Форум Рідного Міста

Лакування паркетної підлоги

Андрій Пелещишин - 25-6-2006 у 18:27

Чи може хтось підказати орієнтовний кошторис циклювання та лакування підлоги (паркет є)?
Яка орієнтовна тривалість робіт?
Які існують хитрощі, особливощі і тп і тд

Hanor Narasson - 25-6-2006 у 19:29

Вчора я телефонував:

циклювання - 6 грн м кв

(циклювати мальовану підлогу не бажають за ніякі гроші)

Тарас Гулка - 25-6-2006 у 20:38

Наскільки мені відомо беруть від 5 до 7 грн.

Андрій Пелещишин - 25-6-2006 у 21:18

А які затрати на лакування (робота +матеріали)?

Тарас Ільчишин - 26-6-2006 у 07:31

Минулого літа платив 6 грн за метр квадратний. Лакував сам. Лакування тоді коштувало біля 2грн за метр. Матеріали є різні -- можна взяти банку лаку і за 15грн, а можна і за 40, та й ще дорожче. Я лакував водяним лаком, бо не хотів блиску. Зручність -- не треба давати капону, не смердить і через годину можна ходити. Полакував 3 рази на протязі 3 год і все.

Яндрух - 26-6-2006 у 09:45

Робились-мо нещодавно ремонт. (Але в хаті ще досі бедлам...)
Тариф на циклювання більш-менш правдоподібний. Але ліпше вже брати тих майстрів-циклювальників, що беруть "ніби-то задорого" - 6 і більше грн. Повірте, вони доволі якісно, добросовісно і без зайвого "тертя" з господарями виконують свою роботу. (На селі, до слова, так і було зроблено.)
До одної кімнати, зі старим буковим паркетом, напитали якихось двох долб... ів (вибачте вже) зі старою машинкою (ще найпершого покоління)... Ну, одно слово, три дні вони там капарили!.. Пилюки було від них – ше досі по закамарках віднаходжу...

Підбір лаків. Вибір лаку проводився з наявних на ринку, а саме - ЩО було в будкрамницях на Сихові - Інвар, Зубра-центр і (трохи далі) Аскона: з-поміж польських тільки Sniezka (найдешевший) і Nobiles (середній за ціною) були двокомпонентні, але вибір було зроблено на користь турецького (трохи дорожчого) Parke Cila Protex від Marshall напівматового (але універсального, не двокомп.) 3,2 л - десь 140 грн вийшло. 3 шари лаку поклали.

Лакування. В ідеальному варіанті: перший шар лаку - той самий "ґрунтовий", далі - можна класти вже скільки завгодно (залежить від товщини вашого гаманця) нормального лаку, здебільшого - 2 шари (вже по ґрунтовці). І також в ідеалі (і за словами будь-яких майстрів) після першого шару (коли без ґрунтовки) на покладеному шарі утворюються дрібні крупинки (так і було: візуально непомітні, відчуваються тільки, коли долонею провести), яких треба зачистити дрібнозернистою шкуркою. І аж тоді класти наступні шари. Але того зроблено не було... Тому крупинки нікуди не ділися...

В іншій кімнаті поцикльовано вже було більш-менш нормально. Сього разу вибір було зроблено на користь лаку Nobiles. "Підкладка" (по-польськ.), себто ґрунтовка - Supralux: 35-39 грн/1л. За таку ж саму ціну – нормальний Супралюкс матовий. 2 шари поклали – виглядає ніби нормально.

Ще така заввага. Попервах смердить полакований тими лаками паркет, як дідько! Тож відразу, як но тільки приступили до лакування, вікно, балкон зоставити відчиненими. А по роботі – зробити протяг: не буде так смердіти, та й висохне швидше (тільки вважайте, щоб вас не „протягнуло”... на момент провітрювання ліпше на кілька годин вибратися з хати-квартири). Щоправда, ґрунтовий шар, хоч і смердить так само „добре”, висихає майже миттєво: вже за 15 хв можна по ньому ходити.

Андрій Пелещишин - 26-6-2006 у 10:36

А яка сумарна вартість лакування 1 квадратного метра? Робота, самі лаки?
Бо я не знаю, наскільки вистачає 1л лаку

Юрій Сєров - 26-6-2006 у 12:26

Наскільки пригадую, мені лакували лаком на водяній основі, досить дорогий, банка (здається 3-літрова, а може й більша?) коштувала десь близько 450 грн.
Відпповідно тієї баник лаку в три шари має вистачити десь на 40 м.кв.
Цін на роботу не знаю, але пригадую, що в ремонті це далеко не найдорожче.

Тарас Ільчишин - 26-6-2006 у 13:47

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Наскільки пригадую, мені лакували лаком на водяній основі, досить дорогий, банка (здається 3-літрова, а може й більша?) коштувала десь близько 450 грн.
Відпповідно тієї баник лаку в три шари має вистачити десь на 40 м.кв.
Цін на роботу не знаю, але пригадую, що в ремонті це далеко не найдорожче.


Що то за лак такий дорогий був! Я купляв снєжку -- 18грн/л. мені вистачило 5л -- малював в 4 шари

Яндрух - 26-6-2006 у 14:34

Лакувати можна самому – не таке вже то й складне діло.
Норми витрати лаку на од. площі виробник зазначає на банці. Якщо не помиляюся, то Нобільс Супралюкс ґрунтовий – 15м.кв./1 л, такий, звичайний – 10-11 м.кв./1л.
Щодо Маршалу Протекс, то не пам’ятаю точно: тільки той факт, що 3,2 л того лаку вистарчило, щоб полакувати площу прибл. 20 кв.м. тричі (і то ще було трошки лишилося).

p.s. Ті крупинки, що був згадував, то, певно, від того, що неякісно був поцикльований паркет, не здерся цілком старий лак.

Тарас Ільчишин - 26-6-2006 у 16:12

забув площу в попередньому посты написати -- 35м2 -- в 4 шари