Форум Рідного Міста

Імперативний мандат

Андрій Пелещишин - 5-2-2007 у 21:20

Ющенко підписав закон про імперативний мандат. Хоча мені так і не зрозуміло, чи має він дію на теперішнє скликання депутатів.
Цікаво, як цей закон вплине на ситуацію в країні і чи довго протримається :). Он уже говорять про повернення до мажоритарки на місцевому рівні.

Юрій Сєров - 5-2-2007 у 23:10

Правильно казав, в одному з виступів Доній, що імперативний мандат - боротьба не з причиною, а з наслідками. Партії понабирають собі в список "по оголошеннях" (як каже класик :) ) за бабло, а потім очевидно, що люди перебігають у владні фракції - їм треба відбивати гроші.
Цей закон дає можливість керівництву партії мати всіх депутатів за рабів, і аргументують це тим, що потрібно виконувати передвиборчу програму і не зраджувати сподівання виборців. Ха-ха, можна подумати ідейний натхненник цього законопроекту (Тимошенко), завжди робить те, що каже. :) Обіцяла, що за закон про КабМін не буде голосувати.
Хоча з іншого боку, депутат, коли партія раптом змінить курс, не зможе залишитися в раді (а в майбутньому знову потрапити в раду), якщо також не змінить цей курс.
Думаю, що мажоритарка на локальному рівні це краще, ніж список. На останніх виборах, вибирали не людей, а бренди.