Форум Рідного Міста

16-й чемпіонат України

Олександр Чорнобиль - 11-7-2006 у 11:03

Для Львова особливий, бо Карпати повернулись у вишку.

Сезон відкриється офіційно 16 липня матчем за суперкубок між Шахтарем і Динамо.

Тим часом склад учасників вишки не буде таким, яким його сформував 15-й чемпіонат - не стало команди Кривбас. Ось що пише "Газета по-українськи":

"Кривбаса" більше не існує

Вчора ввечері вирішилась доля футбольного клубу "Кривбас". Такої команди більше не існує, повідомляє "Мегаспорт".

- На жаль, президент клубу повідомив гравцям та тренерському штабу про те, що нашої команди більше не існує. По суті справи, колектив розпущено, в клубі залишилось 10 чоловік, у яких продовжують діяти особисті контракти, - розповів головний тренер "Кривбаса" Олександр Косевич.

Сьогодні на засіданні бюро ПФЛ буде вирішуватись, хто займе місце "Кривбаса" у вищій лізі. На вакантне місце претендує "Волинь".

Юрій Сєров - 11-7-2006 у 16:38

Очевидно, що це має бути Волинь, якщо знайде кошти на заявку і стадіон відпвідає вимогам. Правда, вони здається розпродали команду...

Dmy - 12-7-2006 у 14:52

Це - вже Волинь. А команду як розпродали, так і назад зберуть. По-перше, навряд чи багато гравців встигли вже укласти нові угоди, а з Волині йшли, бо хотіли грати у вищій лізі. По-друге, Кварцяний і так щопівроку по півкоманди змінював.

Павло Жежнич - 13-7-2006 у 14:11

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Олександр Чорнобиль
...
"Кривбаса" більше не існує
Вчора ввечері вирішилась доля футбольного клубу "Кривбас". Такої команди більше не існує, повідомляє "Мегаспорт".
...

Наскільки я розумію, Кривбас вже знову існує і в першій лізі. Майже як у нашій Верховній Раді: сьогодні мене нема, а завтра я є вже в іншому місці.:)

Dmy - 13-7-2006 у 14:47

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Павло Жежнич
Цитата:
Вчора ввечері вирішилась доля футбольного клубу "Кривбас". Такої команди більше не існує, повідомляє "Мегаспорт"

Наскільки я розумію, Кривбас вже знову існує і в першій лізі. Майже як у нашій Верховній Раді: сьогодні мене нема, а завтра я є вже в іншому місці.:)

Ні, це просто було неточне формулювання. Ще коли Кривбас знімався у понеділок, ПФЛ його поспитало, чи потягнуть спонсори 1 лігу? Там сказали, що потягнуть, на чому і порішили. Кривбас "порішили" :)

Юрій Сєров - 15-7-2006 у 05:18

Ще під питанням Арсенал.
Карпати починають 23 липня, дома з Металургом З.
До речі у Волині жахливий початок. З перших 3 матчів - 2 з ДК і ШД.
А між ними Карпати.
До речі, інтерв'ю Іщенка:
Александр ИЩЕНКО: "Гарантирую: "Карпаты" не будут мальчиками для битья"
Работая в "молодежке", Ищенко был в курсе дел во Львове
(газ. "Команда", 13 июля)

Футболисты "Карпат" в эти дни проводят в Венгрии заключительный этап подготовки к сезону. А перед отъездом в соседнюю страну главный тренер львовян Александр ИЩЕНКО пообщался с корреспондентом "КОМАНДЫ".

- Поскольку команды первой лиги завершили свой турнир попозже элитных клубов, то, конечно, "Карпатам" будет не хватать недели-полторы, чтобы встретить сезон во всеоружии, - считает Александр Алексеевич. - Думаю, это касается еще одной команды, повысившейся в ранге - "Зари". Поэтому нам ничего не останется, как постепенно доводить дело до нужных кондиций уже во время чемпионата. Ведь очевидно, что мы уже не успеем сыграть нужного количества спаррингов, что, согласитесь, может сказаться негативно на взаимопонимании моих нынешних подопечных на поле.
- Однако вам особо нарекать не стоит, ведь "Карпатам" удалось сохранить всех ведущих исполнителей. Другое дело, что и новобранцев львовян можно пересчитать на пальцах одной руки. Чем вызвана такая пассивность "Карпат" на трансферном рынке?
- Прежде всего, в селекции мы придерживаемся точечного метода. И хотя в "Карпатах" я человек новый, но работая с украинской "молодежкой", часто просматривал игроков "Карпат", присутствовал даже на сборах, поэтому знаю их сильные и слабые стороны. И некоторые уязвимые места мы уже ликвидировали. Все же, не забывайте, что в селекции много зависит и от финансовых возможностей клуба, и от того, делается ставка на доморощенных игроков или приезжих. В "Карпатах", действительно, очень много внимания уделяется подготовке смены. В частности, все громче стучиться в дверь основного состава юный Женюх.
Сейчас у нас практически 16-17 равноценных игроков, но с другой стороны, даже "Барселона" или "Челси" с их суперзвездным составом все покупают и покупают новых игроков. Поэтому и мы постараемся до окончания трансферного периода усилиться еще двумья-тремя квалифицированными исполнителями. Ибо от конкуренции зависит прогресс.
- На какое место в стартующем на следующей неделе чемпионате Украины, по-вашему, могут рассчитывать "Карпаты"?
- Мой контракт с "Карпатами" рассчитан на три года. А сказать, что мы уже готовы вмешаться в борьбу за место на пьедестале, было бы преувеличением. Во Львове только создается боеспособный по меркам высшей лиги коллектив. Но то, что в своем первом после возвращения в элиту сезону львовяне не будут мальчиками для битья - гарантирую.

- Сейчас все еще живут впечатлениями от чемпионата мира в Германии, - добавил Александр ИЩЕНКО. - Я не исключение. Хотя замечу, что нынешний мундиаль не запомнился какими-то революционными открытиями. Ведь уже не для кого не секрет, что слагаемые победы в современном футболе - это скорость, интеллект, умение сыграть через "не могу". Разве что заметно возросла роль личностей на футбольном поле. Сборные в составе которых есть настоящие звезды, футболисты калибра Зидана, Каннаваро практически обречены на успех. Я буду стремиться к тому, чтобы и в "Карпатах" под моим руководством появились настоящие лидеры. А выводы делайте сами...

Василий МИХАЙЛОВ
"КОМАНДА" из Львова

Ну що ж. Побачимо. Якщо не піде гра, то до кінця кола тренером знову стане "пара тренерів Дячук-Ставицький".

Юрій Сєров - 18-7-2006 у 19:30

Кривбас у вишці, Волинь в першій лізі.

Футбол. Рокіровка і мат "Волині"


champion.com.ua, 18.07.2006, 19:21

Всі знають, що в шахах існує такий термін, як рокіровка фігур. Це коли король з турою проводять зміну позицій для захисту головної фігури гри. Це один з елементів гри. Інколи це допомагає, а інколи ні, і тоді один з гравців шахового поєдинку чує грізне слово "мат", тобто програш.

Невідомо, які навколофутбольні обставини змусили провести рокіровку клубів в українському футболі, але болючий і несправедливий "мат" отримала "Волинь". Як відомо, на минулому тижні криворізький "Кривбас" написав до ПФЛ листа, в якому значилося, що команда не має коштів для внесення обов`язкового внеску і знімається з чемпіонату України.

Атестаційна комісія ФФУ та Бюро ПФЛ на минулому тижні це рішення підтвердили, і замість "Кривбаса" до елітного дивізіону вступила "Волинь", яка надала фінансові гарантії своєї участі в чемпіонаті.

Втім, на початку цього тижня події змінили свою течію. "Кривбас" подав апеляцію до Апеляційного комітету ФФУ на рішення самої атестаційної комісії...

У результаті апеляцію "Кривбаса" було задоволено, і команда з Кривого Рогу у наступному сезоні гратиме серед еліти, а це гарна новина для криворізьких фанів та шокуюча - для вболівальників "Волині".

У вівторок Бюро ПФЛ затвердило рішення Апеляційного комітету ФФУ комісії про повернення "Кривбаса" до еліти, а "Волинь" продовжить свої виступи у Першій Лізі.

Виконавчий директор ПФЛ Анатолій Попов у коментарі "Чемпіону" відзначив, що вже сьогодні на адресу ПФЛ "Кривбас" перерахував обов`язковий внесок на участь в чемпіонаті, а також були отримані фінансові гарантії від солідних банків на участь команди у Вищій Лізі.

Що стосується "Волині", то Попов відзначив, що він вибачився перед президентом клубу Столяром за заподіяний моральний збиток...

Свій коментар стосовно рішення Апеляційного комітету ФФУ та Бюро ПФЛ у коментарі "Чемпіону" дав голова апеляційної комісії ФФУ Сергій Стороженко. За його словами, 11-го липня атестаційний комітет виніс рішення під номером 8, в якому, зокрема, значилося, що криворізький "Кривбас" не відповідає фінансовим вимогам і критеріям для команди, яка повинна грати у Вищій лізі.

У "Кривбаса" залишався шанс протягом трьох днів подати апеляцію на рішення атестаційної комісії.

Вже 18-го липня Апеляційний комітет ФФУ скасував рішення атестаційної комісії, розглянувши скаргу та матеріали, надані клубом, і криворізькому "Кривбасу" буде повернено ліцензію для виступів у Вищій Лізі.

За словами Стороженка, одним з основних факторів задоволення апеляції "Кривбаса" стало те, що атестаційна комісія у своєму рішенні керувалася станом фінансових справ на сезон 2006/2007, а не на сезон 2005/2006, як це належало зробити. До того ж, не були враховані потенційні можливості клубу. Перевірку фінансового стану "Кривбаса" за сезон 2006/2007 буде проведено лише в жовтні минулого року.

Не чемпіонат, а маразм якийсь

Dmy - 19-7-2006 у 13:05

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Голова апеляційної комісії ФФУ Сергій Стороженко: "11-го липня атестаційний комітет виніс рішення під номером 8, в якому, зокрема, значилося, що криворізький "Кривбас" не відповідає фінансовим вимогам і критеріям для команди, яка повинна грати у Вищій лізі.
У "Кривбаса" залишався шанс протягом трьох днів подати апеляцію на рішення атестаційної комісії."

на початку цього тижня "Кривбас" подав апеляцію до Апеляційного комітету ФФУ на рішення самої атестаційної комісії...

апеляцію "Кривбаса" було задоволено, і команда з Кривого Рогу у наступному сезоні гратиме серед еліти.
Бюро ПФЛ затвердило рішення Апеляційного комітету ФФУ комісії про повернення "Кривбаса" до еліти, а "Волинь" продовжить свої виступи у Першій Лізі.

Попов відзначив, що він вибачився перед президентом клубу Столяром за заподіяний моральний збиток...


