Форум Рідного Міста

"Конторські матчі"

Олександр Чорнобиль - 30-3-2006 у 11:33

Давно хотів започаткувати цю тему. Мучить мене вона сильно. ;)
Справа в тім, що маю кількох колег, які твердять, що час від часу чи майже постійно на високом рівні (ЛЧ, ЧМ, ЧЄ) відбуваються так звані "матчі на контору". Тобто матчі, в результаті яких найбільше виграють букмекери, бо явний фаворит раптово програє. Букмекери мовляв і платять фавориту страшні гроші, щоб він програв.
Яскравим прикладом називають матч ЛЧ 2003/04 Депортіво-Мілан 4:0, чи фінал ЛЧ 2004/2005 Ліверпуль-Мілан 3:3 з перемогою по пенальті, чи гру Франція-Сенегал ЧС-2002 (взагалі той чемпіонат вони називають "конторським").

Мені в то тяжко повірити, бо щоб робити такі справи, треба ввести в їх курс досить значну кількість людей, а тут (мені здається) в когось завжди може з"явитись бажання більше заробити на продажу цієї інформації в пресу.

Які є думки з цього приводу? Може воно бути чи ні? Хто може навести приклади інших поідбних матчів?

Юрій Сєров - 30-3-2006 у 12:55

Думаю на рівні Ліги Чемпіонів та ЧС це нереально.
Скільки треба було заплатити гравцям Мілану, щоб вони "злили" ? Не думаю, що реально можна таке прокрутити...

Олександр Чорнобиль - 30-3-2006 у 13:02

Припустимо, що Мілану (не знаю гравцям чи комусь ще платять за таке 30 мільйонів доларів), бо прибуток буде дорівнювати 300. Якщо мова йде про гравців, то не обов"язково, що платять всім...

Юрій Сєров - 30-3-2006 у 13:24

Тре рахувати:
Прибутки за виграш від УЕФА,
Збільшення прибутків від продажі атрибутики і абонементів на наст. сезон
Ріст престижу і вартості гравців.
Не знаю чи це вкладеться в 30 млн....

Крім того, малоймовірним виглядає договорняк на 3:3, це ж і Лівер мав би бути в курсі...
По-моєму, занадто багато людей би було в цьому + резонанс + кримінальна відповідальність, якщо хтось доведе.
То вам не Карпати-Спартак! :lol:

Dmy - 30-3-2006 у 15:21

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Олександр Чорнобиль
маю кількох колег, які твердять, що час від часу чи майже постійно на високом рівні (ЛЧ, ЧМ, ЧЄ) відбуваються так звані "матчі на контору". Тобто матчі, в результаті яких найбільше виграють букмекери, бо явний фаворит раптово програє. Букмекери мовляв і платять фавориту страшні гроші, щоб він програв.
Які є думки з цього приводу? Може воно бути чи ні? Хто може навести приклади інших поідбних матчів?

"Приклади" інших подібних матчів може навести будь-хто, ображений на команди, на контору і на життя. Такий вєрняк, стільки бабок угрохано (кеф-то на фаворіта манюнький) і ... :mad::mad::mad:
Насправді, буки цілком можуть купувати матчі, їм значно простіше це організувати ніж договорняки, на які вони самі так нарікають: знаючи, на кого скільки сьогодні поставили, можна домовитись про протилежний результат. Але
який йолоп буде смикати такі резонансні події, як ЛЧ, ЧС тощо - на очах у всього світу? Справді, ставлять на них більше, тобто потенційний куш суттєвіший. Але будь-який досвідчений шахрай знає, що безпечніше взяти кілька разів потроху, ніж намагатись хапнути все за раз. Щотижня в самих лише провідних єврочемпіонатах відбувається більше півсотні матчів - 2000 за рік. На них теж ставлять, хоч і менше, проте і уваги звертають куди менше; до того ж це - ігри регулярних першостей, а не плей-оф, тобто команди, програвши, зможуть усе надолужити, отже з ними легше домовитись.
Урешті, легальний дохід буки мають від загальної суми ставок, і при достатній точності прогнозу свої 6-11% вони отримують. До того ж їм слід зважати, що підозрілу контору народ ігноруватиме, і контора втратить контингент, читай - постійний легальний дохід. І все для того, щоб щось 1-2 рази на рік урвати (нехай і багато)?

Як висновок, наведена теза, скоріше за все, - один із серії численних міфів, що вперто блукають серед популяцій гравців.

Олександр Чорнобиль - 30-3-2006 у 15:37

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Тре рахувати:
Прибутки за виграш від УЕФА,
Збільшення прибутків від продажі атрибутики і абонементів на наст. сезон
Ріст престижу і вартості гравців.
Не знаю чи це вкладеться в 30 млн....

Крім того, малоймовірним виглядає договорняк на 3:3, це ж і Лівер мав би бути в курсі...
По-моєму, занадто багато людей би було в цьому + резонанс + кримінальна відповідальність, якщо хтось доведе.
То вам не Карпати-Спартак! :lol:


Я теж так думаю, а хлопці все наводять контраргументи.
30 мільйонів то я так ляпнув, хлопці кажуть, що в таких випадках може йти і про інші суми, які на порядок вищі.

Про 3:3. Ну нічого не заважає тому щоб і Ліверпуль був у курсі - гроші ж величезні. А якщо ні, то й тут у колег є аргумент - кажуть, працював механізм "якщо". Мовляв кілька гравців Мілану знали, що "якщо" вони досягнуть великої переваги, до перерви, то через хвилин 15-20 після перерви потрібно все "поламати" (за цих півгодини на он-лайн ставках "котнора" (чи контори, бо хлопці припускають, що там може бути глобальна змова ;)) піднімає абсолютно дикі гроші. А "якщо" не досягнуть, а в кінці просто переможуть, то нічого страшного - наступного разу вигорить.

Дико як на мене. Але хлопці готові з піною на губах готові доводити ймовірність цієї справи.
Окрім того вони наводять приклади типу: "Мій сусід - власник букмекерської контори, особисто поставив в іншій конторі (через інтернет) шалені гроші на конкретний рахунок матчу Франція-Сенегал - 0:1 чи 0:2" (я вже не пам"ятаю як там було ;)).