Форум Рідного Міста

Доба матиме 25 годин?

Андрій Пелещишин - 7-9-2006 у 13:24

http://www.korrespondent.net/main/163463/
Прочитав і здивувався. Чи то якась качка чи справді наші (не дуже далекі) пращури в 22 столітті житимуть в 25-годинній добі.

Dmy - 7-9-2006 у 14:46

Це, звичайно, писали "знані науковці". Особливо видатні здібності у них в галузі арифметики і ботаніки.
І ще бажано, щоби вони перечитували, що самі пишуть. Хоча б із почуття самозакоханості.
Цитата:
Вместо высокосной секунды, которая была введена в 1972 году и с тех пор добавлялась 23 раза, предлагается дождаться, когда атомный хронометр опередит реальное время на один час, и после этого увеличить продолжительность одних суток в году до 25 часов. По мнению специалистов, произойти это может примерно в ХХІІІ веке.
...
Напомним, что последний раз синхронизация времени осуществилась в прошлом году после 7-летнего перерыва. А прежде это происходило практически через каждые два года

1) За останнім алгоритмом у мене із 72 року вийшло не більше 15 разів, а ніяк не 23.

2) Якщо навіть щороку (а не що 34/15 року) додавати 1с, година з 1 січня 2006 (наразі же сінхронізували) набіжить за 3600 років (а при додаванні секунди кожні 2,2666... року - за 8160 літ. Навіть перший варіант "дуже віддалено" :lol: нагадує 23 століття.
Цитата:
Если уровень углекислого газа в атмосфере будет увеличиваться всего на один процент в год, что предсказывают многие ученые, то его количество в воздухе удвоится за 70 лет. В таком случае, произошедших изменений в океанических течениях и атмосферных потоках будет достаточно, чтобы замедлить скорость вращения Земли. Через 70 лет изменение станет заметным для приборов

3) Якщо вміст вуглекислого газу за 70 років збільшиться в атмосфері вдвічи, нащадкам буде геть до балди, як швидко обертається Земля. Як і все решта.

4) Взагалі, мене розсмішила теза, що окремі телекомунікаційні компанії й увесь Міжнародний союз електрозв'яку так бентежить додавання 1 секунди кожні рік-два, тоді як вони цілком байдуже ставляться до додавання аж цілої доби :o щочотири роки. І прибори якимось дивом витримують :rolleyes:.

Складається враження, що Кореспондент чим далі більше нагадує жовту пресу. В ньому "вуглекислий газ" збільшується (а свіжість і чіткість думок уповільнюється) куди швидшими темпами, ніж 1% за рік.