Форум Рідного Міста

як встановити побутовий лічильник газу

Василь Бузько - 13-10-2006 у 19:57

допоможіть, хто знає які необхідні документи для встновлення лічильника, які необхідні роботи та матеріалий їхня вартість, а також які організації виконують таку роботу?

Тарас Гулка - 13-10-2006 у 20:37

Є два варіанти.
1. Встановлює Львівгаз. Йдете у Львівгаз (кінцева 71 маршрутки), (якщо я не помиляюся на 2 чи 3 поверх). Пишете заяву. Оплачуєте вартість лічильника, проекту, робіт (від 400 до 500 грн. в залежності від моделі лічильника). І протягом 7 днів після оплати вам мають поставити лічильник, зареєструвати, опломбувати.

2. Можна скористатися послугами фірми, яка має на це ліцензію. Фірма ставить і потім передає документацію на Львівгаз для реєстрації. При чому, Львівгаз може вимагати перед встановленням принести лічильник на провірку. Теоритично можете трохи зекономити, але можуть бути і мінінгіти, якщо потім Львівгаз до чогось домахається.

Фахівці радять ставити мембрані лічильники (ціна від 200грн.)

І наостанок. Не знаю чи відмінили цю норму, але свого часу було положення, згідно якого поставити лічильник ви можете тільки у разі відсутності боргів.

Василь Бузько - 17-10-2006 у 12:55

скільки виходить спожитого газу на людину в місяць за наявності лічильника?

Тарас Гулка - 17-10-2006 у 15:42

Рахуємо:
В хаті є плита, колонка Юнкерс, німецький газовий конвектор. На газі не економимо. Минулої зими конвектор стояв на автоматі на середній потужності 3 місяці (взагалі не виключався). Споживання ~100 куб.
Літом без конвектора ~20 кубів.

В квартирі проживає двоє людей. Тобто, орієнтовно 50 куб./люд. зимою.

Рост - 27-10-2006 у 12:54

Частину "дискусії" видалив

Василь Бузько
Перше попередження. Воно ж останнє за ведення дискусії в подібному ключі. При спробі повторення доступ з вашої мережі до ФоРуМу буде закрито без додаткового попередження.

Тарас Сокальський
На майбутнє раджу утримуватись від описів різних шахрайських методів в ФоРуМі. Теж попередження.

Тарас Сокальський - 27-10-2006 у 14:52

Цитата:
На майбутнє раджу утримуватись від описів різних шахрайських методів в ФоРуМі.

Перепрошую. Написав винятково, щоби народ оцінив винахідливість того "дєятєля", попрошу не сприймати як заклик до наслідування:). А надувати газом кульки -- супер:sing:, мій Ромасько страшенно тішиться, коли вони злітають в небо:D. Звісно, пам'ятаємо про потенційну небезпеку і робимо все під татковим наглядом.