів шкода. Вони цілком заслуговували на нічию.

Максим Стюфляєв - 14-6-2008 у 23:05

Греція - Росія... Перше, що спадає на думку : цей чемпіонат подарує нам нового чемпіона Європи. Тобто не зовсім нового. Мабуть, це буде хтось зі старих. Але те, що не Греція - факт. Нікого не прибило короною голого короля?

Dmy - 14-6-2008 у 23:32

Хто дивився: там справді в кінці судді офсайд грекам намалювали?

Andreas - 15-6-2008 у 00:03

Та ні, був офсайд, німці в післяматчовому коментарі "обсмоктали" з десятка камер, і навіть виміряли - 20 сантиметрів був офсайт

Юрій Сєров - 16-6-2008 у 12:05

Чех... :(
А турки молодці. Наші б навчилися отак боротися! :rolleyes:

Максим Стюфляєв - 16-6-2008 у 15:09

До речі, чи хтось в курсі, що там з трансляцією матчів третього туру на ІСТВ? Я вчора хотів глянути, як Швейцарія з Португалією грає. А ніякої трансляції не було :(

Dmy - 16-6-2008 у 15:12

У наших щось подібне було, причому в Михайличенка. Молодіжка наприкінці 2005 року, в плейоф, в гостях, програвши вдома і програючи після 1-го тайму (швайцарцям?), зрівнявши, але все одно пролітаючи, полізла вперед, і Міля поклав третій із-за штрафного за 20 секунд до свистка.
А за півроку у фіналі - срібло молодіжної Європи - найбільше досягнення в історії.

А турків я заповажав - 2 вирішальні матчі поспіль дуплетами - це не жарти! Та й із португалами вони другий пропустили, коли полізли відіграватися.
Хорватам буде весело.

Доречі, ніхто не знає, чому ICTV відмовився від трансляцій, і УТ-1 показує все без купюр? Я якось цю колізію рубільником проклацав.

Юрій Сєров - 16-6-2008 у 16:29

Цитата:
Справді, цікава ситуація виникне, якщо румуни поступляться 0:3, а Італія із Францією зіграють 0:0 (і так далі - 1:4, 1:1; 2:5, 2:2). Тоді 3 команди матимуть однакові показники, причому 2 з них гратимуть між собою. Який регламент у цьому випадку?

Справді буде цікава ситуація. Наприклад: якщо Італія-Франція буде нічия і матч закінчиться, а в паралельному матчі румуни будуть програвати за кілька хвилин до кінця, але різниця не буде влаштовувати, італійці і французи двома командами дивляться на екран і вболівають за голандців :)

Dmy - 16-6-2008 у 18:01

Ги! І це ще не все!
Наприклад, Італія із Францією вже зіграють унічію (нехай 0:0 для визначеності), а в матчі Голландія - Румунія рахунок 3:0 на користь голландців, і йдуть останні хвилини.
За коефіцієнтами Італія, начебто, переважає і Францію, і Румунію (виграш ЧС-06, 1 місце у відборі групі на Євро). Тобто Італії буде вигідно, щоби 3 команди набрали однакові показники.
Франції це не вигідно - їй вигідно, щоб голландці забили четвертий, відчепили румун, а вони з італійцями, відпочивши перед теліком, нарешті пішли пеналітися (як 2 команди з однаковими показниками, які безпосередньо зустрічалися між собою).
Румунам, звісно, вигідно забити самим. Але, якщо вони заб'ють, то найбільший траур буде в Італії, а французи трохи позловтішаються: нехай Румунія нам дорогу перейшла, але ж і макаронників поховала :P!

Що називається "все набагато цікавіше", як переконує нас канал СТБ.

Dmy - 16-6-2008 у 22:57

Нічого цікавого. Німаки не вразили, хоча, мабуть, і не збиралися. Могли би сусідам і щирим господарям подарувати гол десь хвилині на 93-й. На добру пам'ять.
Поляки продули навіть "полуторним" курватам. Які дикі контрасти між збірною, що виносить усіх у відборі та збірною, що грає у фіналі! Втретє поспіль - це вже клініка.

Завтра - найцікавіший за інтригою і за лейблами останній тур групового раунду.

Максим Стюфляєв - 17-6-2008 у 01:07

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy

Завтра - найцікавіший за інтригою і за лейблами останній тур групового раунду.
Та не буде там ніц цікавого. Усі ці розклади - забавка. "Тюльпани" з румунами видадуть такий результат, який влаштує румунів. І все.

Dmy - 17-6-2008 у 09:45

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Максим Стюфляєв
Та не буде там ніц цікавого. Усі ці розклади - забавка. "Тюльпани" з румунами видадуть такий результат, який влаштує румунів. І все.
По-перше, а чому? Я не впевнений. Тобто навпаки - може, голландці й програють, але, впевнений, що зливу не буде. Інша річ, що вони вийдуть другим складом, який до того ж не надто зіграний, чим дисципліновані румуни можуть скористатися. А розраховувати: пустити румун, не пустити французів-італійців... Хто сказав, що це кращий варіант? Грекі ще у всіх перед очима.
По-друге, під цікавим (за лейблами) я передовсім мав на увазі цікавий матч Франція - Італія, а також матч Голландія - байдуже хто й уже в третю чергу можливість спостерігати, як учасники однієї з ігор готуються до пробиття пенальті, дивлячись телевізор.

