Форум Рідного Міста

Подорож до Єгипту

Demyan - 1-12-2006 у 11:16

Отже, можливо комусь стане в пригоді моя розповідь про подрож.
Спочатку - вибирав довго, начитався в неті відгуки - були різні і погані і хороші, але я всетаки поїхав і не жалію зовсім! Все було чудово!!!!
Турфірма: Всі ті подорожі здійснює teztour або turtess. Я їхав в Шарм-аль-Шеїх а це тезтур. Їхав через Піраміду тур - велике спасибі оператору Олі, порадила готель чудовий, все було зроблено вчасно.
Літак зі Львова - Боінг. Політ і туди і назад супер. Летіти 3,5 години, нікого не тошнило, навіть не відчував що летиш. Давали обід - досить хороший, безкоштовно.
В аеропорту зустріли це всеь літак був тезтура, все організовано, сіли в свій автобус через 10 хвилини в готелі - 4+ * Golden Reosrt. Знав що треба брати 2 поврех і треба дати дещо на ресепшені. Спочатку сума була 150 доларів :) сторгувалися до 20:). Номер дав один з найкращих - навіть було троха моря видно:). До ресторану 30 секунд, до моря 5-6 хвилин по території іншого готелю 5* - який входив в одну фірму з моїм, або ж автобусом (яким я скористався лише раз просто для інтересу).
Море- дуже гарне але хто не вміє плавати - то погано, вхід з понтона, далі глубина 50-70 метрів, інакеш ніяк, а так одягаєш маску - плаваєш і дивишся на чудо морів!
Харчування - все влкючено (рекомендую) три рази їжа плюс в проміжках в інших барах були закуски - береш скільки хочеш, стоять автомати з пепсі, мірінда, севен ап, береш стакан і пєш скільки хочеш. Їжа дуже хороша дуже різномантна страви міняли кожен день а їх було дуже багато - і мясні і піци і грилі і солодке і фрукти і зупи і салати дуже смачно навіть все не перепробував просто не реально було.
Готель - чудовий прибирали щодня але нам це надоїло і вішали табличку щоб не турбували (бо не було сенсу). Басйни 3 один з підгрівом, рушники - безкоштовно міняли коли хочеш (по карточці). В номері сейф, вхід по карточці (електронний замість ключів). Територія гарна і чиста. Анімація - щодня, просто люди не приймали участь не хотіли тому хто хотів той робив зарадяку грав в водне поло, валейбол, музика а хто не хотів (таких було 90%) - просто лежали, мокли зробити безкоштовно масаж.
Подрож - Каїр, піраміди - важка подрож 7 годин в одну сторону автобусо виїзд в 1 ночі, приїхали в 0:30. Вимучився і якщо чесно побачив піраміди, сфінкса - нічого особливого. Музей Каїр - взагалі дуже важко, людей багато нічого не чути, багато гідів, я просто ходив сам і дивився експонати, а їх там сотні тисяч все не передивишся. Були на фабриці папірусів і мастил - все дуже швидко....одним словом просто спрацювало бути в Єгипті і не бачити пірамід :) тому і поїхали. Екскурсі було багато але ми більшеніде не їздили.
Магазини - треба торгуватися, дуже різні ціні, а араби дуже наглий народ (в готелі - ні а за межами так). В готелі нас навіть через дорогу переводили бо правил руху там нема, всі ганяють як хочуть, на таксі ми їхали 120 км/год. менше там не їздять.
Одним словом все було просто супер без жодних нарікань! якщо когось цікавить ще щось пишіть, а я буду доповнювати розповіді.

Остап Шумин - 1-12-2006 у 13:14

А як щодо фінансової сторони.
Що включено в загальну суму, а за що треба платити окремо?
На що варто звернути увагу - поради бувалого.

Павло Жежнич - 1-12-2006 у 13:39

А що, навіть в готелі треба торгуватися?

Demyan - 4-12-2006 у 09:50

В суму включено все. (проживання, страховка, переліт, їжа, трансфер).
В готелі можна і не платити якщо вам всеодно який номер (перший другий поверх) вигляд з балкона.....

