Форум Рідного Міста

Налаштування роутера!

Остап Бандрівський - 27-1-2007 у 18:33

Шановне паньство ;) хто мав справу з налаштуванням роутера, підкажіть чи то кожен роутер по-своєму налаштовується чи всі однаково налаштовуються....Маю мету вдома роутер поставити, бо так склались обставини, і тепер шукаю інфу "по тому дєлу" ;)

Ярема П. - 27-1-2007 у 20:50

Дай хоча б марку роутера. Кожен роутер має дефолтові настройки, все решта легко налаштовується через веб інтерфейс.

Остап Бандрівський - 28-1-2007 у 01:53

Так виканало шо сьодня позичили D-Link 604 ;) знаю, кажуть штучка розумна і дорога ;) такота така задача: Потрібно налаштувати таким чином, шоб під 1 логіном і тим самим паролем сиділи одночасно 2 юзвірі, причому швидкість роздавалась динамічно, а якщо в нетом користується тільки 1 юзвір, то йому припадав весь канал...

Ярема П. - 28-1-2007 у 03:50

ftp://ftp.dlink.co.uk/dsl_routers_modems/dsl-604+/dsl604+_man.zip
ftp://ftp.dlink.co.uk/dsl_routers_modems/dsl-604+/dsl-604+_r221_qi...
А тут на общепонятном з Києва: http://www.comsoft.kiev.ua/netlib.php?det=dlink

Крім того, купа інфи в неті по настройці, але в основному на не общепонятном, але зрозумілому більшості в світі.

Тарас Гулка - 28-1-2007 у 12:17

Обладнання D-Link достатньо дешевеі (в порівнянні звісно) і якісне. Але дуже часто має певні "неописані" нюанси в настройці.

Наприклад. Буквально вчора налагоджував D-link 500T в якості простого роутера. Читаєм інструкцію: піключіть до ПК, зайдіть по адресі 192.168.1.1. При чому ОБОВ'ЯЗКОВО в настройках ІР має стояти динамічна роздача адрес.

Так і робимо. Результат відстуній. Сторінка настройок недоступна. Перегружаєм, обнулюєм і т.д. девайс - результат той самий. Лізем в нет і бачим, що купа людей має ті самі проблеми і ніхто рецепта вирішення проблеми запропонувати не може.
Нарешті на сапорті D-Link знаходжу пораду "Якщо при динамічних ІР роутер не працює, пропишіть адресу статичну і все буде ОК". Спробував, все працює.

До чого я веду. Треба бути готовим до таких глюків D-linkа. Це не поодинока історія. Знайомі продають багато обладнання D-link і кажуть що неописаних нюансів виникає дуже багато і дуже часто. Правда якщо все таки настроїти вдається, то працює безвідмовно.

Остап Бандрівський - 29-1-2007 у 18:14

Всім подякував але так толком і ніц не найшов...справа в тому шо в мене нет іде через NAT, тобто мені ті DNS сервера не канають...Модель роутера в мене така: DI-LB 604.
Справа в тому шо я підклюний до локалки по якій вже іде ІНЕТ, і до локалки підключили ше один комп, але я(комп А) хочу шоб я і той 2-ий комп(Б) могли юзати інтернет через 1 пароль і логін одночасно, причом шоб А і Б одночасно бачили всю локалку в будинку. Я не можу в себе роздати нет через шлюз або ДНС, бо в мене інтернет роздається через PPPoE підключення!