Форум Рідного Міста

Українські пошукові системи

Надія Баловсяк - 14-2-2006 у 20:52

Хочу запропонувати до обговорення тему українських пошуковиків. Як на вашу думку, які українські пошукові системи варті уваги? Чи окрім google.com.ua не варта тратити час на щось інше?

Пошук українськими сайтами пропонують практично всі портали Уанету (на додачу yandex.ua), портал online.ua зараз тестує пошук. Що потрібно, щоб українські пошукові системи змогли конкурувати з іншими, з тими ж google чи yandex.

Андрій Пелещишин - 14-2-2006 у 22:06

Думаю, ніякі.
І, більше того, думаю, проекти універсальних пошукових систем для України перспектив не мають.
Основною причиною тут є те, що такі проекти не забезпечать суттєво глибшої індексації Уанету ніж Гугл чи Яндекс, у то й же час не зможуть з ними конкурувати по широті пошуку в WWW чи в РУнеті. А користувач буде користати тим сервісом, який дає більше.
Якщо щось і має перспективу, то спеціалізовані пошуки по специфічним українським ресурсам - можливо агрегатори новин, пошукові системи по онлайн-магазинам, спеціальні довідники і тп.

Ігор Баранік - 30-9-2006 у 19:39

Дуже потужні українські пошуковики: http://meta.ua nf http://bigmir.net/ також мені видався досить цікавим сайт http://www.uaportal.com/

Вікторія Котлярова - 25-12-2006 у 19:54

2 Ігор Дзвін
юапортал, бігмір (після виходу з цього проекту команди розробників) поставили на своїх порталах модулі пошуку яндекса. Тобто вся видача результатів - яндексовські дані.

Так само працює портал a.ua та декілька інших.

Свій власний пошук мають meta.ua, i.ua, vlasna.net та декілька інших, про які, можливо, забула згадати.