Форум Рідного Міста

Обережно маніяк!

Тарас Гулка - 16-2-2006 у 18:13

Не хочу розводити плітки, але…
Сьогодні знайому які живуть у районі вул. Варшавської розказали, що за досить короткий період у районі Арсену (що на Чорновола) знайшли вже 4 вбитих мужчин.
Джерело інформації досить надійне. Люди там живуть і вже достатньо налякані.
Цікаво чому про це мовчить преса і міліція.
Чи хтось про це щось чув ?

Нормалайзер - 16-2-2006 у 18:52

брехня абсолютна

Тарас Задорожний - 16-2-2006 у 19:46

Не думаю, що це так. Я колись жив неподалік звідти, а тому знаю, яка публіка там ушивається. Траплялося досить часто і до того. Знайдення кількох мертвих тіл за короткий період часу можна перевірити в статистиці. Не думаю, що є чого переживати... Взагалі, завжди треба бути обережним, особливо на пустих вулицях в вечірні та нічні години

Demyan - 17-2-2006 у 10:30

Підтверджую. на вулиці петра панча 13 було зарізано мужчину на минулому тижні, живу рядом, заходили міліція питали чи нічого не чули.

Василь Яворський - 17-2-2006 у 16:59

Сьогодні чув, що вже є 7 жертв. Якщо міліція і преса найблищим часом не почне надавати інформацію, то, гадаю, в понеділок кількість буде коливатися від 10 до 30 вбивств. Але те, що всі ці чутки не безпідставні - це точно.

Тарас Задорожний - 17-2-2006 у 18:02

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Василь Яворський
Сьогодні чув, що вже є 7 жертв. Якщо міліція і преса найблищим часом не почне надавати інформацію, то, гадаю, в понеділок кількість буде коливатися від 10 до 30 вбивств. Але те, що всі ці чутки не безпідставні - це точно.


Пане Василю, так можна і людей залякати... Не думаю, шо якийсь схиблений зможе зарізати за вихідні стільки людей... А шо залежить від інформації від преси??? Зверніться просто до якогось з інформагенств, а вони вже на міліцію натиснуть.

Юрій Сєров - 18-2-2006 у 00:55

Цитата:
Не думаю, шо якийсь схиблений зможе зарізати за вихідні стільки людей...

Звичайно не зможе! Тьху-тьху! Йдеться про те, що людська уява і "поломаний телефон" збільшать масштаби того, що відбувається. У страху великі очі.

Тарас Задорожний - 20-2-2006 у 17:30

Зустрів нині колєгу, який мешкає на Панча. Так-от, він каже, шо міліція таки ходить по квартирах і розпитує... Після 20-00 вулиці порожні... Він чув точно про 5 жертв від доблесних правоохоронців... Навіть не знаю, шо казати.
Спочатку ставився до цього повідомлення скептично, але тепер, починаю вірити. Чи це маніяк, чи просто співпадіння, але приємного мало. Раджу тим, хто там буває, - ПИЛЬНУЙТЕСЬ!

Микола Кудлик - 27-2-2006 у 12:28

Маю теж інфу зокрема зайдіть по цих ссилках:

http://www.gazeta.lviv.ua/articles/2006/02/27/13350/

http://ura.lviv.ua/archive/?/2006/02/27/~/3355

Маю купу знайомих з того району! Нарід в паніці

Нормалайзер - 27-2-2006 у 23:14

ну просто не знаю, як переконати... просто повірте тому, хто має з тим справу кожен день:

У Львові, його околицях і Львівській області немає ніякого маньяка

і це - правда
усе інше - неправда

(я маю декілька власних пояснень, звідки така інфа, чому культивується і, зрештою, навіть можу припустити, коли припиниться. Але оті мої припущення - запросто можуть бути неправдою)

Нема маньяка.
не заводьте себе надарма

Nazar - 28-2-2006 у 21:57

Я цю тему якось оминав, але сьогодні мене роздратувало, що не міг "закрити" місяць, бо всі молоді працівниці штату відпросились пошвидше і просто таки втекли - єдиний аргумент - хочемо жити.

Нормалайзере, чи можна якось ближче дійти до аргументів, може в аську?

Мартинюк Тарас - 2-3-2006 у 23:04

Говорив я з міліціонерами
одні кажуть шо маняк справді є але вони нехочуть розголошувати
другі кажуть шо це абсолютня брехня
в газеті високий замок пишуть шо є маняк який вбив тільки 4 чоловік
а в експрес кажуть шо ніякого маняка нема...
але те що жертви є це точно але яка кількість...

