Форум Рідного Міста

Як покарати перевізника сполученням Львів-Катовіце?

Ірина Роздольська - 25-4-2006 у 20:05

Народ, підкажіть як боротися з безвідповідальністю і хамством, кому писати скаргу і як це все оформити так, щоб особи (юридичні чи фізичні) відповідальні за рейс Львів -Катовіце 24.04.06 були суворо покарані.
Отже їхала я вчора до Кракова зі Лвова автобусом сполученням Львів - Катовіце. Автобус мав відправитися о 19:50. На автобус чекалося 2 години, причому приїхав такий грат, що ним до сусіднього села їхати страшно, не то що до Катовіц. Коли луди обурювалися чому так довго нема автобуса і намагалися з'ясувати причину запізнення у диспетчера, диспетчер розводив руками і казав що водії випили, бо то ще свято. Одним словом, весь цей час що ми чекали, на рейс видзвонили зовсім інших водіїв, буквально витягнули з-за столу, вони навіть не знали де в Кракові вокзал (в автобусі 2/3 лудей їхало до Кракова), тобто пасажирів мали висадити о 4 ранку на об'їзній під Краковом, а в 4 ранку маршрутки ще не ходять. Правда доїхати до Кракова таким гратом нам не вдалося, тому що за 40 км до Жешова автобус поламався, тріснуло колесо, розпалося на 4 частини, в автобусі був страшний сморід паленої гуми і цілу дорогу автобус видавав такі звуки і так ним телепало, що не було чути взагалі що говорить твій співрозмовник, який сидить поруч. Але найцікавіше те, що у водіїв не було запасок взагалі, вони щось там клеїли, комбінували але це все безрезультатно, ми з 1:30 ночі до 3:00 простояли в Пшеворску на заправці поки не під'їхав Краківський автобус і забрав лудей. Тобто люди з Катовіцкого автобуса були змушені стояти цілу ніч до Кракова, але в автобусі були люди, яки їхали далі ніж Краків, до Катовіц, тобто вони заплатили вже за квиток до Катовіц, доїхали до Кракова за ту ціну з тяжкою бідою, а далі з Кракова знов плати и добирайся до Катовіц. Одним словом .... нема слів.
Будь-ласка підкажіть як грамотно і ефективно боротися з таким хамством , мені страшенно не хочеться це пропустити просто так, і махнути на це рукою. Вірите шляк трафляє !!! Та і не хочу я отримувати отакі от послуги за 100 гривень.

Я думаю, не я одна одна з таким стикнулася, чи хтось має досвід в таких справах?

Ірина Роздольська - 25-4-2006 у 20:41

Вже поправлено, дякую. Здався би на форумі конвертор трансліту на українську, бо зверху бачу російські символи.

vovka - 25-4-2006 у 21:29

Люблю їздити поїздом. Помоєму це все ж таки найнадійніший і найбезпечніший вид транспорту.

А ваше питання скопіював ще до нас на форум, можливо в нас хтось допоможе:
http://tuning.lviv.ua/forum/viewtopic.php?t=1309

Andreas - 25-4-2006 у 22:00

З таким хамством можна боротися тільки одним чином - перестати бути їхніми клієнтами назавжди, і на всіх форумах, що знаєте, опублікувати назву фірми-перевiзника.
Притягти до відповідальності нереально.

vovka - 25-4-2006 у 23:18

До речі яка назва фірми перевізника ?

Tempika - 26-4-2006 у 06:20

...мені здається, тре звернутися в управління транспорту (де керував покійний вовчак) і за порушення правил, що мусять дотримуватися перевізники, їх, як мінімум, мусять оштрафувати... а можуть і забрати маршрут і виставити його заново на тендер... охочих завжди багато :-)

Demyan - 26-4-2006 у 09:13

Та ніяк не покараєте, хіба у вас є час, міцні нерви та не шкода здоровя. Скільки їздив вже такого набачився можливо чимось допоможу.
Найчастіше при замовленні автобуса Ікаруса, приїжає ЛАЗ як описано вище, водії всі кажуть одне - вчора в рейсі поломався Ікарус.... Висновок: перед тим як берете автобус в оренду складайте договір з конкретною моделю автобуса, його номером, у разі заміни вказуйте про зняття певної суми. Таке слід робити якщо і їдете черз турагенства, обовязково в договорі вимагайте щоб написали автобус яким ви їдете, а не на словах "Автобус 5 зірок єврокласу". Як правило - відразу вам скажуть що можливо буде автобус 3 зірки - не гірший за той.... і т.д. Вирішувати далі вам їхати чи ні.

