Форум Рідного Міста

Спільний чемпіонат

Василь Яворський - 27-11-2006 у 17:21

Нещодавно чув десь бігцем, що виношується ідея спільного чемпіонату з футболу Україна-Росія.... хто має яку інформацію?

Андрій Пелещишин - 27-11-2006 у 18:02

Донецькі "патріоти" генерували, якщо не помиляюся

Тарас Капущак - 27-11-2006 у 18:23

Раніше про це говорили на рівні фантастичної ідеї, а от зараз певні чи то ідіоти, чи то сволочі починають цю ідею пхати всерйоз..... :mad:

Моя позиція така: хай ті команди, котрі хочуть -- просяться під крилишко російської федерації, а наш чемпіонат існуватиме без них. А народ собі розбереться, який чемпіонат його більше цікавить.

Dmy - 27-11-2006 у 19:28

Колись про це сказав Суркіс, але побіжно, скоріше із ввічливості - можливо, це він робив, відвідуючи московський Кубок Співдружності. Бо по тому більше ніколи не згадував.
Пару років тому про це діло вже заговорив Рінат. Тепер - знову він (самотній у пустелі).
Мене цікавлять 2 речі:
1) Невже йому вигідніше буде літати до Владівостока чи Томська, аби зіграти з Лучем і Томью, аніж до Полтави та Кривого Рога на зустріч із такими самими Ворсклою та Кривбасом?
2) Що робити із представництвом у Лізі Чемпіонів - єдиному турнірі, за участь у якому нам платять гроші?

Взагалі, ідея досить химерна. Кілька років тому Селтік і Рейнджерс дуже прагнули в англійську Прем'єр-Лігу. Так їм не дозволили. А це ж - одна країна. Щоправда валлійський лідер (Кардіфф-Сіті) справді грає в якомусь третьому англійському дивізіоні, але ні він, ні решта клубів Вельсу участі в ЛЧ не беруть апріорі. Навряд чи Ахетов із Суркісом погодяться на таку перспективу.

Юрій Сєров - 27-11-2006 у 23:38

Як на мене - це утопія.
Замість того, щоб думати як підсилити внутрішній чемпіонат, займаються демагогією. УЕФА таке не пропустить. Та й який сенс? Хочуть грати з кращими командами? Хай грають в Лізі Чемпіонів і КУЕФА.

Тарас Капущак - 28-11-2006 у 11:58

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
Взагалі, ідея досить химерна. Кілька років тому Селтік і Рейнджерс дуже прагнули в англійську Прем'єр-Лігу. Так їм не дозволили. А це ж - одна країна. Щоправда валлійський лідер (Кардіфф-Сіті) справді грає в якомусь третьому англійському дивізіоні, але ні він, ні решта клубів Вельсу участі в ЛЧ не беруть апріорі. Навряд чи Ахетов із Суркісом погодяться на таку перспективу.

Британський спорт річ дуже специфічна. З ним не можна порівнювати. Наскільки я пам'ятаю, Динамо колись грало відбіркові матчі в Лізі чемпіонів проти валійського Барі-тауна. Не знаю, що там з Кардіфом. Але думаю країну, де пару тисяч регбійних клубів і, певне, кілька десятків футбольних, не можна брати за приклад. Це швидше відповідає нашій ситуації з хокеєм, коли наша єдина команда Сокіл грає у відкритому чемпіонаті Білорусі.

Тарас Задорожний - 28-11-2006 у 12:39

В нас була ше якась команда крім Сокола, яка теж грала в Білорусі. Але я не впевнений

vovka - 28-11-2006 у 13:28

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Тарас Задорожний
В нас була ше якась команда крім Сокола, яка теж грала в Білорусі. Але я не впевнений

Помоєму то був "Беркут".

Юрій Сєров - 14-7-2007 у 04:03

і знову про старе....
Цитата:

Леннарт Юханссон: "Платини предлагает объединить в суперлигу клубы России и Украины!"

Интервью специально для "СЭ" бывшего президента УЕФА состоялось в холле отеля "Аркадия Plaza" в Одессе. В "жемчужину у моря" он прибыл по приглашению главы Федерации футбола Украины Григория Суркиса, приурочив свой визит к матчу за Суперкубок Украины. Основатель Лиги чемпионов, при котором УЕФА превратился в одну из богатейших спортивных организаций мира, уделил нашей газете час. И в своих ответах был сколь обстоятелен, столь, как показалось, искренен.