Питання: коли насправді "Кривбас" подав апеляцію? Якщо пізніше 14-го ( а "цей тиждень" почався 17-го у нас і 16-го у світі), то "Волинь" може подати свою апеляцію і, якщо не повернути місце у вишці, то, принаймні, відсудити непогані гроші у ПФЛ і АК ФФУ - "за завдані моральні збитки". Бо вибачення Попова до кишені не покладеш.

Юрій Сєров - 23-7-2006 у 20:03

Відбувся перший тур.
Карпати-Металург(З) 0:0. Хтось бачив як грали?
Всі результати більш-менш прогнозовані.

Олександр Чорнобиль - 24-7-2006 у 08:22

Грали майже точнісінько так як весь минулий рік. :( Я поки не знаю чим ліпший Іщенко від Дячука-Ставицького). Дуже ориганільна зміна схеми гри - на вістрі Платон (один старий вболівальник, який все сидить поряд зі мною у 18 секторі, казав що Платон забиває раз на 2 сезони і то, як правило у товариській грі:D), під ним Батіста, а Сучков зліва і ще хтось справа грали вінгерів. Ефективність - мінімальна. Один єдиний (мушу визнати гарний і практично 100% момент) розіграли як не дивно Платон (скинув м"яч в один дотик) і Батіста (пробивав метрів з 13). Але Батіста так багато часу провів в центрі поля, що забув як піднімати м"яч і пробив низом - у вийшовшого на зустіч кіпера Металурга.
Добре, що не програли. У Металугів було приблизно 3-4 гарних шанси. Один раз Тлумак ледь не отримав м"яч за комірець (ходив по полю нудячись, а тут контратака і м"яч летить - не встигав).
Досить довго тягнув Іщенко із замінами. Хоча з початку другого тайму в атаці не виходило ніц. Але заміни (Фещук, Худоб"як і ще хтось) почались десь в останні 13-14 хвилин.
Разом з тим, що Металург З планує робити в КУЕФА - не розумію. Мої німці (вже неодноразово згадувані на сторінках футбольних тем) довго не могли повірити, що Металург буде там грати. :rolleyes:

Роман Голощук - 25-7-2006 у 10:00

Можу підтвердити слова Олександра - гра "Карпат" залишилась на рівні 1-шої ліги :-( М'яч в ногах не тримається, продуманих дій в атаці мізер...
Будемо сподіватися, що це тільки початок - "Карпати" "розігріваються" і скоро покажуть грандам "де раки зимують" ;-)

Юрій Сєров - 30-7-2006 у 20:32

Наших таки б'ють :(
Кривбас-Карпати 3:0. Серед тих хто забивав - колишній волиняка Сачко. Не розумію, яким чином Кривбас зміг його підписати, а Карпати навіть не почухалися.
Причому не тільки засмучує факт розгрому, а ще й те, що це той Кривбас, який в 1 турі програв Шахтарю 0:5. Що Карпати робитимуть з Шахтарем...? :rolleyes:
Треба підсилюватися поки ще не пізно.

Юрій Сєров - 7-8-2006 у 02:17

Карпати - Зоря 1:0. Нарешті вимучили.
Гри не бачив. Які враження?

Dmy - 7-8-2006 у 15:37

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Карпати - Зоря 1:0. Нарешті вимучили.
Гри не бачив. Які враження?

Враження після гри - вперше в житті почув від Іщенка українську мову. Пару помилок він таки зробив, але назагал це не був суржик. Повітря впливає?

Юрій Сєров - 8-8-2006 у 19:29

Поразка Зорі стала фатальною для тренера Коваля - його відправили у відставку.

Юрій Сєров - 19-8-2006 у 20:12

Неможливе стало можливим! Цей чемпіонат вже увійшов в історію: Металург Д не програв Шахтарю! :):lol::lol::lol:

Юрій Сєров - 20-8-2006 у 20:02

Хороший вийшов тур. Карпати з Металом зіграли внічию, 1:1. Наскільки я зрозумів, грали непогано. Хто бачив?

Dmy - 21-8-2006 у 16:47

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Карпати з Металом зіграли внічию, 1:1. Наскільки я зрозумів, грали непогано. Хто бачив?

В принципі, рахунок по грі. Хоча Мірон Богданич на прес-конференції дуже цікавився, де там суддя побачив гол у ворота Металіста? Десь я з ним згодний: зараховувати цей гол - все одно, що не зарахувати другий м'яч французів у ворота Кореї. Цікаво, як ті міліметри асистент зауважив із кількох десятків метрів, телескоп у нього чи що?!
Але в цілому справді грали на рівних. І, позаяк Карпати виглядають наразі не дуже потужно, це наштовхує на думку, що Металіст вже "сідає" (до купи можна згадати попередній матч у Донецьку). Ще раніше, ніж минулого року - вистачило аж на 2 гри!

Щодо історичного донецького дербі. Самі цитати.

Чемпіон від 18/08/2006
Цитата:
То Луческу заважають судді, то поля та роздягальні в Україні погані, то тренери національної збірної винні, що Шуст та Чигиринський грають за свою країну "через не можу". Якщо ж після донецького дербі "Металург" – "Шахтар", яке пройде у найближчу суботу, сенсаційно не буде зареєстрований традиційний результат ігор між цими командами, то можна з впевненістю сказати, що румунський тренер поскаржиться на дві причини: суддя-німець був поганий, і гравці його команди втомилися після матчів збірної. Перевіримо?

Перевірили. Втомлених збірників, щоправда, було замінено на бажання поберегти людей перед Лгою, а в іншому - білці в око! Щоправда, крім іноземних судей і гравців (у МД наших майже не має), винними виявилися українські дітки.

Чемпіон від 21/08/2006
Цитата:
Мірча Луческу, головний тренер "Шахтаря":
"Металург" попросив обслужити цю зустріч іноземного арбітра... Те, чого я боявся – відбулося. Фол проти Мату був дуже жорстоким, у підсумку він одержав серйозну травму. За таке потрібно давати червону картку. Як можна так грати проти свого колеги? У мене створилося таке враження, що бригада арбітрів була не з Німеччини, а з Фарерських островів. І що арбітри такого ж рівня судять матчі третього дивізіону чемпіонату України. Стільки разів переривати гру! Мінімум хвилина втрачалася на введення м'яча в полі.
Крім того, мені не зовсім зрозумілі дії деяких легіонерів "Металурга". Очевидно, вони приїхали демонструвати антифутбол.
Діти, що подавали м'ячі, і ті тягли час

Ріспект сайту "Чемпіон"!

Юрій Сєров - 21-8-2006 у 19:22

З такою психологією, думаю, Рінат має починати шукати нового тренера (Легію вони не пройдуть).

Dmy - 21-8-2006 у 20:10

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
З такою психологією, думаю, Рінат має починати шукати нового тренера (Легію вони не пройдуть).

Легію можуть і пройти - вона у тамтій пілці на початку сезона виглядає приблизно як Чорноморець (Хоча і МД, начебто, не ліпше, а от, маєш :rolleyes: )

Олександр Чорнобиль - 23-8-2006 у 08:56

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Неможливе стало можливим! Цей чемпіонат вже увійшов в історію: Металург Д не програв Шахтарю! :):lol::lol::lol:


Це виявляється навмисне. Вони хочуть загнати віце-президента Динамо в борги:
http://champion.com.ua/football/?football-60822-6
:lol::lol::lol:

Dmy - 23-8-2006 у 14:54

Що за проблема? У Металурга є свій стадіон ще зі старих часів - біля рідного їм ДМЗ. Там хай і встановлюють.
Доречі, сам пам'ятник теж не дуже витратний - на цвинтарях на початку бляшанку ставлять - скільки вона коштує? Десь 2 ящики пива, нє? А теж - пам'ятник. Сабо навесні, начебто, подробиць передбачливо не розголошував.

Олександр Чорнобиль - 29-8-2006 у 11:12

Карпати-Металург Д 0:0.
Не самий втішний результат, але в той же час напевно найбільш цікава і змістована гра Карпат з часу перемог в останньому розіграші Кубку України. Звичайно, цьому посприяв доволі "розібраний" стан Металурга. Але то байдуже - Карпатам важливо набирати впевненість в своїх силах.
Худоб"як виглядав дуже добре. Непогано взаємодіяли попереду Ідахор та Батішта в першому таймі.
Пенальті... Ну, іноді буває в футболі справедливість, бо хто бачив повтори порушення, той помітив, що порушення було в 10 сантиметрах ДО штрафного майданчика, а не в ньому. Просто, що теж добре було видно на повторах, - арбітр був позаду і не бачив добре.
Що ж, наразі можна констатувати, що Іщенко (тренер;)) вміє поставити гру - склад Карпат той самий, що був в першій лізі...

Demyan - 29-8-2006 у 12:11

нічого ще очків 25 набрати і все, залишимося в вишці :lol:

Юрій Сєров - 29-8-2006 у 12:26

Матч 3 Іщенків і купи невикористаних можливостей.
Ходили ми на цей матч (разом з Романом Голощуком та Василем Литвином).
Грали справді непогано, але тільки не напад. Невикористаних моментів просто море+пенальті. Не знаю про що думав Іщенко (гравець), після того як Іщенко (суддя) дав пеналь, але для чого він бив у перекладину його ще заипитають, зокрема Іщенко (тренер) :)
Лакі і Батішта, ще не набрали форми (не зігралися?), небезпека йшла найчастіше від півзахисників. Найбільше мені сподобався Худоб'як, хоча під кінець матчу він втомився і рази 2-3 замість навісу запускав м'яч за ворота.
Мали вигравати Карпати. Прогрес в грі, це звичайно добре, але Карпати ще мають грати з ДК, ШД, ДД. Там очок мабуть не буде, тому губити "свої" очки не можна аж ніяк!

Dmy - 29-8-2006 у 16:43

1. З того, що я не бачив у цьому чемпіонаті (а не бачив майже все :(;)), Іщенко, як будь-який нормальний тренер (тобто не з Африки і Південної Америки) будує команду від захисту. Алонсо, доречі, теж, хоча він і гишпанець - МД йде на рекорд - вже 3 сухих матчі поспіль (в обидвоє воріт). І ті, й інші провалилися по одному разу із п'яти, на початку: Карпати - у другому турі, МД - у першому, і все. Отже можна сподіватися, що Карпати почнуть забивати, щойно остаточно налагодять оборону.

2. Карпатам пощастило, що вони відібрали очко у цієї, а не в іншої донецької команди. Бо інакше тамтий тренер видав би черговий спіч на кшталт: "У якій країні, окрім України, взагалі таке може бути, щоби призначати на гру суддю із прізвищем, яке носять гравець і тренер команди хазяїв?! :baddevil:" Два брати, один з яких - президент, а інший - теж президент після цього вже відпочивають.

3. Металургу теж пощастило - після істо(е)ричної донецької нічиєї він не програв та ще й у гостях. Кому цікаво, може порівняти з Мідлсбро.

4. Так і не второпав: чому Карпати грали в понеділок - їм що, власні вболівальники заважають?

Олександр Чорнобиль - 30-8-2006 у 08:45

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
Так і не второпав: чому Карпати грали в понеділок - їм що, власні вболівальники заважають?


