Форум Рідного Міста

Фітоетнологія українців

Тарас Сорока - 22-3-2006 у 19:38

Книга стосується і релігії, і традицій, і національної свідомості - все ж вирішив запропонувати в цьому розділі.....

---

Ми прагнемо утвердити термін “фіто”, що означає – “рослина” та етнологія, як “народ” і “вчення”. В радянській псевдонауці, яка виросла на імперському руйнівному підмурку, термін “етнологія” був перекреслений, офіційно заборонений та вилучений з наукового обігу. Етноси в імперії зла на догоду велико-державній пануючій нації, – перекреслені. Навіть елементарно наближений рух до вивчення національних традицій чи давнього звичаєвого права, оголошувались системою “антирадянською патріархальністю та буржуазним націоналізмом”.

Наше завдання, краплина за краплиною, реконструйовувати, відновлювати та повертати українському народові ті далекі і близькі підвалини етнічної та тисячолітньої ужиткової культури, які зберігались і збереглись у пам’яті численних поколінь, а також у записах народознавців, фольклористів та лікарів. І уже на новому етапі державності, утверджувати і пропагувати фітоетнологію як традиційну галузь глибинного народознавства, лікувально-гігієнічних традицій. Доводити значні і доцільні набутки минулих епох, які не старіють, оновлюються у фокусі наших найсучасніших знань і набувають новітніх окреслень та найдоцільніших застосувань у третьому тисячолітті чи 2002 році. (За українським календарем – у 7510.)

Євген ТОВСТУХА
Фітоетнологія українців
http://ukrlife.org/main/minerva/fitoetno.htm

бонус -

Анатолій ПАСТЕРНАК
КОЗАЦЬКА МЕДИЦИНА
http://www.ukrlife.org/main/minerva/cossak_m.htm

tysovska - 23-3-2006 у 10:03

До речі, у мене племінниця лікувалася за допомогою всіляких настоянок Товстухи - і досить непогано. А ще ми нашого кота лікуємо настоянками від Наталії Земної (Зубицької) - і теж позитивний (очевидний) результат. Тепер пробуємо на собі (тільки почали, тож поки що нічого не скажу - ще не видно).