Форум Рідного Міста

Сморід у місті

Андрій Пелещишин - 12-9-2006 у 15:32

Сьогодні весь день у Львові якийсь сморід. Можливо це з туманом звязано.
Зранку мені взагалі здалося що то десь у будинку газ іде. Але вийшов на вулицю і зрозумів, що то всюди так.

Юрій Сєров - 12-9-2006 у 16:01

Дивно, але зранку, перед виходом з хати, через вікно бачив (живу високо), що над містом стелиться чи дим, чи туман, чи смог... Не зміг визначити що це таке, подумав, що туман. Може десь під Львовом щось горить?

Demyan - 12-9-2006 у 16:10

Думаю це перевіряють газ і відповідно де він втікає по трубам, саме тому можливо і була створена тема по тому що зменшився тиск газу.

Тарас Задорожний - 12-9-2006 у 18:55

Якщо спекотно у вас - то торфовиська. Забули як вони зазвичай горять?

Андрій Пелещишин - 12-9-2006 у 21:19

Казали мені сьогодні, що то щось з колекторами плюс туман.
Здохнути можна.

marco - 13-9-2006 у 08:31

Вчора якось не так було чути.
Хоча звернув увагу що зранку весь центр Львова затягнутий ніби смогом (з вікна офісу на верху Зеленої дуже гарно видно).
А нині перейшовся центром - то просто жах. Починаючи з дому сморід чути всюди, і достатньо інтенсивний, щоб його не зауважувати.

Імовірні причини скоріше всього колектори - чи яка аварія, чи погодні умови (менше 10 град. вночі і понад 20 вдень). Ще періодично буває подібне від хімфармзаводу (Галичфарм тепер). Але там запах інакший, більше хімією віддає. І ще спогади з дитинства: парочка шкірзавод-м'ясокомбінат - аромат незабутній :-) Але тепер там вже такого здається нема - оновили обладнання, + воно звичайно локалізовано було в районі Замарстинівської.

Як хто ближчий до екологічних служб чи міської влади і має детальнішу інформацію, поділіться...

Андрій Пелещишин - 13-9-2006 у 09:00

Цитата:

Як хто ближчий до екологічних служб чи міської влади і має детальнішу інформацію, поділіться...

Кажуть - колектори. Ніби аварія. Але деталей не знаю.

Сергій Бєляєв - 13-9-2006 у 15:16

Це колектори однозначно.

Люда Рева - 13-9-2006 у 15:36

Вже всі про то говорять. Невеличкі проблеми, як завжди...
Не переживайте все буде добре!

Андрій Пелещишин - 13-9-2006 у 17:54

Ще трохи - і на 750 років найпопулярнішим сувеніром для гостей міста буде протигаз.:mad:

Сергій Бєляєв - 13-9-2006 у 20:00

Дома мене то не турбує, а от на роботі по півдня вікна не можу відкрити.

Марина Сай - 18-9-2006 у 19:05

Хочу сказати, що сморід в центрі мене мучить вже давно, приблизно з 2000 року. Тоді я відчула неприємний запах, нагадував він чи то сміття гниле чи то ніби хтось "наклав" поряд (можливо каналізація...).І от тепер, інколи, періодично ввечері, не можливо вікна відкрити, бо смердить так, що вивертає! Як найде той дух з вулиці, то в кімнаті наче хтось обробився, мягко кажучи... мені здається , що воно тільки в центрі таке "щастя".

Андрій Пелещишин - 18-9-2006 у 21:27

Трохи вбік, але також по темі.
Щойно вернувся з Карпат. Подивився на львівське нічне небо - це жах. Після тисяч зірок і Чумацького Шляху якісь пару зірок які дивом прорвалися через це небо :(

Леонід Тарасенко - 20-9-2006 у 16:32

До речі, сморід в районі пр.Чорновола, вулиць Липинського, Б.Хмельницького, навіть вул.Топольної (Мазепи) і т.д. зумовлений м'ясокомбінатом, що вул.Б.Хмельницького.

