Форум Рідного Міста

Європейський футбол. Сезон 2006-2007

Юрій Сєров - 15-7-2006 у 07:33

Цікаво починається європейський сезон, особливо в Італії

Футбол. "Мілан" залишається у Серії "А", тоді як "Ювентус", "Лаціо" та "Фіорентина" опустяться у серію "В", причому з "очковими" втратами...

champion.com.ua, 14.07.2006, 22:09

Журналісти Gazzetta dello Sport стверджують у сьогоднішньому номері, що рішення щодо корупційного скандалу в італійському футболі, оголошення якого очікується з дня на день, вже прийнято .

За інформацією видання, "Ювентус", "Фіорентина" та "Лаціо" будуть відправлені в серію B, а "Мілан" збереже місце в серії А, але буде позбавлений права представляти Італію в Лізі чемпіонів-2006/07.

При цьому найбільш суворе покарання чекає "Ювентус": наступний сезон у серії В "стара сеньйора" розпочне з 20-очковим штрафом. З "Фіорентини" буде знято 10 очок, а з "Лаціо" - 6 або 7.

Видання не уточнює джерела цієї інформації, але наполягає на тому, що остаточний вердикт буде саме таким , якщо тільки в нього не будуть внесені зміни в останній момент.



Інформація ще не остаточна, в деяких новинах вичитав, що Юве -30 очок. Це означає, що в цьому сезоні Юве, не вийде в серію А.
Мілан починає з -15, тобто шанси на скудетто мінімальні. Дуже втішені команди, які по результатам попереднього сезону вилетіли в серію Б. Ліга Чемпіонів буде серйозно послаблена.
І вчинок Шевченка тепер не виглядає нелогічним :)

Юрій Сєров - 17-7-2006 у 03:43

Таки -30 очок. Керівництво Юве каже, що краще б зразу в Серію С відправили. Мабуть суддя палкий фанат Торіно і вирішив дуже тонко познущатися з Юве. :)

Олександр Чорнобиль - 26-7-2006 у 15:09

Схоже "питання рішаються" :rolleyes: не тільки в Україні. Мілан тепер починає лише з -8 (в минулому сезоні у них з Юве відрив був чи но не більший, так що це вже зовсім не проблема) і стартує в ЛЧ (хоч і з 3-го кваліфай-раунда).
Найліпше - Лаціо і Фіорентіні - їх повренули в Серію А! І хоча почнуть вони з -11 і -19 - все одно це ліпше ніж валандатись в серії В. Це чекає на Юве, який розпочне сезон з -17. Це теж не дуже, але вже більш реально...

Юрій Сєров - 17-8-2006 у 03:53

Не знав куди писати, пишу сюди.
Молодіжка, керована кращим учнем Лобановського, переконливо програла болгарам 0:3 на свому полі... :(
Хлопці хапнули зірку після Євро, чи це і є рівень молодіжки без Чигринського та Мілевського?

Олександр Чорнобиль - 2-10-2006 у 14:04

В англійському чемпіонаті в цьому сезоні можливо буде боротьба - Челсі не зміг переграти Астон Вілу (Шевченко нарешті був схожим на себе, але забив знову Дрогба), чим миттєво скоритсався МЮ, перемігши 2:0 Ньюкасл. Схоже компанію в боротьбі за титул їм складе Арсенал, який потихеньку вибирається з середини турнірної таблиці. Потужний старт Портсмута (як і Вігана рік тому) схоже закінчився, а Ліверпуль знову грає нестабільно.

В Іспанії дуже потужно йдуть Барса і Валенсія. Досить впевнено - переможець Суперкубку Севілья. Реал як тільки зустрів серйозного опонента - Атлетіко, так одразу і ничия.

В Італії ще зарано робити якісь висновки, хоча схоже що Рома і Інтер складуть основну пару претендентів.

У Франції схоже все по плану... На титул віце-чемпіона претендуватиме чорний Марсель, який єдиний хто крім Ліона забиває в середньому два м"яча за гру...