Юрій Сєров - 17-6-2008 у 15:57

Ні, таки направду сьогодні найцікавіший останній тур.

Максим Стюфляєв - 17-6-2008 у 17:37

Нарешті прояснилася ситуація трансляцією. Цитую "Телекритику" : "Телеканал ICTV не транслюватиме матчі «Євро-2008». Про це «ТК» повідомили на телеканалі. «Ми прийняли прохання та вибачення від Першого національного і погодились з їх бажанням показувати всі матчі на їх каналі», – прокоментував ситуацію для «ТК» генеральний директор ICTV Олександр Богуцький.

Раніше «Медіабізнес» повідомляв, що ICTV придбав у Національної телекомпанії України права на трансляцію чотирьох підсумкових матчів групового етапу «Євро-2008». Відповідно до придбаної субліцензії, ICTV мав транслювати чотири матчі: 15 червня гру Туреччина–Чехія, 16 червня Польща–Хорватія, 17 червня гру Голландія–Румунія і 18 червня Росія–Швеція.

Але у неділю та понеділок (15-16 червня) українські глядачі не змогли переглянути у прямій трансляції матчі Туреччина–Чехія та Польща–Хорватія. Натомість у повторі Туреччина–Чехія вийшла о 18.50 на Першому національному (16 червня), а Польща–Хорватія має транслюватися сьогодні о цьому ж слоті.

В. о. президента НТКУ Василь Ілащук у коментарях «ТК» наголосив, що «ситуація змінилася і телекомпанія нікому не продавала субліцензію», тож усі матчі транслюватимуться на Першому національному. За його словами, це рішення належить німецькій компанії Sport five, яка представляє інтереси УЄФА й отримала права на трансляцію матчів Чемпіонату Європи в загальнонаціональній телемережі. НТКУ за права на трансляцію сплатила 4 млн євро.

«Це не ми вирішили. Це умови компанії Sport five. У нас було обумовлено, що вони розглядатимуть ці пропозиції. Але коли ми запропонували їм конкретно, хто буде транслювати “Євро-2008”, вони відмовились. Сказали, що забороняють віддавати ці права на будь-які інші канали», – наголосив пан Ілащук.

За його словами, компанія Sport five ніяк не аргументувала своє рішення: «Вони взагалі трошки ганебно поступили щодо телекомпанії. Вони обмежили нас в усіх правах продажу, субліцензії, певної реклами тощо. Але вони, у свою чергу, задоволені глядачами, які дивляться ці матчі на Першому національному. Якби ми не виконали їхніх умов, то вони би припинили транслювати на Україну всі матчі. Навіть з огляду на те, що ми проплатили гроші. У них дуже жорсткі правила, і вони диктують свої умови».

Окрім заборони продавати субліцензію іншій компанії, за словами Василя Ілащука, НТКУ також не має права ставити будь-яку рекламу під час футбольних матчів, окрім тієї, що «надає компанія Sport five». «Вони проти того, щоб будь-яка комерція була проведена нашою компанією, тому що вони думають, що ми на цьому заробимо величезні гроші, а вони втратять», – зауважив пан Ілащук.

Директор із медіаправ компанії Sport five Табі Буде відмовився коментувати цю ситуацію і порадив звернутися до Спілки європейських футбольних асоціацій. «ТК» чекає на коментар УЄФА.

Цікава ситуація. Чи не забагато німці собі дозволяють, враховуючи, що права на трансляцію вже куплено і куплено за чималі кошти?

Юрій Сєров - 17-6-2008 у 21:41

Не знаю чи забагато, але якби наші ще тулити почали рекламу, то перші 5 хвилин кожного тайму кожного матчу ми б не бачили.

Dmy - 17-6-2008 у 23:00

А вийшло все геть нецікаво :( І насамперед винні французи: купа зірок, що без вожака являють собою цілковите стадо баранів. При тому, що італійці нічим не вразили, гра виявилася без шансів.
От коли Муту згадав про пенальті :rolleyes::( - коли голандці відверто другим складом (із провідних були лише ван Персі та Роббен, яким бракувало ігрової практики) пішки не залишили шансів сенсації чемпіонату Європи (у румун, здається, і моментів-то вартісних не було). Тепер дай Боже їм зберегти таку форму ще на стільки же матчів, щоби взагалі ні у кого питань не залишилося.

Максим Стюфляєв - 17-6-2008 у 23:07

"Тюльпани" виявилися невиправними романтиками і "протягнули" Італію до чвертьфіналу. Респект, звісно, за чесну гру, однак, на мою думку, вони собі цим лише нашкодили. "Прикольно" буде якщо до фіналу пройдуть Нідерланди та Італія й "макаронники" переможуть.:baddevil:

Максим Стюфляєв - 17-6-2008 у 23:11

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Не знаю чи забагато, але якби наші ще тулити почали рекламу, то перші 5 хвилин кожного тайму кожного матчу ми б не бачили.
Але мені сьогодні, на відміну від двох попередніх днів, дуже бракувало можливості дивитися обидва матчі паралельно.

