Це сумно бачити, коли малий хлопака з кішенєю з якої стирчать поліетиленові
кульки та в руці надутий кульок іде по вулиці і дмухає у той кульок. Кажуть, що ті
діти нюхають клей. На їх обличчах один і той самий вираз. В руці кульок. Кількість
таких нюхачей росте. А міліція на то дивиться і нічого не робить. Особисто я
спостерігала як такі дітлахи бігали з надутими кульками, періодично вдихаючи з
них, бігали перед носом міліціонера, намагаючись привернути увагу, дражнили його.
Охоронець порядку на них топнув ногою і пішов далі.
Можливо це не така страшна проблема - може нюхати клей це нормально?
але чомусь мені шкода тих хлопчаків.Олексій Мачехін - 18-12-2006 у 00:10
Поставте себе на місце міліціонера. Що він мав робити?
Вживання наркотиків у нас дозволене.Сергій Бєляєв - 18-12-2006 у 09:29
To: Марина Сай
Якщо не таємниця, де і коли Ви це бачили?Demyan - 18-12-2006 у 09:59
Я теж бачу часто, наприклад і на Маяковського і ще по місту в підїздах.Марина Сай - 18-12-2006 у 11:17
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Сергій Бєляєв
To: Марина Сай
Якщо не таємниця, де і коли Ви це бачили?
На вокзалі біля головного входу десь місяця два назад.
Я там стояла зі своїми дітьми, і мої дітлахи носилися туди сюди. А раптом з''явилися
оті нюхачі. Вони вели себе демонстративно агресивно - розмахували кульками і
періодично нюхали. І я злякалася якщо чесно. А поряд стояв міліціонер.
А взагалі в центрі таких хлопців часто бачу. Один є такий постійно біля оперного
ходить, в шалика ховає півлиця. От мені його якось особливо шкода стало. Такий
малий і такий сумний не по дитячому.
Ті хлопаки думають що вони як дорослі - вільні і можуть все.Марина Сай - 18-12-2006 у 11:30
доречі, якось ненароком я дізналася завдяки свой дочці, що у нас (забула на якій
вулиці в районі хімічної), є центр для дітей вулиці. ТУда можуть приходити діти в
яких або батьки алкоголики, або якісь негаразди в сімьї і їм нема куди діватися.
ВОни там вчаться, з ними займається психолог. Їх там стрижуть, травлять
воші...навіть кажуть басейн є,ну принаймі так мені розповідали. Цілий день до 21.00
вони можуть там перебувати.
Моя донька з подругою в якої в сімьї негаразди туди пішла. Я їй дозволила
подивитися що то за такий центр. А вона щось надто швидко повернулася. Сказала, що
спочатку з нею провели розмову і потім сказали, що лібше їй тут не бути. А в вечері
десь після девятої прийшла приємна жінка для того щоб перевірити, чому дитина
прийшла і можливо їй то треба . Побачила що ніби все гаразд в сімьї і розповіла, що
той центр створили як заше іноземці, здається голандці . І спонсурували . А потім ,
коли ввели податки , спонсорство припинилося...ну точно нічо не можу сказати. Але ,
принаймі цікаво - воно діє , діти туди ходять. Я не думала , що у нас такє може бути.Demyan - 18-12-2006 у 12:07
Це на вулиці Донецькій. Я туди ходив як волонтер (в основному допомагав дітям з
компютерами, іграми) там дійсно дуже добре. Є хороші душі, можна помитися, попрати
речі, футбол, баскетбол, теніс маленький. Окрім того літом діти їздять в табори.
Весь цикл будується на християнській основі, діти також вивчають Біблію,
проводять різні гуртки на різні теми. Існує цілий ряд всякої культурної програми.
Також діти харчуються там (їжа дуже хороша).
Центр створили шведи, вони зробили повністю ремонт (це колись дитячий садік був), і
надалі спонсорують цей центр. Допомагаючи гуманітарною допомогою також.Марина Сай - 18-12-2006 у 13:19
о! точно, вулицф Донецька.
Значить спонсорують і зараз? Це супер.
Ттак би взяти тих хлопців , що нюхають клей і затягти в той центр.Demyan - 18-12-2006 у 13:33
Можете спокійно це робити. я колись роздавав візитки (мав їх) якщо цікавить то
звертайтеся я поможу. Там дійсно є діти які живуть в жахливих умовах, однак центр
не є резиновий, тому діти повинні дотримуватися правил розпорядку - інакше будуть
попередження і дитина не зможе більше ходити туди. А діти люблять там бути тому
стараються все робити щоб приходити туди. Там же вони і роблять уроки, можуть
приймати участь в якомусь гуртку. В басейн ходять в школу разом з вихователем. В
табори їздять різними віковими групами.