Юрій Сєров - 2-3-2006 у 23:50

Поступ написав про два вбиства, але ніби вони між собою не пов'язані...
В будь-якому випадку мали б зробити звернення чи прес-конференцію і все пояснити, заспокоїти. А то звикли бавитися в мовчанку... І ще хочуть довіри до такої міліції...

Андрій Пелещишин - 8-3-2006 у 13:17

А чи не міг би пан Нормалайзер уточнити свій допис?
Зокрема - нема маніяка, який вбиває людей, чи немає взагалі вбиств які кояться зараз у місті і чиняться одною людиною чи групою людей?
Бо я уже чув (і на цей раз від офіцера міліціонера) що можливо є група людей які чинять убивства з незрозумілою метою, не виключено навіть що "на спір".
Сьогодні гуляв у парку біля дому (Деберки) - жодної людини. Зазвичай там досить людно, особливо у вихідний день.

Тарас Ільчишин - 8-3-2006 у 20:12

мені знайомий також говорив таке про групу людей. Він також казав, що на його думку не Онопрієнко був маньяком, а саме група людей, бо під час одного вирізування залишилась жива одна дитина, яка сховалась під ліжко і потім сказала, що то вбивали люди в масках, а міліція до уваги ці свідчення чомусь не взяла.

Нормалайзер - 8-3-2006 у 20:28

Добре, уточнюю.

Спробуйте спокійно проаналізувати, що ж насправді діється? І закцентуйтеся на тому, як швидко загал стає поінформованим, коли трапляється справді неординарна подія. А особливо відмітьте для себе, як і яка інформація, причому - у якому виді подається у ЗМІ.

Наведу приклади.

Убивство Сенчука. Заказне убивство. ІНформація на радіостанціях - через дві години. Журналісти на місці події - десь у той же час, через дві години. Телебачення, передовиці - протягом тижня. Постійний контроль з боку ЗМІ дотепер.

Скнилів. Те саме, але у більших масштабах

І, зрештою, приклад, який справді стосувався маніяка - Братковичі...

Думаю, розумієте, до чого я підводжу: при сучасних можливостях зв'язку і швидкості поширення інформації приховати щось від ЗМІ - НЕ-РЕ-АЛЬ-НО.

Я розумію, що думка про правоохоронців у суспільстві - не найкраща. Але запевняю, що і сьогодні, як і вчора, і, дуже сподіваюсь, що так буде й надалі, кожне вбивство, підкреслю - кожне: це надзвичайна подія. Система працює так, що у випадку скоєння вбивства на місці події працюють представники різних відомств і служб, не тільки МВС. Обов"язково працюють судові медики. Обов'язково - працівники прокуратури. При скоєнні резонансних злочинів - працівники СБУ. Крім того - й інші служби. І всі - фіксують у себе роботу. Тому приховати від міста скоєння вбивства - НЕМОЖЛИВО.

Про те, аби приховати серію вбивств - і говорити не хочеться...

Я ще раз хочу усіх заспокоїти: у Львові немає ніякого маньяка, який здійснює убивства. У Львові немає ніякої серії трупів, ні дівчат, ні мужчин. У Львові немає ніяких дивних чи непояснених убивств, чи убивств з невідомих причин. Немає також стрибка злочинності у Львові, ситуація стабільна.

Львовом просто ширяться чутки. Безпідставні чутки. І люди, які не дають їм спокійно подітися - просто брехуни.

Нормалайзер - 8-3-2006 у 20:37

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Тарас Ільчишин
мені знайомий також говорив таке про групу людей. Він також казав, що на його думку не Онопрієнко був маньяком, а саме група людей, бо під час одного вирізування залишилась жива одна дитина, яка сховалась під ліжко і потім сказала, що то вбивали люди в масках, а міліція до уваги ці свідчення чомусь не взяла.


В Росії дві біди: дороги і дурні...
В Україні, так виглядає, є ще й третя і четверта: обізнані у всьому знайомі і знайомі тих знайомих, які їм вірять і поширюють чутки.

Твій знайомий - бреше.

