Форум Рідного Міста

МНС очолив Шуфрич

Роман Ромашка - 12-12-2006 у 17:02

Цитата:
Верховна Рада України призначила народного депутата від Партії регіонів Нестора Шуфрича на посаду міністра України з питань надзвичайних ситуацій і у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

За це рішення проголосувало 249 народних депутата з 441 присутніх у залі Верховної Ради.

Відповідний проект постанови був зареєстрований 12 грудня за представленням прем’єр-міністра України Віктора Януковича, який прибув у парламент і вніс на розгляд ВР кандидатуру Нестора Шуфрича на посаду глави МНС.

Вечірнє засідання парламенту проводить спікер Олександр Мороз. У залі дуже мало народних депутатів. Зокрема, від фракції БЮТ присутні Микола Томенко, Олександр Турчинов. Велика частина опозиційного блоку знаходиться в Київраді.

"Вношу представлення на призначення на посаду глави МНС Нестора Шуфрича. Прошу парламент розглянути це питання і прийти рішення", - сказав Янукович.

Як відомо, Президент України Віктор Ющенко своїм Указом від 15 вересня призначив колишнього міністра з питань МНС Віктора Балогу главою Секретаріату Президента України.

З тих пір посада міністра з питань надзвичайних ситуацій і у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи залишалася вакантною.

Шуфрич тепер є депутатом Верховної Ради АР Крим.


Повідомляє korrespondent.net
PS. До повного щастя не хватає міністра закордонних справ Н. Вітренко.

Василь Яворський - 12-12-2006 у 21:53

1. опозиційним депутатам варто частіше бувати за основним місцем праці, тобто у Верховній Раді.
2. цей уряд не зіпсує ні Шуфрич, ні Вітренко - бо псути вже нема чого

Андрій Пелещишин - 12-12-2006 у 22:49

Був Балога, став Шуфрич.. "Яке їхало, таке здибало". Це не міністри з надзвичайних ситуацій, а міністри зі створення надзвичайних ситуацій.

Юрій Сєров - 13-12-2006 у 11:26

Вчора ввечері, коли я дивився телевізор, то подумав, щшо може це я не зовсім тверезий і мені причулося.
Коли впевневся, що це правда....
:lol::lol::lol:

Тарас Задорожний - 13-12-2006 у 12:46

І який то міністр НС з Закарпуття? Здаєтиься, посади у всіх урядах діляться географічно. Успіхів Нестору Шуфричу у створенні, чи то подоланні (залежить як він то трактує) тих надзвичайних ситуацій

Сергій Бєляєв - 13-12-2006 у 14:00

Це, між іншим, третій міністр із Закарпаття з шести, які очолювали міністрество від моменту створення (Кальченко, Дурдинець, Рева, Жванія, Балога, Шуфрич).

Горват Корнелія - 13-12-2006 у 16:11

Ганьба за земляка. Не чекалося... Дивно... Жах...

Dmy - 14-12-2006 у 17:30

Дарма ви так на Шурфіка-то. Близько 1,5 роки тому його писком чистили батареї в лікарні. Просто на очах у пані учительки Прошкуратової в кайданках. І він вижив. Отже - проффесіонал.
Просто інше якось того... чи я вже щось забув :rolleyes: Який такий павлін-мавлін "депутат від Партії реіонів"?! Він, хіба, до Парляменту не з "Не Так'ом" пхався?

Горват Корнелія - 15-12-2006 у 15:39

Це все так, а от зякої радості він потрапив туди, куди потрапив? Хай би був депутатом Кримського (як його там?)

Dmy - 15-12-2006 у 16:47

Цілком логічно. Після Януковича, Азарова, Табачника й іншої шушари чом би і ні?
З іншого боку, якщо вже не тільки Зінченко, а й Хорошковський працюють у Секретаріаті Президента чи РНБО, то кому ж як не Шурфіку йти до Уряду? :(

ucDarkSide - 25-12-2006 у 16:09

Наступний крок це Чорновіл міністр збройних сил

Hanor Narasson - 25-12-2006 у 22:48

(с) "нєнуашо?":baddevil:

Юрій Сєров - 18-11-2007 у 11:55

Треба негайно знімати цього клоуна. Він якийсь фатальний. Ще не день то якась інша трагедія...:(

