Форум Рідного Міста

Зі святом міста дорогі львівяни!

Василь Яворський - 26-9-2006 у 18:29

Гадаю те, що нашому місту 750 років всі не тільки чули, а й відчули. І ця тема ні для кого не несе жодних секретів, а є лише виливом гніву. Взагаліто пишу це із великим сподіванням, що той надзвичайно розумний працівник міськради, котрому першому прийшла до голови геніальна думка встановити сцену коло оперного театру за ТИЖДЕНЬ до концерту цей пост прочитає і сам напише заяву про звільнення. Будь хто, як ті, хто володіє власним автомобілем, так і ті, хто добирається від своїх помешкань на роботу громадським транспортом вже оцінили цей незабутне і дуже необхідне впровадження у справу збільшення автомобільних корків у місті, котрі і при відкритому проспекті Свободи в години пік були чималі.
Правило початкової арифметики по-львівськи: від перестановки дурнів у міськраді життя міста не міняється.

Demyan - 27-9-2006 у 10:03

Я б так не говорив. Все правильно зробили. Вибачте Львів не таке велике місто хочете - доберіться іншим чином я наприклад пішки йду 55 хвилин і нічого.
Чи ви хочете щоб і свято було і все відразу??? І причім тут геніальна думка? За тиждень з вами нічого не станеться якщо залишите автомобіль десь не вцентрі або троха постоїте в корках. Чи коли ви готуєтетеся до свята свого - то прибираєте в хаті, готуєте страви, запрошуєте гостей в день свята?.
Все правильно я підтримую, хоча самому не зручно.

Василь Яворський - 27-9-2006 у 11:15

Так Львів не є великим містом, але бувають різні роботи. Декого влаштовує ситуація добирання з одного кінця міста в інше більше ніж за годину, а декого не конче... Мені щиро кажучи начхати трохи на свято, якщо в мене реально втрачаються замовлення, а значить і гроші через те свято. А точніше через те, що ніхто не додумався влаштувати таку сцену, скажімо, на стадіоні Юність... Невже обовязково через свято паралізовувати місто?
Окрім того любителі святкувати у центрі міста залишають по собі таки чималу гору сміття, витоптані клумби та газони... Хіба свято вартує того? Невже після свята Львів не повинен бути гарним? А хіба в районі оперного театру не проживають літні люди, люди з малими дітьми? Чому одні повинні страждати заради розваги інших?
Тяжко ходити пішки не тяжко не в тім питання... Питання в тому, що як і раніше в нас чиновники думають тим місцем на якому сидять, а не тим яким мали б думати... Львів зараз нагадує суцільний корок, корки з"явилися навіть там, де їх ніколи не було по Пелехатого, на Тунельній... Хіба це нормально? Кому потрібно таке свято? Ви будете влаштовувати у дома свято якщо його влаштування ставить під загрозу завтрашній день? Чи влаштовували б ви гучну вечірку у себе вдома, якби у вас була мала дитина, котрій потрібно спати?

Demyan - 27-9-2006 у 11:21

а воно так і є після домашнього свята на другий день купа роботи (посуда, прибирання, спати хочеться тощо :).
Те саме було і коли Папа приїжав.
Тоді давайте жити тільки заради грошей будемо заробляти їх і працювати вдень вночі в свята в будні, не будемо нічого святкувати не будемо ніяк розважатися не будемо нічого робити для цього...

Василь Яворський - 27-9-2006 у 11:31

Я не кажу, що не потрібно влаштовувати тих свят... Потрібно просто влаштовуючи свята користуватися сірою речовиною. Запитайте у мами маленької дитини що проживає коло оперного театру де вона бачила всі ті свята і чи їй вони потрібні попід вікна в той час коли дитина хоче спати? Запитайте у літніх людей з різними хворобами котрі там проживають як вони переносять ті свята коло оперного? Єдиний аргумент на захист вакханалії під оперою - зручне місце розташування... Якщо так легко і просто заради тої вакханалії ходити пішки протягом тижня, то невже буде важко добратися на неї на Юність чи іподром? Чи може відновлювати квітник перед оперою після того як юрби святкувальників по ньому потовчуться є лекше ніж перенести то все дійство подалі від історичного центру?
Святкувати і можна і треба але вкласти у це святкування бодай грам здорового глузду теж не завадить. Бо так получається, що Львову 750, а більше й не потрібно...

vovka - 27-9-2006 у 11:45

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Василь Яворський
Мені щиро кажучи начхати трохи на свято, якщо в мене реально втрачаються замовлення, а значить і гроші через те свято.

