Форум Рідного Міста

Реставрація ванни

Андрій Пелещишин - 12-9-2006 у 21:29

Цікавить реставрація ванни (корита). Потрібно без демонтажу ванни зробити з неї новеньку.
Чи є якийсь досвід, цінні поради?

Demyan - 13-9-2006 у 07:51

А що з ванною? І яка ванна чугунна чи металева?

Андрій Пелещишин - 13-9-2006 у 08:57

Металева.
Шершава, трохи потріскана

Тарас Задорожний - 13-9-2006 у 09:01

Чув, що стару емаль повністю здирають, а тоді покривають поновому. Але не впевнений, що триматиме

Demyan - 13-9-2006 у 09:34

раджу тоді нову купити.

Рост - 13-9-2006 у 10:43

Я теж мав подібну проблему, стара чавунна ванна, шершава, трохи потріскана. Поконсультувався, і зрозумів, що повністю надійний варіант - нова. Купив німецьку, стальну, тисяча з хвостиком грн (з ніжками), кальдевей, чи як її марка - забув. З доставкою додому. Гарна ванна. Тепер маю там скидку аж на 3% на всі наступні покупки :)
А стару поки винесли - руки до підлоги відтягнули. Чавун - це страшна сила.

Андрій Пелещишин - 13-9-2006 у 11:23

Цитата:
раджу тоді нову купити.

Доведеться розбивати плитку, а це зараз мені не прийнятно.

Юрій Сєров - 13-9-2006 у 11:35

Думаю реставрація потягне стільки, що краще купити нову. Реально замацькати поодинокі царапини, а от повністю складно.
p.s. здається вже на форумі таке обговорювалося http://misto.ridne.net/viewthread.php?tid=2883

Hanor Narasson - 13-9-2006 у 11:41

Десь вже то на форумі писав.

Є така фарба в аерозолі - для ванн. Дуже недешева, але скільки - точно не пам'ятаю (десятки гривень). Зробив то, що пише на етикетці. Вистарчило на рік - зараз злазить клаптями. Слава Богу, що у ванні не перемо, бо те все було б на білизні. Можливо, не дотримав технологію: може треба було ретельніше знежирити поверхню, зашліфувати шкуркою 120, нанести тонкий шар, зашліфувати, нанести ще. Крім того, дружина полізла щось замочувати буквально через добу, а треба було почекати хоча б 3-4. Хоча спочатку ванна виглядала елєґанцко :)

Рост - 15-9-2006 у 18:17

Так, в одному лотку на "Торпедо" бачив балончики з такою фарбою для реставрації ванн. Коштували щось із десяток-другий гривень. Маю теж думку, що це півміри. Хоча якщо саме це і переслідується, замацькати на рік часу, то може й варіант.

Юрій Сєров - 21-11-2010 у 01:06

Тема стара, а проблема актуальна.
Є скол емалі розміром з копійку або й менший.
Як його краще відремонтувати. Яка шпатлівка, яка емаль і де їх можна придбати, хто в курсі?

Ярема П. - 21-11-2010 у 02:02

А яка ванна? Чавунна чи стальна?

Hanor Narasson - 21-11-2010 у 10:15

Бачив таку штуку... Флакончик об'ємом мілілітрів 30. Остаточно магазинів, де міг бачити - всього три, періодично туди заходжу. Але раніше вівторка не вийде, бо завтра - страйк!

Юрій Сєров - 21-11-2010 у 12:48

Стальна. Кальдевай чи щось таке...
Вичитав в неті, що можна епоксидкою з сухими цинковими білилами або клеєм Суперцемент з білою нітроемаллю.Правда ще не знаю де їх можна придбати.

Наведу текст повністю, може хто підтвердить або спростує пропоновані методи.
Цитата:

Отколотую эмаль на раковине или в ванне можно восстановить с помощью клея БФ -2 и сухих цинковых белил, которые размешивают до «сметанного состояния». Можно применить смесь из «Суперцемента» и белой нитроэмали. Место, от которого откололась эмаль, очищают от грязи и ржавчины тряпкой, смоченной в бензине. Скол обязательно обезжиривают спиртом или ацетоном. После это надо просушить место скола.

Заранее приготовленную смесь нанести на поврежденное место кисточкой в 3-5 слоя с интервалом в 1-2 часа. Покрытие отвердеет окончательно дня через 3-5. Поверхность получится белоснежной, гладкой и прочной. Что и требовалось!

Второй способ восстановления поврежденной эмали на поверхность газовой плиты, раковины или ванны не менее эффективен и прост. Место для «реставрации» зачистите наждачной бумагой, обезжирьте. Возьмите эпоксидный клей, нанесите тонким слоем на ремонтируемую поверхность и…. посыпьте истолченным в порошок фарфором. У хозяйки для этого дела всегда найдется разбитая фарфоровая чашка или кружка. На нужное дело – не жаль! Высохшую поверхность шлифуют и полируют. Отремонтированные вещи выглядят как новые!

Можно в эпоксидку добавить тальк или те же цинковые белила или мел. Место скола хоть и не будет белоснежным, как эмаль, но не будет бросаться в глаза и защищено будет весьма надежно. Весьма трудно добиться идеального совпадения уровней оригинальной эмали и заплатки. Дождитесь пока эпоксидная смола уже станет очень густой и вязкой и аккуратно снимайте верхний слой смолы тряпочкой, смоченной в ацетоне. Ацетон растворяет смолу и так можно добиться практически идеального совпадения уровней.


Цитата:
Бачив таку штуку... Флакончик об'ємом мілілітрів 30.

Як називається?