Dmy - 17-6-2008 у 23:20

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Максим Стюфляєв
"Прикольно" буде якщо до фіналу пройдуть Нідерланди та Італія й "макаронники" переможуть.:baddevil:
Не пройдуть. Я так розумію, що змінили схему плейоф, і тепер вони якщо зустрінуться, то вже у півфіналі

Юрій Сєров - 17-6-2008 у 23:25

Цитата:
От коли Муту згадав про пенальті :rolleyes::(

Н-да. Пенальті бити - не кокс нюхати :)

Французи без Зідана направду стадо баранів. Тому ця африканська збірна, яка чомусь брала участь в ЧЄ їде додому. :)
Шкода буде голандців, якщо вони потім поплатяться через свій "романтизм".

А завтра вболіваємо за синьо-жовтих! ;)

Павло Жежнич - 18-6-2008 у 12:18

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Шкода буде голандців, якщо вони потім поплатяться через свій "романтизм".

Я б не сказав, що голландці грають в "романтичний" футбол. Навпаки поки-що це одна з найраціональніших команд - витратили мінімум зусиль, скільки треба було для контрольованого виходу з групи "смерті". А потенціалу для посилення гри в них достатньо. І з фізухою усе гаразд.
Цитата:
А завтра вболіваємо за синьо-жовтих! ;)

Будемо надіятися, що Україна добре підтренувала своїх двійників по кольору форми.

Dmy - 18-6-2008 у 13:51

Голландія наразі сильніша за збірні зразку 1998, 2000, не кажучи вже про боязливу адвокатську 2004, а також вправніша та досвідченіша за себе саму 2 роки тому. Атакувати вони завжди вміли, а тепер навчилися ще й грати на контратаках (чого особисто я не сподівався), причому залюбки це практикують. Поки ще непонятки із захистом, який ніхто ще як слід не спромігся навантажити, а також, як їм вдасться потистояти "болоту", коли всіх постійно пресингують, за кожним бігає по двоє, за наййменшої потреби обережно вкладають на газон і т.д. Чи потягне таку боротьбу середина: ван дер Варт і Снейдер? Звісно, це портрет Італії, але будемо сподіватися, що у тих сили теж не безмежні, і пресингувати 90 хвилин вони не зможуть (якщо взагалі Іспанію пройдуть).

Юрій Сєров - 19-6-2008 у 15:39

А росіяни грають так нічого... Голандцям буде непросто з ними.

Максим Стюфляєв - 19-6-2008 у 23:02

От вам і "невиразна гра" німців. Пройшли таки далі у своєму стилі. Рональду був якийсь ну зовсім ніякий...:mad:

Юрій Сєров - 19-6-2008 у 23:34

Німці набирають ходу і ця перемога дуже додасть їм упевненості. Не здивуюся, якщо саме німці виграють Євро.
Відносно цієї гри, то португальці були в'ялі, Рональду не виправдав сподівань :(

Dmy - 19-6-2008 у 23:37

Що приємно, так це те. що Золотий м'ячик Рональди суттєво потьмянів. Хіба що більше ніхто не вистрелить (із тих же голландців, наприклад)

Dmy - 19-6-2008 у 23:51

Я б не сказав, що німці чимось вразили - 1 хороший прохід, який реалізувався не в останню чергу внаслідок стратегічної помилки Сколарі: поставити проти швидкого і потужного Швайнштайгера дідуся Ферейру, який до всього ще й не має серйозних навичок гри ліворуч.
Проти хорватів Срни та як там того хлопчика? Швайнштайгер із Подольським виглядали далеко не так переконливо.
Два стандартні голи португальці взагалі пропустили самі.
Що щиро порадувало - гра "золотого хлопчика" - найкращого симулянта Прем'єр -Ліги.

Юрій Сєров - 20-6-2008 у 00:12

Як на мене таки вразили. У групі виглядало, що вони невпевнені в своїх силах. Тепер у них ця впевненість вже є, імхо.

Максим Стюфляєв - 20-6-2008 у 23:47

Одна за одною вилітають команди, за які я так палко вболівав. :( Для повного "щастя" не вистачає лише, щоб голандці програли.:baddevil: Щодо хорватів, мені здається, вони просто "згоріли" психологічно, бо вже святкувати почали. У турків це ЄВРО - просто трилер якийсь.:o

Юрій Сєров - 20-6-2008 у 23:52

По грі хорвати виглядали краще і суддя дав пограти більше ніж одну хвилину, але ж хорвати мали б вже знати, ЯК грають останні хвилини турки!!!
Ще одне спостереження: наразі вилітають команди, які зайняли в групі 1 місце.

Dmy - 21-6-2008 у 00:02

Охрініти! Турки мали займати 4 місце в групі, а тепер вони вже призери Євро!
Нехай тепер спробують не пройти Німеччину:baddevil:
Цитата:
наразі вилітають команди, які зайняли в групі 1 місце

Будемо сподіватися, що ніжня половина сітки цю прикру традицію порушить. Голландія - хвуревір!

Максим Стюфляєв - 21-6-2008 у 19:05

Сьогодні особливо палко вболіватиму за "помаранчевих". І хай лиш спробують програти! :mad:

Максим Стюфляєв - 21-6-2008 у 21:37

Щось кепський у мене настрій після першого тайму... Якісь тюльпани зів'ялі. Чи не перетрудилися бува у груповому етапі? Сподіватимемося на краще.

Максим Стюфляєв - 21-6-2008 у 23:12

Без коментарів..........