Наталя Гриб - 4-5-2007 у 14:27

Я з чоловіком була в Єгипті у вересні. Враження та емоції приблизно такі ж як у Demyanа. Одна різниця, що їхздили ми не по "Все включено", тому обід не був включений у вартість путівки та напої вдень і ввечері. Однак, ми не шкодуємо про таке рішення так як вдень ми або їздили в місто гуляти і там обідали, або були на екскурсії, або спали під парасолькою на пляжі і нам було абсолютно не до їди:)

Якщо зберетеся до Єгипту, то памятайте, що потрібно всюди торгуватися, причому не за гривню чи дві (їхні гроші приблизно стільки ж вартують скільки і наші), а збивати ціну як мінімум удвічі!!!;)

Demyan - 4-5-2007 у 14:46

я б навіть сказав не у двічі - в мене раз впала ціна від 150 до 20 у.о.
Щодо торгу - я не можу сказати що то торг. Оскільки я не знаю реальну вартість товару, тобто цін ніде нема. Тим самим ціна береться з стелі - тобто це не є торг а є взнання реальної ціни товару. Араби розраховують на дурачків - яким скажеш 100 баксів вот і є 100 баксів коробка сірників.
ЩЩе якщо брати в одному магазині багато - то тобі не кажуть ціни а кажуть ти мол бери а я потім порахую я дам тобі скидку в залежності від того ск. ти набереш. Коли набрав товару - він каже 50 у.о. ти кажеш 20..сходитеся на 35. Хто виграв, яка реальна вартість ніхто не знає... :)
Їм би до нас менеджерами :D

Наталя Гриб - 7-5-2007 у 10:40

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Demyan
ціна береться з стелі - тобто це не є торг а є взнання реальної ціни товару.

Їм би до нас менеджерами :D



:lol::lol::lol::lol:

Наталя Гриб - 7-5-2007 у 10:50

Цілковита правда!:lol:

На пірамідах ми купили сувенірну кицьку в подарунок. Спершу за неї хотіли 100грн., потім ми сторгувалися до 20 грн., а пройшовши метрів 100-200 до нас підійшов інший арабчик з такою самою кицькою за $100 :o:D

А ще у них всіх брати, друзі, жінки в Україні або Росії ;)

Наталя Гриб - 7-5-2007 у 10:53

До речі, хотіла запитати у Вас, Demyanе. В Єгипті Ви були десь в листопаді? Яка там погода у такий період?

Demyan - 7-5-2007 у 11:05

Так в листпоаді - дуже хороша була, якраз найкращ як мені казали в шармі погода в жовтні-листопаді, початок грудня. Повітря вдень біля 30. один день був такий собі вітерець, в і нші дні - якраз так що не гарячо а легко продувається. Море тепле. Дощів звісно ніяких. Ввечері якраз сам смак. десь біля 20 - тобто можна спокійно ходити. Вночі не знаю, але зранку в басейні без підігрів вода дуже холодна. Але це не проблема є басйн з підігрівом.

Павло Лебединець - 7-8-2007 у 12:32

Я був у Лютому. Також у Шармі. з Харкова Переліт також близь 3,5 годин. Готель 5* все включено. Готель Coral Sea. Тут навіть за номер не треба платити, бо всі номера з видом на море. Ще хочу доати про море: обов'язково треба купити спеціальне взуття для входу у воду, томущо корали можету подряпати ноги. І я вимушенний непогодитись з автором про наглих арабів, за весь час(10 днів) я небачив жодного наглого араба. А про таксі можу сказати, що одного разу коли я вертався з базару, у ньго взагалі спедометр був зламаний. І цікаво те що на все місто лише два світлофора так нам гід казав, але я небачив їх взагалі.

Demyan - 7-8-2007 у 12:46

- Невже коли Ви ходили по базарі - до вас не приставали і не навязували мол зайдіть подивіться...а потім переслідували і казали мол подивися зайди...?
- невже біля пірамід від вас не приставали коли ви хотіли зробити фото?
- невже коли ви ідете по вулиці вам таксити не сигналять і не призупиняються а їдуть не звертаючи уваги?
- невже до вас не підбігали і не давали вам "подарок" а потім за нього хотіли гроші?
....
Якщо скажете що всього того там нема то або ви обманюєте або були не в єгипті :) .

Demyan - 14-9-2007 у 07:41

Та там хочеться відвідувати багато чого а в той же час хочеться і троха відпочити на морі пониряти...одним словом в Єгипет можна їздити 5 років підряд відвідуючі все нові і нові місця :)