Нема на то ради, але той сморід постійний. Єдине - територія поширення залежить від напрямку вітру.

Але ніхто нічого не робить.

Як ті люди живуть на тих вулицях, самому цікаво.

Demyan - 20-9-2006 у 16:40

Я живу в тому районі а жінка працює на промисловій :). Сморід там іде з Полтви. зміна температури ніч-день + туман і волога що тримає запах.

Роман Голощук - 23-9-2006 у 13:41

Зважаючи на численні скарги громадян на запах каналізації у центральній частині міста Львова, комунальне підприємство «Львівводоканал» повідомляє, що каналізаційні мережі є у технічно справному стані, жодних аварій на магістральних колекторах не зафіксовано. Огляд центрального колектора р.Полтва засвідчив, що він працює нормально і замулення немає, повідомив Західну інформаційну корпорацію директор ЛМКП «Львівводоканал» М.Заплатинський.

Найімовірніше неприємні запахи пов’язані зі зміною атмосферного тиску та відсутністю затворів на дощеприймачах або ж вони не працюють взагалі.

Андрій Пелещишин - 23-9-2006 у 19:41

ляляля...
Все чарівно, все супер, все працює.
Тільки скоро жити неможливо буде. Замість того щоби шукати що не гаразд, відповідальні шукають що гаразд.

Роман Голощук - 26-9-2006 у 14:00

«Основною причиною неприємного запаху у Львові є ситуація з очисними спорудами на дріжджзаводі «Ензим»», – заявив сьогодні, 26 вересня, міський голова Львова Андрій Садовий.

За словами А.Садового, на «Ензимі» намагалися встановити нове обладнання, яке мало виробляти біогаз. Однак щось не вдалося й через недосконалі очисні споруди сморід пішов містом. «Технологія є цікавою, але, на жаль, вона не до кінця була готова до експлуатації. Підприємство поверне роботу до старої схеми. Я думаю, що цей запах плавно повинен відійти», – зазначив А.Садовий.

Міський голова підтримав також і версію свого заступника Миколи Одухи, який першим повідомив про те, що роза вітрів склалася не на користь центральній частині міста.

«Хотіли зробити як краще, а вийшло як вийшло», – резюмував А.Садовий.

P.S. Дійсно одні розмови - звідки запах, хто винен і т.п. Але ХТО і ЩО мусить зробити щоб не смерділо у місті - про це ніслова :-(

Сергій Бєляєв - 26-9-2006 у 16:44

Співставлення та аналіз певних фактів призвів до "провокаційної" думки. Одночасно з поширенням смороду у місті почала набувати поширення якась гостра респіраторна інфекція, що дуже швидко викликає запалення легенів. Отже, чи то є простим збігом, чи ці факти пов'язані?

Demyan - 26-9-2006 у 16:53

Чув що медики казали що цей запах шкідливо впливає на людей з певними хворобами легенів, можливо це і повязано: запах - підсулює хворобу.

Марина Сай - 27-9-2006 у 15:37

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Леонід Тарасенко
До речі, сморід в районі пр.Чорновола, вулиць Липинського, Б.Хмельницького, навіть вул.Топольної (Мазепи) і т.д. зумовлений м'ясокомбінатом, що вул.Б.Хмельницького.

Нема на то ради, але той сморід постійний. Єдине - територія поширення залежить від напрямку вітру.

Але ніхто нічого не робить.

Як ті люди живуть на тих вулицях, самому цікаво.

я живу в районі вул.Чорновола - жахливо!

Юрій Сєров - 4-10-2006 у 14:03

А казали, що дріжджовий завод...
Як завжди мають людей за бидло!