В Німеччині вдруге в сезоні програла Баварія. Причому вдруге вона програла одразу після гри в ЛЧ - явне свдічення втоми (Магат випустив той самісінський склад + не реалізували 4 стовідсоткових гольових моменти).

Цікаво розвиваються події в чемпіонаті Росії.
Там на чемпіонство претендують аж 4 команди: Локо, ЦСКА, Спартак М і Зеніт.
ЦСКА і Спартак вчора не змогли перемогти суперників. Причому Спартак вдруге сезоні в дербі з ФК Москва зіграв 3:3 (унікальне досягнення :D).
Сьогодні грає Локо і у випадку гостьової перемоги над Рубіном вийде на 1 місце. Але це навряд чи - Рубін хоч і грає зараз поганенько, але вдома програв лише одну гру в сезоні.

Ігор Баранік - 2-10-2006 у 20:33

Валенсія форева!!! Це ж останні романтики старого світу.;)

Юрій Сєров - 3-10-2006 у 13:55

Вийшов таки Локо на перше місце, а Зеніт як на мене, все ж за чемпіонство не зможе поборотися.

Demyan - 3-10-2006 у 14:54

Я б в англійсьокму чемпіонаті не викидував Астон-Вілу досить непогано виглядає, питання чи вистачить їх надовго.

Олександр Чорнобиль - 3-10-2006 у 15:43

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Вийшов таки Локо на перше місце, а Зеніт як на мене, все ж за чемпіонство не зможе поборотися.


Дійсно, Локо на ходу і грає непогано. Щодо Зеніта... За логікою речей (в іграх з основними конкурентами Зеніт цього сезону не вражав - 1:3 в Москві з Локо, 1:4 дома з Спартаком і ничия з ЦСКА) Юрій правий, але є кілька нюансів:
- тренерує Зеніт досить непоганий тренер - Дік Адвокат;
- безпрограшна серія Зеніта триває 15 матчів;
- виграшна серія Зеніта триває 5 матчів.
- ігри з трьома основними суперниками попереду - треба лише перемагати;)

Ігор Баранік - 3-10-2006 у 19:29

Наскільки я памятаю, в Зеніта завжди були проблеми наприкінці кожного сезону. Тобто команди не вистачае на весь сезон.

Олександр Чорнобиль - 4-10-2006 у 08:18

Ну... Цей сезон Зеніт схоже почав навпаки - проблеми були великі і напочатку - довелось тренера міняти. :)

Ігор Баранік - 4-10-2006 у 19:49

Ну коли навіть чемпіонство світило Зеніту, то в останніх матчах давав осічку.

Юрій Сєров - 15-10-2006 у 22:51

Ну і дістали вчора Чех з Кудічіні. Не знати скільки будуть лікуватися...
ЦСКА в Расії схоже чемпіон.

Dmy - 16-10-2006 у 15:48

Я, от, читаю-читаю. А до чого тут Росія? Це, здається, не європейський, а азійський футбол? :P Може, нову гілку створити?

Олександр Чорнобиль - 16-10-2006 у 18:27

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
Я, от, читаю-читаю. А до чого тут Росія? Це, здається, не європейський, а азійський футбол? :P Може, нову гілку створити?


Як не дивно і Росія, і Казахстан, і (о, диво!) Ізраїль - все це європейський футбол... ;) Аби цікавим був. ;)

Ігор Баранік - 16-10-2006 у 19:39

Всупереч всій моїй нелюбові і неповазі до Росії, все ж таки чемпіонат там цікавий, за чемпіонство змагаються як мінімум три команди, та й за зону УЄФА йде дуже щільна боротьба, чимось їхній чемпіонат нагадує мені грецький чи турецький.

Олександр Чорнобиль - 23-10-2006 у 09:31

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Вийшов таки Локо на перше місце, а Зеніт як на мене, все ж за чемпіонство не зможе поборотися.


Уже бореться. :P 4:1 вдома проти Локо.

Юрій Сєров - 24-10-2006 у 15:20

Головне, що Шевченко забив гол!