Андрій Пелещишин - 8-3-2006 у 20:45

Тоді у мене у розвиток теми трохи інше питання.
Я вам вірю, що серійних вбивств немає, і ваші аргументи цілком справедливі. Але тепер я вже про інше.
Я не виключаю, що має місце якась надзвичайно брудна ПР-акція (про щось подібне я написав у вчорашньому треді про трипільців - тільки там жертвою став стародавній народ), але чому дехто з міліціонерів дає якусь інформацію, що сприймається в руслі розмови про серійні вбивства як підтвердження чи натяк?
Зверніть увагу, що навіть у цьому треді пару раз вказувалося різними людьми на те, що міліція сама попереджає про небезпеку.
То що, виходить що в середовищі силових структур має місце якесь тіньове спілкування, чи як би то інакше назвати, але щось таке, в результаті чого самі правоохоронці не можуть дати чіткої відповіді на досить прості питання?
Моє уточнююче питання 2-ма дописами вище було саме викликане результатом розмови з достатньо близьким мені офіцером міліції, який казав приблизно що "маньяка нема, а щось таке є, ну не таке як люди говорять,але.... берегтися треба"
От і розумій його як хочеш.. :( В принципі берегтися треба завжди (он колись у мене в сусідньому підїзді шпана чоловіка забила), але з другого боку - схоже на дружній натяк.
А може то сама міліція поширює слух? Але нафіга воно їй? Якась бздура.

PS Просто я сьогодні був шокований. Вперше на моїй памяті я на дитячому майданчику на Деберках, не побачив жодної людини. А завжди там як на базарі.
Ох і натішилися ми з малим! :D

Нормалайзер - 8-3-2006 у 22:20

Я писав, що маю певні думки щодо того, що насправді діється. Я б не дуже хотів виносити їх на загал (бо, на відміну від інформації, яку я викладав і у якій переконаний, здогади - це тільки здогади, дуже суб'єктивна річ).

Я не думаю, що це якась планована PR-акція, хоча й допускаю, що існують сили, які хотіли б перед виборами мера продемонструвати, що при теперішній владі не тільки міська господарка підупала, але й атмосфера у місті - тривожна, жити - небезпечно, порядку - нема, злочинність - фонтанує. Це справді можливо, на жаль. Якщо це PR-акція - то чутки припиняться відразу по виборах.

На мою думку усе - простіше. У районі, який найчастіше фігурує, сталося вбивство, так справді було. Йде робота по його розкриттю. Люди стикаються з таким моментом роботи працівників карного розшуку, як поквартирний обхід і опитування жителів, тобто йде пошук можливих свідків. Вбивство розкривається. Але далі - такий момент: про те, що міліція обходила жильців - знають і пам'ятають усі. Про те, що вбивство розкрили - не знає ніхто, ніде про це не повідомляється. Результат: запускається механізм пліток.

Далі - більше. Плітки розростаються, досягають журналістів. А тут - вибори на носі... А виборчими лозунгами всі ситі по зав'язку. Значить - треба їх упакувати гарніше, або причепити до сенсації. Нема сенсації - є плітки, згодяться. Отак чутки переповзають на газетні шпальти і навіть стають хедлайнами (просто візьміть газети і проаналізуйте: на сторінці, де є малююсінька замітка: "Чи є маньяк?" поряд - політреклама...

Одним словом, мій прогноз такий: по виборах все затухне само собою...

Щодо поширення пліток міліцією. Раз ви, і не тільки - ви стикаєтесь з такими фактами - значить, вони є. Думаю, пояснення їм - в царині людської природи: носій закритої інформації - як бундючний ідник. Натяк - ще один штрих до картини значимості, без якої людині зле:) Зрештою, міліціонери - теж люди.

vovka - 9-3-2006 у 00:10

Не хочеться нагнітати обстановку, але недавно на днях вбили заучку моєї колишньої школи. Кажуть що зарізали. Решта деталей поки що незнаю.
Коли я ще вчився, то вона завжди до дому на Левандівку з Патона ходила через 5 парк, рельси і т.д. Ну там завжди наркоманів було багато і інших, тому це можливо і не повязано з маніяком. Сама по собі заучка була як заучка - з натовпу не виділялася... Шкода..:(

Яндрух - 9-3-2006 у 09:11

Згідний з Нормалайзером.
Навіщо простим смертним перейматися передвиборчими технологіями, тверезо оцінювати ситуацію, розрізняти, де – біле, а де – чорне? Тому хай ліпше звертають увагу на речі другорядні, дивлячись серіал про маньяка в реалі, реагуючи на агітки, що їх цілими стосами роздають на вулицях міста, на ті, що закидають їм у поштові скриньки!
Велике мистецтво є підготувати передвиборче „електоральне тісто”, щоб воно набухло точно в відведений час і щоб з нього відтак можна було спекти „електоральні пироги”, щоб потім кожен міг їх порозпихувати в свою торбинку...

Тарас Ільчишин - 9-3-2006 у 12:37

В того мого знайомого, який БРЕШЕ є молодший брат і в його школі двоє дітей вже не мають батьків. Це все можливо співпадіння, а можливо і ні -- потім можливо все стане зрозуміло, а можли во і ні. Нам можуть сказати все що хочеш, але не завжди це є правда