Форум Рідного Міста

Фофудья як культурне явище (відповідь українчегів московському “пр...

Городецький - 9-1-2007 у 12:37

Наперед зауважу, дана гілка не є рекламою будь-яких і-нет ресурсів.

Одним з найяскравіших явищ українського і-нету 2006-го року, на мою думку, є утворення ЖЖ спільноти "Фофудья" (про це скажу і у відповідній гілці). Для мене вона є насамперед культурним явищем, оскільки відбиває новий рівень розуміння міжнаціональних стосунків користувачів українського і-нет простору.

Так, українські блоґґери від несамовитих сварок і змагань з вправности брутально лаятися зі своїми російськими "опонентами" перейшли до відвертого висміювання самого процесу з'ясування "а ти хто такий?". Гумор, подеколи жорстоко саркастичний, спрямваний на політично (націоналістично) зазомбованих російських (російськомовних) користувачів і-нету, та і просто проти неадекватного ставлення до всього українського. Саме це я і вважаю культурним зламом.

Рецепт діяльности спільноти простий - береться "ідеологія" опонента, утрується наскільки можна, а далі, перетрушується новинами, звичайно у новому ідеологічному баченні. Ефект вражаючий! Спантеличеня завзятих і-нет-борців з українськістю є настільки сильним, що не минається досить довгий час, до того ж, вся спільнота гуртом виступає на "підтримку" кожного з таких українофобів, тож відбитися досить важко. Реакція ж незаангажованих занадто російськомовних користувачів нетрів є, переважно, нейтральною, або поблажливою.

Мені, як активному учаснику цієї спільноти і таких видань як "Путь Путинизма", цікаво було б почути думку львів'ян і інших відвідувачів цього Форуму щодо самої "Фофудьи" і деяких матеріялів щодо неї. Дякую.

tysovska - 9-1-2007 у 12:48

Посовалася по ЖЖ. Прикольно. Не знаю, чи дієво, бо зазвичай українофоби не мають почуття гумору (з мого власного досвіду), але мені було весело. Так тримати!

Андрій Пелещишин - 9-1-2007 у 19:53

Я схильний обєднати ці теми

Городецький - 10-1-2007 у 17:06

Дякую, Андріє.

Я вражений .... З мого боку суцільний плагіят ... навіть назва .... Чи це платонівські думки? :o

Hanor Narasson - 11-1-2007 у 08:17

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ігор Паславський
Звідки все почалося, цікавий матеріал http://misto.ridne.net/viewthread.php?tid=4941


Цитата:
помилка!
Форум, який Ви вибрали не існує.


Чи туди доступ тільки для почесних фофудьєносців з ПеДеРеСу?:lol:

Андрій Пелещишин - 11-1-2007 у 09:02

Цитата:
помилка!
Форум, який Ви вибрали не існує.

приєднаний до цієї гілки