Іван Дівеєв - 18-11-2007 у 13:49

Прочитав спочатку тут, пішов на Кореспондент, на Правду... 33 загинули, 77 невідомо що... Дикі цифри якісь. Мої співчуття родинам загиблих. :( Трагедія за трагедією, що ж це таке?! Шуфрич ясно що нефартовий, але боюсь що чим далі усе залишатиметься як є, тим буде гірше. :mad:

Юрій Сєров - 18-11-2007 у 13:56

Треба Фіму Звягільського ще раз нагородити, за найкращу шахту. Безпека на рівні :mad:

Андрій Пелещишин - 18-11-2007 у 13:59

Цитата:
але боюсь що чим далі усе залишатиметься як є, тим буде гірше

Уже не раз писали (і на цьому форумі теж) про початок періоду техногенних катастроф на теренах СНД, що викликаний досягненням критичного віку старіння техніки та обладнання радянських часів.

Максим Стюфляєв - 18-11-2007 у 14:02

А що сталося?! Бо я якось сьогодні забув новини послухати... Якась нова аварія на шахті?! Де саме?

Іван Дівеєв - 18-11-2007 у 14:21

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
Уже не раз писали...

Думаю і ще не раз напишуть. І в усіх газетах той самий набір слів буде. Техногенна катастрофа, зношення обладнання, відсутність грошей... І потроху вже звикли до таких слів і такого ритму катастроф. А отже, the worst is yet to come.

Максим Стюфляєв - 18-11-2007 у 14:27

Вже знайшов в Інеті потрібну інформацію. І знову шахта Засядька... Правда на сайті, який я проглядав, повідомляється про 19 загиблих і 10 гірників, доля яких невідома. Але хіба це аж так суттєво? Знаєте, я сам з шахтарського краю і двоє моїх братів працюють на шахтах. Після таких повідомлень мені стає моторошно, починаю за них хвилюватися... Про людей ніхто не думає, дбають лише, як набити свої кишені. Тут навіть не власне Шуфрич (якого терпіти не можу) винен, а система загалом. Хіба до Шуфрича краще було?

Dmy - 19-11-2007 у 20:40

19 було вчора зранку.
Цитата:
За останніми даними, на шахті ім. Засядька в Донецьку загинуло 80 гірників, 20 осіб вважаються зниклими без вісті. Про це повідомив на брифінгу віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв

Тобто чекаємо на сотню. Це буде рекорд часів незалежності. Досі, якщо не помиляюся, найбільше було саме 80 на Бажанова(?) у березні 2001.

Богдана Курилюк - 19-11-2007 у 20:53

Жахливо!

Юрій Сєров - 19-11-2007 у 23:07

Жахливо ще це стається не вперше, а якихось заходів, щоб цього не траплялося не роблять. Навіть навпаки, не згадаю в якій передачі, показували, що навмисно виключають сигналізацію, яка реагує на критичну концентрацію газу.
Причому ім. Засядька - одна з найприбутковіших і найбагатших шахт, власнику якої Фімі Звягільському постійно якісь медальки і грамоти вручають.
Мені дуже шкода усіх загиблих і тих хто постраждав, але в мене виникло питання чому за людські смерті, які сталися найочевидніше з вини власника, платить держава, а не сам Фіма чи його страхові компанії?

Юрій Сєров - 19-11-2007 у 23:19

Цитата:
найбільше було саме 80 на Бажанова(?) у березні 2001.

81, шахта ім. Баракова, Луганська обл., 11 березня 2000р.
http://www.segodnya.ua/news/669709.html

Сергій Бєляєв - 20-11-2007 у 09:36

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Треба негайно знімати цього клоуна. Він якийсь фатальний. Ще не день то якась інша трагедія...:(

Найлегше звичайно когось зняти, особливо того, хто і так незабаром опиниться у відставці.

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
Уже не раз писали (і на цьому форумі теж) про початок періоду техногенних катастроф на теренах СНД, що викликаний досягненням критичного віку старіння техніки та обладнання радянських часів.

З точки зору теорії ці процеси мають циклічний характер. Людство вже кілька таких циклів пережило. Зараз ми на черговому підйомі. Причому тенденція є загальносвітовою, інфраструктура не лише у нас старіє.