Павло Жежнич - 21-6-2008 у 23:19

Голландія - Росія 1-3
Як це не парадоксально, але заслужена перемога Расії, яка мала бути оформлена ще в основний час. Я не зовсім зрозумів, у якому стані вийшли голландці. Таке враження, що після бодуна. Сподіватися на перемогу зусиллями лише оного ван дер Саара - це занадто не залежно від того, хто є суперником.
Ну а Гус Гіддінк - персона нон грата на своїй батьківщині:o!

Павло Жежнич - 21-6-2008 у 23:26

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
наразі вилітають команди, які зайняли в групі 1 місце.

За цією закономірністю у матчі Італія-Іспанія переможуть макаронніки. І ймовірність такого результату 99,9%!:cool:

Максим Стюфляєв - 21-6-2008 у 23:41

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Павло Жежнич
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
наразі вилітають команди, які зайняли в групі 1 місце.

За цією закономірністю у матчі Італія-Іспанія переможуть макаронніки. І ймовірність такого результату 99,9%!:cool:
Я теж думаю, що італійці сьогодні переможуть. Але мені байдуже. Вилетіли усі, кому я симпатизував....

Юрій Сєров - 22-6-2008 у 02:24

Не чекав такого.... :( Досі не можу зрозуміти як це сталося...
Голандці, які так вправно розібралися з усіма в групі, так бездарно зіграли проти росіян. Таке враження, що Павло правий і грали дійсно з бодуна. Без шансів проти сенсаційної Росії...
Ще завтра Італійці виб'ють іспанців і далі підуть лише другі в групах команди.

Dmy - 22-6-2008 у 15:32

Час змінювати регламент - аби після групового раунду не вилітав ніхто, а команди лише сіялися для плейоф: четверта проти першої, третя проти другої. Тоді чемпіонат виграватиме хтось з аутсайдерів груп :D
Мілан, між іншим, свою останню Лігу виграв, стартувавши аж із другого кваліфікаційного раунду.

Росія - в призерах. А хорвати поїхали додому на своїх Мерседесах. За що їм окрема подяка :mad:

Odarka - 22-6-2008 у 18:47

Головне, щоб Росія не стала чемпіоном Європи:baddevil:

Я не дуже слідкувала за відбірковими матчами до чемпіонату, хтось мені може поснити, чому українці не потрапили на той чемпіонат?:rolleyes:

Максим Стюфляєв - 22-6-2008 у 19:13

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Odarka
Головне, щоб Росія не стала чемпіоном Європи:baddevil:

Я не дуже слідкувала за відбірковими матчами до чемпіонату, хтось мені може поснити, чому українці не потрапили на той чемпіонат?:rolleyes:
Перед фінальною частиною ЄВРО завжди проводиться великий відбірковий турнір. Якраз його Україна і не пройшла, бо поступилася Італії та Франції.

Dmy - 22-6-2008 у 23:25

Хоч хтось підтримав реноме переможців груп.
Не знаю, може, на ЦЮ Росії краще було би випустити Італію, тим паче, що Іспанії руськи вже попадали - і це є додаткова мотивація для одних і розслабуха для інших. Але все одно приємно, що чемпіон світу вилетів без медалів.

Максим Стюфляєв - 23-6-2008 у 00:43

Я теж не дуже сумую за "макаронниками". А загалом це був найнудніший із чвертьфіналів.

Dmy - 23-6-2008 у 01:05

Я би не сказав, що курвати з турками грали веселіше. 119 хвилин.
Але нічого дивного: італійці все життя такі зануди, а іспанці не дурні, щоби проти Італії розкриватися. З того і вийшло

Юрій Сєров - 23-6-2008 у 13:39

Забагато "темних конячок" (турки і росіяни) як на одне євро.
Цитата:
на ЦЮ Росії краще було би випустити Італію

Про те ж собі вчора подумав. Росіяни з такою грою мають всі шанси пройти іспанців. Досвід показує, що часто той, хто виграв у групі, програж в плей-офф.
Хорвати, можливо, ще не усвідомлюють кого вони пропустили у фінальну частину Євро заради кількох мерсів.
Страшний сон: фінал Росія-Туреччина.

Максим Стюфляєв - 23-6-2008 у 15:27

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров

Хорвати, можливо, ще не усвідомлюють кого вони пропустили у фінальну частину Євро заради кількох мерсів.


А хорватам що тепер уже, як вони вилетіли? Підозрюю, їм глибоко пофіг, хто там стане чемпіоном Європи.

Максим Стюфляєв - 23-6-2008 у 15:30

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров


Та ні, хай краще турки, ніж німці. У мене з малечку якась відраза до німецького футболу.

Demyan - 23-6-2008 у 15:32

Я не розумію чому тут люди проти Росії? Політика? а причім тут політика.
Грають супер. Борються до останнього, віддаються повінстю...молодці.
Футбол це не політика тому лишби Росія не виграла із за того що я українець - я не буду думати так.
За футбольною грою мені зараз дуже подобається збірна Росії. Молодці! А ще якщо пригадати як вони поступово потсупово і ось маєте результат. А не як збірна України на ЧМ. Це просот повезло. А Росія думаю вийде на рівень Італії голандії і франції...
Буду радий коли вони стануть чемпіонами, може тоді в нас поміняють політику і не будуть набирати будь-кого.

Павло Жежнич - 24-6-2008 у 05:11

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Demyan
Я не розумію чому тут люди проти Росії? Політика? а причім тут політика.