Західна інформаційна корпорація
Лише VIPи допомогли позбутися смороду у Львові. Смерділи давно не чищені дощоприймачі, напряму приєднані до каналізації

Неприємного запаху у місті вдалося позбутися лише завдяки Дню міста. У коментарі Західній інформаційній корпорації начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області Богдан Матолич повідомив, що джерелом смороду у Львові є дощоприймачі і частково каналізаційні мережі Львова. «Мережі почистили, щоправда, наразі не до кінця, і ситуація змінилася», – поінформував він.

«Ми провели нараду за участі Львівводоканалу, обласного управління ЖКГ, обласної та міської СЕС. Кожен висловив свою версію відносно того, що є джерелом цього неприємного запаху у Львові.

Ми дійшли висновку, що це запах від каналізації. Дощоприймачі в центральній частині міста напряму приєднані до каналізації. Оскільки їх давно не чистили і не приводили в порядок, вся вентиляція пішла через дощоприймачі. Після наради була рекомендація міському голові Львова, де ми вказували на необхідність в найкоротший термін почистити дощоприймачі, створити у кожному районі відповідні комісії, перевірити підприємства (можливо, вони щось викидають у повітря) і просили СЕС зробити контрольні заміри, чи є у повітрі якісь складники від промислового виробництва. СЕС дала відповідь, що все в нормах допустимої концентрації. Перевірка підприємств також нічого не виявила», – розповів начальник управління.

Андрій Пелещишин - 9-8-2007 у 22:50

Як це не печально, але тема знову актуальна.
Що цікаво, що майже та сама пора, що рік тому.

Марина Сай - 10-8-2007 у 01:09

це точно, і повторюється вже 7 років в тій самій порі

Роман Голощук - 10-8-2007 у 09:32

Забиті сміттям гідрозатвори на дощових приймачах можуть бути причиною виникнення різких випарів з каналізації в центральній частині Львова. Ситуація ускладнюється тим, що важко знайти власника цих споруд: «Водоканал» переводить стрілки на служби, що обслуговують дорожнє покриття, ті своєю чергою кивають на районні адміністрації. Про це повідомив активіст «Львівської спілки захисту прав громадян», колишній начальник виробничого відділу «Львівводоканалу» Сергій Компанієць.

P.S. Безгосподарність повна, місцеві служби перекидують відповідальність одна на одну. А сморід залишається!:baddevil:

Тарас Гулка - 10-8-2007 у 17:58

Чув версію про цей сморід. Люди які працюють в районі Промислової-Хмельницького, кажуть, що це м'ясокомбінат взяли в оренду "мудрі" бізнесмени, які систематично скидають відходи в міську каналізацію. А враховуючи що в районі АС2 цей сморід чути постійно - можливо щось і є цій думці

Роман Голощук - 11-8-2007 у 20:41

Орест Прус, начальник управління екології та благоустрою: «Фахівці ЛКП «Адміністративно-технічне управління» і управління екології та благоустрою провели обстеження підприємств, результати діяльності яких могли би призводити до неприємного запаху у місті. Як з’ясувалося, неприємний запах виник внаслідок скупчення каналізаційних газів і виходу їх з колектора назовні у районі вулиць Топольна – Польова - Ковельська. Сталося це через високу температуру повітря».

Юрій Сєров - 7-9-2007 у 11:34

В центрі міста, видно, в деяких дренажних люках, що вода стоїть. Тобто вся система забруднена і не працює.
Так недалеко до якоїсь серйозної аварії, імхо.

Demyan - 7-9-2007 у 11:38

по Чорновола взагалі неможливо дихати.....мабуть тому зараз всі ходять і кашляють і кашляють....

Юрій Сєров - 7-9-2007 у 11:44

В мене часом у ванну затягує. Але я не можу зрозуміти - чи це з повітря чи з сусідських витяжок. Мабуть треба буде закрити ту витяжку взагалі.

marco - 7-9-2007 у 13:06

"Відмазка", що це через високу температуру повітря, яка широко використовувалася в липні-серпні, останні дні цілком себе дискретувала. Вночі надворі менше 10, вдень менше 15, а смердить виглядає щораз гірше...