Тоді будьте готові до того що комусь так само начхати на вас і ваші замовлення. Тут палка з двома кінцями.

Цитата:

А точніше через те, що ніхто не додумався влаштувати таку сцену, скажімо, на стадіоні Юність... Невже обовязково через свято паралізовувати місто?

Не місто, а центр. Не бачу в тому катастрофи. Центр можна об'їхати, а по самому центрі можна і перейтися. Будь моя воля, я би взагалі Проспект Свободи перекрив для руху.

Ви тут так гарно розписуєте про літніх людей з дітьми яким заважає сцена і купа сміття...
А хіба купа транспорту (маршрутки, автобуси, таксісти і інші) їм там кожного дня не заважає і не ставить під загрозу життя літніх людей і їхніх дітей ? Краще вже потерпіти один день гучну вечірку - нічого з дитиною не станеться, чим терпіти цілий тиждень суцільні корки і дихати тими виклопними газами..

Demyan - 27-9-2006 у 11:56

Як правило всі концерти до 23 00. А отже шуміти маємо право. Не залежно чи в центрі чи де, я собі вдома можу на повну музику включити (хіба попросять і з людської точки зору я дам менше звук).
І тоді давайте відмінем футбольні зустрічі (під час матчів свторюються пробки теж), давайте не будем пускати трамваї через центр - вони заважали мені спати коли я жив в центрі (шум, хата хитається, свист в холодну пору)...

Василь Яворський - 27-9-2006 у 12:00

проблема загазованості міста тижневим перекриттям частини центру не вирішиться, а от я дуже б хотів подивитися на Вас коли ви пояснюєте втомленій дитині, котра плаче бо хоче спати, що їй потрібно потерпіти... Те що центр потрібно перекрити для проїзду ніхто не сперечається і це окрема тема. Поясніть мені ЧОМУ не можна влаштувати це дійство на стадіоні Юність, на іподромі, на Кайзервальді, людей там поміститься ще більше ніж на площі перед оперою, хто хоче тди потрапити - потрапить... І барани наскачуться і вовки не страждатимуть...

Василь Яворський - 27-9-2006 у 12:14

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Demyan
Як правило всі концерти до 23 00. А отже шуміти маємо право. Не залежно чи в центрі чи де, я собі вдома можу на повну музику включити (хіба попросять і з людської точки зору я дам менше звук).


Не зовсім так, Ви НЕ МАЄТЕ права обділяти права інших людей на відпочинок і до 23:00, є норми шумового забруднення, просто після 23:00 ці норми є досить жорсткі.

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Demyan
І тоді давайте відмінем футбольні зустрічі (під час матчів свторюються пробки теж), давайте не будем пускати трамваї через центр - вони заважали мені спати коли я жив в центрі (шум, хата хитається, свист в холодну пору)...


Щодо футбольних матчів і інших тимчасових незручностей (на один день, чи на кілька годин) це нормальне явище. Неприємно звичайно але від цього дітися нема куди, тут же ситуація інша...
Щодо трамваїв і іншого транспорту у центрі міста - тільки за - от тільки куди те все перенести?

Demyan - 27-9-2006 у 13:14

Та ніде нічого не треба переносити, треба ставитися з розумінням, тому я терпів трамваї, якби жив біля оперного терпів би концерти і т.д. Таке життя всім не догодиш.
А концерт на стадіоні якось так не сприймається, були ж концерти і на СКА і навіть на Україні...