История противостояния Леннарта Юханссона и Мишеля Платини в борьбе за пост босса УЕФА еще свежа в памяти. Потому признание шведа, что после избрания француз ведет себя по отношению к нему благородно и регулярно с ним советуется, приятно удивило. А то, что последовало за этим признанием, способно стать сенсацией даже не российского - европейского масштаба.

КТО БУДЕТ РАЗРАБАТЫВАТЬ ИДЕЮ ОБЩЕЙ ЛИГИ

- Можете рассказать, по каким вопросам консультировался с вами Платини?

- Один из них напрямую касается стран бывшего Советского Союза. Платини выдвинул идею объединить лучшие клубы России и Украины в суперлигу. У меня возник по этому поводу ряд вопросов. Что будет с остальными клубами, не топ-уровня, которые не попадут в эту лигу? Как будут определяться чемпионы отдельных стран и участники Лиги чемпионов от них? Ответов на эти вопросы президент УЕФА еще не имел - пока это только общая идея.

- Она получила развитие?

- Я сказал Платини: "В исполкоме УЕФА есть представитель Украины мистер Суркис и представитель России мистер Колосков. Они-то и должны тщательно продумать проект и представить его на рассмотрение исполкома. Думаю, что это не за горами. Лично я же отношусь к такому предложению нейтрально. Прекрасно понимаю идею, которая за ним стоит, но не закрываю глаза и на сложности, связанные с его осуществлением....
Повністю тут: http://news.sport-express.ru/online/ntext/19/nl194899.html


Тобто сам УЕФА хоче об'єднати чемпіонати не спитавши керівників цих чемпіонатів???

Голова російського футболу вже прокоментував ці заяви:

Цитата:
Мутко: Объединение не пойдет на пользу отечественному футболу

Президент Российского футбольного союза (РФС) Виталий Мутко считает, что создание суперлиги из сильнейших российских и украинских клубов нереально и не пойдет на пользу отечественному футболу.

"Мне даже неудобно это комментировать, поскольку уже столько раз высказывался на эту тему. Я реалист, а это проводится определенная кампания - они рвутся к нам. Что делать киевскому "Динамо" на Украине? - Проводить одну игру в сезоне с "Шахтером"? А в России и деньги будут другие, и сборную свою у нас обкатывать лучше", - сказал Мутко "Интерфаксу".

"Если пустить сюда украинцев, то естественно придется убрать из чемпионата несколько российских клубов, - продолжает глава РФС. - Зачем нам это?! Вы посмотрите, что происходит в регионах: люди инвестируют в футбол, идет большая работа, как заполняются стадионы, у нас своя структура - это единый организм. Не все же в этой жизни решают деньги. Мы уже с деньгами с ума сошли. Но футбол - это и душа, и социальный фактор, и еще очень многое. Мы сейчас идем по пути сокращения легионеров, чтобы дать возможность проявить себя на высоком уровне большему числу российских игроков, а здесь вдруг начнем убирать из чемпионата целые команды".
Повністю тут: http://www.newsru.com/sport/13jul2007/join.html


От перечитав кілька разів, і не розумію. Він говорить щиро чи блефує? Не може ж Йоханссон від себе таке говорити... Чи може вік дається взнаки? :rolleyes:

Думаю, Суркісу таке об'єднання теж не на руку. Його фінансові можливості не дозволять на рівних змагатися з топ-командами російського чемпіонату. Фінансово таке змагання (з шансами перемагати) в Україні може потягнути лише одна людина. Не потрібно трьох раз, щоб вгадати цього Ріната :).

Моя думка - дзеркальна до думки Мутко: українському футболу таке об'єднання на користь не піде, оскільки фінансову конкуренцію (приймати участь) витримати зможе кілька команд: ЩД, ДК, Дніпро, МД, можливо Металіст... ДУмаю все. А Карпатам грати в першій лізі і літати у Владивосток мабуть дуже хочеться! :baddevil:

Думаю, таке об'єднання є нереальним. Тоді навіщо хтось постійно каламутить воду? Яка мета? Повалити Суркіса?