Форум Рідного Міста

Дозвіл на встановлення парапетного котла

Андрій Галецький - 17-8-2006 у 16:17

В звязку з подорожчанням газу багато людей цього літа штурмують інстанції за дозволами на встановлення індивідуального опалення. Кажуть що зараз це зробити простіше.
В процесі вироблення документів на встановлення парапетного котла необхідно мати погодження санепідем станції. Останні, в свою чергу, (якщо у вас будинок без димоходів і ви мешкаєте не на верхньому поверсі будинку) дають погодження лише на підставі розрухунку викидів. При запитанні де можна взяти такий розрахунок - направляють в контору яка сидить на розі Тургеньєва/Бандери.
В тій конторі сидять мудрі люди які вам пояснюють що то не просто розрахунок а неабияка складна компютерно -інтелектуальна робота, показують перепліт з 20-30 листків і твердять що як для вас то буде коштувати 350грн. Бо взагалі то така робота офіційно коштує 600грн.
Торгуватись я не став, сказав що зайду до них як виясню чи воно мені дійсно потрібно.
Розпитавши відповідних людей я з'ясував що у санепідемстанції немає ніяких підстав вимагати такі розрахунки.
А якщо подумати логічно то чому я маю платити і робити якісь розрахунки для заводського котла (не яж його сам виготовляв) стандартний котел згідно українського законодавства повинен мати сертифікат відповідності для того щоб його тут продавати. Якщо цей котел є сертифікований то хіба якісь розрахунки за 350 грн можуть вплинути на кількість викидів?
Виглядає на те що хтось собі "січе капусту" а ми привикли з тим миритись.
А ви як думаєте ?

Hanor Narasson - 17-8-2006 у 20:50

1. Напишіть заяву в СЕС, що "прошу погодити". Копію з вхідним № лишіть у себе. В заяві вкажіть "прошу повідомити мені письмово" - маєте право.

2. Якщо до місяця часу приийде вимога розробити розрахунки - подавайте в суд, попередньо прочитавши оригінал Закону, на який посилається СЕС.

2а - якщо протягом місяця відповідь не прийде - пдаваите в суд також.