Форум Рідного Міста

Чіпи Nvidia в мобілках

Святослав Стахів - 15-2-2006 у 10:27

Всім привіт. На виставці в Барселоні 3GSM компанія Nvidia презентувала нову графічну карту GoForce 5500 для мобільних телефонів. Ця новинка розрахована для покращення роботи з графікою на мобілках. Також новинка підтримує 3D ігри, що є досить цікавим для любителів мобільних ігр. Відео буде відтворюватися з частотою 30 кадрів в секунду.

KDI - 15-2-2006 у 12:09

Можна продовжити? Мобільні телефони наступних поколінь втратять свій GSM-модуть як непотрібний рудимент, будуть мати метровий екран, і вічно сидіти на зарядці, бо у ту товщину в 4мм (мало того, що таке незручно тримати в руці) нормальна батарея не влязає, а екран і GeForce 9900 вимагають підкачки енергії як від малої електростанції.

Зате на цьому "мобільному" можна буде грати в 3D-ігри (боже, як круто :-/), слухати mp3 і wma (і гордитися цим перед своїми знайомими посеред маршрутки), програвати відео (це взагалі для чого телефону) і фотографувати 10МП кадри на 1/6,4" матрицю :-/.

Куди котимось?

P.S. No personal offence :)

ZT - 15-2-2006 у 22:44

Як це куди котимось - у світле майбутнє!))
Я серйозно, не бачу в цьому нічого поганого.
До речі, вже зараз є мобілки з чіпом від АТІ, які можуть знімати відео в 30 к/с, а це круто як не крути. Я пробував знімати мобілкою свого брата casual відео (не дуже якісне) – задоволення по вуха :).
Те саме з фото - головне не якість, а задоволення. А нарахунок мп3 – то дуже зручно слухати в дорозі аудіо-книги.
Тобто, я думаю, що телефон+фото+відео+мп3+... = дуже кльовий гаджет. :)

KDI - 16-2-2006 у 00:25

ZT
Просто зі світу КПК взято. До прикладу. Dell Axim X30 тримає 8-12 годин. На новому Dell Axim X50 якраз стоїть відеоприскорювач. І незважаючи на те, що у нього батарейка потужніша, він тримає заряд у рази менше за свого попередника. Звісно, енергія іде і на інші вузли, але якраз цей чіп дуже сильно вкорочує час самостійного життя апарату.
Моя думка - наворочуй як завгодно, тільки не забувай, що телефон - це, в першу чергу, телефон (тобто - зручний, голосний, якомога менш залежний від 220В, такий, що забезпечує якісну розмову), а лише потім - оті всі кольорові екрани, камери, 3Д-прискорювачі і інші "фічі".
Бо зустрічаєшся з абсурдом - знайомий купив "крутий" телефон, зат е приходиться заряджати раз у 2 дні і при розмові співбесідника чути як з дешевого мікрофона.