О! (Зараз буде офтоп, але справа дуже серйозна). Гра була перенесена на понеділок через одну поважну традицію. Ця традиція зародилась не так давно - на стадіоні "Україна" дуже добре грається національній збірній України з футболу. Причому жіночій. ;) Їх гру поставили здається на суботу (не впевнений), тому поле було б не готове.
Чому добре грається? Підтримка в Львові з боку вболівальників класна. Банально, але факт. По секрету розповім - розповсюджувачі квитків стимулюють продажі чутками про вимогу ФІФА до гравців: обов"язково мінятись футболками після гри. :lol: От вболівальник і шаленіє. :D
Нічого - допомагає. Зіграли цього разу внічию з Норвегією - як я розумію однією з найсильніших команд світу...

Юрій Сєров - 30-8-2006 у 13:58

Доофтоплю і я :)
Так і було, тільки гра, була в неділю.
Наших влаштовувала лише перемога, і вони вели в рахунку 1:0, проте норвежки зрівняли.
А те, що Карпати грали в понеділок, нічого страшного, єдиний мінус - падав дощ, проте в неділю, я мабуть би не пішов на стадіон.
До речі, цікаво, як з цінама на квитки в інших містах. Колись чув, що в Києві і Донецьку пускають задурно. У нас найдешевші квитки - 10 грн.

Олександр Чорнобиль - 30-8-2006 у 14:23

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
У нас найдешевші квитки - 10 грн.


Ні, 5.

Роман Голощук - 30-8-2006 у 15:23

На матч "Карпати" - "Металург" (Д) за 5 грн. пускали лише студентів, або тих хто мав студ. квиток ;-)

Павло Жежнич - 10-9-2006 у 23:45

Іллічівець - Карпати 1:2
Перевага Карпат напевно була вражаюча, оскільки вони забили усі три м'ячі :). Молодці!
Після психологічно важливої перемоги Карпати піднялися на 7 місце. Наступний матч Карпати грають вдома з Ворсклою.

Юрій Сєров - 11-9-2006 у 11:03

Гра Карпат починає радувати.
Перші півтора тайми вони домінували і юні ленінці були майже без шансів. Та й реалізація в наших була непоганою. А от потім почалося... Думаю, в чужі ворота Шмаков би в житті такий гол не забив. Фантастичний по точності і несподіваності. А після цього почалося... Останні хвилин 20 було незрозуміло, чи то Карпати намагаються утримати перемогу, чи домовленість була на нічию і вони помагають ленінцям :rolleyes:
Що насправді радує, що Іщенко здається "ставить" гру.

Тарас Задорожний - 11-9-2006 у 13:40

Вітання Карпатам з просуванням вверх по таблиці.
А хто знає, шо там за нова гранда з Димінським? Вчорашній гол на нього шось добряче наїхав.

Dmy - 18-9-2006 у 19:37

Цитата:
Вітання Карпатам з просуванням вверх по таблиці

Ага! "Вітання" Карпатам. Грати ще не навчилися, а зірку вже спіймали (що було очевидно із самого початку, бо якщо ти на перших хвилинах гавиш вихід сам на сам, то, однозначно, думками перебуваєш іще у роздягальні, а то і на презентації). Але Карпати ганять десь в іншому треді.
Я про інше - у продовження теми про єврокубки, Динамо і легіонерів (знайшов місце, куди перенаправити той офтоп :D). Хто дивився, як Динамо в неділю героїчними зусиллями здобувало, а потім утримувало видатний рахунок 1:0 з Іллічивцем, який наразі виглядає краще хіба що за Харків, Зорю і Сталь, той, мабуть, зрозумів, що проблема не в кольорі шкіри, кольорі пашпорту, піжонстві чи хворобі заробітчанства (якщо хочеш заробити - мусиш грати добре). Просто у Динамо наявна елементарна функціональна яма після феєричного старту. А "стоячи" Динамо грати не вміє - це аксіома, хоч випускай 11 бразильців, хоч 11 українців. І почалася вона не зі Стяуа, навіть не з Метадона, а із Зорі, якщо не із Кривбасу. Подальше залежить від тренерів, які є українцями, між іншим.

От написав про функціональну готовність і згадав про Анатолія Зеленцова, який помер минулого тижня. І так тихо все пройшло, начебто відправили на пенсію водія клубного автобуса. Навіть рідний клуб спромігся аж на 5 коротких речень (ось тутки), перше з яких починалося "помер", останнє - "прощання ... відбудеться", а з четвертого я зі здивуванням дізнався, що до "розвитку успіхів" Динамо у 80-х (!) якимось дивом причетний Олег Базилевич.

Нижченаведений текст крапався на емоціях у ту саму середу під акомпанемент звитяги румунів. Збирався поставити відразу, та якось руки не дійшли. Навряд чи воно викличе якесь обговорення, тому не став забруднювати ФоРуМ окремим тредом. Тим паче вже пізно.


Пам'яті Анатолія Зеленцова

Звертають увагу на тих, хто на передньому плані – на фронтменів. Коли нещодавно навесні помер Бесков, а згодом загинув Кучеревський, бурлило все футбольне товариство (спочатку московське, потім наше). Підозрюю, відхід Анатолія Зеленцова пройде на 2 голови тихіше (а і справді, так і минулося), бо він завжди був десь у кулісах – в лабораторії. Але слід пам’ятати, що знамениті математичні виходи «Динамо» на пік форми – це, передовсім, його заслуга (звісно, не у сенсі реалізації, а в тому, що стосується розрахунків, планування, дозифікації, регулювання навантажень тощо). Також він, фактично, є автором системи розрахунку тактико-технічних дій, усіх тих активності, ефективності, надійності, гостроти. І створювалось це тоді, коли навіть у світі мало хто замислювався на математикою тренувального процесу, а всі моделі зводились до того, як ставати перед початком матчу: 4-3-3 чи 4-4-2. Москва багато глузувала над цими речами і протиставляла «щирих» Бескова і Малофеєва, в чому, власне, нічого дивного не було – на перших порах новаторські методи Зеленцова породжували опір і у «рідному» середовищі.
Влітку 76-го, хто чув, в «Динамо» стався невеличкий заколот (коли після виграшу всього на світі у 75-му команда, на яку вже приміряли Кубок Чемпіонів, чемпіонство Європи й Олімпіади, програла по черзі всі ці турніри, відтак роздратовані тренери закрутили гайки, а розлючені гравці у відповідь вигнали тренерів на фіг із Кончи-Заспи). Після «придушення» силами вищих чинів міліції та внутрішніх військ (заколотники, між іншим, всі були офіцерами), гравців по одному викликали «на килим», і всі, не змовляючись, казали майже одне і те ж: «Із Лобановським працювати можу, Базилевич хитрий до підлоти, Зеленцов – шарлатан.» Відтак Лобу залишили, Базіка прибрали і вже не повертали (аж до Суркісів на початку 3 тисячоліття – якимсь директором), Зеленцова теж прибрали, разом з усією КНГ, але завдяки реґулярним наполяганням Лобановсього (напевно і перед Щербицьким) за пару років повернули.

Лабораторія Зеленцова продукувала цікаві кадри. Здебільшого вони йшли тією же стезею, отже відомими залишалися лише у вузькому колі, але бувало ставали тренерами, і людство нарешті про них дізнавалося. Наприклад, трохи працював в Україні із середніми командами (а здебільшого – в Бельгії, де має родину) Олександр Штелін. Точно не пам’ятаю, здається, якимсь, але не останнім боком на початку свого футбольно шляху до динамівської КНГ мав відношення і В’ячеслав Грозний.

Коли на якійсь телепередачі після виграшу другого Кубка Кубків давно реабілітованого Анатолія Зеленцова попросили поділитися, які саме моделі (вони ж такі класні) він впроваджує у «Динамо», той відбувся жартом: «У нас єдина модель гри – “В ЛОБ” <павза>, тобто “Валерій ЛОБановський”.»

Те, що він – не шарлатан, Зеленцов довів навіть не тим, що ще майже 30 років – до самої смерті – пропрацював на «Динамо», збірні СССР (під керівництвом Лобановського), збірні України (під, практично, будь-яким керівництвом). Довів результатами: досягненнями цих команд, але, насамперед – стабільністю результатів – тим, що від тренувального процесу і вимагається (8 поспіль ЛЧ – це не жарти, та й минулоріч би пройшли, якби Буряк не напартачив). Довів тим, що Марчелло Ліппі казав: планувати тренувальний процес він учився у Лобановського (справді, у Лобановського, а не в Зеленцова, але ж, на секундочку, – планувати тренувальний процес). А ще тим, що та Москва, яка так глузувала у 70-і, років за 10 сама вже планувала навантаження і рахувала ТТД направо і наліво, намагаючись не згадувати, що це – київська ідея. Вже й Зеленцова не має, а вона і досі від цього його «шарлатанства» відмовитися не може. Та й не хоче.

Мабуть це таки був знак – у день, коли помер Анатолій Зеленцов Динамо Київ грало «стоячи».

Юрій Сєров - 25-9-2006 у 13:39

Цікавий відбувся тур!
Найбільшою сенсацією, як на мене стала перемога Карпат на виїзді. Надзвичайно дивна команда... Доам програють, на виїзді виграють. Чи то в них графік "здачі-купівлі" матчів такий? :lol: Якби в минулому турі виграли у Ворскли, були б зараз на третьому місці!!! Але це "якби"...
Динамо в повній... ямі. Як грати проти Реалу - не уявляю...

Павло Жежнич - 25-9-2006 у 14:15

А хіба шахтарі кращі?

Ігор Баранік - 25-9-2006 у 19:37

Так, наші команди дійсно зараз на спаді чи що. Але я вже не одноразово говорив, що який бюджет така і гра. А "Карпати" показують цікавий футбол.

Юрій Сєров - 15-10-2006 у 22:28

Карпати вийшли на третє місце!
Виграли в Сталі. Гра була абсолютно рівною в своїй примітивності. Якби не надписи на футболках, можна було подумати, що дивишся чемпіонат області. :( Жахливий брак техніки, брак в передачах. Грали однаково погано.
В кінці Карпатам пощастило: пас Худоб'яка замкнув Кобін.
Цілком незаслужена перемога Карпат вивела їх на 3-5 місце. Така команда на 3 місці!
Все таки, бездарний в нас чемпіонат! :(

Dmy - 16-10-2006 у 19:23

Поки Карпати піднімалися в зону УЄФА (ой, боюсь я за матч із Харковом) Динамо грою проти Дніпра особисто мені дещо підняло настрій перед Ліоном. Зле те, що Ліон теж нашорошений - прибув більше, як за 2 доби, навіть не виспався (не відсапався) після Сент-Етьєну. Ульє - битий пес... :(

Ігор Баранік - 16-10-2006 у 19:42

У випадку з Карпатими головне це результат.