Якщо я вболіваю за Чехію, Хорватію чи Голландію, то це також політика?
Цитата:
Футбол це не політика тому лишби Росія не виграла із за того що я українець - я не буду думати так.

Невже я вболіваю проти Італії, Португалії чи Франції тільки тому, що я українець?
На жаль останні 10-15 років футбол якраз перетворився на політику. А там де політика, там великі гроші. Тому і цей ЧЄ найзанудніший з усіх, які я спостерігав. Таке враження, що більшість футболістів відбувають номер, бо бояться травмуватися, щоб не мати проблем у своїх клубах.
Цитата:
За футбольною грою мені зараз дуже подобається збірна Росії. Молодці! А ще якщо пригадати як вони поступово потсупово і ось маєте результат. А не як збірна України на ЧМ. Це просот повезло.

Якщо Росії повезло, то це їхня заслуга? А якщо Україні повезло, то це випадковість? Хоча я не вважаю, що зб.України на ЧС-2006 повезло - команда зіграла так як могла. І заслужено досягла максимуму!
Цитата:
А Росія думаю вийде на рівень Італії голандії і франції...

Якщо залучать хоча б половину гравців збірної Голландії, то тоді вийдуть на їхній рівень. Перший крок в цьому напрямку зробили - почали з тренера.:)
Коли у збірній Голландії чудово грав Гулліт, і Голландія виграла ЧЄ-88, то "славетний" коментатор Пєрєтурін сказав: "Вот нам бы таких отцов из Сурринама!"

Odarka - 24-6-2008 у 09:43

причім тут політика? Я і туркам не симпатизую. Це також політика???
Так, Росія грає добре, але їй ще далеко до рівня Італії, Іспанії, чи тієї ж Голандії.

Юрій Сєров - 24-6-2008 у 10:22

Не знаю, як в інших, а у багатьох особливе (негативне) ставлення до збірної Росії, оскільки свого часу саме ця країна загребла собі весь рейтинг СССР, який робили по суті наші гравці. Та й гравців підгребла немало, за рахунок чого виступала на чемпіонатах світу і Європи. Тому для мене це не стільки політика, скільки проста людська пам'ять :baddevil:

Юрій Сєров - 24-6-2008 у 10:24

Ну і сподіваюся "Бєй, Хохлов, спасай Россию" усі пам'ятають! :mad:

Руслан Кравець - 24-6-2008 у 13:52

У певному сенсі футбол - це політика.
Наприклад, я вболіваю за збірну України, бо я - українець. І це політика.
Щодо інших збірних, то я можу мати певні симпатії, і надавати перевагу одним перед іншими.
Чи це політика? Не знаю.

Що стосується збірної Росії, то для мене особисто вона - дебютант цього ЧЄ. Бо я її не знаю.
А для того щоб стати на рівень Італії чи Франції потрібно хоча б кільканадцять років показувати хороший футбол,
регулярно виходити на ЧС і ЧЄ, ну і виграти хоча б по разу один і другий.

Максим Стюфляєв - 24-6-2008 у 14:08

Росіяни на цьому ЄВРО справді потужно виглядають. Я такої збірної Росії ще не бачив. Гус молодець, однозначно. Але я сумніваюся, що це тривала тенденція. Скоріше, злет на одну мить. Як в корейців у 2002 році.

Максим Стюфляєв - 24-6-2008 у 14:10

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Не знаю, як в інших, а у багатьох особливе (негативне) ставлення до збірної Росії, оскільки свого часу саме ця країна загребла собі весь рейтинг СССР, який робили по суті наші гравці. Та й гравців підгребла немало, за рахунок чого виступала на чемпіонатах світу і Європи. Тому для мене це не стільки політика, скільки проста людська пам'ять :baddevil:
Мій тато саме з цієї причини російську збірну не сприймає.

Максим Стюфляєв - 24-6-2008 у 14:13

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Руслан Кравець
У певному сенсі футбол - це політика.
Наприклад, я вболіваю за збірну України, бо я - українець. І це політика.
Це нормальний патріотизм. Хоча футбол з політикою пов'язаний безперечно.

Demyan - 24-6-2008 у 14:47

Перепрошую а хто зараз грає в збірінй Росії хто грав за СРСР????
Тре навпаки дивитися на те як Росія поступово набирає обертів і грошей на тренера не жаліють а ми..як не одне візьмемо так друге.
зб. України я прирівню до Греції - якій повезло - бо результат на лице, а вот Росія - яка потрапляє вже весь час в фінальні частини це вже досягнення. і з кожним роком показує кращу гру і результати. Коли два рази кубок виграють різні команди - це вже факт сильної збірної, причому ключові збирники грають саме в Росії, а в команди не набирають...не буду казати кого.

Руслан Кравець - 24-6-2008 у 15:18

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Demyan
... а вот Росія - яка потрапляє вже весь час в фінальні частини це вже досягнення...


Досягнення Росії на ЧС:
ЧС-1994 - 3-є місце в групі
ЧС-1998 - не вийшла в фінальну частину
ЧС-2002 - 3-є місце в групі
ЧС-2006 - не вийшла в фінальну частину

Джерело: http://www.fifa.com/worldcup/archive/index.html

Досягнення Росії на ЧЄ:
ЧЄ-1996 - 4-е місце в групі
ЧЄ-2000 - не вийшла в фінальну частину
ЧЄ-2004 - 4-е місце в групі

Джерело: http://en.euro2008.uefa.com/history/index.html

Руслан Кравець - 24-6-2008 у 15:29

Отже, Росія вперше за свою (окремішню) історію участі в ЧС та ЧЄ вийшла з групи. Це вже успіх.
Але, знову ж таки, щоб вважатися "грандом", треба мати за собою трохи кращий шлейф досягнень.