Юрій Сєров - 7-9-2007 у 15:14

Сморід нестерпний.

Остап Шумин - 22-9-2007 у 07:43

Щодня, добираючись на роботу, проїжджаю вул. Липинського.... але сьогодні - просто ЖАХ!!! Словом "сморід" це явище характеризувати важко...

Андрій Пелещишин - 22-9-2007 у 08:18

О! Щойно став, вийшов на балкон.... і хутко закрив двері. Здохнути можна. А тут Остапів допис.
Ліпше я би його прочитав перед виходом на балкон.

Остап Шумин - 22-9-2007 у 10:07

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
О! Щойно став, вийшов на балкон.... і хутко закрив двері. Здохнути можна. А тут Остапів допис.
Ліпше я би його прочитав перед виходом на балкон.

:D
І сміх і гріх...

Марина Сай - 24-9-2007 у 08:46

ага, ТО ПРОСТО НЕМОЖЛИВО! Я живу біля краківського базару, смердить періодично...і навіть от зараз відкрила троха собі віконце і пошкодувала - гидотний жапах. Вчора їздили за місто, а коли верталися - тільки но в'їхали на з Липинського на Чорновола відразу нас тим амбре вжарило.

Ната Толмачова - 24-9-2007 у 13:22

в центрі те саме :(
купили в офіс аромолампу і ароматичні палички - набагато легше стало коли той сморід несподівано з’являється :)

MaX:) - 25-9-2007 у 08:13

Це точно каналізація. Зауважте, що сморід з’явився саме там де під містом протікає Полтва. Вона тече прямо під центром міста а далі йде на пр. Чорновола. Поки нашим чиновникам воно смердіти не почне вони точно нічого робити не стануть :(

Андрій Пелещишин - 25-9-2007 у 08:36

Колись Буняк прийшов до влади під обіцянку дати воду.
Наступний мер прийде під обіцянку забрати сморід.

Hanor Narasson - 25-9-2007 у 12:59

Читав пару тижнів тому в газеті, що сморід йде з каналізації через те, що зруйнована система водяних сифонів (таких, як от під умивалкою). Вірю, що в центрі це дійсно може бути причиною.

Іван Дівеєв - 25-9-2007 у 13:27

Треба нашим хімікам з політеху дати грант щоб сморід змінили на пахощі. ;)

Юрій Сєров - 25-9-2007 у 14:33

Ага і зробити курорт аромотерапії.
А ефективніше - наших "слуг" на чолі з п.Садовим і його самонеміччю посадити біля джерела запаху. Хоча б на день :baddevil:

Чирка Олег - 25-9-2007 у 14:42

Цитата:

А ефективніше - наших "слуг" на чолі з п.Садовим і його самонеміччю посадити біля джерела запаху. Хоча б на день :baddevil:


Чому ж на день краще взагалі його апартаменти перемістити в епіцентр цього "чудового" запаху

Юрій Сєров - 25-9-2007 у 17:22

У Львові смердить через відсутність підпису Садового

«Минулої середи (19 вересня – ЗІК) засідала комісія природокористування та охорони довкілля. На засіданні вони розглянули питання смороду у Львові і прийняли рішення: зробити депутатський запит про створення нової комісії для вивчення діяльності ЗАТ «Ензим» на сесію Львівської міської ради. До того ж, є доручення голови ЛМР на створення відповідної комісії, підготовлено відповідне розпорядження. До тієї комісії мають увійти представники від депутатів, управління екології, ЛМКП «Львівводоканал» та ЗАТ «Ензим», – про це сьогодні, 25 вересня, у коментарі ЗІКу розповів начальник управління екології та благоустрою Львівської міської ради Орест Прус.

Детальніше: http://zik.com.ua/index.php?news_id=102560

Роман Голощук - 25-9-2007 у 20:52

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
У Львові смердить через відсутність підпису Садового


А до чого тут підпис Садового?

