Форум Рідного Міста

Де провести літню відпустку

Остап Шумин - 31-5-2006 у 10:42

Починається літо, сезон відпусток..., а на форумі ця тема йде, якось, стороною :(
А, між тим, було би не погано трохи побалакати про літній відпочинок, розказати хто де відпочивав, поділитись враженнями, корисними порадами.
Можливо в когось питання відпустки ще досі відкрите - задавайте питання. Думаю громада радо поділяться адресами, паролями, явками :) перевірених місць відпочинку.


Почну з себе.
Літом, крім всім відомих, любимих і шанованих Карпат, відпочиваю в Чорноморську (крайній захід Криму).
Плюси: порівняно дешеве житло та харчі; чисте море; немає великого напливу людей; недалеко п-ів Тарханкут (обов’язково там побувайте !!!); взагалі невелике, спокійне містечко.
Мінуси: далеко добиратися (від Сімферополя години 3-4), тому, якщо є бажання з’їздити на екскурсію десь в Ялту, Алушту чи Сімферополь, годин 6 йде тільки на дорогу; шанувальникам крутих нічних дискотек :sing: в Чорноморську може видатися скучно, хоча піти є куди;

Кілька корисних зсилок:
http://www.asinfo.com.ua/crimea/kr_city.php
http://tourism.crimea.ua/transport/avtobus7.htm
http://www.dreamland.crimea.ua/

Demyan - 31-5-2006 у 15:22

Був минулого літа в Болгарії - Обзор. провели з жінкою 16 днів (з дорогою) їхали через Алголь, до Рені (порт), потім катером по дунаю, потім 3-4 години до ОБзора.
На двоїх витратили загальну суму 750 євро. Харчувалися в ресторані, жили в хорошому номері - 50 метрів до моря (душ, туалет, балкон, холодильник на поверсі).
Сподобалося, єдине що з дорогою важко та й автобус назад був поганий, кого цікавить детальніше можу розповісти.

Павло Жежнич - 31-5-2006 у 15:47

В мене цього літа відпустка буде супер - :sing: вдома з кількамісячною дитиною :sing:.
А хотілось би поїхати в Карпати, на Шацькі озера, на Чорне чи Азовське море :(. Поки-що тільки мрію :rolleyes:.

Олеся Козак - 7-6-2006 у 13:42

Трішки незнайомих місць, трішки знайомих; трішки холодного моря, зовсім трішки теплого; трішки Уельсу, трішки Шотландії і насамкінець - пожиттєва "відпустка" в Україні... :rolleyes:

Роман Голощук - 16-6-2006 у 12:29

Понад мільйон українців проведуть відпустку за кордоном, більше 50% у Туреччині.
Джерело: Інформація "САН"

На відпочинок за кордон

Роман Голощук - 27-6-2006 у 13:57

Цьогоріч львів'яни надають однозначну перевагу літньому відпочинку за кордоном. І першість напрямків тримають Туреччина і Болгарія. "Дуже багато людей їде у Туреччину, - розповідає "Поступу" директор туристичної львівської агенції "Андерс" Олег Андерс. - Популярними також є Болгарія, Чорногорія і Хорватія. Проте на першому місці Туреччина, де хоча й вищі ціни, проте дуже високий рівень сервісу. Натомість у Болгарії рівень сервісу поступається, однак, відповідно, і відпочинок коштує менше".

Популярність Туреччини можна пояснити ще й легкістю добирання, адже 5 разів на тиждень туди здійснюються авіаперельоти. Натомість у Чорногорію люди прагнуть їхати автобусом. Хоча це нелегко, однак цікаво. З огляду на можливість побачити екзотичні місця, чудову природу і краєвиди. Вартість відпочинку у Чорногорії разом з проїздом, харчуванням зранку і ввечері - від 310 євро. Схожі дані "Поступу" оприлюднили і в туристичній фірмі "Мандри".

Останнім часом все популярнішим стає відпочинок у приватному секторі у Хорватії, Чорногорії та Болгарії. Адже він є значно дешевшим. Якщо в середньому ціна дня перебування у приватному секторі - від 8 євро, то у готелі - від 15. При цьому оформлення обов'язкового страхування за кордон коштуватиме від 20 гривень.

Загалом, порівняно з минулим роком ціни на поїздки зросли в середньому на 20-30 відсотків, залежно від часу відпочинку. Дорожчою є подорож у візові країни, наприклад, у Болгарію. Натомість, ціни на поїздки у Чорногорію залишилися практично на тому ж рівні. Останніми днями перед виїздом може значно зменшитись ціна на подорож до Єгипту, і тоді путівка коштуватиме 200 доларів на особу. Любителі екзотики прагнуть побачити Туніс або Таїланд. Відпочивальники не обходять увагою і Європу - їдуть у Чехію, Австрію, Францію, Бельгію, або обирають тур "П'ять столиць об'єднаної Європи".

Дещо зменшилась зацікавленість на популярний минулого року відпочинок у Криму. Натомість, спостерігається зростання зацікавлення відпочинком у Коблево та в Шацьку. Не обходять увагою українці і подорожі всередині країни. Мешканці Сходу України та Києва тепер хочуть побувати у Долині нарцисів, на Гуцульському фестивалі в Косівському районі, та в Шешорах. Натомість іноземці люблять Львів. Наприклад, нещодавно у фірмі "Андерс" організували екскурсію Львовом та замками Львівщини для гостей з Індії. Результатом вони залишилися задоволені, лише клімат дещо несприятливий - холодно.
Володимир ПЕРЕГІНЕЦЬ

Джерело: "Поступ"

Горват Корнелія - 7-9-2006 у 16:36

Тема вже майже неактуальна, але все ж... Літо провела частково вдома(ремонт, кухня), а друга половина - в Криму(вперше за останні 15 років). Друга половина ПЕРЕКРИЛА першу...

Андрій Пелещишин - 7-9-2006 у 18:03

Гірше, якби було навпаки. У мене так було сталося десь років з 4-ри тому. Поїхали на відпочинок, не завершивши ремонту. Жуть!

Горват Корнелія - 8-9-2006 у 14:17

Про завершення ремонту - це фантастика, але жити треба сьогодні, зараз, а не з планами на близьке (дальнє) майбутнє. Я переконалася в цьому. Роботі не буде кінця, а ми- як казав класик - у себе єдині. Не пожалкуємо себе самі, то хто ж? Серйозно, з часом тема відпочинку чомусь перекладується на примарне"потім", потім - це "в перспективі", і т.д. А час іде...Порада всім -ПОЧНІТЬ ЛЮБИТИ СЕБЕ, ЛЮБИМИХ!!! Я знаю, тяжко, життя висуває нові "невідкладні" задачі, але час не повернеш. банально, але ой як вірно...

Demyan - 8-9-2006 у 14:34

А в мене не було літньої відпустки :) буде осіння. Планую брати в листопаді-грудні, їхати в теплі края.