Форум Рідного Міста

Нові диски Blu-ray.

Святослав Стахів - 10-2-2006 у 10:58

Sony Pictures об'явила про випуск нових оптичних дисків Blu-ray, на яких будуть розповсюджуватися фільми. Диски появляться літом 2006 їх приблизна ціна 18-24$. DVD-R коли появлялися також так коштували. Цікаво в чому фішка цієї новинки: в пам'яті, в покриті чи лише в зовнішньому вигляді, бо ціна досить висока???

Олександр Дєдик - 10-2-2006 у 11:21

фішка в тому що один слой такого диску тримає 25 GB
(а можуть бути і дво- (а може і більше?) шарові диски)

Тарас Гулка - 10-2-2006 у 16:00

Вперше про Blu-ray заговорили років три тому. В мене є описи їх у статті 3-ої річної давності. Проте складність технології і відповідно дороговизна не дозволила їм швидко розвиватися.

А фішкою є те, що вже заявили, що теоретично можна буде робити такі диски із ємністю до 160 Gb. Правда наскільки я знаю, зараз технологічно їх пробували робити максимум 80 Gb

Тарас Гулка - 10-2-2006 у 16:02

Цитата із статті

"Не так давно девять компаний, лидирующих в разработке новых поколений DVD технологий - Hitachi, LG Electronics, Matsua Electric, Pioneer Corporation, Royal Philips Electronics, Samsung Electronics, Sharp Corporation, Sony и Thomson Multimedia анонсировали новый формат записи оптических дисков для записи видео и его базовыми спецификациями. Новый формат назван "Blu-ray Disc", название технологии дано по длине излучения лазера - blue-violet (голубой/фиолетовый диапазон), который будет применяться при работе с новыми дисками.

Новые диски стандарта Blu-ray Disc, как и нынешние CD/DVD носители, по-прежнему будут иметь диаметр 12 см. Диски Blu-ray позволяют записать на каждый до 50 Гб данных на одну сторону при использовании лазера с длиной волны 405 нм.

Как пример - Фирма Toshiba представила на CeBIT 2002 в Ганновере двухсторонний DVD емкостью 110 Гб. Toshiba утверждает, что смогла добиться такой большой емкости благодаря применению, во-первых, коротковолнового (синего) лазера, во-вторых, используя двойной записываемый слой.
"

Andreas - 21-4-2006 у 14:08

Слухайте, а може хто знає...
Скачав за допомогою eMule фільм, в назві файлу стоїть Блю-рей - і жоден кодек прочитати його не зміг. Там що, якась особлива технологія кодування?

ZT - 21-4-2006 у 19:29

Так, основна причина великого об’єму в короткохвильовому лазері. Але з іншого боку, це є і проблемою, технологія ще не готова до широкого впровадження, бо пристрої з цим лазером є дорогими, а його ресурс роботи – малим, порівняно зі звичайним лазером (звичайний лазер використовується для конкурентного HD DVD) ...

П.С. Щойно прочитав про анонсований пишучий Blu-ray привід від Панасонік за ціною 850 у.о. :) Класна ціна.

Святослав Стахів - 29-4-2006 у 00:49

Так ціна вражає. Але бачу є проблема щей в підборі кодека.:( Може хто щось порадить на цей випадок?

Та на мою думку, такі речі за такою ціною в нас не приживуться тому продовжимо користуватися DVD-RW.:P