Demyan - 24-6-2008 у 15:37

Весь час я не мав на увазі не завжди...що потрапляє покрайній мірі частіше від деяких :lol:
Щод шлейфу згідний, тому мені і подобається дивитися як народжується ця команда і головне прогресує.

Dmy - 24-6-2008 у 18:04

Поодинокі аргументи "за Расєю (за Ста..., це, як його, за Путіна)" перетворилися на оцінку гри ЗбР та сусідської організації футбольного господарства. Не збираючись ці оцінки оцінювати, зауважу, що питання-то стояло
Цитата:
чому тут люди проти Росії?
, а не "як саме вона грає, і скільки клубів звідтам завойовувало КУЄФА".
Ну, чому? Та багато чому. Відповіді вище вже наводилися.

Але зауважив, що в червні на українських футбольних форумах спостерігається цікава картина: якщо ти за Росію - то все гаразд, так і треба; якщо ж проти - "це в тебе якісь меншовартісні комплекси"; "не треба, бандерівцю, вирішувати власні проблеми за рахунок інших"; "нехай мені погано, аби сусіду було ще гірше" і взагалі "не варто змішувати спорт і політику".
І при цьому ніхто чомусь не обурюється: а чому це ти вболіваєш проти Італії (Німеччини, Туреччини)? Ніхто нікого на цій підставі не підозрює у меншовартостій інших гріхах і комплексах. Вболівають і вболівають. Бо кожний має право вболівати за кого хоче і проти кого хоче, і нікому не зобов'язаний звітувати щодо причин.
Ось 2 роки тому практично всі відвідувачі футбольного сегмету ФоРуМу у фіналі ЧС-06 і після нього вболівали (відкрито) за Францію. А Олександр Чорнобиль - за Італію. Але я не пам'ятаю, щоби він обурювався і дивувався емоційно: "Я не розумію чому тут люди проти Італії? Чемпіони, тактики, стратеги, неймовірно вольова команда: з 4 матчів плей-оф лише 1 закінчився в основний час, 3 овертайми, 1 серія пенальті - і всі виграли!" Ну і т.д.

А тепер щодо політичних аргументів "контра". Не ціни за газ і термінів виводу Чорноморського флоту. Інших.
1. Особисто мене дратує, коли Росія "ничтоже сумнящеся", як кажуть самі росіяни, і посьогодні приписує собі всі успіхи совіцького футболу. Виявляється Росія дотепер 4 рази грала у півфіналах ЧЄ: виграла чемпіонат у 1960-у, за жеребом поступилася місцем у фіналі італійцям у 68-у, пройшла у фінал 72-го та 88-го. Про перші 2 нічого не казатиму, але в 1972-у році половину основи збірної складали динамівці Києва + Анатолій Коньков (тоді ще Шахтар) + ще хтось. А у 88-у році навіть московська преса жартувала: "Збірна СРСР - це Динамо Київ, послаблене кількома гравцями з інших команд." Доречі, цими кількома були дніпропетровець Вишневський, одесит Пасулько, пара грузинів, 3 білоруси, ну і з Москви теж десь троє (та й ті, переважно, татари: Дасаєв, Хідіятулін). І це все - "збірна Росії", виявляється. А, я про тренера тієї збірної ще забув - теж усім відомий "росіянин".
2. Коли перед початком матчу я бачу, як ці "росіяни" (Саєнко, Павлюченко, Семак, Білялітдінов сотовариши) ледь не в екстазі слухають (і навіть підспівують) сумнозвісний і добряче прикропам'ятний "союз нерушимый голодный и вшивый", мені їй Богу вже хочеться, аби вони влетіли 0:12 якій-небудь Андорі.

Називайте це політикою. А я називаю пам'яттю, на яку поки що не скаржуся.

Юрій Сєров - 24-6-2008 у 20:02

Цитата:
Весь час я не мав на увазі не завжди...що потрапляє покрайній мірі частіше від деяких :lol:

Власне зразу після розвалу Росія і потрапляла за рахунок доброго рейтингу при жеребкуванні груп, який вона успадкувала від союзу.
Та й грали за тодішню збірну вихованці українцького футболу: Нікіфоров, Цимбалар, Онопко, Юран...

Цитата:
Коли два рази кубок виграють різні команди - це вже факт сильної збірної, причому ключові збирники грають саме в Росії, а в команди не набирають...не буду казати кого.

Клубний успіх (тим більше в КУЕФА) не має жодного стосунку до збірної, яскравий приклад Англія.
Та й в клубах купа легіонерів. Пригадайте, хто капітан команди, яка виграла КУЕФА цього року ;)

Максим Стюфляєв - 25-6-2008 у 20:40

Отже, нарешті дочекалися півфіналу. Грають німці з турками. Вболіватиму за турків, хоча впевнений, що Німеччина переможе. Тим паче, у турків великі кадрові проблеми.