Dmy - 24-10-2006 у 16:19

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Головне, що Шевченко забив гол!

Справді, так добре все починалося - Шева забив. Я був уже подумав, що тепер усе буде добре, і Портсмут покаже цим "чемпіонам"! Як Лівер із Боро. Але не склалося, хоча шанси були :(
Взагалі, тур якийсь сумний вийшов: Челсі виграв, Ман Ю виграв, Мілан програв вдома, Барса програла якомусь Реалу. Єдиний промінь у царстві темряви - Вердер - Баварія - 3:1. Канюці забивали на будь-який смак, навіть свої. А ти не штовхайся!

Юрій Сєров - 26-11-2006 у 14:35

Сьогодні в 17:55 по Мегаспорту Мегафутбол МанЮ-Челсі.

Юрій Сєров - 27-11-2006 у 13:07

Суддя матчу Стяуа-Динамо був підкупленим?
http://champion.com.ua/archive/football/2006/11/24/articles/97.html
Довести щось буде мабуть важко, але судив він підозріло.:rolleyes:

Юрій Сєров - 5-12-2006 у 17:42

Нові ініціативи Блаттера:

Блаттер советует всем перейти на систему "весна-осень"
Президент ФИФА Зепп Блаттер предложил европейским клубам сменить календарь проведения национальных чемпионатов с системы "осень-весна" на систему "весна-осень", сообщает "Рейтер". "Сезон должен начинаться в конца февраля и продолжаться до конца ноября. Потом будет достаточно времени для восстановления игроков, и они смогут играть трехнедельный блок игр за сборную, – сказал Блаттер. - Эта идея поддерживается ведущими европейскими клубами". Как известно по системе "весна-осень" проводится российский чемпионат, который, однако, планируется перевести к 2009 году на систему "осень-весна".
Также президент ФИФА выразил уверенность, что его инициатива по введению всеобщего лимита на легионеров вскоре вступит в силу. Согласно предложению Блаттера, на поле будет выходить шесть игроков, способных выступать за сборную той страны, которую представляет клуб, и максимум пять иностранцев. "Во-первых, этот план улучшит взаимоотношения между клубами и их болельщиками. Во-вторых, даст больше шансов заявить о себе талантливым игрокам. В-третьих, это ослабит финансовое давление на клубы, которые стремятся привлекать в свои команды собственных воспитанников", – заявил президент ФИФА. Напомним, что действующие в Евросоюзе законы о свободе передвижения в пределах ЕС могут воспрепятствовать последней инициативе Блаттера.

Відносно легіонерів - я двома руками "ЗА". А от відносно Весна-Осінь, не знаю... З нашими нестабільними клубами, мабуть це зле. От вийде якийсь кривбас у фінал Кубка, а до наступної осені його вже не існуватиме... І хто буде грати замість нього?

Ігор Баранік - 5-12-2006 у 21:25

Як на мене дуже хороша ідея. Аби втілити її в життя. Тоді і наші молоді хлопці диви заграють.

Юрій Сєров - 11-12-2006 у 16:29

Чим подобається прем'єр-ліга, так це тим, що там частіше ніж в нас :) трапляються цікаві матчі :). Вчора був Челсі-Арсенал. Челсі атакувало більше, але наприкінці пропустило і могло програти, але супергол - і вже 1:1.
Шева як завжди :-(

Юрій Сєров - 18-12-2006 у 17:28

Вчора також були непогані матчі.
Челсі вирвало перемогу на останніх хвилинах. Зважаючи, що в цей час вони були в ослабленому стані (грали Шевченко і Баллак :lol::lol::lol: ), то їм дуже повезло!
Манчестер програв і інтрига загострилася!