Юрій Сєров - 25-9-2007 у 22:36

Цитата:
Комісія почне працювати тоді, коли буде підписано розпорядження про її створення. «Якщо розпорядження буде підписано нині, то, відповідно, комісія збереться завтра. Якщо ж підпис буде завтра, то ми зберемось післязавтра», – зазначив Орест Прус.

Очевидно він поки що не підписав :rolleyes:
Журналісти ЗІКу роблять створювати гучні назви статей :)

Ярема П. - 3-10-2007 у 19:41

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
п.Садовим і його самонеміччю


А де поділася його Самонеміч? Я взагалі щось нічого не чув за останні півтора року.

Юрій Сєров - 3-10-2007 у 23:20

Не знаю. Видно пікетує Буняка :)
По дорозі додому, на вулиці Богуна, стоїть кіоск. Так от на ньому чомусь завжди навішано газеток згаданої структури. А чи це старі чи нові - не відаю.

Роман Голощук - 16-10-2007 у 13:17

Львівські чиновники все ще шукають джерело смороду у місті. І все ще на «Ензимі»

15 жовтня, представники ЗАТ «Ензим» подали на розгляд членам робочої групи, яка вивчає вплив діяльності ЗАТ «Ензим» на екологічну ситуацію у місті, інформацію про етапність спорудження очисних споруд. «З доповіддю виступив начальник управління екології та благоустрою Львівської міської ради Орест Прус, зі співдоповіддю виступив технічний директор ЗАТ «Ензим» Олексій Пономарьов. Відбулася дискусія, і до п’ятниці доручено підготувати проект висновку», — про це вчора, 15 жовтня, у коментарі повідомив перший заступник міського голови Львова Олег Синютка.

Детальніше тут: http://daily.lviv.ua/

Роман Голощук - 1-11-2007 у 23:01

Завтра, 2 листопада, о 14.00, відбудеться останнє засідання робочої групи Львівської міської ради, яка вивчала вплив діяльності ЗАТ «Ензим» на екологічну ситуацію у Львові. ЛКП «Адміністративно – технічне управління» провело моніторинг стоків ЗАТ «Ензим», ряд лабораторних досліджень та обстежило каналізаційну мережу дріжджового заводу.
«Це буде останнє засідання робочої групи. На ньому стане зрозуміло, хто нестиме відповідальність за сморід у місті. Я думаю, що більше немає сенсу тягнути», – заявив у коментарі ЗІКу Орест Прус.

Детальніше тут: http://www.zik.com.ua/index.php?news_id=109358

marco - 14-11-2007 у 23:24

Щойно відрив двері на балкон щоб провітрити наніч кімнату. За хвилину зайшов до спальні і мало не впав... Підійшов до дверей - так і є, сморід звідтам, ЖАХЛИВИЙ...
Тепер сиджу, чекаю заки вивітриться.

Чи літня відмазка міської влади про те, що сморід спричиняють високі температури (жара) ще актуальна?

Юрій Сєров - 14-11-2007 у 23:56

Йшов увечері через площу Ринок, сербську. Теж здалося, що у повітрі "сморід". Мабуть не здалося. :(

Demyan - 15-11-2007 у 08:40

Так сморід є....як на мене це вже знущання.
Адже вже встановили що сморід спричиняє Ензим, встановили терміни сказали що можуть заркити підприємство, що будуть контролювати, що до грудня вони повинні зробити багато чого ....а сморід є далі:mad: просто знущаються :mad:

Nazar - 15-11-2007 у 10:53

До грудня мають подати план. На сморід наявність плану ніяк не впливає:)))

Demyan - 15-11-2007 у 11:08

Я не розумію виявили порушника сморід іде...закрити..а то якісь графіки комісії і т.д...а потім всеодно то все затихне і ніхто ні прощо думати і закривати і робити не буде.