Юрій Сєров - 16-10-2006 у 21:49

Цитата:
Поки Карпати піднімалися в зону УЄФА (ой, боюсь я за матч із Харковом) Динамо грою проти Дніпра особисто мені дещо підняло настрій перед Ліоном

Треба ламати традицію і обов'язково вигравати домашній матч.
Бо потім ДК, ШД,... по суті -6 очок. А ще Арсенал і Чорноморець.

Тарас Задорожний - 17-10-2006 у 09:23

Ламати звісно, що треба. Подивимось, чи це не випадкове третє місце в кінці першого кола. Боюсь, що не втримаються вони там...

Ігор Баранік - 17-10-2006 у 10:03

Це просто проміжний успіх. Доречі я вигравав Лігу чемпіонів з Карпатами в Фіфа 06.:D

Тарас Задорожний - 17-10-2006 у 10:43

Та там її можна вигравати навіть зі шкільною командою

Ігор Баранік - 17-10-2006 у 15:55

Це ти про який саме футбольний симулятор?

Тарас Задорожний - 17-10-2006 у 17:41

Карпати є наче лише в Фіфа 06. Чи я чогось не знаю?

Ігор Баранік - 18-10-2006 у 19:37

Знаєш. Саме так. Я наприклад граю в режимі менеджера, а так грати погано виходить, не вдається забивати голи.

Тарас Задорожний - 19-10-2006 у 11:14

А... Ну тоді ясно... Так складніше... Але купив ти їм напевно пів нової команди :)

Ігор Баранік - 19-10-2006 у 19:49

Купив нормально, всю команду. Там дається 15 сезонів, тільки побудував команду і облом, кінець карєри.

Тарас Задорожний - 20-10-2006 у 08:48

Так. Це найнеприємніше у цій забавці... Але, шо поробиш... Мені це теж дуже не подобалось, коли я ше мав час грати ФІФУ

Юрій Сєров - 20-10-2006 у 12:31

Закінчуйте оффтоп з симуляторами, краще поговоримо про рівень ЧУ, щоб в свою чергу не оффтопити в Єврокубках :)
Отже, перш ніж говорити про рівень Чемпіонату, слід домовитися, про те що вважати рівнем чемпіонату.
Якщо ним вважати єврорейтинг, то він залишається однаковим вже досить довго: 2 команди в ЛЧ, 2 - в УЕФА.
Якщо дивитися на те, скільки команд бореться за призові місця - то теж нічого не змінюється. ДК і ШД, по великому рахунку, по-барабану хто перший, хто другий, оскільки двоє виходять в ЛЧ.
З УЕФА взагалі комедія: смішно було спостерігати, як деякі команди таки випхали Чорноморець в УЕФА, хоча він програв останні 3 чи 4 гри. Інші також їх програли. :) Тобто боротьби за УЕФА немає. Колись здається була...
В середині таблиці, боротьби також немає, оскільки всі команди, які забезпечили собі невиліт, розслабляються і починають "заробляти" бабки. Яскравий приклад "Волинь".
Внизу турнірної таблиці також, як правило, все відомо. Вилітає той у кого менше бабок. Або кого колективно випихають інші аутсайдери. І навіть, якщо команда іноді втримується без грошей, то потім може зникнути взагалі і продати комусь своє місце. Поліграфтехніка (ФК Олександрія) саме так і зробила. Як правило, вже після першого кола можна успішно спрогнозувати хто вилетить.
Що твориться в першій лізі, невідомо, але можна собі уявити, згадавши минулорічний "надпринциповий" матч Карпати-Спартак Суми. До речі, щойно бачив клубний автобус ФК Львів біля "будинку Буняка", мабуть збиралися на гру. Хлопці стояли біля автобуса, курили... Режим, блін. :mad:
Що твористься в нижчих лігах - мабуть зрозуміло.
Думаю, говорити про рівень чемпіонату – неможливо. Можна говорити про рівень окремих команд. В Шахтаря - застій, в ДК-тотальний регрес, в Дніпра - перебудова, в Карпатах - не відомо що...
Як на мене, основною проблемою сучасного ЧУ є його практично повна корумпованість та відсутність спортивної боротьби, відсутність інтриги. Саленко в інтерв'ю розповідав, що йому наперед відомі практично всі результати, за вийнятком кількох матчів за весь чемпіонат. :(
Тобто все відомо. Спортивного інтересу до чемпіонату жодного. Це однозначно не сприяє росту команд та видовищності чемпіонату!
Хто винен? Як на мене, це президенти перших двох клубів. Вони боряться за чемпіонство, не зважаючи на засоби. Результат - на табло в ЛЧ і на пустих трибунах стадіонів. Чому вони запрошують на матчі ДК-ШД суддів з-за кордону? Та тому, що переконані в корумпованості українських суддів!
Який вихід? Виходи є - сподіватися, що згадані президенти зрозуміють катастрофічність такого шляху, сядуть і домовляться про чесну гру з усіма командами. Замість стимулювати суддів, хай би краще стимулювали суперників своїх команд.
Ще можна сподіватися, що з'явиться ще кілька клубів з потужними фінансовими ресурсами, на чолі якого буде розумний президент. (Карпатам це не загрожує, поки вони у власності Димінського :(. Цей, як би то пом'якше сказати,... триндун, сьогодні заявив, що Карпати будуть грати домашні матчі у Станіславі, бо міська влада вимагає високу орендну плату за стадіон Україна. Взагалі мене від нього вже давно тошнить, тепер ще цей конфлікт з симпатичною мені передачею "ГОЛ"... Завищені ціни на квитки (в день міста, найдешевший був 20 грн. - це при відсутності будь-якого покращення стану стадіону), брудні крісла та туалети... ) Щось я відійшов від теми...
Так от, думаю, що чим більше матчів у цій лізі програють наші "гранди", тим краще. Можливо це заставить президентів клубів задуматися, "Для чого їм ці спортивні бізнес-проекти?" і цей нецікавий, абсолютно прогнозований, мертвий чемпіонат.

Ігор Баранік - 20-10-2006 у 21:14

Треба підти шляхами італійців, оштрафувати ДК і ШД і опустити їх в першу лігу, тоді думаю в нас чепіонат хоча б на пару сезонів став супер цікавим, і була б боротьба у всіх місцях турнірної таблиці!!!

Олександр Чорнобиль - 23-10-2006 у 09:20

Ну от... в цьому турі ми могли бачити ілюстрацію до допису Юрія про відсутність рівня нашого чемпіонату:

Динамо лиш після "останнього китайського попередження" в перерві матчу (невідомо від кого) спробувало загарати проти Сталі. Цього було достатньо, щоб Сталь з переляку склала зброю.

Шахтар нічого не міг зробити проти Арсенала - команди, яка грає на морально-вольових і таланті тренера.

Карпати, які, хто пам"ятає, ще кілька турів назад просто не грали, тепер ну дуууууже солідно (хоча і не всю гру ;)) виглядали проти ФК Харків.

В п"яти інших матчах туру було забито аж ... 5 мячів.

Юрій Сєров - 24-10-2006 у 11:08

Цитата:
ну дуууууже солідно (хоча і не всю гру ;)) виглядали проти ФК Харків.

Солідно? Не знаю. Про таке мабуть не сперечаються, але після забитого гола, я в першому таймі ледь не заснув, це при тому, що сидів не в порожньому секторі!
Після гола Карпати стали і простояли до кінця гри. Таке враження було, що просто не хотіли грати. В кінці матчу за це ледь не поплатилися...
А може просто домовилися на 1:0, тому й не бігали? Сподіваюся наступні матчі проти ШД і ДК будуть цікавішими!

Dmy - 24-10-2006 у 15:47

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Солідно? Після гола Карпати стали і простояли до кінця гри

Так це ж і називається "солідно". Іноді ще "на класі", а також "гросмейстерський футбол" :rolleyes: :lol:
Не Карпати, а Ювентус із Міланом під проводом Еленіо Ерери
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Олександр Чорнобиль
в цьому турі ми могли бачити ілюстрацію до допису Юрія про відсутність рівня нашого чемпіонату:
Динамо лиш після "останнього китайського попередження" в перерві матчу (невідомо від кого) спробувало загарати проти Сталі
Шахтар нічого не міг зробити проти Арсенала - команди, яка грає на морально-вольових і таланті тренера
В п"яти інших матчах туру було забито аж ... 5 мячів

А може все це навпаки свідчить про запеклу боротьбу на кожному клаптику поля, навіть проти записних лідерів і грошових лантухів? :baddevil: Не те що в Росії, де в матчі 2-ї та 4-ї команд рахунок може бути 4:1, а між іншими і 5:0 - не дивина :P. У нас все куди завзятіше :D:saint::saint:;)

Щодо підрахунку голів, то більш промовистою статистика буде, якщо сказати: "у семи матчах було забито аж 7 м'ячів!" І з усіх лише ДИНАМО (о-о!! :rolleyes: ) спромоглося забити більше за 1, причому в одному таймі, причому не лише з пенальті :o, причому 2 із 3 забили громадяни України, яким усіляко довіряє спаравжній патріот і громадянин Толя Динам'єнко! :saint:. Во! (:cool: ) Ух! :lol:

Ще не вмерла ...
...
...
... роду

Юрій Сєров - 24-10-2006 у 22:49

Знову пішли чутки, що Толя посунеться на лавці, бо до нас їде Ко Адріансе. Думаю чергова порція спагетті від джуніоркіса.
А Карпати так високо не втримаються. Рівень гри поки що не той.
Цікаво про що там нині прєзікі домовилися...

Олександр Чорнобиль - 25-10-2006 у 09:23

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Цитата:
ну дуууууже солідно (хоча і не всю гру ;)) виглядали проти ФК Харків.

Солідно? Не знаю. Про таке мабуть не сперечаються, але після забитого гола, я в першому таймі ледь не заснув, це при тому, що сидів не в порожньому секторі!
Після гола Карпати стали і простояли до кінця гри. Таке враження було, що просто не хотіли грати. В кінці матчу за це ледь не поплатилися...


Я, мабуть не помиляюсь, бо коли Карпати стали, то стояли вони якось одиноко, майже не зустрічаючись з гравцями суперника. А коли вже раптом ті з"являлись Карпати відмахувались від них як від весняних мух і ті зникали...

Звичайно ж Харків таки створив якимось дивом пару моментів, що я засвідчив смайликом і фразою "хоча і не всю гру".

А взагалі, Юрію, ;) ви то чого сперечаєтесь? ;) Я ж дописав у підтвердження Вашої думки про рівень чемпу! ;)

Юрій Сєров - 29-10-2006 у 14:55

Все стало на свої місця або "Карпати знов програли в футбол" :)
Гри не бачив, пишуть, що боролися достойно. А про різницю в рівні, нема навіть що говорити...

Станкевічас Сергій - 30-10-2006 у 18:25

На зустрічі власників активно обговорювався варіант зменшення кількості команд у вишці (до 8 або 10).
Може то на даному етапі й на краще?

Юрій Сєров - 1-11-2006 у 12:41

Не думаю. Команди, що грають у вишці, тягнуться з останніх сил, як тільки вони опиняться в першій лізі, зникнуть останні спонсори, ІМХО.

