Форум Рідного Міста

Jazz Bez - 2006

Юрій Сєров - 27-11-2006 у 14:21

Міжнародний фестиваль «Jazz Bez» 7-10 грудня уже вшосте відбуватиметься у Львові. Причому, кількість міст, у яких він проходить, постійно зростає. Цьогоріч до Львова, Перемишля та Санока долучився Тернопіль. Про це сьогодні, 27 листопада, під час прес-конференції повідомив директор МО «Дзига» Маркіян Іващишин.

У перший день фестивалю, 7 грудня, відбудеться вечір молодого джазу, на якому виступлять молоді колективи. Зокрема, участь у ньому візьме «Pavlo Tabakov Group», «Dzyga Imagen & Lady M» та "SILVERY tone" з України і російський колектив «55».

Протягом наступних днів відбуватимуться концерти відомих джазових колективів з України, Росії, Польщі, Чехії, Німеччини та Угорщини. Зокрема, організатори «родзинкою» вважають концерт «Improvising Creative Trio»» (Україна – Німеччина), що складається з двох українських музикантів Юрія Яремчука, Марка Токара і німецького – Клауса Кугеля.

«У цього колективу є те, чого бракує багатьом українським джаз-бендам – у нашому джазі проблемою є відсутність хороших барабанщиків, – зазначив Маркіян Іващишин. – А без хорошого барабанщика джазу не існує. Молоді люди пробують вчитись, але наразі ми запрошуємо виконавців з-за кордону».

Цьогоріч «Jazz Bez» відбуватиметься у залі Львівської філармонії та у клубі «Культ», який розташований у підвалі цього ж приміщення. За словами М. Іващишина, квитки на концерт у філармонії коштуватимуть 10-40 грн, а у клубі – 50-60 грн. «Втім, більшість запрошень ми роздаємо журналістам, музикантам, а квитки купує лише невелика частина людей», – зазначив він. Директор МО «Дзиґа» додав, що попри те, що клуб розрахований на 100 осіб, організатори під час фестивалю сподіваються вмістити у цьому приміщенні до 200 слухачів.
http://zik.com.ua/index.php?news_id=62345

Детальніше тут:
Шостий Міжнародний фестиваль джазової музики “Jazz Bez”
Програма Jazz Bez 2006

Остап Шумин - 11-12-2006 у 11:26

Був в суботу, враження - супер!!! :cool:
Взагалі я не фанат джазу, але послухати таку музику вживу - величезне естетичне задоволення.