Форум Рідного Міста

Марш УПА 14 жовтня - Підписи за УПА

marco - 4-10-2006 у 12:53

За свою державну незалежність Україна заплатила високу ціну. Сотні тисяч героїв і героїнь, кращих синів і дочок України свідомо йшли на жертовну смерть під прапором національно-визвольної боротьби. Ці жертви не повинні стати марними, не поцінованими, не вшанованими в нинішній державі, де зростає нове покоління, що народилося вже в умовах свободи. Саме, Ви, пане Президенте, наголошували про "вшанування кожної краплі української крові". Доведіть, що це не порожні слова.

Вимагаємо підготувати і видати Указ про державне визнання національно-визвольної боротьби ОУН-УПА за незалежність України і встановлення державного свята – Дня Українського Війська 14 жовтня.

Збір підписів про визнання УПА: http://www.pokrova.org.ua/pidpys.html

Слава Україні!

Тарас Задорожний - 4-10-2006 у 13:31

Підписався, але мало вірю, що ці підписи щось дадуть

tysovska - 10-10-2006 у 09:09

А в Києві планується марш? Я щось ніде не чула.

Олексій Мачехін - 10-10-2006 у 09:48

А ви по вулицях ходите? :)) Киїів розклеєний листівками вже тиждень-мінімум.

Тарас Задорожний - 10-10-2006 у 14:57

На вулицях не бачив, але в метро висить багатенько

tysovska - 11-10-2006 у 12:33

І ходжу, і їжджу, але на ходу читаю книжки, тому нічого не бачу :saint:
Так все ж таки? Коли, що і де?

marco - 11-10-2006 у 19:11

Не довідувався чи це для всіх, чи лише для пористів, але хто зацікавлений може задзвонити і спитатися:

Виконком Львівської «ПОРИ» організовує поїздки в Київ на Марш УПА.

У день Святої Покрови, 14 жовтня 20006р., о 10:00 мітинг на Майдані Незалежності та похід до адміністрації Президента України за визнання Героїв УПА.

Виїзд зі Львова відбуватиметься увечорі 13 жовтня.

Повернення з Києва – вечір 14 жовтня.

Транспорт: автобуси, потяги.

Запис на поїзку та детальна інформація: Тел.: 8 050 430 51 13

Офіс Львівської «ПОРИ» - м. Львів, вул. Наливайка, 5



ПОРА шанувати ГЕРОЇВ!
[url=http://www.poralviv.org/index.php?id=58&tx_ttnews[tt_news]=226]http://www.poralviv.org/index.php?id=58&tx_ttnews[tt_news]=226[/url]

Олексій Мачехін - 11-10-2006 у 22:08

Вітренчиха обіцяє 10-20 тисяч "антифашистського десанту" з Криму і Сходу.

tysovska - 12-10-2006 у 08:24

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Олексій
Вітренчиха обіцяє 10-20 тисяч "антифашистського десанту" з Криму і Сходу.

Щось давненько нашої Конотопської відьми не було чути :lol:

Тарас Задорожний - 12-10-2006 у 13:01

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Олексій
Вітренчиха обіцяє 10-20 тисяч "антифашистського десанту" з Криму і Сходу.


Ото весела жіночка! Спеціально залишусь на Покрови в Києві і піду гляну, шо там буде.

Юрій Марків - 14-10-2006 у 12:42

Jak vnuk zvjazkovoji UPA, vyvezenoji razom zi vsijeju rodynoju do Sybiru na 15 rokiv (do rechi, moju babusiu tak i ne "popalyly" enkavedysty, i navit' my diznalysia pro ce lyshe pered jiji smertiu, a vyvezly za uchast' babusynoho brata v UPA), pidpys postavyv.
Insha rich, scho ne bachu ruxu na zblyzhennia, ne kazhuchy vzhe pro liubov do blyzhn'oho z zhodnoho boku...
Sorry za latynku.

tysovska - 16-10-2006 у 08:52

Малувато людей було. Кияни майже не вийшли. Коли формували колону, щоб вертатися до автобусів, то майже всі учасники ту колону і сформували. А загалом акція досить вдала була, як на мене. В черговий раз ми показали, що ми - цивілізовані, а червоні - маразматики :lol:

Тарас Задорожний - 16-10-2006 у 09:47

Принаймні Євро Ньюз показали мордобої з міліцією за участю червоних... І щось говорилось про банди скін-хедів, які товкли комуняків...

Сергій Бєляєв - 16-10-2006 у 12:48

Просто нормально і адекватно спрацювали правоохоронні органи. У такій ситуації наймудріший варіант - розділити учасників надійним кордоном.
А щодо примирення, підтримаю Юрія Марківа - зближення позицій не спостерігається і напевно не буде.

Тарас Задорожний - 16-10-2006 у 13:31

Воно просто не можливе. Ні одні ні інші не хочуть цього. Мені наприклад не подобалася реклама акції УПА, що висіла по Києву. Не варто було так підкреслювати "героїзм" наших і "злочинність" їхніх

Тарас Задорожний - 17-10-2006 у 11:16

Фракція КПУ пропонує відмінити указ Президента України про статус вояків УПА. З такою вимогою від імені фракції в ході ранкового пленарного засідання у вівторок виступив лідер КПУ Петро Симоненко, передає кореспондент «proUA».