Dmy - 3-11-2006 у 17:22

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Станкевічас Сергій
На зустрічі власників активно обговорювався варіант зменшення кількості команд у вишці (до 8 або 10).
Може то на даному етапі й на краще?

Чому до 8 або 10? Є така оригінальна пропозиція: запровадити Прем'єр-лігу (яка добре зарекомендовала себе у якихось різних країнах) і створити її із 2 команд. Запеклу боротьбу майже в кожному матчі буде гараньовано!

Ігор Баранік - 5-11-2006 у 19:45

Все таки я залишуся зі своїм варіантом, запозичивши його з "Кальчо". Ну подумайте, чемпіонат від цого сильнішим не стане, але яка ж буде боротьба.

Павло Жежнич - 5-11-2006 у 23:04

4 листопада: Карпати - Арсенал - "найцікавіша" гра в цьому чемпіонаті:), яка закінчилася ще не почавшись через страшний снігопад. Бідний коментатор на УТ-1 мусів пів-години без гри щось розказувати:).

Юрій Сєров - 6-11-2006 у 13:57

Не зовсім розумію, як створення ПЛ допоможе створити конкуренцію між 5-6 командами і чим заважає ЧУ боротися вже зараз?

Юрій Сєров - 6-11-2006 у 22:57

Матч кола відбувся. Тільки уявляю, що на цей раз скаже Луческу! :lol::lol::lol:
Практику іноземних суддів відмінять?
Суддя помилився, коли не дав жовту Реброву, одразу після того як дав Маріці (здається) перед червоною Чигринському. Ну а Клебер провокатор рідкісний, не сподобалося мені те, що він робив - тільки дивився де підставитися і симульнути, а не те щоб створити якийсь момент.
Максим (той що стріляє раз на рік :) ) знову супергерой і може півсезону ніц не робити і не забивати в пусті ворота, аж до другого матчу, а потім аж кваліфікації ЛЧ. :)

Павло Жежнич - 7-11-2006 у 17:09

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Матч кола відбувся. Тільки уявляю, що на цей раз скаже Луческу! :lol::lol::lol:

Та він ніби сказав на післяматчевій конференції, що судді винуваті. Дем'яненко дуже з того ображався.
Думаю, що наші судді (з числа кращих) відсудили б не гірше. Але бруду на них лилося б більше, ніж на португальців.

Dmy - 7-11-2006 у 18:44

Взагалі-то, забавно дивитися, коли Шахтар втрачає очки - найцікавіше починається після гри. Хоча цього разу розпочалося на годину раніше.
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Тільки уявляю, що на цей раз скаже Луческу! :lol::lol::lol:

Наговорив... Варіант на Чемпіоні, хоч і досить адаптований:

Післяматчеві коментарі Мірчи Луческу

По-моєму, за 2,5 роки, що він тут говорить, при бажанні можна вже статтю заводити про образу честі та гідності. Навіть кілька статей про образу кількох честей та кількох гідностей.

З його коментарів по грі, які я чув (точніше, із їх російського перекладу), головна причина поразки - те що "Клебер нас постійно провокував, а ми відповідали". Я було подумав, що і гол Динамо забило в такий хитрий спосіб: Белькевич із Шацьких підступно скористались тим, що Шахтар всією командою ганявся за маленьким Клебером, намагаючись відповісти на його чергову провокацію, і удвох вивалилися майже на порожні ворота. Але з'ясувалося, що Шацьких-то і вийшов замість Клебера. Мабуть найпідступнішою провокацією бразильця стало те, що він звільнив місце видатному узбецькому голеадору.
Цитата:
Раз в рік і палка стріляє...
Максим (той що стріляє раз на рік :) ) знову супергерой і може півсезону ніц не робити

Виявляється, палка стріляє двічи на рік :lol:
Узбецький лев in action! :o
(цікаво, чому Луческу не поскаржився, що Бесарабськи ворота у другому таймі були якісь завеликі? Навіть Шацьких не промазав :o)
Цитата:
Практику іноземних суддів відмінять?

Ага! Разом із практикою іноземних тренерів, яким не подобаються наслідки практики іноземних суддів.

Юрій Сєров - 8-11-2006 у 00:11

Подейкували, що їде Даум на донецький кокс. :lol: Але нині "батяня Рінат" все спростував. Казав, що Мірча буде ще мінімум 3 роки.
А на місці Дем'яна, я б менше "тащився" від суддівства - гри як не було, так і не має... :(

Юрій Сєров - 11-11-2006 у 16:18

Карпати-Динамо. УТ-1!!! :mad::mad::mad:
Одні матюки на язику. :mad:

Юрій Сєров - 13-11-2006 у 13:50

Наш славний перший національний канал знову підніс уболівальникам "приємний" сюрприз! Один з найцікавіших матчів першого кола показав у повторі! :mad: Ну, але що з них візьмеш... :(
Карпати - молодці! Боролися до кінця, за що доля їм віддячилася (у вигляді чергового ляпу ЦеШо? :) )
Наразі - 7 місце, гра в запасі і шанси закінчити перше коло в 5-ці.

Dmy - 17-11-2006 у 20:33

Забавний матч видали Динамо з Арсенал. Арси двічи вели, вдруге - в меншості (Шахтар, між іншим, у меншості забити Динаму не спромігся).

Так ось, проти цього старшного Арсеналу Карпати можуть на шару відтяпати "трьошку", бо Заваров не збирається грати у грудні, а в когось із команди взагалі весілля. Сашко - хлопець щедрої душі й ладен подарувати Львову 3 очки, аби надалі вчилися дбайливіше готувати поляну.

Це все - з Чемпіону, а взагалі там останніми днями, як на диво, багато цікавих матеріалів про протистояння ФФУ-ПФЛ, донецьки-київськи. Я давно так не зачитувався.

Вертаючись до стартової гри туру. До уваги модератора Юрія Серова: його улюблений легіонер Максим Шацьких забив, якщо не помиляюся, вже у 4-й грі поспіль!! :o:o:o І шо сі стало?! Може, він ФоРуМ читає? Може, на нього критика подіяла?

Юрій Сєров - 18-11-2006 у 13:04

Максим мабуть відчуває, що його хочуть копнути з команди :) :D і тому почав старатися.
Він, схоже, набрав форму і на фоні інших форвардів ДК (посттравматичний Клебер, Мілевський, який через гру заробляє червоні, решта в глухому запасі...) виглядає дуже добре.
Стосовно останнього матчу, так там і Клебер і навіть Белькевич :o з Несмачним :o забили... :)

У вівторок "вскритіє покажет" :).
p.s. Не Серова, а Сєрова.

Роман Голощук - 19-11-2006 у 12:21

Пряма трансляція поєдинку 15-го туру чемпіонату України між командами вищої ліги "Чорноморець" (Одеса) - "Карпати" (Львів) у прямому ефірі на 12 каналі Львівського телебачення о 15.00!!!

Юрій Сєров - 19-11-2006 у 17:18

Сів дивитися Карпати, паралельно наші дівчата грали за 3 місце з датчанками. І ті і інші без шансів :(
Карпати мали серйозні проблеми з складом, напад без Худоб'яка - жалюгідне видовище. :(

Ігор Баранік - 19-11-2006 у 21:02

І все одно Карпати бються! Мабуть це краща команда першої половини чемпіонату по бажанню досягти успіху.

Юрій Сєров - 25-11-2006 у 15:14

Потрібно було ціле коло, щоб зрозуміти, що Лакі Ідахор Карпатам не потрібний... http://zik.com.ua/index.php?news_id=62171

Юрій Сєров - 27-11-2006 у 13:02

Карпати отримали вольову перемогу і покращили своє турнірне становище! :). Потішила мене якість трансляції в порівнянні з УТ-1 і ТРК УА.
В захисті жахливі діри!
Батіста - як завжди: гол+жовта картка. :)

А ввечері отримав величезний кайф від передачі ГОЛ. Там було інтерв'ю Суркіса відносно конфлікту "Суркіс-данєцкі"- довго так не сміявся.
Значить за його словами (майже дослівно).
"Для примирення потрібні: чесність, порядність, ввічливість, взаємна повага,.... " (там ще була велика кількість позитивних епітетів)
:lol::lol::lol:
Отак подивлюся на чесні і порядні лиця Суркіса і Ахмєтова і... просто ржунеможу... :lol::lol::lol:

Dmy - 27-11-2006 у 17:04

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
ввечері отримав величезний кайф від передачі ГОЛ. Там було інтерв'ю Суркіса відносно конфлікту "Суркіс-данєцкі"- довго так не сміявся.
Значить за його словами (майже дослівно).
"Для примирення потрібні: чесність, порядність, ввічливість, взаємна повага,.... " (там ще була велика кількість позитивних епітетів)
:lol::lol::lol:
Отак подивлюся на чесні і порядні лиця Суркіса і Ахмєтова і... просто ржунеможу... :lol::lol::lol:

Останнім позитивним епітетом Суркіса була "совість"! :saint: - останній довід королів.
Цікаво, що Рінат, схоже, трохи пішов у відкат -
він визнає, що Колесніков "у деяких звинуваченнях" погарячкував;
він, пом'явшись, погодився, що, начебто, навскидку, Суркіс працював десь так тіпа професіонально (але треба перевірити доходи та видатки ФФУ);
він погоджується, якщо це так важливо, пожертвувати Сафіуліним (страшно уявити)

А Карпатам без ІдаТхоря важкувато доведеться - із самим Арсеналом-то! Тим паче, Арс начебто наважився їхати до Львова основним складом. Нє, ну це ж треба, вигнати бомбардира, якого в Україну запросив Сам Лобановський! :mad:

Василь Яворський - 27-11-2006 у 17:13

Коли Ідахор грав за "Динамо" то ще був футбол.... на цьому чемпіонаті він, як на мене, ніц не показав такого, за що варто йому гроші платити... Зрештою настав час свою школу на поле випускати... Щодо "Арсеналу" то той таки певно приїде основним складом

Dmy - 27-11-2006 у 17:34

Нє, ну треба мати совість! Куди ж тепер негру подітися серед зими?!
Знову у Вьєтнам чи Таджикистан (я забув, звідки він у Львові взявся)

А Арсенал не тільки приїде. Схоже, він вирішив купити себе сам: тренери, гравці, персонал, ... тощо ... Омельченко (як без нього). Дуже цікаво :o А якщо футболіст переходитиме в інший клуб, чи буде він продавати свою частку? :rolleyes:

Юрій Сєров - 27-11-2006 у 23:48

Цитата:
(я забув, звідки він у Львові взявся)

З бакинського Інтера. Який бренд! :)
Цитата:
А якщо футболіст переходитиме в інший клуб, чи буде він продавати свою частку? :rolleyes:

Мабуть в тому й прикол, що ніхто нікуди переходити не буде :)
Цікаво інше - всі нам розповідають, що футбол в Україні дуже збиткова справа. На що вони розраховують?!?!
Я розумію, Карпати, могли б цілий тиждень тогувати на базарі, а в неділю грати. :lol: Купити автобус і у вихідні на виїзд, а у четвер в Чернівці чи Хмельницький за шмотками :lol:
Волинь могла б продавати частину матчів і жити з того.
А що робити Арсеналу? Ну можна трохи як Волинь... :rolleyes: в цьому чемпі можуть си дозволити. А так на переспективу то хіба підуть до Омельченка-джуніора підсобниками на будову. А Заваров - виконробом :)
А відносно конфлікту Суркіс-Ахмєтов, то імхо, це частина загального системного пресингу на всіх, який почали донецькі. Як би їм палку не перегнути...