Dmy - 18-12-2006 у 18:55

Англійське суддівство гірше за українське! Причому не професійно, а у плані неупередженості. Щонайменше другий рік (а раніше нам так багато не показували) статус-кво незмінний: є
1) ЧЕЛСІ
2) МАНчестер ЮНАйтед
3) АрсенаЛ і ЛіверпулЬ
20) решта.
Вчора, як на диво, поталанило Вест Гему, що вкупі зі стимулом у вигляді нового тренера призвело до плачевного для МЮ результата.
А ось Евертону не поталанило явно. Найбільш очевидні "рішення":
1) Пенальті, схоже, був куди раніше, ніж його призначили. Якщо Булагруз не фолив, то чому не дали жовту Джонсону за симуляцію?
2) Пенальті-по-факту. За такий фол - "садистьске гомосексуальне приставання": спочатку міцні обійми, а потім виламування рук - Булагруз очевидно, заслуговував не лише пеналя а і жовтої. Не дали. В другому таймі він відверто ззаду (в своєму стилі) зрубив синього - картки не дали, а була би вже червона.
3) Калу, щойно вийшовши на поле, зацидів у стрибку ліктем у обличчя ліверпульцю так, що того досить довго відкачували. За свіжими вказівками ФІФА - вилучення навіть без аналізу ситуації: не впевнений, що ти не один - не махай граблями. Не дали взагалі нічого.
4) Штрафний, з якого забив Баллак, де-де, а в Англії точно не ставлять (хіба на користь переліченої вище четвірки :mad: ): м'яч із досить високою швидкістю з 5 метрів попадає в руку гравцю, який падає після поштовху суперника, і він ще в чомусь винен?!
Цікаво, що жодного подібного моменту на користь Евертона не було і близько. Не впевнений, що Челсі спромігся би на подвиги, на які спромігся, грай він удев'ятьох.

Луческу - в Прем'єр-Лігу - хай поаплодує їхній федерації.
Цікаво, що з ним там після цього зроблять :rolleyes::cool:

Юрій Сєров - 1-2-2007 у 15:30

Вперше за досить довгий час повністю подивився матч прем'єр ліги. Челсі грав з Блекберном.
Не знаю чи адаптовується Шевченко в Челсі чи ні, але те як він пахав, заслуговує на повагу!
Дуже шкода, що не вдалося йому забити гол, наскільки він пахав, настільки йому й не фартило. Мав 3-4 дуже хороші моменти, щоб забити гол, але нажаль... :(
Моуріню не тільки йому подав руку, а ще й обійняв. Може тлумачники жестів вже не будуть досліджувати ці жести, бо можуть ще до такого договоритися... :lol::lol::lol:

Dmy - 10-4-2007 у 16:28

Хто в європейському футболі є справжнім христіянином?
Тобто, хто дотримається христіянської традиції самому у Великдень не працювати й інших не примушувати.
Про всіх не знаю - мониторив лише чемпи, які мене цікавлять: провідну п'ятірку + Украну.
Так от, найправдивішими - тими, хто не копав бальона у Святу неділю - виявилися христіяни Італії (що не дивно - Ватикан під боком), Англії (у цих, схоже, були інші причини: наступний після суботнього тур - у понеділок) і ... України :o Виявляється пани СУРКІС і САФІУЛІН дбають про ХРИСТІЯНСЬКУ мораль! А от німцям, французам й іспанцям (останнім особливо - аж 8 матчів 8 квітня :mad: ) - ганьба! Причому, що цікаво, на Різдво вони всі відпочивають, а Пасха їм, тіпа, і не свято! :baddevil: Так що ще раз ганьба! Без права оскарження у Печерському районному суді!

Demyan - 11-4-2007 у 13:54

Щось я не зрозумів вищий пост...але до чого тут християнство? грати чи не грати? а якщо в команді купа африканців мусульман і т.д. то що робити? Християнська мораль до чого тут? ну тоді давайте на свята ніхто не буде працювати ні швидка ні перевізники ні електрики ні телевізори ні радіо....
Якщо ж ви кажете про Пасху - то слід знати що це єврейське свято ще за часів Старого заповіту, а Воскресіння Христа нічого спільного з Пасхою не має (просто час святкування в один і той же день).

Юрій Сєров - 11-4-2007 у 14:57

Дем'яне, це Дмитро виливає трохи сарказму на наших християн-футбольночиновників :)
До речі в останньому турі Челсі наблизилося до МанЮ на відстань перемоги, в Іспанія лідер-Барса також програла, а в Італії чемпіон відомий вже давно.