Demyan - 27-9-2006 у 13:15

А щодо прав обділення відопчинку - один відпочиває так а іншому треба звуку і музики на 100 децибел :)

Наталка - 27-9-2006 у 13:26

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Demyan
А щодо прав обділення відопчинку - один відпочиває так а іншому треба звуку і музики на 100 децибел :)


Трохи не по темі, але дуже хотілося б втямити, чому я маю страждати через того, кому треба музики на 100 децибел? То, може, най ці любителі шумових ефектів вибираються десь далеко за місто, до лісу, і роблять собі хоч 100 децибел, хоч 150. У мене то просто нагальна проблема, вже третій місяць під моїми вікнами до першої, до другої ночі "відпочивають" невідомо від чого - бо ніде не працюють - п’яні та обкурені малолєтки. В результаті ми з чоловіком спимо (якщо це можна назвати сном) від чотирьох до шести (у кращому випадку) годин на добу. На всі мої зауваги та прохання поводитися тихіше лунають лише матюки, міліції ці розбірки на фіг не треба, а я щовечора чую нецензурщину, п’яний регіт, крики, зойки, музику "за жисть" на повну гучність, і т.п. Як гадаєте, вони мають право так себе поводити?

Demyan - 27-9-2006 у 14:26

Звоинте в міліцію, не поможе пишете заяву, як правило вони реагуютьна це бо це легкий виклик, для статистики дуже добре вгамувати порядок.

Tempika - 27-9-2006 у 19:58

..пан Василь просто троха егоїст... наше сонне містечко давно потребує гучного свята... якщо його це дратує, то може на свята відправитися десь в Карпати, скажімо... бо більшість хоче і буде святкувати... а пан Василь каже, що, мовляв, у нього втрачаються гроші... люди, ми надто багато про ці самі гроші думаємо, не все в житті вимірюється грошима, далеко не все... а якщо не святкувати, не сміятися від радості, не танцювати під гучну музику, то Львів скоро перетвориться на провінційне міщанське містечко, де всі тільки й думають про заробляння грошей і тихий та нудний сімейний відпочинок... беріть дітей та й на площу, я коли була мала, завжди хотіла приймати участь в великих святах, дивитися салюти, слухати гучну музику і теде... якщо дитина хоче спати, а не гуляти з дорослими в *неположженоє время*, то з нею, бігме, щось не те :-)))

Василь Яворський - 28-9-2006 у 06:55

В хто заваджає святкувати десь поза цекнтром міста? :o Я кажу тільки про те, що свято не повинно заваджати жити - це не нормально... Бо з таким підходом ми перетворюємося не на міщан, а на самозакоханих ів яким нічорта не потрібно окрім показитися під мухою в центрі міста... Чи комусь важко перенести свою дупу з центру в парк Хмельницького? Я ще розумію, якщо б половина тих хто буде на присутній на дійстві були нормальними людьми, бо як завжди натовп підвипивших моральних уродів порозбиває купу пляшок, понакидає різної гидоти на землю, а на ранок окрім і так вже спротивілого смороду від каналізації центральна частина міста нас зустріне добротним ароматом мочі. Люди та схаменіться, окрім свята є ще інші дні, а крім тих хто мріє показитися є люди яким це не потрібно. Є люди, яким ТАКА підготовка до свята заваджає працювати. Не повинно бути весело одній частині міста, а важко іншій. Відпочивати також з розумом потрібно.

Demyan - 28-9-2006 у 07:48

Tempika права я теж таке саме погоджувався.
А щодо парків - значить як клумби топтати - то не можна а як десятитисячний натовп впустити в парк - то вони будуть ходити чітко по дорозі і ніяких клумб, трави топтати не буде. Нехай краще в центрі потопчуть - там менше буде потім відновлювати :).
Може взагалі давайте десь відсвяткуємо день міста за містом на полі?
Доречі якщо ви не бачили програми то подивіться що в парку (монумент слави, шевченківський гай...)теж будуть багато міроприємств так що там теж все занято.

Tempika - 28-9-2006 у 12:33

...а добиратися кудись в парк хмельницього серед того ж веселого натовпу дуже тяжко, до речі... поки що тільки центр - рівновіддалена від всіх районів міста точка, з якої найпростіше добратися кудись транспортом... а з якогось парку, вночі, серед некерованого натовпу - ні вже, вибачте... та й прибрати центр міста після такого ось дійства набагато простіше... в парку буде все витоптане і закакане до наступної весни а то й довше... природу пожалійте :-)) проблема особистої культури - це окрема проблема, і її перенесенням святкування в інше місце не вирішити... якщо вже народ посеред пам*яток архітектури не встидається гадити, то що вже казати про якийсь парк або стадіон..