Повертаючись до катастрофи, треба відзначити, що:
- контроль за безпекою на шахтах здійснює Держгірпромнагляд України, а не МНС;
- гірничорятувальні підрозділи Донбасу підпорядковані не МНС, а Мінвуглепрому;
- після Реви в МНС України вже майже немає що валити, все що можна розвалено до того. Тому особа міністра вже немає принципового значення, якщо не усвідомити, що фактично треба знов створювати структуру.

Максим Стюфляєв - 20-11-2007 у 13:12

Юрію, Єфим Звягільський- дуже хитрий лис. Формально шахта ім. Засядька- державна, просто її здано у довгострокову оренду. Тобто, якщо виникають якісь проблеми чи подібні трагедії- відповідає держава, а ось прибутки пан Звягільський кладе у свою кишеню. А взагалі у нас ще не вироблено механізму відповідальності власників. Всі хочуть і підприємствами вільно володіти, і щоб держава на них працювала. У цивілізованому світі так не буває.

Dmy - 20-11-2007 у 16:07

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
Уже не раз писали (і на цьому форумі теж) про початок періоду техногенних катастроф на теренах СНД, що викликаний досягненням критичного віку старіння техніки та обладнання радянських часів
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Сергій Бєляєв
З точки зору теорії ці процеси мають циклічний характер. Людство вже кілька таких циклів пережило. Зараз ми на черговому підйомі. Причому тенденція є загальносвітовою, інфраструктура не лише у нас старіє
У наших власна гордість, і цикли теж власні. І загальносвітові тенденції нам не указ.

Трохи про історію питання
В липні 2002 на шахтах України сталося 3 аварії із груповими смертельними наслідками (власне, я тільки такі колекціоную). Навіть на тлі загальної не надто сприятливої тенденції це вже був перебір - практично річна норма. Причому остання була взагалі безглуздям - почали випробовувати якесь обладнання при наявності зміни із живих людей у забої. Тоді у когось-таки урвався терпець, трохи заметушилися, мабуть наполягли на якихось досить очевидних профілактичних заходах, і рівень небезпеки, як не дивно, помітно вщух. У жовтні ще десь маленько хлюпнуло, надалі на прємьера прийшов Янукович зі своїм донецьким почтом. Хто треба де треба грюкнув, на кого треба гавкнув за своєю методою, а хто - за своєю - тихо, але переконливо пояснив, що проффесор збирається на президента, отже йому зайві катастрофи ні до чого. Їх правильно зрозуміли, і вибухи припинилися. Але по суті зроблено нічого не було, тож час минув, і з'явилася нагода поговорити про цикли: 2004, 2005 - по одній аварії; 2006- дві; 2007 - поки що одна, але яка! Тобто ще не 90-і, але не все відразу.

Про старіння і маразм є підстави згадати хіба що стосовно Засядька. Шахта була заможна, модернова, інноваційна. Коли у 90-і повсюди бухало, вона "мовчала", тож всі любили Фіму, який дбає про людей і їхню безпеку. Перший вибух, якщо не помиляюся, травень 1999 - 50 чоловік. І понеслося. За 8 років - чи 4, чи 5 аварій, загальна кількість загиблих - конкретно за 200, і Засядько легко перекрила рекорди шахти ім. Скочинського, яка довго і небезпідставно вважалася найнебезпечнішою в галузі.

Сергій Бєляєв - 21-11-2007 у 11:19

Можна довго обговорювати, яка з донецьких шахт є найнебезпечнішою, але фактом є те, що всі ці шахти вже давно мали припинити існування. Ще у радянських шкільних підручниках економічної географії зазначалося, що собівартість донецького вугілля найвища у СРСР. Аварійність теж була найвищою. Велика Британія, зіткнувшись з аналогічними проблемами, перейшла на імпорт вугілля. Отже, питання поетапного закриття шахт та переорієнтації економіки регіону на випуск інших видів продукції було надзвичайно актуальним, певні програми розроблялися, але розпад СРСР поставив на цьому крапку. В умовах незалежності міркування енергетичної безпеки вимогали і вимогають не лише не припиняти, але й нарощувати видобуток вугілля.

Висновок: незважаючи ні на які заходи, аварійність на шахтах Донбасу залишатиметься високою.