Форум Рідного Міста

Відібрали домен bandera.ru. Без пояснень

Надія Баловсяк - 14-4-2006 у 12:20

Український Інтернет-користувач LaSet зареєстрував доменне ім"я bandera.ru з метою створити "Сайт про правдиву історію Степана Бандери та ОУН-УПА на російській мові. Орієнтований саме на російськомовних жителів планети Земля яким багато років вдовблювали КДБіський варіант історії. Проект важливий для очищення імен не тільки в історії, а також послідовників та нащадків. Слава Україні! Героям Слава!"

Після реєстрації та оплати домену через деякий час доменне ім"я було відібране.

Детальний виклад історії на АІНі: http://www.ain.com.ua/index.php?itemid=3330 з коментарем LaSet-а, який вважає, що причини таких дій - виключно політичні і ідеологічні.

Пояснення у блозі LaSet-a http://www.laset.info/projects/bandera-ru.html і http://www.laset.info/projects/bandera-ru-taken-off.html
(НЕ відкривається у Internet Explorer).

Сайт bandera.ru нещодавно з"явився як особистий сайт шансон-співака Андрія Бандери.

Відповідь власників домену bandera.ru

Надія Баловсяк - 14-4-2006 у 20:19

АІН отримав відповідь власників домену bandera.ru http://ain.com.ua/index.php?itemid=3332.

Пани стверджують, що у заявці на реєстрацію доменного імені, скоріш за все, була помилка, тому реєстрація не була оформлена вчасно.

LaSet - 16-4-2006 у 16:37

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Надія Баловсяк
скоріш за все, була помилка, тому реєстрація не була оформлена вчасно.
НЕбуло помилки, бо сайт вже працював за місяць до того як його переєстрували, тут аргументовано

Тарас Задорожний - 16-4-2006 у 16:46

Можу хіба поспівчувати....

Андрій Пелещишин - 16-4-2006 у 17:06

Я так розумію, що той "сайт", що висить тепер "компетентні товариші" певно робили.
Перший раз бачу, щоби гостьова книга складала весь сайт :)

LaSet - 16-4-2006 у 22:44

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
Перший раз бачу, щоби гостьова книга складала весь сайт :)
треба було щось за замилювання очей створити

Andreas - 17-4-2006 у 02:13

Ну, якщо дійсно сайт було орієнтовано на російскомовних відвідувачив, то bendera.ru підійшло би краще. 100% мешканців Росії впевнені, що у Львові проживають саме бЕндерівці, а не бАндерівці.

LaSet - 17-4-2006 у 05:38

я б не був на 100% впевнений

пошук в Яндексі:

бендеровец vs бандеровец

Степан Бендера vs Степан Бандера

Бендера vs Бандера

Andreas - 17-4-2006 у 08:47

О! А я про що? Якщо серед дописувачів третина Бандеру Бендерою вважає (а то є відносно грамотніша аудиторія), то серед пасивних читачів таких точно більше половини.
Ну, само собою, про 100% я злегка "загнув"...

Тарас Сокальський - 17-4-2006 у 11:32

Ну, якщо починаємо з КГБістами інформаційну війну, та ще й на їхній території, то нема що сподіватися на дотримання ними якихось правил. Цікаво, КавказЦентр часом не пробував під .ru зареєструватися?

Тарас Сокальський - 17-4-2006 у 15:32

ps. Для початку можна той ґест позаповнювати постами, топічними до початкової теми сайту, додаючи коменти про інцидент з "експропріацією" домену. Зареєструвати домен в нейтральній зоні і давати лінки в ґест. Паралельно, якщо не шкода грошей, перереєструватися, напр., під stepan-bandera.РіднаУкраїна -- що цього разу зроблять? Словом, є з чим погратися...

LaSet - 17-4-2006 у 17:20

якщо не вдастся повернути домен, то не пропадати ж грошам які за нього були заплачені, спробую зареєструвати подібний, а краще два :D

якщо спамити книгу гостей то її швидше прикриють

Тарас Сокальський - 18-4-2006 у 14:47

Цитата:
якщо спамити книгу гостей то її швидше прикриють

Там модератори пильні:) Вчора написав "test of guestbook", нині вже нема:D. Так що для досягнення ефекту треба робота писати, і якось йому IP різні приписувати:D.

Igor Sey - 30-4-2006 у 11:13

Шановні! Чого ви дивуєтесь? З ким ви справи хотіли мати? І про яку справедливість ідеться? Від КОГО??? Киньтеся того ровера! "Не чіпай г...но - не буде смердіти"!
Створете домен СтепанБандера.ру, то завтра з"явиться в росії такий гімнаст, або бігун, або... і т.д. Це навіть смішно.
Якщо раптом, якомусь росіянину стане цікаво дізнатись про Степана Бандеру (??? чи таке може бути) то він чудово російськомовну інформацію і в українському сегменті інету знайде.
І ще одне, ви ж не будете шукати інфо. про Жака Ширака в зоні de or uk і т.п.?
Тому ще раз повторюсь: не чіпай г...но - не буде смердіти!
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Тарас Сокальський
Там модератори пильні:)

А Ви як думали? І пильні і їх багато! Цілий відділ "модераторів" з посвідченями КГБ! :)

Юрій Сєров - 26-6-2006 у 12:51

Центр Степана Бандеры начинает грантовую программу "Правда об УПА"
Корреспондент.net

26 Июня 2006, 12:36

Международное благотворительное учреждение "Центр национального возрождения имени Степана Бандеры" открывает грантовую программу "Правда об УПА".

Директор Центра Александр Сыч сообщил о том, что целью программы является распространение правдивой информации о национально-освободительной борьбе Организации украинских националистов и Украинской повстанческой армии, а также содействие признанию этой борьбы на государственном уровне.

Сыч рассказал, что программой предусмотрено предоставление частичной финансовой поддержки общественным организациям, инициативным группам, отдельным лицам для выполнения проектов, тематика которых должна предусматривать распространение объективной информации о деятельности ОУН-УПА, развенчивание негативных мифов о национально-освободительной борьбе.

"Помощь будет оказываться всем тем, кто может организовать процесс правдивого информирования о деятельности Украинской повстанческой армии", - сказал он.

Как подчеркнул Александр Сыч, преимущество будет отдаваться предложениям, которые предусматривают деятельность в восточных и центральных областях Украины. "Речь идет о распространении информации в СМИ, в учебных заведениях через визуальные мероприятия - листовки, плакаты, брошюрки и прочее", - добавил он.

Руководитель Центра сообщил, что для получения гранта претенденты должны направить по почте заявку и сопроводительные документы в определенной форме. Финансовый фонд программы формируется из собственных средств Центра и привлечения средств украинских меценатов и составляет на этот год 100 тыс. гривен.

Александр Сыч заметил, что расширенная информация об условиях конкурса находится на сайте: http://www.ukrnationalism.org.ua. Он также сообщил, что в состав экспертной комиссии входят последний командующий УПА Василий Кук, директор Львовского отделения Института археологии имени М.Грушевского НАН Украины Ярослав Дашкевич, председатель Провода ОУН Андрей Гайдамаха и представители организаторов и спонсоров программы.

Юрій Пероганич - 10-9-2006 у 16:22

Якщо закрили, то значить або не сподобалося, або злякалися. І взагалі, згадайте євангельську притчу про бісер.

Тарас Сокальський - 11-9-2006 у 13:21

2LaSet -- то як, виклали сайт на іншому домені? Бо деколи на російських форумах доводиться цитатку з праць Бандери вставити -- мус самому перекладати.