Tempika - 28-9-2006 у 12:34

...до речі, ніхто не знає, коли буде нічна репетиція шоу грефа під оперним?

Олександр Чорнобиль - 28-9-2006 у 13:32

Якась дивна дискусія... Як на мене пан Василь правий в ключовому моменті - підготовка свята не повинна перешкоджати нормальній життедіяльності міста. Опоненти мають рацію щодо неможливості святкування виключно поза центром міста. Але ж потрібно визнати факт непрофесійності підготовки свята! Так свято в підсумку вийде файним, і задоволених, найімовірніше, буде більше ніж незадоволених. Але тут ми лише маємо класичну практику проектного менеджменту (про який, впевений в міській раді мало хто щось знає), оскільки проект (абсолютно потрібний, обгрунтований проект з досить чітким кінцевим продуктом) вступив в таку стадію, де незважаючи на численні помилки і невиконання/неналежне виконання окремих заходів кінцевий продукт буде випущено. Але, сорі! Ми проводимо не міський відбірковий тур Всеукаїнського конкурсу на найкращий анекдот, а відзначення ювілею Львова на міжнародному рівні. Кількість помилок має бути мінімальна і вони не повинні так "виперати", щоб стати предметом такої гарячої дискусії. ;)

Горват Корнелія - 29-9-2006 у 12:31

Вітаю всіх львів"ян зі святом міста! Хай не буде цих казусів, але дата - то є дата!

Андрій Пелещишин - 30-9-2006 у 12:20

Дякую, Корнеліє!!


Василь багато в чому правий, і я не маю наміру з ним дискутувати. Але я трохи по інше, хоч і дотичне.
Мені здається, що проживання в центрі великого міста з часом стає неможливим. Свято святом, але шум, транспорт, загазованість і тп, та й усі ці урочисті події роблять неможливим комфорт приватної оселі. І цей процес при сучасному способі розвитку міст є об'єктивним.
Тому я дивуюся як люди живуть в центрі. Я живу на окраїні і дуже радий. І свято мені не заважає.
А ціни на житло у центрі і окраїнах зараз дуже різняться - переїхати можна запросто, і в більшу квартиру.

Тарас Гулка - 30-9-2006 у 15:18

Доречі, центр закрили на тиждень не через сцену (зрештою, її ставлять не вперше, і завжди вистарчало 1 день), а через лазерне шоу. Саме його монтаж займає багато часу.
Загалом згідний із більшістю. Можна трохи потерпіти.
З іншої сторони у Василя претензії, що він через центр не може проїхати, а в мене як пішохода і жителя майже центру претензії до водіїв, які треба чи не треба пруться через цей бідний центр, бо так коротше.

Доречі про сміття. Щойно із центру Львова. Фірма "Фрекен Бок", яка виготовляє мішки для сміття проводить якусь-там акцію, і в результаті ходять купа людей у спецформі і збирає сміття. Що приємно.

Tempika - 30-9-2006 у 23:53

12.00 - центр міста вкритий битим шклом, як завжди... святкування було просто жахливим.

Роман Голощук - 1-10-2006 у 11:12

Такого скупчення людей у Львові я ще не бачив! Особливо у центральній частині перед розрекламованим "Світловим Шоу". Саме Шоу мене не вразило - півгодини рухались по небу промені від прожекторів, кілька разів змінювався колір Оперного, потім зелені лазери і феєрверки. Можливо не там стояв (на 100 метрівці, навпроти вул. Коперніка) - ближче підійти було неможливо.
Особливо шкода людей, які поспішали на це "видовище" з інших концертів.

ZT - 1-10-2006 у 15:38

От і я так, поперся з Флюгерів Львова подивитись на мегашоу, а потрапив на якусь бутафорію і на не дуже приємний натовп. Якщо навіть під самим Оперним це і виглядало цікаво, то в небі просто не було на що дивитися.