Форум Рідного Міста

Чи потрібно міняти права якщо в мене контакні лінзи.

Demyan - 9-2-2006 у 11:26

В мене ситуація, на правах в мене фотографія з окулярами. Тепер я ношу контактні лнізи. Чи потрібно міняти права? Чи є якийсь вихід інший? Лікарі довідок не дають (про носіння лінз). А якщо потрібно то виходить що я тоді на фото буду без окулярів і можу взагалі нічого не носити ні лінзи ні окуляри. Порадьте.

Тарас Задорожний - 9-2-2006 у 12:45

найкраще спитати у МРЕВ ДАІ. Якшо вони так тепер називаються...

Hanor Narasson - 9-2-2006 у 17:47

А може буде дешевше виготовити нові окуляри з нульовими шклами і виходити до інспектора в них?

У мене також виникло пиання щодо прав - може хто знає:

Мої права - "червоношкірі" 1994 року отримання. - бланк совєтський, але заповнені вже українською і печатки з тризубом. Чи треба їх міняти (напевно треба), і як, і скільки це коштує?

Demyan - 9-2-2006 у 17:58

а може хтось знає телефон МРЕВ чи ще де то можна запитати, бо всі довідкові телеофни кажуть ми тим не займаємося або не знаємо або відсилають до інших. Куди саме зателефонувати?

Юрій Сєров - 9-2-2006 у 18:28

я б порадив купити окуляри з шклом, яке захищає від засліплення (чув, що є таке). А загалом, не думаю, що хтось буде особливо придиратися.

Користувач Олесь - 9-2-2006 у 19:00

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
я б порадив купити окуляри з шклом, яке захищає від засліплення (чув, що є таке).



Перепрошую за офтоп.

Поляризаційний світлофільтр. Непогана річ, може бути як звичайне шкло для людей без вад зору - саме для водінні авта вночі, так і корекційні лінзи з поляризаційним покриттям. Крім того, ще є антирефлексне покриття - то проти тих неприємних "зайчиків" на окулярах, коли світло падає збоку або ззаду чи згори.

В Европі інформацію про окуляри чи контактні лінзи вносять в посвідчення водія (як і про інші обмеження). Тому знимка не має значення. А носить чи не носить людина лінзи просто запитують при виготовленні водійського посвідчення.