Форум Рідного Міста

Львів може втратити статус ЮНЕСКО через ремонт Площі Ринок

Андрій Пелещишин - 9-7-2006 у 13:08

Ремонт Площі Ринок було розпочато без дозволу ЮНЕСКО, в реєстрі якого Львівський центр занесений як історична цінність. Як наслідок, можливим є позбавлення Львова цього статусу.
Цитата:
Такая угроза нависла над городом из-за строительных работ в историческом центре, заявил председатель координационного совета Общественного форума Львова Олег Мацех. Его организация получила письмо главы Национальной комиссии Украины по делам ЮНЕСКО Владимира Огрызко к вице-премьер-министру по гуманитарным вопросам Вячеславу Кириленко.

В письме говорится, что строительные работы на площадях Кафедральной и Рынок, а также на улице Руской проводятся в нарушение законов, что может повлечь исключение города из списка ЮНЕСКО. На территории исторических объектов могут вестись только реставрационные и технические работы.

6 июня Львовская городская инспекция обратилась к управлению капстроительства горсовета с предложением приостановить все строительные работы на площади Рынок до получения разрешения, сообщает "Львівська газета". А пока в городе ждут визита комиссии по делам ЮНЕСКО, запланированного на 11 июля.

http://www.korrespondent.net/main/158041/

:(

Юрій Сєров - 9-7-2006 у 23:13

Хммм, на Буняка вже не звалиш...:baddevil:

А взагалі :(:(:(

Андрій Пелещишин - 10-7-2006 у 06:31

З другого боку, не виключено, що це просто місцева гризня чиновників. З традиційним для нас реферуванням до світової спільноти.

Павло Жежнич - 10-7-2006 у 10:41

Так вже ж грозилися виключити за ту огидну (як для центру) будівлю банку, що за Міцкевичем.

Тарас Задорожний - 10-7-2006 у 13:15

Я вже починаю подумувати, що як виключать, то нам легше буде.
Вони би хотіли, шоб ми обнесли весь центр парканом і пускали туди тільки туристів... А то як львів"янам живеться їх не цікавить

Олександр Чорнобиль - 10-7-2006 у 13:56

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Тарас Задорожний
Я вже починаю подумувати, що як виключать, то нам легше буде.
Вони би хотіли, шоб ми обнесли весь центр парканом і пускали туди тільки туристів... А то як львів"янам живеться їх не цікавить


Ні, вони б хотіли, щоб ми (якщо нам потрібно бути в тому списку), усвідомлювали, що відтепер Львів не тільки наш, а всього світу. Воно знаєте різниця є.

Роман Голощук - 10-7-2006 у 14:22

Завтра, 11 липня, у Львові відбудеться виїзне засідання Національної комісії України у справах ЮНЕСКО під головуванням голови Національної комісії, першого заступника міністра закордонних справ України Володимира Огризка.
На порядку денному питання про хід виконання робіт на об’єктах культурної спадщини коштом державної субвенції до 750-річчя Львова, про виконання робіт на пам’ятці архітектурі – площі Ринок та про створення у Львові представництва Національної комісії України у справах ЮНЕСКО.

Ярема П. - 11-7-2006 у 10:17

А десь їхня діяльність буде висвітлюватися? Цікаво б було почитати про результати.

Андрій Пелещишин - 9-9-2006 у 22:07

Секретаріат Президента зайнявся питанням ремонту Площі Ринок. Підготовано навіть відповідний указ.
http://pravda.com.ua/news/2006/9/9/47135.htm

Юрій Сєров - 9-9-2006 у 22:20

Саме смішне, що всі активно вішають все на Буняка, а Андрійко в нас з крильцями. Копати ж почали вже цього року, а Сірик в команді Садового.