Форум Рідного Міста

Заява в прокуратуру.

MaxymPidboljachny - 19-10-2006 у 13:01

Підкажіть, як правильно це зробити?
Чи можна поштою, чи то обов"язково особисто?
На кого конкретно писати? Якщо можна надіслати скаргу поштою - на яку адресу? Як вчинити, щоб вони її ніде не закинули? Рекомендованим листом з повідомленням про доставку? Зробити нотаріально завірену копію заяви? Чи ще якось?
Як потім контролювати перебіг справ по розгляду заяви?

Або - хоча б - де усе це можна взнати? Сайт прокуратури - найбезглуздіший з-поміж усіх сайті держорганів... :(

Сергій Бєляєв - 19-10-2006 у 17:48

По-перше, має значення з якого питання. Залежно від того можна звернутися до районного, міського, обласного або військового прокурора.

Є два варіанти звернення. Можна подати заяву особисто. Занести до канцелярії. На другому примірнику Вам ставлять відмітку. Другий варіант поштою, обов'язково рекомендованим листом. Можна і без повідомлення про вручення. Квітанцію зберігаєте. Завіряти копію нотаріально не треба. Діловодство в прокуратурах всіх рівнів налагоджено непогано - не загубиться :lol:

На розгляд звернення відводиться десять днів з моменту надходження. Якщо питання потребує додаткового розгляду, то термін може бути продовжений до 30 днів з повідомленням про це заявника (на практиці повідомляють не завжди, але це не є грубим порушенням). Якщо Ваше питання не в компетенції прокуратури або ще не вичерпані можливості його вирішення без втручання прокуратури, то Ваш лист перешлють за належністю до відповідної установи, яка має вирішувати такі питання. Про це Вас обов'язково повідомлять.

Адреса прокуратури Львівської області: 79000, м.Львів, пр.Шевченка,17/19, тел. приймальні - 72-48-11. Інших адрес зараз не маю під рукою, але їх можна уточнити в обласній прокуратурі.

Але раджу ще раз проаналізувати ситуацію. Найімовірніше Ваше питання може вирішитися без втручання прокуратури.

MaxymPidboljachny - 20-10-2006 у 08:05

Дуже дякую за інформацію! Нажаль, без втручання, питання не вирішиться. Або, якщо вирішиться, то дуже не скоро, а "на кону" десятки і сотні життів. Тож, ще раз дякую, буду звертатись.

Тарас Задорожний - 20-10-2006 у 10:40

Цитата:
Оригінальне повідомлення від MaxymPidboljachny
а "на кону" десятки і сотні життів.

Попахує міжнародною терористичною діяльністю. Може розкажете детальніше? ;)

MaxymPidboljachny - 20-10-2006 у 10:46

Говорено-переговорено. Просто у світлі низького морально-етичного рівня наших співгромадян питання виходить суперечливим. Діяльність ЛКП "Лев" щодо знищення безпритульних тварин.

Тарас Задорожний - 20-10-2006 у 10:48

Ясно...