Юрій Сєров - 29-11-2006 у 21:21

І ще одна чутка: може таке статися, що пів основи Карпат буде продано в міжсезоння, ніби Худоб'як вже перейшов у Дніпро за $700тис. Малувата сума :rolleyes:
Сподіваюсь, що це лише чутки, хоча з таким адекватним президентом всього можна очікувати.

Юрій Сєров - 16-1-2007 у 15:26

Не знав куди кинути, як на мене, досить цікава стаття http://fckarpaty.lviv.ua/cat/newsukr/?news_id=942&mode=full

Юрій Сєров - 20-1-2007 у 17:21

В Анталью з „Карпатами” їдуть румун Петкуц та серб Рікановіч
Версия для печати Обсудить в Форуме

Завтра львівські „Карпати” вирушать до турецької Антальї на перший закордонний тренувальний збір. У розпорядженні головного тренера Олександра Іщенка буде 32 футболісти.

Воротарі: Андрій Тлумак, Юрій Мартищук, Мацей Налєпа та Андрій Новак.

Захисники: Володимир Федорів, Микола Іщенко, Андрій Распопов, Сергій Пшеничних, Микола Лапко, Андрій Процик, Тарас Петрівський, Олег Тимчишин, Андрій Сагайдак, Ігор Ільків, а також двоє білорусів - Дмитро Ровнейко та Кіріл Павлючек.

Півзахисники: Самсон Ґодвін, Євген Шмаков, Аляксєй Сучков, Ігор Худоб’як, Василь Кобін, Олег Женюх, Андрій Ткачук, Володимир Бобилєв, Олег Голодюк, Ярослав Мартинюк, а також румунський плеймекер Георгій Петкуц.

Нападники: Роша Батіста, Максим Фещук, Руслан Платон, а також вихованець СДЮШОР „Карпати” Андрій Левчук та серб Мірослав Рікановіч.

Спортивний директор клубу Юрій Дячук-Ставицький наголосив, що 50% гравців ледве досягли 21 року. „З нами поїдуть молоді гравці, вік яких 16-21 рік, а також досвідченіші футболісти. Юрій Мартищук – гравець молодіжної збірної, непогані перспективи в Андрія Новака. Серед молодих захисників я б відзначив Процика, Сагайдака та Ільківа, який непогано себе проявив минулого року. Є чимало півзахисників 87-89 року народження. Це Женюх, Ткачук, Мартинюк та Голодюк. Молодий румунський плеймейкер Петкуц - 1986 року народження. На збір поїде 16-річний Левчук, 11-класник нашої школи. Також ми переглянемо сербського нападника Рікановіча, 83-го року народження. Помітно, що команда значно омолодилася – середній її вік становить 22,2 роки” – зазначив Юрій Дячук-Ставицький.

Сербський нападник Мірослав Рікановіч грав у 4-х командах. Першою був дубль сербської „Младості”, а за кілька років гравець вже виступав у першій команді. Згодом він перейшов до клубу першої ліги „ЧСК”, а після нього до „Єдінства” – другої команди балканського гранда „Црвени Звєзди”. За „Єдінство” Рікановіч виступав до останнього часу і в першому колі забив 7 голів. Також Рікановіч кілька місяців провів у литовській команді „Ветра”, де грав у нападі разом з українським легіонером і найкращим бомбардиром команди Сергієм Кузнєцовим. Проте, як розповів Рікановіч Інформаційному центру ФК "Карпати", він змушений був піти з команди, бо її залишив генеральний директор. Мірослав Рікановіч провів кілька матчів за юнацькі збірні Сербії.

Плеймейкер з Румунії Георге Петкуц - вихованець клубу „UTA” з міста Арад. У дитячо-юнацьких командах цього клубу румун провів 7 років після чого підписав контракт з ФК „Байа Маре” (друга ліга чемпіонату Румунії – аналог нашої першої). Продовжив свою кар’єру талановитий півзахисник у клубі цього ж міста – „Олімпія Сату Маре”. Після того, як ця команда понизилася у класі, Петкуц одягнув футболку ще одного місцевого клубу - „Сомешул Сату Маре”. Наступною його командою став бельгійський „Жіль”. У 2005 році Георге познайомився з Україною, перебуваючи на оглядинах в „Закарпатті”. Однак футболку ужгородського клубу він тоді так і не одягнув. Петкуц виступав у збірній Румунії (U-19).

Юрій Сєров - 5-3-2007 у 12:51

Не виграли Карпати знову.1:1. Судячи по нарізці гра була досить цікавою. По 12 каналу гру чомусь не показали.
Дивився по ТВ Динамо-Металург. Дивився до другого голи Динамо. Не розумію, для чого Суркісам такі "перемоги". Просто гидко: абсолютно надуманий пенальті, після якого Металурги зламалися.
Металурги молодці, показали ДК, що захист в них залишається прохідним двором.

Dmy - 5-3-2007 у 17:59

Пеналь, справді, був, так сказати, досить лівий. Я так хотів, щоби режисер у цей момент підсилив звук від мікрофона поруч із 4 арбітром, бо Ященка було кепсько чути, а послухати там було що :lol: Щоправда, стосовно 3 гола він заливає - дивився кілька повторів - прямої ноги не було, а зіткнення сталося вже після удару по воротах. І чого кричати?
Хоча галасу навколо пеналя, схоже ще більше, ніж ефекту від його призначення. В матчі Чорноморець - Арсенал була "така сама гра рукою", пеналь і гол, і ще - непризначений пенальті у ворота Одеси в 1 таймі, за 0:0. І всі мовчать.
В принципі, у Прем'єр-Лізі таких моментів: пенеальті, офсайди, навіть голи - греблю гати. Таке враження, що там усі купили всіх (звісно, Челсі - на 1 місці, МЮ - на 2-у, далі Лівер з Арсом, потім вже - решта). Дуже дратує. Треба українських суддів, яких тут дискваліфікуватимуть, ідправляти в Англію, аби провели майстер-класи для тамтих колег.

Із навколофутбольних новин - Демі програв Печерський суд Суркісу. Але я би акцентував на іншому - суд програв САМ Федур. Оце вже цікаво.

Юрій Сєров - 5-3-2007 у 18:40

А шо Федур?
Претензії були абсолютно необґрунтовані. Сидіти на лавці (якщо 8 негрів на полі вже є) - це теж праця. Хто забороняє сидіти на лавці?

Dmy - 5-3-2007 у 19:44

Федур до того, що у нього імідж. Кому потрібен дуже дорогий адвокат, який програє справи? Тобто, коли він підписувався, то сподівався на перемогу. А так, може, пиха трохи всохне, замовлень і гонорарів поменшає.

Юрій Сєров - 10-3-2007 у 22:34

Динамо сьогодні дивом "відскочило". Гри нема і світла в тунелі не видно. Невже Дем'яненко не розуміє, що йому потрібно піти?
Шкода Кривбас, недостояли хвилину або й менше.
Завтра Карпатам треба вигравати і підніматися в таблиці!

Роман Ромашка - 10-3-2007 у 23:41

До речі 6 хв. таки було додано чи суддя сам додав?
А також наскільки гол був чистий?

Роман Голощук - 11-3-2007 у 11:53

Протистояння луганської "Зорі" та львівських "Карпат" у прямій трансляції на каналі НТА 11 березня, о 15:00!!!
Обіцяють якісну картинку, яку зніматимуть 6-ма камерами.

Юрій Сєров - 11-3-2007 у 17:39

Карпати знов програли в футбол.
Слабка гра. Нереалізовані моменти. Поразка від аутсайдера. Так, Зоря підсилилась, але все одно.
Карпати після цього туру швидше за все не опустяться, але про 5 місце мабуть варто забути.
Залишається надія, що це ще входження в сезон, яке було важким і в першому колі.

Якість трансляції і коментаря могла б бути значно кращою.

Dmy - 12-3-2007 у 17:07

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Роман Ромашка
До речі 6 хв. таки було додано чи суддя сам додав?
А також наскільки гол був чистий?

В цьому питанні, начебто, всьо путьом. Я дивився кавалками, тому не знаю, чому суддя додав цілих 6 хвилин (кривбасівці теж не знали). Але офіційну табличку сам бачив. З голом теж не видно проблем: коли Клебер маха ножицями - м'ячик був у полі, а що ще? Шкода лише, що Шовковский не добіг :( - мав би собі гол - за вислугу років, сумлінну працю і 33-й поточний рік від дня народження :rolleyes::saint: (вирішальний пенальті він уже забивав. І як! :o).

Але гра! :mad: Краще б уже Динамо програло - може, щось би і змінилося. Головне - не те, що не грають, а те - що це - не Динамо. У часи найбільш агалтєлава разгула й а[с]пар[т]ачиванія Моськва звинувачувала ДК, що це не гра, а робота, грають суцільні роботи, які не мають права ні на крок відійти від наперед заданих тактичних схем. Маячня, звісно, але який вектор! Тобто у Динамо завжди мало місце тактичне розмаїття, з якого вибиралося щось принагідне. А наразі?
Є набір гравців із певним рівнем індивідуальної майстерності, які показують дворовий футбол - за своєю суттю. Тобто: пас найближчому партнеру, побачив вільну зону - закинув - раптом хтось добіжить, отримав м'яч - побіг вперед - диви, когось обведу і т. д. - суцільна самодіяльність. Таке враження, що теоретичних занять не проводиться взагалі. І це - команда, яка вперше (в Союзі, принаймні, а там - хто його зна) залучила науковців до аналізу та моделювання тренувань й ігор! Ганьба Динам'єнку! Він хороший хлопець, добрий, сумлінний і працьовитий, але - не головний. Принаймні, не для Динамо. Сам він точно не піде - бо солдат - треба наказати.

Ігор Баранік - 13-3-2007 у 22:35

Я вже давно казав і зараз скажу, краще бі те Динамо зникло з лиця землі. Без нього наш чемпіонат став би кращим. Такої корупції я ніде не бачив. Не дадуть же команді супернику чесно виграти. Он в Італіі Ювентус засудили жорстоко, і в нас би зробили прецедент, відправили бі динамо у другу лігу. Можливо дещо занадто з мого боку, проте скільки можна терпіти таке знущання над українським футболом.

