Форум Рідного Міста

Запитання щодо апаратури

Рост - 26-11-2006 у 13:05

Може хтось сам в курсі цього питання, або підкаже, з ким можна поспілкуватися.
Потрібен мені аналізатор спектру. Для професійної діяльності, а саме - для знімання амплітудно-частотних характеристик автомобільних аудіо-систем, які я, властиво, проектую і виготовляю.
З наявних на нашому ринку (апарати надлишкові для мене за своїми можливостями, але окремо аналізаторів я не знайшов, крім недорогих кишенькових, точність вимірів яких дещо сумнівна):
http://www.behringer.com/DEQ2496/index.cfm?lang=RUS
Взагалі-то попередня модель мене би влаштувала більше з точки зору ціни (в два рази дешевше):
http://www.behringer.com/DSP8024/index.cfm?lang=RUS

Так от, скажіть щось, чи підкажіть, хто може з цього приводу щось сказати (в плані підбору такої апаратури і її придбання).
Дякую.

Тарас Сокальський - 28-11-2006 у 12:35

>...сам в курсі цього питання
Нє, я з спектроаналізаторами востаннє бавився ще студентом, і то не для звукового, а для радіочастотного діапазону. Вже й забув, як називалися...
>...підкаже, з ким можна поспілкуватися
Ну то сходи на хобот в 48 палату (будемо їх потроху українізувати:D )
http://forum.ixbt.com/?id=48

А взагалі -- що за методика -- АЧХ спектроаналізатором знімати? Білий шум на вхід системи подаєш? Бо я знаю, що для цього юзають свіп-генератор, засинхронізований пилою розгортки з осцилографа. Десь в Радіо кінця 80х-поч.90-х симпатична схемка мелькала.

Рост - 29-11-2006 у 10:57

Є аудіо система, на вхід, з диска, бо цікава ачх усієї системи, включаючи ресівер, даємо білий шум. Ну і спектроаналізатором, через вимірювальний мікрофон знімаємо. І бачимо усі цв`яхи.

Тарас Сокальський - 30-11-2006 у 14:54

Угу, так і думав. А не вийде відпорпати якийсь софтверний спектроаналізатор і чіпляти мікрохвон до саундкарти? (звичайно, з поправкою на АЧХ останньої)
ПС. На Хобот не ходив?

Рост - 30-11-2006 у 21:40

Софт є. Але тоді потрібен комп`ютер в студію. А комп в мінімальній конфігурації + хороша звукова карточка (100 уо) + попередній підсилювач + мікрофон = дорожче, ніж наведена вище професійна апаратура. Нотбука зараз не маю, мені достатньо кпк-шки в роботі.
Моя проблема зараз в тому, що я погано знаю цю галузь (вимірювальної техніки, це скоріше до режисерів звукозапису, операторів, які налаштовують концертну апаратуру), знаю про техніку Берінгер, але може є якась достойна альтернатива, але троха дешевше. Напружує необхідність віддати 500 уо за процесор, еквалайзер і ще купу всього зі спектроаналізатором, мені вистарчило б тільки останнього.