Роман Ромашка - 25-6-2008 у 22:27

Сбогодні пожартував дехто що буде фінал Туреччина - Росія. Так як грають німці з турками перша частина прогнозу доволі реальна.

Юрій Сєров - 25-6-2008 у 22:32

Я вже писав, що такий фінал буде страшним сном для мене.
Щось трансляція псує всі враження від матчу.

Юрій Сєров - 25-6-2008 у 22:48

Все закономірно. Німці у фіналі, а турки - молодці!
В першому таймі грали нині класно.

Павло Жежнич - 26-6-2008 у 08:03

Німеччина - Туреччина 3-2
Знову драма на останніх хвилинах, яку я на жаль пропустив. Десь за 15-20 хвилин до кінця матчу заснув:(.

Андрій Пелещишин - 26-6-2008 у 08:56

Ти пропустив небагато. Через збої у трансляції два з трьох голів ми не побачили. Замість них якихось півників крутили.

Odarka - 26-6-2008 у 09:26

Ой, я так тішилася, коли німці забили третій гол:)) Гра була цікава...

Юрій Сєров - 26-6-2008 у 11:27

Щось забагато "темних конячок" для одного Євро. І росіяни і турки... Сподіваюся фінал буде Іспанія-Росія.

Максим Стюфляєв - 26-6-2008 у 11:50

Була справжня битва двох команд з характером. Браво турки! ТАК грати з німцями другим складом не кожному під силу!

Максим Стюфляєв - 26-6-2008 у 11:52

Про сьогоднішній матч не хочу навіть нічого говорити, щоб не наврочити.

Павло Жежнич - 26-6-2008 у 13:32

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Сподіваюся фінал буде Іспанія-Росія.

Сподіваюся фінал буде Німеччина-Іспанія:)

Юрій Сєров - 26-6-2008 у 13:48

упс. звісно саме це я й мав на увазі :)

Юрій Сєров - 26-6-2008 у 21:38

Щось я почав переживати за іспанців. Вільї нема вже на полі...

Павло Жежнич - 26-6-2008 у 22:43

Росія - Іспанія 0-3
Без Вільї гра в іспанців пішла. Фабрегас виявився тим гравцем, який забезпечив перевагу в центрі поля.
Сьогоднішній матч показав "клас" Расії - гра до першого пропущеного. Хіба це не випадковість, що з такою грою вони добралися до пів-фіналу? Пропустили б першими в будь-якому з попередніх виграних матчів - вилетіли б раніше. Везіння пропало, чи майстерності бракло?

Юрій Сєров - 26-6-2008 у 23:12

Це справді була така вимушена заміна, яка дуже пішла на користь. Російська казка закінчилася, виступили вони звісно достойно, стрибнули вище голови, але Росія у фіналі - це було б занадто! Відносно "Везіння пропало, чи майстерності бракло?" - як на мене класно вони зіграли лише з голандцями, які чомусь не зіграли в свою гру. Перемоги над греками і шведами - нічого надособливого. Греки були мертві, а шведи грали в досить нудний примітивний футбол, так що там усе закономірно. А от з голандцями росіяни фейєрили. Це типово для них: дрюкнути Англію, а потім не могти обіграти Андору :). До речі, нашій збірні теж така властивість притаманна: з сильними грають сильно, з слабаками - слабо.
Фінал Німеччина - Іспанія. Я мабуть за іспанців.

Dmy - 26-6-2008 у 23:22

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Павло Жежнич
Пропустили б першими в будь-якому з попередніх виграних матчів - вилетіли б раніше
Та ні. Змогли ж із голландцями переломити гру, коли ті зрівняли.
Але потім по-перше, пішла ейфорія (хоч її ретельно намагалися приховувати), по-друге, цілком природня розслабуха, коли команда і так стрибнула вище голови. Причому стосувалося це лише гравців, а і тренера. Вони лише виграли чвертьфінал, а він уже дає довжелезне інтерв'ю, де крім загальнофілосовських міркувань і спогадів переконує, що його гравці навіть на день народження навіть шампанського не випили, хоч він їм і дозволив, але водночас примудряється проговоритися про слабке місце Аршавіна - той, виявляється, не витримує бігати постійно, мусить робити перепочинок. Може, воно і не так суттєво, але тренер, який налаштовується на перемогу в турнірі, не розслабляється до кінця і "знахідкою для шпигуна" нізащо не стане, швидше, замутить.
На мене, це був дзвіночок, але промовчав, не хотів наврочити :) Допомогло :D

Павло Жежнич - 27-6-2008 у 08:03

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
Змогли ж із голландцями переломити гру, коли ті зрівняли.
Але потім по-перше, пішла ейфорія (хоч її ретельно намагалися приховувати), по-друге, цілком природня розслабуха, коли команда і так стрибнула вище голови.

Я все ж акцентував на першому голі. Росія забила першою. Якби вона б пропустила першою з мертвими голландцями, то скоріше за все було б не 1-0, а 3-0 на користь Голландії. Порівняйте з турками - скільки вони отримали заслужених вольових перемог!
Я згоден, що Росія стрибнула вище голови, дійшовши до 1/2 фіналу, але по грі з ніякими суперниками (голландці фактично не грали, ну а шведи з греками виступали слабенько). Єдиним серйозним суперником виявилися іспанці, з якими Росія другий раз вступила в одну річку. Знову можна повторити декілька цитат, наведених на http://misto.ridne.net/viewthread.php?tid=4244&page=9 після першої гри:
Цитата:

Наша сборная недооценила сборную Испании.