Юрій Сєров - 16-3-2007 у 14:02

В ЧУ - новий шкандаль. Гравці Карпат похворіли і не можуть/не хочуть грати.
Металісти сказали, що вони проти переносу. Але ж той Маркевич... Вони ж можуть опинитися в аналогічній ситуації.
Ніби прийнято рішення, що гра відбудеться вчасно.
Якщо справді гравці хворі - то це неподобство. А якщо Карпати пробували перенести гру, оскільки зараз не в формі, то це вже неподобство з їхнього боку.
А можливо хворі, але не так вже дуже... :rolleyes:

Dmy - 16-3-2007 у 18:10

Іщенко казав, що телефонував Маркевичу, і, склалося враження, той був обізнаний із ситуацією в Карпатах краще за самого Іщенка. Проти був не він, а Ярославський (якому додало емоцій ще і непризначення Покидьком пенальті Шахтарю за те саме, за що він же призначив у Динамо - МЗ за тиждень перед тим).
ПФЛ має право переносити матчі (якщо КДК ФФУ погодиться), але обурення у декого спричинив факт переносу в телефонному режимі. Колись сам Сафіулін мітингував із приводу такого самого телефонного засідання того таки КДК у питанні, якщо не помиляюся, тих же Карпат (участь у грі проти Львова за Борисфен Юрія Максимова). Який приклад подвійнмих стандартів Равіль Сафович подає дітям :mad: :o ;)?
З іншого боку, хтось уже зауважив, що цього сезону чомусь переносяться саме матчі Карпат: восени, наприклад, причиною був випавший сніг, тому гру з Арсеналом перенесли на ... грудень.

В принципі, Карпати цього разу, гадаю, ні при чому (цікаво лише, що за "СНІД" поклав до ліжка відразу півскладу на чолі з тренерами, масажистами і шоферами?). А от тепер ПФЛ підставилась - ФФУ атакує. Цікаве у них там життя :rolleyes:

Dmy - 16-3-2007 у 20:15

Маразм крєпчал.

Так хто у Львові справді хворий?!

Demyan - 19-3-2007 у 13:21

Так я не розумію зарахували поразку чи ні?

Юрій Сєров - 19-3-2007 у 14:02

Наскільки я розумію - поки що ні.

Юрій Сєров - 1-4-2007 у 21:12

Відбувся майже повністю тур, єдиний справді несподіваний результат ШД-Ленінець 1:1.
Від Металіст-ДК очікував більшої інтриги, все ж наразі протистояти ДК металісти не можуть. До речі, замість того, щоб літати до Львова і провідувати хворих, краще б повкручували жарівки на свому стадіоні, а то мало що видно було по ТВ.

Юрій Сєров - 3-4-2007 у 19:10

За тов політиков забув написати, шо вчора Карпати зіграли дуже видовищний матч з МетаДоном. 3:3. Щось не пам'ятаю вже й коли Карпати грали такий результативний матч. Грали і ті і ті без захисту. Виграти також могли і ті і ті. Тому результат закономірний, хоча шкода, що в Карпат такі проблеми в захисті, могли б мати повноцінних 3 очки. Шо мутить Ко Адріансе незрозуміло. Гра на рівні першої ліги.

Ігор Баранік - 8-4-2007 у 16:33

Зважаючи на нестабільність, то одне очко краще ніж нуль. А на рахунок Ко Адріансе, то потрібен же час. А керівництво Металурга дуже часто змінює тренерів.

Юрій Сєров - 13-4-2007 у 22:46

Карпатам зарахували за матч з Металістом технічну поразку і Мирон Маркевич має хороші шанси втретє яко тренер вийти в Єврокубки.

Юрій Сєров - 14-4-2007 у 22:51

Як близько нині був Дем'ян до відставки... Ех... Знову йому повезло! :(

Юрій Сєров - 15-4-2007 у 21:44

А Карпати - молодці! Друга поспіль перемога, при не надто впевненій в захисті грі. Другий гол подарував суперголкіпер Ворскли П'ятов. Шмаков щось не тягне, хоч і капітан.
Ковель - найкраще придбання за останні роки.

Ігор Баранік - 17-4-2007 у 17:06

Чи є у Карпат шанс зачепитися за Єврокубки? Якщо оцінити нинішню ситуацію.

Юрій Сєров - 18-4-2007 у 10:40

Цитата:
Чи є у Карпат шанс зачепитися за Єврокубки? Якщо оцінити нинішню ситуацію.

Нема. Просто такого завдання на сезон не було.
Тим часом Яковенко залишився без роботи, і якщо молодший Суркіс не гальмо, то мав би брати Павла в Динамо.

Ігор Баранік - 18-4-2007 у 12:47

Я от не зрозумію, ти що вболівальник "Динамо"? Чи ти мав на увазі на зміну Демяненку?

Dmy - 18-4-2007 у 15:33

Молодший Суркіс - не гальмо - він ацтой! Свого часу він казав, що єдиний тренер, який його цікавить - це Блохін, усі решта - лісом.

В Динамо треба змінювати менеджмент, а тренери потім причепом доберуться. Хоча, Яковенко - тренер, безперечно, фаховий і, що головне - з динамівською психологією і методами (якщо вони там не на словах хочуть продовжувати чиїсь традиції). Єдиний мінус - не тренував лідерів.

Юрій Сєров - 18-4-2007 у 20:27

Цитата:
Я от не зрозумію, ти що вболівальник "Динамо"? Чи ти мав на увазі на зміну Демяненку?

Шось не зовсім зрозумілі питання. :saint::lol::lol:
Ну ясно, що на зміну Дем'яненку, а кому ж іще? Хоча захист також потребує підсилення.
Так, я вболівальник Динамо, вболіваю за нього років з шести-семи. Я вже десь говорив про це. Мені багато чого не подобається, з того, що твориться в клубі, але в сьогоднішньому протистоянні з Шахтарем - я симпатизую Динамо, бо розумію, що ніхто інший з Шахтарем тягатися не може.
І в Єврокубках вболіваю за ДК, хоча далеко не так, як у 1997-2000.
З іншого боку в протистоянні з Карпатами чи Дніпром - я за Карпати і Дніпро відповідно :)

Ігор Баранік - 19-4-2007 у 12:00

Зрозуміло. А я все своє свідоме життя проти динамо. Памятаю ту радість, яка в мене була, коли Шахтар тільки-тільки навязував боротьбу динамо. Фактично особливо ні за кого не вболіваю, хіба що Карпати, для мене головне, що програвало динамо.
Якось почув таку фразу: "всі українські вболівальники ненавидять динамо", і я з цим згоден.
І ще таке, якщо провести паралель між нашим чемпіонатом і чемпіонатом Сербіїї виходить схожа ситуація: динамо це Црвєна Звезда, а Шахтар це Партизан.:) Не цікаво, коли один клуб все виграє.

Dmy - 19-4-2007 у 14:08

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ігор Дзвін
Зрозуміло. А я все своє свідоме життя проти динамо. Памятаю ту радість, яка в мене була, коли Шахтар тільки-тільки навязував боротьбу динамо. Фактично особливо ні за кого не вболіваю, хіба що Карпати, для мене головне, що програвало динамо.
Якось почув таку фразу: "всі українські вболівальники ненавидять динамо", і я з цим згоден.
І ще таке, якщо провести паралель між нашим чемпіонатом і чемпіонатом Сербіїї виходить схожа ситуація: динамо це Црвєна Звезда, а Шахтар це Партизан.:) Не цікаво, коли один клуб все виграє.

Подальші паралелі:
чемпіонат Англії: Динамо - це МанЮ, Шахтар - це Челсі;
чемпіонат Шотландії: Динамо - це Селтік, Шахтар - це Рейнджерс чи навпаки;
чемпіонат Іспанії: Динамо (Шахтар) - це Реал, Шахтар (Динамо) - це Барселона;
чемпіонат Італії (до останніх подій): Динамо - це Мілан, Шахтар - це Ювентус
тощо тощо тощо.
Справді, європейський футбол (і південноамериканський теж; про африканський - не знаю) - неймовірно занудна штука - постійно на горі дві, а то й одна команда. Нецікаво.

Ага, а от якщо би постійним чемпіоном України були Карпати, ти би їх теж зненавидив?

Юрій Сєров - 22-4-2007 у 21:02

Подивився я нині на ті "Карпати". Вівці не скажеш, бо старалися. Але в захисті просто жах, в нападі нічого не виходило...
Перша думка - договорняк. Але, щоб грати вдома договорняк - то свинство. Мабуть грали як могли - ліпше то був договорняк... :(

Динамо у запеклій боротьбі змогло вирвати нічию у матчі з Ворсклою. :) Беріть Яковенка!

Demyan - 24-4-2007 у 16:37

Іщенка звільнили....вродіби, хоче це ще не точно ...

Dmy - 24-4-2007 у 17:34

Щось я ніде такої інформації не знайшов. Було би безглуздо (щоправда, рішення у стилі Димінського).

А взагалі чемпіонат у нас забавний, чим далі більше.
В останньому турі у 8 матчах було аж 4 незабитих пеналя, зокрема, 2 - лідерами. Бразильці - кудєснікі! Плюс Метадон, плюс ще хтось.
А Динамо із Шахтарем, схоже, грають у піддавки: хто кого не пустить на 2 місце.

Юрій Сєров - 24-4-2007 у 19:10

Дніпро розкатало Шахтар класно.
Можливо ШД і ДК розміняли минулий і цей чемпіонати? Цей дуже потрібен Динамо, 80 років як не як....

Demyan - 25-4-2007 у 09:36

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
Щось я ніде такої інформації не знайшов. Було би безглуздо (щоправда, рішення у стилі Димінського).


"Головного тренера футбольного клубу «Карпати» Олександра Іщенка звільнено з посади. Цю інформацію щойно підтвердив сам Олександр Олексійович, їдучи до Запоріжжя, де мешкає його брат.
Причини, через які Іщенко залишився без посади, наразі не відомі. Взяти коментар у представника керівництва «Карпат» кореспондентові « Львівського порталу» не вдалося, оскільки мобільні телефони в почесного президента клубу Петра Димінського і генерального директора «Карпат» Олександра Єфремова відімкнуті. В Інформаційному центрі клубу цю інформацію не підтвердили, але й не спростували, посилаючись на те, що наразі такої офіційної інформації немає."

Юрій Сєров - 25-4-2007 у 09:56

Таки звільнили...
http://www.komanda.com.ua/football/2007/04/24/logic/

Не зовсім логічний крок, але погоджуюся з Дмитром - в стилі Димінського. Команда, як на ту комплектацію, яку вона має, займає хороше місце.

Можливо Дима вирішив трохи поздавати матчі, а Іщенко проти?...

Подейкують, що наступним буде Яковенко, хоча важко прогнозувати.

Юрій Сєров - 29-4-2007 у 16:57

Дніпро-Карпати 1:1.
Цілком нелогічний результат. Як за силою команд, так і за грою. Хоча дивлячись на турнірну таблицю такого не скажеш.
Коли Карпати летіли 2:0, то виглядало все цілком логічно, але потім, завдяки голу Петрівського інтрига відновилася, а потім не знати для чого Старцев вирішив продемонструвати прийоми карате.
Димінський казав, що йому не подобається прагматичний футбол. А що тоді було в 2 таймі?!!? Тупо відбивалися і лише завдяки фантастичному везінню не програли. Можна сказати врятували очко...

