Форум Рідного Міста

Землетрус в Карпатах

Горват Корнелія - 23-11-2006 у 15:12

Сьогодні біля 9.15 київського часу в м.Мукачево відчувався землетрус силою 2,5-4 бали по шкалі Ріхтера. Чекають повторного поштовху напротязі доби силою 6-7 балів.
Перший на моїй пам"яті землетрус. Враження: шок, здивування...

Павло Жежнич - 23-11-2006 у 16:27

Якщо передбачається 6-7 балів, то це серйозно. Читав, що в Карпатах майже кожного дня відбуваються землетруси, правда не сильні.
Років 20 тому у Львові також був землетрус. Я б сказав, що власне було здивування, а не шок, коли підлога під ногами рухається і люстри хитаються.

Тарас Задорожний - 23-11-2006 у 16:46

6-7 балів то не мало... Може бути хижо

Тарас Задорожний - 23-11-2006 у 16:49

Землетрус силою 4,3 бала за шкалою Ріхтера стався сьогодні о 9:15 у Закарпатській області, повідомили в Ужгородській сейсмічній станції.

Як повідомила "Українським новинам" завідувачка Ужгородської сейсмічної станції Світлана Плешко, епіцентр землетрусу знаходився неподалік від села Мужиєво Береговського району. У чотирьох районах області, Береговському, Ужгородському, Мукачевському і Тячевському, відчувалися незначні коливання земної кори, на деяких будівлях з'явилися тріщини.

"Сила цих поштовхів за інтенсивністю руйнувань становила 6-6,5 бала за 12 бальною шкалою. Повідомлень про жертви і значні руйнування на території області поки немає", - повідомила Плешко.

За даними Управління МНС у Закарпатській області, в результаті землетрусу зафіксовано незначні руйнування у Береговському та Іршавському районах. "Поки нам відомо, що в самому райцентрі Берегово обвалилася штукатурка на будинках на трьох вулицях міста, а на одній з вулиць обвалилася стіна 1-поверхового будинку", - повідомили в управлінні МНС. Крім того, велика тріщина утворилася на стіні будівлі сільської ради села Береги Берегівського району, і обвалилася штукатурка на стінах в амбулаторії села Сільце Іршавського району. Даних про потерпілих поки немає.
ICTV

Тут про повторний нічого не кажуть... А ваша, пані Корнеліє, інформація на яких фактах базована? Може рядова закарпатська "качка"?

Горват Корнелія - 26-11-2006 у 15:27

Може й качка, але страшно. дай бог, щоб це так і було. Кажуть, що цей поштовх був НАДземний і тому відчутний. Паніки наробив... Народ вивели з будівель з документами.