Andreas - 26-4-2006 у 09:34

Моя рекомендація - якщо поїздка планується заздалегідь, за допомогою інету виясніть, які відгуки має фірма-перевізник. До невідомих фірм звертатися не варто. Зважте, що позитивних відгуків публікується мало (а ті, що публікуються - явна реклама самої фірми). Якщо негативні відгуки типу "...у всіх кава-чай задурно, а у тих жлобів по гривні" чи "...через аварію простояли 2 години в пробці - що, запасного маршруту не знають?" - можна їхати. А от постійна заміна автобусів, часті відхилення від графіку руху та маршруту - то вже серйозно, слід замислитись.
Колись по маршруту Німеччина-Україна пасажирів возили десятки фірм. Потроху несерйозні "вмерли" (саме завдяки спілкуванню пасажирів), зараз лишилися 5-6.

Сергій Бєляєв - 26-4-2006 у 09:55

Якщо маєте бажання лише покарати, то:
Управління у справах захисту прав споживачів
79000, м. Львів, вул. Чайковського, 20

Якщо бажаєте ще й якесь відшкодування отримати, то спочатку зверніться до перевізника з відповідною вимогою письмово, рекомендованим листом. Якщо відмовлять (це найімовірніший варіант), то до вищезазначеного управління, додавши копію відповіді перевізника на Ваше звернення. Якщо його не змусять відшкодувати завдані Вам збитки, а це, як мінімум, компенсація додаткових витрат на проїзд, то звертаєтесь із позовом до суду. До вимоги відшкодування матеріальних збитків можете додати ще й моральні.

Andreas - 26-4-2006 у 10:38

Цитата:
Сергій Бєляєв
До вимоги відшкодування матеріальних збитків можете додати ще й моральні.


...плюс витрати на сам судовий позов (конверти, папір, поштові марки, послуги адвоката, що складатиме позов)

Hanor Narasson - 26-4-2006 у 11:37

Якщо маєте квиток, то надсилаєте скаргу (+ копію квитка, оригінал залиште у себе) до Управління захисту споживачів Львівської обласної державної адміністрації. На жаль, сам адресу не підкажу.

Ірина Роздольська - 26-4-2006 у 12:56

Дякую всім за поради. Львів-Катовіце обслуговується Львівським АТП. В них старі Ікаруси. Проблема в тому, що на Львів-Краків квитки були продані, і продавалися тільки на цей. Цікаво, чи хтось вже таким чином отримав відшкодування?

Ярема П. - 26-4-2006 у 13:10

Форум для відгуків про перевізників є на http://forum.bus.com.ua/cgi-pl/forum.pl , там багато цікавого можна довідатися про перевізників і їхні послуги.

Сергій Бєляєв - 26-4-2006 у 17:27

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Hanor Narasson
Якщо маєте квиток, то надсилаєте скаргу (+ копію квитка, оригінал залиште у себе) до Управління захисту споживачів Львівської обласної державної адміністрації. На жаль, сам адресу не підкажу.

Маленьке уточнення: зазначене управління не є структурним підрозділом Львівської облдержадміністрації

Яндрух - 27-4-2006 у 09:59

Цитата:
Оригінальне повідомлення від vovka
Люблю їздити поїздом. Помоєму це все ж таки найнадійніший і найбезпечніший вид транспорту.

Спортбайки - і найнадійніший, і найбезпечніший ТЗ. Особливо, коли мчати на ньому на німецькому автобані поза 200... Всіх обходиш, як стоячих. Нікому не заважаєш, тобі ніхто не заважає... Надійно. Безпечно.
:lol:

Andreas - 27-4-2006 у 10:38

Цитата:
Яндрух
Спортбайки - і найнадійніший, і найбезпечніший ТЗ. Особливо, коли мчати на ньому на німецькому автобані поза 200... Всіх обходиш, як стоячих. Нікому не заважаєш, тобі ніхто не заважає... Надійно. Безпечно.
:lol:


Яка цікава казочка! Всі "лохи" на автобані, а один я, "пацан" справжний... Там, знаєте, "поршаків" та "ягуарів" так само до чорта, всі крутими себе вважають...
Крім того, а косулю чи дику свиню Ви ніколи не бачили на автобані, коли вони вночі вискакують на твою шпуру (полосу руху) і дивляться на тебе кліпаючи очима? А придуркувату француженку, коли на швидкості поза 200 вона їде за Вами, тримаючи дистанцію "аж" 20 м, а попереду заблимали вогні "стоп"-сигналів? А італійця-дальнобійника, що спить за кермом 50-ти тонної фури, і їде по синусоїді?
Так що не така вже то проста і приємна річ - автобан.

Вибачте, що не за темою, але не я перший почав...

Ярема П. - 27-4-2006 у 18:45

Щось в мене склалося враження, що вся оця боротьба з хамством - до одного місця. Вже не один, з ким я обговорював цю тему, казав "ха, наївна кобіта, нічого не доб'ється". І в першу чергу саме тому, що отаке ставлення в нас закладено ще від виховання, ще не минув в нас самих отой совок, при якому виховувалися наші батьки. Біда лиш, щоб не передалося оце дітям. А скоріш за все передасться, бо ми їх так виховаємо.