Форум Рідного Міста

Підтримаймо Євгена Захарова!

Тарас Сорока - 23-11-2006 у 18:33

Неухильне дотримання прав людини є ознакою цивілізованої країни. Важливу роль в цьому відіграє інститут Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Омбудсменом має стати людина, що має значний досвід правозахисної діяльності, віддана ідеалам правозахисту, незалежна від політичних та корпоративних інтересів, знана в Україні та Світі.

Такою людиною є Євген Захаров, співголова Харківської правозахисної групи, голова правління Української Гельсинської Спілки з прав людини, член правління Міжнародного правозахисного товариства «Меморіал», головний редактор щотижневика «Права людини».

Ми переконані, що призначення Євгена Захарова на посаду Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини саме в цей час надасть імпульс справі утвердження в Україні високих цінностей гуманізму та демократії, значно поліпшить імідж Україні в Світі.

Звертаємось до української правозахисної спільноти, громадських активістів, активістів політичних партій, всіх небайдужих громадян з закликом підтримати кандидатуру Євгена Захарова для призначення на посаду Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Звертаємось до можливих претендентів на посаду Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з закликом зняти свою кандидатуру, в разі її внесення, на користь Євгена Захарова і заявити публічно про підтримку саме його кандидатури на посаду Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Звертаємось до народних депутатів України, керівників фракцій Верховної Ради з закликом внести кандидатуру Євгена Захарова на розгляд Верховної Ради для призначення на посаду Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та підтримати при голосуванні саме його кандидатуру.

Шановні народні депутати! Ви маєте шанс ухвалити добре рішення. Не змарнуйте його!
http://maidan.org.ua/static/mai/1164058212.html

Підписатися під петицією на підтримку Євгена Захарова можна тут: http://www.petition.org.ua/?action=view&id=77

Знаю особисто. Гідна кандидатура і фахівець права. Голосуймо! Можливо від Вас і залежить рішення депутатів...

....там ще є конкурент на олбудсмена - Віктор Медведчук... що є взагалі блюзнірством...

Dmy - 23-11-2006 у 19:58

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Тарас Сорока
Знаю особисто. Гідна кандидатура і фахівець права.
...там ще є конкурент на олбудсмена - Віктор Медведчук... що є взагалі блюзнірством...

А чи є ще якісь кандидати. І де вони є? Бо мені не конче сподобався заклик:
Цитата:
Звертаємось до можливих претендентів на посаду Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з закликом зняти свою кандидатуру, в разі її внесення, на користь Євгена Захарова і заявити публічно про підтримку саме його кандидатури на посаду Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

Схоже на тиск. Раптом серед кандидатів є не менш достойні люди?

Тарас Сорока - 23-11-2006 у 21:41

сьогодні був з ним прямий ефір на 5-му каналі. власне позиція така: правозахисник не мусив би мати партійну приналежність, тим більше до регіонів.
власне поцікавтесь на Майдані - там очевидно йде обговорення цієї теми.
просто сам знаю Захарова. Тому закликаю як волонтер :)
До речі, Сверстюк і він досить пристойно виглядали на т.зв. круглому столі у Ющенка.

Андрій Пелещишин - 17-2-2007 у 14:54

На жаль, Захаров не пройшов. :(

Юрій Сєров - 17-2-2007 у 16:10

Проти уповноваженого з прав членів партії регіонів у нього шансів не було. :(