Форум Рідного Міста

Папараці

Олександр Чорнобиль - 8-2-2006 у 09:28

А як форумці ставляться до папараці?
До таких от, які власне зображені у фільмі "Папараці" з Колом Хаузером у головній ролі. Ось схоже такий самий дістав Бекхема;):
http://for-ua.com/fun/2006/02/08/061055.html
Чи має бути якась межа для них? Де та межа мала б бути?

Андрій Пелещишин - 8-2-2006 у 13:27

Розумом розумію, що така категорія людей потрібна, але вони викликають у мене огиду.

Олександр Чорнобиль - 8-2-2006 у 15:02

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
Розумом розумію, що така категорія людей потрібна


Чому? Тому що на їх продукцію є попит? Так попит є і на наркотики. Чому ж тоді папараці потрібні?

Василь Яворський - 8-2-2006 у 15:19

Як на мене журналістська етика повинна бути дуже чітко виписана. Є особисте життя людини котре можна оприлюднювати, а є речі, котрі оприлюднювати не можна... Крім того (наскільки я пам"ятаю фільм "Папараці") часто-густо такими репортерами подається викривлена інформація, котра насправді може дуже серйозно скалічити особисте життя людини. У всьому повинні бути межі.

Tempika - 8-2-2006 у 15:32

...гадаю, що людина, яка прагне слави, мусить сприйняти її зворотній бік... це частина професії - бути на публіці навіть тоді коли ти сам того не хочеш... а папараці лише вгімовують голод спраглого до хліба і видовищ натовпу... а щоб було все не так, а як в утопіях кращих філософів, то тре нас всіх вивертати і мити зсередини... довго і нудно.

Василь Яворський - 8-2-2006 у 15:41

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Tempika
...гадаю, що людина, яка прагне слави, мусить сприйняти її зворотній бік... це частина професії - бути на публіці навіть тоді коли ти сам того не хочеш... а папараці лише вгімовують голод спраглого до хліба і видовищ натовпу... а щоб було все не так, а як в утопіях кращих філософів, то тре нас всіх вивертати і мити зсередини... довго і нудно.


згоден, що папараці тільки ловлять моменти і показують їх публіці... але все має свої межі... дружній поцілунок в щічку від колишньої приятельки не можна розцінювати як появу коханки, чи перегляд фільму на одинці із колєгою тої ж статі не є приводом до звинувачення в гомосексуалізмі (це для прикладу). Деколи окремий фотокадр неправильно витлумачений може дати привід до потоку відвертого абсурдного бруду, а натовп завжди віритиме тому брудові, а не виправданням людини (так само цьому брудові віритимуть більше і близькі люди).

Користувач Олесь - 8-2-2006 у 16:36

Це як з проституцією - здебільшого засуджують, але не було би попиту, не було б і пропозиції. А бульварна преса попитом користується в Україні в тім числі - люблять люди почитати плітки з життя знаменитостей, і неофіційні знимки теж.

Олександр Чорнобиль - 8-2-2006 у 17:11

Та зрозуміло що є попит і будуть папараці! Але... Чи має суспільство встановити для них якусь межу? І якщо має, то як гадаєте, де та межа мала б бути, що є приватним життям?

Tempika - 8-2-2006 у 22:58

...межу може провести тільки суд у кожному конкретному випадку... все ж згідно норм суспільтва, ми всі маємо право на певну інформацію, і де проходить межа між особистим і публічним, сказати тяжко...

vovka - 9-2-2006 у 02:08

Через цих папарацці я вже давно до журналістів ставлюся скажем так - з певною засторогою. Вважаю що для журналістів потрібно встановити якісь норми поведінки, бо забагато собі дозволяють.
Але звісно така категорія людей комусь потрібна бо є попит. Хоча і спамери комусь потрібні, і кардери комусь потрібні і т.д. Але це не значить що це правильно і не потрібно з цими явищами боротися.

Василь Яворський - 9-2-2006 у 17:35

Межа між особистим і публічним - стіни приватного помешкання. Особисто мені б зовсім не хотілося, щоб мене знімали, коли я в себе в дома п"ю чай, чи дивлюся телевізор. І не тому, що я чиню щось ганебне, а тому, що це моє приватне життя. Чому людей, котрі підглядають у вікна через якісь персональні статеві похоті вважають збоченцями і навіть де-не-де карають, а тих, котрі підглядають у вікна заради того, щоб потім продати ефектний кадр вважають журналістами і платять їм гроші?
Щодо попиту на таку професію: як тут уже казали є попит і на проституцію, і на наркоторгівлю, і навіть на кіллерів. Свого часу люди надзвичайно полюбляли відвідувати атракціони де демонстрували як один чоловік вбиває іншого, але бої гладіаторів заборонили і такі розваги почали вважати варварськими, зараз наврят чи знайдеться багато людей, що хотіли б подивитися таке видовище. Система цінностей людини формується не нею персонально, а суспільством в якому вона живе. Якщо викорінити з масмедіа бульварність, то з часом та бульварність стане огидною для людей.

Олександр Чорнобиль - 10-2-2006 у 09:09

Гарний висновок, як на мене.