Nazar - 15-11-2007 у 12:06

Ну чому не буде?
Наскільки відомо, що роботи над очисними спорудами Ензиму мають бути завершені до першого травня 2008 року. Саме тоді ми по ідеї і маємо перестати насолоджуватись ароматами виробництва дріжжів.
До того часу сморід буде. Ензим ніхто не закриє. По багатьох причинах, але найсмішніші, що я чув - це те, що як тільки закриють, так відразу подорожчає хліб:)

Якщо знайдуться туристичні фірми (або будь-хто!!!!), які зможуть в суді відстояти свої позиції та домогтися відшкодування збитків - я буду страшенно радий за них та наперед знімаю капелюха.

marco - 15-11-2007 у 12:36

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Demyan
Адже вже встановили що сморід спричиняє Ензим...


Думаю що це знайшли крайнього...
До чого тут Ензим, якщо смердить в центрі і каналізацією (г....м)?

Як смердять відходи дріжджзаводу знаю з дитинства :lol: В мене город недалеко, кожного разу треба було перебігти кладку через потічок Маруньку з закритим носом. Тепер потічок ніби очищують, але сморід той цілком інший був.

Та і Ензим за височенним горбом від центру міста, то скоріше би смерділо вже на Майорівці чи в Винниках-Лисиничах...

Ще можна думати на Галичфарм (Хімфарм бувший), в них деколи викиди бувають, але то теж хімічний запах...

В даному випадку запах цілком природній :mad:
Хто робив ремонти в ванні-туалеті - знає як заносить з каналізаційних труб якщо їх не заткати.

Demyan - 15-11-2007 у 14:43

http://lviv.proua.com/news/2007/11/12/175526.html

Юрій Сєров - 16-11-2007 у 12:01

Мені чомусь здається, що правий Марко, а не ті всі комісії.

Цитата:
Та і Ензим за височенним горбом від центру міста, то скоріше би смерділо вже на Майорівці чи в Винниках-Лисиничах...

Живу від центру в протилежний бік, так от влітку посмерджувало (так виглядало, що затягує через вентиляцію). Не знаю тільки чи це локальний сморід чи це з повітря.

Буде прикол, якщо Ензим закриють, а сморід лишиться :)

Nazar - 16-11-2007 у 12:59

Смердить дійсно (г.......ом). Я собі це пояснював так - сморід виник різко, тому пов'язувати його із закриттям Полтви від Промислової-Б. Хмельницького і далі до очисних не варто. Можливо збільшення хімвикидів вступає в реакцію з продуктами асенізації і з того ми отримуємо оті гази, що прориваються кріз люки колектору.

І взагалі - куди зливаються зараз асенізатори?

Юрій Сєров - 16-11-2007 у 13:45

асенізатор - це людина, яка ремонтує каналізацію. Хіба ні?

Nazar - 16-11-2007 у 14:15

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
асенізатор - це людина, яка ремонтує каналізацію. Хіба ні?


АСЕНИЗАЦИЯ, АССЕНИЗАЦИЯ, ассенизации, мн. нет, ж. (от фр. assainir - оздоровлять) (спец.). Очистка выгребных ям и стоков с вывозкой нечистот.

Юрій Сєров - 16-11-2007 у 14:23

ну і я про теж.
Цитата:
куди зливаються зараз асенізатори?

?

Андрій Пелещишин - 30-4-2008 у 19:40

Звиняйте, що тему знову піднімаю, але таке враження, що з приходом тепла ця біда знову повернулася.

Hanor Narasson - 30-4-2008 у 20:55

(с) "Асенизаторам слив засчитан!" :lol:

Юрій Сєров - 11-8-2009 у 00:13

Дивний сморід знову повернувся до Львова?
http://zik.com.ua/ua/news/2009/08/10/191746

Не знаю правда чому його назвали "дивним". Мені цей запах і його причини з дивом мало асоціюються :)

Андрій Пелещишин - 11-8-2009 у 07:48

Якщо вірити статті, точки зосередження запаху інші ніж раніше. Завжди збиралося в районі Липинського і навколо (фактично при Полтві). Тепер це Чупринки і т.п. - досить високі райони.