Симоненко підкреслив, що «за цинізмом і правовим нігілізмом нічого подібного, як указ Президента від 14 жовтня, Україна ще не бачила». Він підкреслив, що цей указ є однією з найганебніших сторінок в історії нашої країни. «Практично здійснюється реабілітація бандерівщини», - сказав Симоненко.
proUA

Станкевічас Сергій - 17-10-2006 у 11:37

Симоненко не винний, винне суспільство, яке створює замовлення на таких політиків. Якщо б Симоненко не галасував по питанню УПА, тоді б в наступному парляменті замість нього була Вітречиха, чи якесь інше чудо.

А щодо примирення - однозначно цього необхідно прагнути, хоч як би це не здавалося складно. Замість створювати та підбурювати конфліктні ситуації, доцільніше спрямувати енергію в покращення якості та збільшення кількості наукових досліджень, проведення наукових конференцій, активізувати просвітницьку діяльность. Збільшити кількість публіцистики, спрямованої на різні цільові аудиторії. В ідеалі - зняти якісні художні фільми. .. Але з цим проблема - немає грошей та відповідних кадрів.
При умові продуманого системного підходу ситуацію зі ставленням до УПА можна було б змінити протягом одного року. Правда, щось мені підказує, що цього не станеться.

Тарас Задорожний - 17-10-2006 у 11:50

Не думаю, що люди, які не готові вислухати опонентів, здатні зрозуміти їх позицію. Не будуть вони фільми про УПА дивитись і участь в конференціях не візьмуть. Це марна справа. А покричати - то вони перші.

Сергій Бєляєв - 17-10-2006 у 12:15

На продовження теми. Огляд того, як все відбувалося у Харкові:

http://news.mediaport.info/city/2006/35880.shtml

Юрій Сєров - 17-10-2006 у 14:10

Цитата:
Не будуть вони фільми про УПА дивитись і участь в конференціях не візьмуть.

Ще й як будуть! Тільки не "Залізну сотню", а щось ідеологічно правильніше, на зразок того, що показувала РТР-Планета, де всі вояки УПА - абщаются на абщєпанатним, і є страшними бандитами. В нормальній країні такий фільм і канал забанили б :baddevil:, а в нас... самі цей фільм крутили кілька років тому... :(

Тарас Задорожний - 17-10-2006 у 14:16

Так сталося, що ідеологічно ця країна не є єдиною. І напевно, ніколи до кінця не була... Я їм не дивуюся. Уявіть собі, що раптом після всього, що ми знаєм і чули, хтось розкаже, що НКВД - це герої. Сумніваюсь, що хтось в це з нас повірить. От і виникає проблема

Станкевічас Сергій - 17-10-2006 у 17:58

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Тарас ЗадорожнийУявіть собі, що раптом після всього, що ми знаєм і чули, хтось розкаже, що НКВД - це герої. Сумніваюсь, що хтось в це з нас повірить. От і виникає проблема

Щоб аналогія була до кінця правильною, необхідно зробити два припущення.
Перше - уявіть, що насправді, НКВД - це були герої.
Друге... далі по тексту.


Чому б тоді і не повірити, якщо б це справді відповідало дійсності.

Тарас Задорожний - 18-10-2006 у 10:04

Дійсність по цьому питанні - дуже розмите поняття. У нас своя, уних своя

Юрій Сєров - 19-10-2006 у 12:44

Кабмин Януковича не намерен исполнять указ Ющенко об УПА
Корреспондент.net

19 Октября 2006, 12:57

Кабинет министров не будет исполнять указ Президента Виктора Ющенко о мерах, которые должны быть приняты по восстановлению исторической справедливости по отношению к участникам национально-освободительной борьбы в стране в первой половине прошлого века.

"Это решение носит рекомендательный характер, решения будут приняты после того как они будут одобрены парламентом", - заявил вице-премьер Украины Дмитрий Табачник.

"Мы отработаем свои предложения, но в соответствии с изменениями в Конституции, правительство может принять решение только во исполнение закона", - добавил он.

Newsru.com отмечает, что сам премьер-министр Виктор Янукович на вопрос, как он относится к данному указу, ответил: "Это очень противоречивый вопрос".

Виктор Ющенко ранее заявил о том, что не определяет статус воинов УПА, но может побудить власть, в том числе Верховную Раду, рассмотреть этот вопрос и принять решение по сути.

Говоря о вопросах исторического примирения воинов ОУН-УПА и Советской армии, Президент еще раз подчеркнул, что в основе этого конфликта лежат искажения знаний соответствующего исторического периода. Он отметил, что этот конфликт должен быть урегулирован как можно скорее. "Мы должны дать ответ на вопросы исторической справедливости, отдать дань каждому человеку, который боролся за эту землю", - сказал Ющенко, добавив, что промедление с разрешением этого конфликта только внесет дополнительный раздор в общество.

Глава украинского государства напомнил о том, что год назад поручил правительству создать комиссию, которая должна провести тщательное историческое исследование роли и места ОУН и УПА. Комиссия завершила свою работу около 4 месяцев тому назад, и теперь необходимо, чтобы на основе этих исследований в парламент была внесена законодательная инициатива, которая бы определила статус воинов повстанческой армии.

На прошлой неделе в Киеве бывшие повстанцы-националисты, которые сражались как против советских, так и против германских войск, провели митинг, требуя себе такого же статуса, какой имеют ветераны Красной армии

Тарас Задорожний - 19-10-2006 у 13:17

Одне і те саме... Ющенко хоче, інші не дають.