Перед игрой все думали, что испанцы будут играть в комбинационный футбол, а мы будем ловить их на контратаках. Но на деле все вышло наоборот. Еще раз повторю: нас подвела наивность.

Вся сборная России понятия не имела о возможном выходе на поле Давида Вильи (тут треба замінити прізвище на Фабрегаса!).

Нам не хватило забитых голов.

Андрій Пелещишин - 27-6-2008 у 13:31

Взагалі мені дуже сподобалися іспанці. Щось я їх недолюблював - мені вони виглядали трохи грубими та хамовитими. Проте цього разу я думку про них змінив на протилежну - інтелегентна та акуратна гра, жодної грубості, легкість.

Demyan - 27-6-2008 у 13:48

ех шкода...але дійсно обломали іспанці перший там не напружувалися..і нерви в Росіян не витримали першими - кинулися атакувати..чого Іспанці і чекали. І помилка яку допустилися Голандці.
Respect Іспанцям і тренеру.
Росія - так тримати, набувати досвіду і вибивати не тільки Англійців і Голандців!

Dmy - 27-6-2008 у 20:01

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Demyan
Росія - так тримати!
Во-во! Я вчора теж дивився телік і закликав у нього: "Росія! Так тримати!! Пацани, де ж ви раніше були такі файні?:mad:" :lol:

Нє, ну справді: за якийсь рік чемпіони з баскетболу, гандболу, хокею, Австралієн Опен для Шарапової, Мерседеси для курватів, боксерів теж треба підтримувати. Є-бачення, врешті решт.
Навіть газовий стабфонд - не гумовий, на якихось 2 матчі не вистачило :(

Інтернет-фантазії на тему
Перший анекдот десь тижневої давнини:
Легенда про Летючого голландця, який з'являється несподівано то тут, то там, збирає до купи слабких чоловіків і виводить їх із групи.

Московськи наркотичні асоціації:
Ніхто не міг зрозуміти, як голландці не просто програли руським, а взагалі були відсутні на поляні - мабуть обкурилися.
Коли росіяни в аналогічний спосіб влетіли гишпанцям, народ припустив, що у Хіддінка в аптечці колеса скінчилися.
Не зрозуміло було, як це їх стратегічний запас не розрахували до фіналу. Але тут наспіла стаття на сайті Чемпіон з інтерв'ю Луїса Арагонеса, в назву якої було винесено слова іспанського тренера: "Це був НАШ план".
Все стало ясно: зажали, жмоти піринейськи, не поділилися, ось і результат.

Андрій Пелещишин - 28-6-2008 у 20:35

Ну що, які прогнози на завтра?

Odarka - 28-6-2008 у 21:14

Цитата:
Росія - так тримати, набувати досвіду і вибивати не тільки Англійців і Голандців!


Краще б це Україні побажали, щоб ми досягнули рівня Іспанії. А Росія і без нашої підтримки справиться..."Она - вєлікая страна":baddevil:

Іспанцям - величезний РІСПЕКТ!

Юрій Сєров - 29-6-2008 у 20:37

Надто вболівати не буду ні за кого, іспанці грали симпатичніше і саме вони показали росіянам як треба грати у футбол, тому мої симпатії на їхньому боці.
Але знаючи німецькі команди не здивуюся, якщо виграють саме німці.

Dmy - 29-6-2008 у 22:38

Єст!
І що цікаво: німці практично нічого не змогли. Взагалі! Краще б уже турки вийшли.
Мені цікаво, довго ще журналісти будуть доречно й недоречно згадувати Лінекера, демонструючи, що їм більше нічого сказати?

Ярема П. - 29-6-2008 у 22:40

Я пиво виграв!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dmy - 29-6-2008 у 22:42

А я трохи грошей ;) Але не на Іспанії, а на Вільє

Юрій Сєров - 29-6-2008 у 22:43

Іспанці супер! Дуже потужна гра, півзахист фантастичний!
Була б кращою реалізація відгрузили б усі 3!
Німеччина чомусь нагадала гру голандців у матчі з росіянами. Не вистачило фізухи на весь турнір чи що...
Приємно було бачити безсилу агресивну злість німаків :). Знову облом!

Павло Жежнич - 30-6-2008 у 09:19

Іспанія в черговий раз зіграла в красивий футбол, який вона демонструвала від початку турніру (лише гра з Італією була вийнятком, але треба зважити на суперника). Особливо відзначу вміння не дати зіграти супернику у другому таймі, коли супернику необхідно відіграватися.

Склалось враження, що іспанці повторили півфінальну гру з Росією. Однак виграли лише 1-0, бо німці виявилися трохи сильнішим за росіян. Невже і німці недооцінили Іспанію?

Заслужена перемога на турнірі Іспанії - жодної поразки! Напевно ця збірна була єдиною, у якої був доволі рівний склад в усіх ланках. Тому навіть втрати "умовно провідних" гравців лише підсилювали гру. Треба подякувати Арагонесу, що не взяв таких зірок як Рауль - з ним іспанці виступили б гірше.

Odarka - 30-6-2008 у 18:50

Німці дійсно сильніші за росіян, але у іспанців було море моментів, щоб забити як мінімум ще два голи.
Грали - супер і я за них вболівала:)) Viva Espana:)))