Андрій Пелещишин - 25-8-2011 у 21:15

Цього разу здається побито усі рекорди! Взяти би і вивезти усю міську владу і просто переселити в приміщення Шевченківської РДА. Може би тоді нарешті питання почало би розв'язуватися.

Юрій Сєров - 25-8-2011 у 21:18

В районі Кн.Ольги і весною посмерджувало. Якщо проходити над стічними отворами дренажної системи.

Юрій Сєров - 7-9-2011 у 18:30

Я не можу зрозуміти... Чи це міська рада чи це ЗІК, але так смішно читати заголовки відносно проблеми смороду.
Останні:
Причини смороду у Львові обіцяють розкрити завтра (http://zik.ua/ua/news/2011/09/06/307372) - типу це щось на зразок премії Оскар, тому до завтра все в таємниці... Інтрига і напруження наростає і наступна новина...:
Робоча група: Проблему смороду у Львові треба вирішувати комплексно (http://zik.ua/ua/news/2011/09/07/307529)
Перед тим ще бачив заголовок, дослівно не процитую, але щось на зразок: Робоча група:Причин смороду у Львові є багаго.

Ще мені цікаво, чим займається та "робоча група" - ходить по місту і нюхає? :lol: Бо толку наразі - нуль!
Але нічого, ще з місяць посмердить, а потім ближче до зими перестане і проблема сама собою відкладеться на наступний рік. А в 2012 можна буде закручувати порожні банки і продавати "Запах Львова" і "Запах Євро 2012" усім туристам! :)

Юрій Сєров - 21-9-2011 у 20:49

Найбільше до смороду у Львові причетний "Ензим", - комісія
Думали, гадали... Знайшли того самого крайнього, для гарантії додали ще декількох...

Мені сподобався коментар під статтею,
Цитата:
Сенсей
Вельмишановний п. Шевчук - причина неприємних запахів у Львові - зливання каналізаційних стоків у дощові стоки, в результаті неприємні запахи через люки потрапляють в міську атмосферу, каналізаційні мережі повинні бути автономними від тих, що приймають дощову і талу воду !!! Лише в цьому випадку ядучі запахи не проникатимуть в атмосферу Львова. ...

Справді помічав, що сморід йде з дренажних отворів.

Андрій Пелещишин - 24-9-2011 у 16:33

Прийшли до висновку, що це харчовики забруднюють стоки - Ензим, Світоч, Жиркомбінат
http://www.pravda.com.ua/news/2011/09/24/6613708/

Юрій Сєров - 26-9-2011 у 22:50

Та шо то переживати. Зараз похолодніє - смердіти не буде. А наступного року нова комісія візьметься за розслідування...
Навіть ніс Платіні можуть залучити... :)

Tempika - 27-9-2011 у 09:26

Ну який Ензим, який Світоч в районі Аеропорту? У нас смердить кожну ніч, і це, я б сказала, дуже технічний сморід.. Навіть не знаю, з чим воно пов*язане, - з близкістю залізниці, будівлею нового терміналу і прокладкою доріг навкого нього.. Вночі неможливо відкрити вікна.

Андрій Пелещишин - 17-7-2012 у 17:34

Після спеціальної сесії міськради, на якій знову ж зійшлися на Ензимі, підприємство оприлюднило заяву
http://zik.ua/ua/news/2012/07/17/359097

Юрій Сєров - 5-9-2012 у 11:51

Починаючи з понеділка - смердить просто жахливо.

Львів'яни продовжують сприймати всі проблеми з гумором.



Lviv-kava.jpg - 43kB

Demyan - 5-9-2012 у 16:06

і по всьому місті...думаю ще довго будемо дихати цим всім.