Форум Рідного Міста

Чи повинні платити зарплату при відклику з відпустки?

Андрій Пелещишин - 4-7-2006 у 10:46

У мене така ситуація.
Мене відкликано з відпустки знову на роботу (у звязку з виробничою необхідністю). Відпускні я вже отримав.
Чи можу я тепер претендувати на отримання заробітньої платні за термін, на який мене відкликано.

Dmy - 4-7-2006 у 13:17

Я не юрист, але ситуація, схоже, така:
Претендувати можна, але не вимагати.
Адміністрація мусить запропонувати компенсацію, але не обов'язково (і не в першу чергу) грошову - невикористані дні відпустки в якийсь інший час. З викладачами тут складно, хоча з учителями - ще складніше. Якщо працівник не погоджується (приміром, йти в січні замість липня), то борг залишається на совісті й балансі установи. Якщо сторони не проти - можуть дати гроші, інакше - додаткова відпустка наступного року, якщо не вдасться домовитись взагалі й ніколи - грошовий розрахунок при звільненні.

Demyan - 4-7-2006 у 13:35

думаю що однозначно повинні. Адже якщо я не йду протягом року у відпуску мені дають відпускні (типу я іду у відпуск але відразу мене відкликають).

Demyan - 4-7-2006 у 13:36

Інша ситуація, якщо наприклад я десь за кордоном, цікаво як тут? я поїхав скажем на 3 тижні і нема зі мною звязку:). що тоді як мене викличуть?

Василь Яворський - 4-7-2006 у 14:10

Однозначно маєте всі права вимагати оплату своєї праці. Згідно КЗпП працівник має право на оплачувану відпустку щороку, у випадку не використання цього права (або неповного використання) працівник має законне право на грошову компенсацію. В крайньому випадку невідгуляні дні працівник може вибрати оплаченими відгулами або доплюсувати до наступної відпустки.

Dmy - 4-7-2006 у 14:50

Навіщо далеко ходити? Можна звернутися до ЛМР:
http://www.city-adm.lviv.ua/ds3.htm

Найцікавіше, що
а) гроші повинні заплатити, але реальна відпустка мусить становити не менше за 24 дні (за решту можна і бабла повимагати)
Цитата:
Згідно ч.4 ст.24 [ЗУ "Про відпустки"] за бажанням працівника частина щорічної відпустки замінюється грошовою компенсацією. При цьому тривалість наданої працівникові щорічної і додаткових відпусток не має бути меншою за 24 календарних дні

б) могли відкликати лише за згодою працівника
Цитата:
Відкликання із щорічної відпустки допускається за згодою працівника (ст.12 ЗУ "Про відпустки")

в) взагалі не мали права відкликати
Цитата:
Звертаємо вашу увагу, що відкликання із щорічної відпустки допускається за згодою працівника тільки для:
- відвернення стихійного лиха;
- запобігання виробничій аварії;
- негайного усунення наслідків стихійного лиха або виробничої аварії;
- для запобігання нещасним випадкам, простою, загибелі або псування майна підприємства;
- в інших випадках, передбачених законодавством.
Щодо "інших випадків, передбачених законодавством" зауважимо, що це стосується відкликання з відпустки державних службовців

Андрій Пелещишин - 4-7-2006 у 15:38

Цікаво!
щодо б)-в)
б) згоду давав, навіть задокументовано :(
в) нда, мій випадок (робота в деканаті) хіба як "запобігання простою або загибелі підприємства" може класифікуватися :)

Demyan - 4-7-2006 у 16:13

Треба їхати і нікому нічо не казати - тай все

Василь Яворський - 4-7-2006 у 17:22

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Demyan
Треба їхати і нікому нічо не казати - тай все


Можливо й так... але як найманий працівник і як роботодавець не можу не визнати, що бувають ситуації, коли працівник, котрий перебуває у відпустці просто конче необхідний на роботі. Звичайно, що за таке відкликання людина повинна отримати компенсацію.

Тарас Гулка - 4-7-2006 у 21:08

Закон України "Про відпустки".
Розділ. ІІ, ст. 6

"Керівним працівникам навчальних закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам надається щорічна основна відпустка тривалістю до 56 календарних днів у порядку, затверджуваному Кабінетом Міністрів України."

Ст. 12

"Відкликання з щорічної відпустки допускається за згодою працівника лише для відвернення стихійного лиха, виробничої аварії або негайного усунення їх наслідків, для відвернення нещасних випадків, простою, загибелі або псування майна підприємства з додержанням вимог частини першої цієї статті та в інших випадках, передбачених законодавством.

У разі відкликання працівника з відпустки його працю оплачують з урахуванням тієї суми, що була нарахована на оплату невикористаної частини відпустки"

Там же: "Невикористану частину щорічної відпустки має бути надано працівнику, як правило, до кінця робочого року, але не пізніше 12 місяців після закінчення робочого року, за який надається відпустка"

Я думаю все зрозуміло, тут можна знайти відповідь на твоє питання. Зараз тобі мають доплатити тільки в тому випадку, якщо відпускних менше ніж зарплати. :(

Але невикористану відпустку маєш право використати або до кінця року або протягом наступного року. І отримати знов відпускні :)

Тарас Задорожний - 5-7-2006 у 00:01

А шо, в нас там стихійне лихо??? Напевно забагато набрали :lol:
Співчуваю, Андрію...

Сергій Бєляєв - 5-7-2006 у 09:25

З практики:

При відкликанні у наказі повинні зазначити на скільки днів Вас відкликали. Тоді за Вашим бажанням після завершення терміну відкликання Ви використовуєте ті дні, що залишились. Також, як правильно було зауважено, можете використати їх в інший зручний для Вас час. При цьому слід керуватися нормами ст. 11 ЗУ "Про відпустки":

"У разі перенесення щорічної відпустки новий термін її надання
встановлюється за згодою між працівником і власником або
уповноваженим ним органом. Якщо причини, що зумовили перенесення відпустки на інший період, настали під час її використання, то невикористана частина щорічної відпустки надається після закінчення дії причин, які її перервали, або за згодою сторін переноситься на інший період з додержанням вимог статті 12 цього Закону.

Забороняється ненадання щорічних відпусток повної тривалості
протягом двох років підряд..."