Юрій Сєров - 3-5-2007 у 21:49

Вже казали, що новим тренером Карпат буде Заваров, аж той зібрався в Зімбру... Я не пойняв!:rolleyes:

Юрій Сєров - 17-5-2007 у 10:41

Арсенал таки врятований. Його придбав Вадим Рабинович.
Матимемо своє Челсі? ;)

Dmy - 21-5-2007 у 18:48

Таке враження, що львівяни після Шахтаря як забодяжили в суботу, так ще й дос ніяк не відійдуть. Тож - мої заочні вітання.
Цікаво, чи профінансує Рінат львівських вболівальників, аби вони приїхали на "Динамо" і створили відповідну атмосферу?

Спостереження з і після матчу:
1. Дячук-Ставицький має вплив чи там довіру від Димінського, яких не мав Іщенко або навіть Маркевич. За Іщенка Димінський відлучив від ігор Тлумака, бо, мовляв, не "хоче готувати гравців для інших команд". За Дячука Андрюша вийшов у основі, і проти КОГО вийшов і ЯК вийшов!
2. Луческу, як завжди, наговорив багато "цікавого" на прес-конференції; як завжди йому не вистачило взяти вину на себе, натомість сказав, що у нього команда дисциплінована, не заслуговує по 4-5 жовтих за матч і мабуть це - останнє - спосіб позбути Шахтар чемпіонства. До тих, хто дивився гру: як вам "дисциплінованість" Шахтаря, особливо у 2 таймі? (при тому, що ніяких 4-5 жовтих не було і в мріях, а Фернандіньо за Коваля і Матузалем - за удар Батисти після свистка ззаду взагалі відбулися легким переляком)
Таки, НМД, людина, що не вміє терпіти та визнавати особисті невдачі, ніколи нічого суттєвого не виграє.

Доречі. Черговий успіх герметичного патриотизму:
Легіонерів знову поменшає

Юрій Сєров - 21-5-2007 у 20:15

Справді, не було можливості написати враження про матч... Бо в неділю на тому ж стадіоні був ще Океан Ельзи. :)
Матч вийшов дуже бойовий, підтримка була класною, Дим зумів скосити бабла з усіх сторін :)
Після вилучення Вукіча, склалося таке враження, що суддя сильно злякався і почав робити все, щоб вирівняти склади. За що він дав другу жовту Батісті не знаю і досі, ТВ не дивився, але з трибуни виглядало, що гри рукою не було. До речі всі пишуть, що Фернандіньо дуже грубо зіграв, але я цього також не бачив.
Триндеску в свому стилі, що ви від нього хочете? :) Він готує Ріната до другого місця. :)
Відносно Тлумака - не було більше кого ставити. Налєпа травмований.

Карпати нормально закінчують сезон, але потрібно підсилюватися, щоб не було спаду в новому чемпі. Ну і з тренером визначатися...
Відносно легіонерів. А чи грали б зараз Шуст і Чигринський якби не ліміт? Думаю на їхньому місці були б румунські брати. Так що все правильно!

Dmy - 8-6-2007 у 18:57

Обсервуючи "Чемпіон"

Перед ключовим матчем чемпіонату, за який гравці (і тренери) Карпат, якщо спроможуться на подвиг, можуть непогано заробити, вони (а точніше - пан Димінський) програли суд у Лозанні (а хто, крім президента клубу) сумнівався? Певно, в Швайцарії теж знайшлися свої Брати, які ніяк не хочуть визнавати ГОСТРЕ(!) респіраторне захворювання форс-мажорними обставинами.

Натомість, у їхнього конкурента по 29-у туру великі проблеми з президентом і головним тренером. Тобто, нічого нового. Брат-2 сказав, що з його боку "було б некоректно звільняти людину, з якою команда в ювілейний для неї рік виграла Кубок України і знаходиться в півкроку від чемпіонського титулу". Отже динамівським вболівальникам доведеться ще півроку мучитися з Васильовичем-2. Жарти жартами, але цього року Динамо ще якимось (насправді - французьким) дивом потрапило до "сіяних". Але з такими результатами наступного року навіть Марсель із Лансом не допоможуть.

Юрій Сєров - 15-6-2007 у 14:25

Динамо таки Чемпіон. А хто б сумнівався? :) 80-ліття все таки....
А Димінський мутить з тренерами шось таке, що ні в тин ні в ворота...

Dmy - 15-6-2007 у 18:06

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Димінський мутить з тренерами шось таке, що ні в тин ні в ворота...

Дим вчергове показав, що він людина, м'яко кажучи, дивна і неврівноважена. Кілька років тому він вже робив таки фінти з Маркевичем, і щоразу, звільняючи того, довго лаявся і казав, що його підставили. Маркевич, здається, свій фах довів.
Я би на місці Іщенка ретельно подумав.
Цитата:
Динамо таки Чемпіон. А хто б сумнівався? :) 80-ліття все таки....
Я би сумнівався. При всьому тому, що Динамо навесні грало кепсько, пішки по полю ходило, гадаю, цьогорічне чемпіонство не куплене.
По-перше. Шахтар грав ще гірше і ще нестабільніше. У нього із 20 матчів тільки 2 із Севільєю і виділити можна. Ні до, ні після він взагалі ніц не показував. Динамо в цьому аспекті виглядало трохи краще - у нього били непогані відрізки: з Дніпром, Металістом, 2-й тайм із Таврією.

По-друге, історія. Відмазку "хто же дасть Шахтарю стати чемпіоном у рік 80-ліття Динамо?" запустили на ТРКУ взимку (коли Донецьк відставав на 4 очки), як я розумію, про всяк випадок, аби було пояснення для електорату.
Можу нагадати хоча би таке.
Для нашої (не китайськоїї, напр.) ментальності ювілей у 75 років важливіший за 80.
У рік 75-річчя Динамо воно мало за плечима 9 поспіль чемпіонств (поспіль - це теж суттєво - ніхто окрім Таврії в 1 чемпі ще не відбирав у Києва золотих медалей). Варто було би якось відзначити ювілей, приміром, іншим ювілеєм - 10 поспіль виграшем ЧУ.
За кілька турів до кінця помирає Лобановський. Варто було би якось відзначити память тренера, приміром, виграшем ЧУ і КУ.
Домовитися не так уже й складно: Динамо випереджає Шахтар на 4 очки, тобто може програти йому особисту зустріч, але обіграти всіх інших. Можна домовитися і з Донецьком: ви нам цей чемп (ви ж розумієте - 75, Васильович - треба), а ми вам - наступний, а то і 2. Ні, Динамо грає внічию з Таврією та програє Шахтарю Кубок і в чемпі. Але не все ще втрачено - можна домовитися, аби Шахтар втратив очки в останніх турах. Але нічого цього не відбувається: Шахтар виграє всі матчі і вперше відбирає золоті медалі у Динамо саме в рік його 75-річчя.
Так якщо ДК нічого не зробило, щоб "купити" собі золото за тих обставин, чи аргументовано стверджувати це наразі? І навіщо тоді було грати внічию з Кривбасом, Ворсклою, Метадоном, Алчевськом? Із такою результативністю Шахтаря всі питання можна було би спокійно познімати ще до травня і не мотати фанам нерви. Так нє, не так сталося.

Між іншим, щойно порахував - Шахтар ВЖЕ гарантовано програв Металісту 2 коло! :o Той іде в рівень із Динамо.

Юрій Сєров - 15-6-2007 у 21:17

Взагалі кажучи, я з іронією це сказав. Також думаю, що домовленостей з Шахтарем про злив не було. Хоча в нашій країні все буває...:rolleyes:
Шахтар слабо зіграв цей чемп, мабуть вже забагато бразильців і замало нових ідей. Луческу трохи видохся. Та й ставлення до Шахтаря вже не те що було кілька років тому (це суб'єктивний фактор, але думаю він також впливав).
Раніше Шахтар був єдиним протиставленням Динамі, українському футбольному злу, яке зажралося, купує суддів, підганяє під себе чемпіонат і т.п. Цей сезон показав, що ШД нічим не ліпший в цьому плані, а то й гірший. Постійне плакання румуна про погане суддівство теж вже всіх дістало.
Можливо варто змінити тренера. КоАдріансе вже правда чкурнув, але чим Ахмєт гірший за Диму :)
Про Димінського взагалі нема слів - триндун!
Можливо наступний чемпіонат стане ще цікавішим. Якщо ШД або ДК підсядуть, а Металіст і Дніпро будуть прогресувати.

P.S. Трохи офф-топу. Програма "Футбольний уікенд" - це мабуть найсуб'єктвніша передача, з досить агресивним ведучим. Гливінський у голі набагато кращий.

Dmy - 16-6-2007 у 14:06

Коні не винні. Мабуть, мало хто сумнівається, що "Футбольний уїкенд" - футбольна аналітична програма клубного каналу ФК "Шахтар" (перепрошую, він же в Європі тепер називатиметься "Shakhtyor" :mad: ). А "Гол" - це нічийна передача.

Доречі, я тут порахував (ще раз), стосовно ДК-ШД.
От, кажуть, що Демьяненко - поганий тренер (я сам так кажу). Ще кажуть, що у Динамо (під проводом Саби) нікудишня селекція (купують різних Нанні й Родольфів, потім не знають куди подіти). Шахтар же гравців добирає куди більш грамотно, відтак склад Шахтаря - це вам не склад Динамо. До того Луческу - класний тренер, просто базікає багато, а так - молодець і тактик, навіть в Серії "А" працював (не буду нагадувати, скільки як саме він там попрацював :P).
Так от, я взяв і прикинув особисті стосунки бездарного Демьяненка з лівим складом і європейську зірку Луческу з Матузалемом, Елано й іже з ними.
Боролися одне з одним 2 сезони:
1 турнір ледь-ледь ("у золотому матчі") виграв Луческу, другий - із солідним запасом - Демьяненко;
Зіграли одне проти одного 7 матчів (5 - ЧУ, 1 - КУ, 1 - СКУ):
Луческу в основний час не виграв жодного (1 - в екстратаймі);
Демьяненко виграв чотири (більше половини(!), всі за 90 хв.);
ще 2 ничиї.
Результат на табло.
Тобто, якщо Дьома - ацтой, то хто тоді сінійор і місьтер?

ЗІ Згадав ще один прикіл про матч Динамо - Карпати.
Всі пам'ятають, що Рінат запросив коментувати "вирішальну" гру ШД-ДК Маслаченка, який відверто підгавкував своїм праценайманцям.
Динамо завдало удару у відповідь і запросило Маслаченка коментувати "завершальний" матч ДК-Карпати, щоправда, тільки для НТВ. Відтак, тому довелося вітати Динамо з чемпіонством. Помстилися :P