Форум Рідного Міста

Підприємництво: проблеми і вирішення цих проблем

Леонід Тарасенко - 27-5-2006 у 18:44

Однією з проблем, з якою стикаються всі підприємці, є перевірки. Кожен вирішує цю проблему по різному.

Але якщо знати закон, то все стає набагато простіше. Виявляється, зараз значно ускладнилася для перевіряючих сама процедура здійснення перевірок. Наприклад, планова виїзна перевірка проводиться податківцями лише за письмовим рішенням керівника відповідного органу державної податкової служби і не частіше одного разу на календарний рік. Право на проведення такої перевірки платника податків надається лише у тому випадку, коли йому не пізніше ніж за десять днів до дня проведення зазначеної перевірки надіслано письмове повідомлення із зазначенням дати початку та закінчення її проведення. Податківці вправі приступити до проведення перевірки за умови надання підприємцю під розписку направлення на перевірку, яке є дійсним за умови наявності підпису керівника органу державної податкової служби, скріпленого печаткою органу державної податкової служби.
А позапланові перевірки взагалі можуть проводитися виключно на підставі рішення суду.

Отже, починаємо з перевірок. Цікавлять інші проблеми підприємництва? Запитуйте.

Леонід Тарасенко - 14-6-2006 у 12:51

Судовий захист Ваших прав - це реальність!

Не бійтеся звертатися до суду, якщо Ваші права порушені.

Будьте активні, займайте активну життєву позицію!

Рост - 12-8-2006 у 21:26

І ще варта завести журнал реєстрації перевірок, продається в крамницях разом з іншими діловими бланками. Пам`ятаю, як оптимістично до мене в робочий бокс зайшли паньство з міліції з позаплановою перевіркою, і як вони скисли після прохання записатися в цей журнал. Після цієї процедури ніяких незаконних вимог уже не було :) Хоча інших майстрів (тоді вони перевіряли цілий район) вони пробували. як то кажуть, "розводити на гроші".

Але основна проблема сьогоднішнього підприємництва не перевірки, а законодавство та інші норми, написані з умислом збирання хабарів. Тобто, є багато моментів, коли ти не порушувати закон не можеш, як би цього не уникав. І це вже сумно. Живемо ми на превеликий жаль і далі в корумпованій державі, де бал правлять клєрки.

Hanor Narasson - 13-8-2006 у 20:27

А ще треба дуже уважно читати скерування на перевірку.

Має бути виписане конкретно на вас (а не взагалі на кілька підприємців), і має бути виписане вірно. Тобто (с) "не минайте ані титли, ані тої коми". Навіть неправильний регістр (напр HANOR замість Hanor), або наявність/відсутність лапок, або неправильна назва форми господарства (ЧП замість ПП, аюо ПП замість СПД ФО) є підставою послати перевіряючого "в пішохідну еротичну подорож":lol:

І не бійтеся - закон на вашій стороні.

Рост - 13-8-2006 у 22:37

В міліції може бути скерування на цілий район. Можуть шукати щось чи когось, наприклад. Думаю, не варта заважати виконувати їм свою і так нелегку роботу.
А от якщо це податківці/санепідемстанці/пожежці - тоді так.

Hanor Narasson - 14-8-2006 у 12:41

А яка думка правників щодо "на цілий район"? ІМНО - це все одно незаконно. А у підприємців робота ВАЖЛИВІША, ніж у міліції, бо міліцію "годують" податками саме вони. Отож саме МІЛІЦІЇ (с)"не варта заважати виконувати їм свою і так нелегку роботу.":baddevil:

Рост - 14-8-2006 у 17:12

Ну це вже занадто гамериканський підхід :)
Зрештою, я просто висловий свою думку.

Андрій Пелещишин - 14-8-2006 у 21:27

Сьогодні на УП
http://pravda.com.ua/news/2006/8/11/45982.htm

Практично по темі гілки

Леонід Тарасенко - 18-8-2006 у 07:38

Про міліцію.

На практиці - працівники міліції дійсно можуть зайти до будь-кого будь-коли. Але не треба боятися їх, бо переважно вони просто виконують роботу по перевірці тих чи інших фактів. Якщо це не "спланований наїзд", то з ними неважко порозумітися - дати пояснення чи іншу потрібну їм інформацію. Проте інколи працівники міліції поводяться не надто ввічливо. Тоді треба з ними поводитися так само. З посиланням на закон "ПРО МІЛІЦІЮ", "ПРО ОПЕРАТИВНО-РОЗШУКОВУ ДІЯЛЬНІСТЬ", "ПРО ПРОКУРАТУРУ" тощо.

Hanor Narasson - 18-8-2006 у 11:21

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Леонід Тарасенко
Про міліцію.

... Проте інколи працівники міліції поводяться не надто ввічливо. Тоді треба з ними поводитися так само. З посиланням на закон "ПРО МІЛІЦІЮ", "ПРО ОПЕРАТИВНО-РОЗШУКОВУ ДІЯЛЬНІСТЬ", "ПРО ПРОКУРАТУРУ" тощо.


Як саме так само?
І чи правомірно вимагати від них скерування на перевірку і запису в журнал перевірок?

Рост - 18-8-2006 у 11:32

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Hanor Narasson
Як саме так само?
І чи правомірно вимагати від них скерування на перевірку і запису в журнал перевірок?


Так само неввічливо не варта.
А записатись в журнал перевірок зобов`язаний будь-який перевіряючий, планова ця перевірка, чи позапланова.
Щодо скерування - думаю, міліції треба допомагати в їх роботі. Інші справа, що якщо починається певний наїзд не по темі перевірки, назвемо це так, то можна їх попросити забратися геть і не появлятися без санкції суду чи прокурора.

Hanor Narasson - 18-8-2006 у 12:01

А як визначити "тему перевірки", якщо немає скерування?

І ще одне запитання до правників: чи потрібна санкція суду на огляд/обшук приміщень (в тч торгових/виробничих), які є у приватній власності?