Demyan - 11-4-2007 у 15:12

Щодо МанЮ - програли якось так ну як програють лідери, тим більше другий гол автогол, навіть могли за пару хвилин нічю добитися, але тим цікавіший буде матч Челсі - МанЮ - думаю тут все рішиться.
Вчорашня гра Челсі Валенсія була недуже цікав як я і очікував, багато боротьби було. Валенсія мудро перекривала передачі навіси...але пресінгом - втратили сили чим і скористалися аристократи. Пресінгом як на мене не можна вистоїти весь матч тим більше всі передачі не перекриєш а ще є стандарти....
Ось хотілося б подивитися матч МанЮ з ромою...цікаво що рома робила на полі? :).

Dmy - 11-4-2007 у 16:23

Цитата:
Ось хотілося б подивитися матч МанЮ з ромою

Чимало показали в "3 таймі".
По-перше, захист у Роми був якийсь дивний, м'яко кажучи (теж мені італійці :mad:, і чого вони так із Ліоном не захищалися?), а по-друге, залітало все, що випадково пролітало поруч. Навіть Руні забив :o

Щоправда, це - тема "Єврокубків". Але, справді, цікаво тепер буде подивитися теплу зустріч цих двох анлійських кобіт: "росіянку Челсі" і "американку МанЮ":
обидві в доброму гуморі - в ЛЧ зіграли успішно, проте якщо копи важко гарували весь матч і забили, за своєю звичкою в компенсований час (перша стадія - майже копія голу з Вотфордом: пас Шеви із центру праворуч, прохід ... далі - розбіжності, хоча підсумок однаковий), то їхні майбутні опоненти повирішували всі питання протягом десь хвилин 20 і надалі просто бавилися в м'ячика.
Ще один плюс МанЮ - вони нікуди не їздили, відтак, нізвідки не поверталися; плюс Челсі - гратимуть у Лондоні.
Окрім усього цього наш великий португальський друг, за ще однією власною звичкою, в суботу-неділю наговорив багато чого єхидного про свого шотландського недруга. Гадаю, той запам'ятав.

Таки щось буде!

Dmy - 13-4-2007 у 19:37

Цитата:
цікаво тепер буде подивитися теплу зустріч цих двох анлійських кобіт: "росіянку Челсі" і "американку МанЮ"

:)
Вся попередня "аналітика" псу під хвіст :) :)
Виявляється, вони не гратимуть, бо на суботу призначено півфінали якогось Кубку Англії. я так старався, зважував шанси...

Блін, стількі переносів, скільки в Прем'єр-Лізі, нема в усіх інших чемпах разом узятих :mad: А хтось колись на український календар нарікав :rolleyes:

А доки ми ТУТ дивимось "Третій тайм" у них ТАМ почався "трансферний період" (далі див. розділ "Медії" )

Ігор Баранік - 17-4-2007 у 17:09

Бо а Англіі ж більше турнірів проходить ніж в інших країнах, в т. ч. турніри спільні з рештою Великобританії.

Dmy - 17-4-2007 у 17:24

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ігор Дзвін
Бо а Англіі ж більше турнірів проходить ніж в інших країнах, в т. ч. турніри спільні з рештою Великобританії.

На рівні клубів? Чемпіонат, Кубок Англії, Кубок Ліги. Все.
У Франції, наприклад, те саме. Франція, чомусь майже нічого не переносить.

Ігор Баранік - 17-4-2007 у 17:41

А ще слід зважити на Англійську погоду...:)

Юрій Сєров - 26-6-2007 у 14:05

Нюкасл добився компенсації у розмірі 10млн фунтів від англійської ліги за травму Майкла Оуна, яку він отримав на чемпіонаті світу у 2006 році.
http://football.guardian.co.uk/News_Story/0,,2111645,00.html

Таким чином створений серйозний прецедент, який може національним асоціаціям дуже дорого.