Форум Рідного Міста

Питання, по відкритю депозитів.

Іван Корицький - 12-2-2007 у 15:40

Може багатьо цікави питання відкриття депозитів. Власне, в який банк покласти гроші? на який термін?

Є різні банки - різні умови.

Наприклад приват банк
Переваги: багато філій, популярний
Недолік: малі відсотки(8% у валюті максимум)

ТАС - банк
Переваги: 11% у валюті
Недоліки: декільки філій у львові.

Ще на які якості варто звернути увагу, при прийняті такого рішення? може хтось має досвід

Hanor Narasson - 12-2-2007 у 19:35

Поясніть, будь-ласка, чому малу кількість філій Ви вважаєте недоліком при відкритті депозиту?:o

Іван Корицький - 13-2-2007 у 11:38

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Hanor Narasson
Поясніть, будь-ласка, чому малу кількість філій Ви вважаєте недоліком при відкритті депозиту?:o


Тому що поповняти важко. Наприклад, отримав зарплату, і треба їхати, десь на чорновола, щоб покласти їх. А це щей треба в робочий час, а в робочий час треба бути на роботі. А так, якщо багато філій, то по дорозі на роботу чи додому, завжди знайдеться якесь відділення.

Іван Корицький - 13-2-2007 у 11:42

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Hanor Narasson
Поясніть, будь-ласка, чому малу кількість філій Ви вважаєте недоліком при відкритті депозиту?:o



Тому що поповняти важко. Якщо тільки пору філій, то після отримання зарплати, треба спеціально їхати, щоб їх покласти в банк. А той ше треба в робочий час їхати туди, а тут цей робота. А якщо багато філій, то завжди попадеться яка філія по дорозі додому або на роботу.(Так, наприклад: приватБанк)


P.S. третій раз пишу, і каже, якась помилка бази. Напевно треба звернути увагу, на таку помилку в роботі форуму.

Андрій Пелещишин - 13-2-2007 у 11:44

А хіба традиційні депозити поповнюються? У тих угодах що я укладав, сума була фіксованою, а проценти скидалися на окремий рахунок (картку)

Demyan - 13-2-2007 у 11:56

Зараз є різні депозити - з поповненям з щомісячною виплатою, з виплатою в кінці терміну...звісно від цього змінюється відсоток.
Як на мене коли я рахував - найвигіднішим було класти на 3 місяці і поповнювати в кінці терміну з виплатою відостків в кінці. Я брав до уваги і ризик і загальний відосоток.
Але в першу чергу тре поставити питання для чого це і яку суму вкладати. Якщо просто по 100 грн від з/п то думаю не вигідно. якщо хочете жити на ці відсотки - то тре велику суму...

Іван Корицький - 13-2-2007 у 12:00

Ну не жити на відсотки. Але шкода, коли вони просто так вдома лежать.

Demyan - 13-2-2007 у 12:39

знову ж таки як на мене головне яка сума якщо навіть 1000 грн - то можна заробити ну в кращому випадку за рік 170 грн....чи варто це? але також слід врахувати ризик банку. Звісно зараз можна говорити, що є солідні банки. Так є, але і держава в нас така є...Україна називається. Якщо вже класти більші суми - я б рекомендував вкладати в різні банки - зменшується ризик втрати всього відразу.

Hanor Narasson - 13-2-2007 у 15:57

Якщо мова йде про "капання" по 100 грн.місяць, то не заморочуйтеся, кладіть на депозит там, де найближче (і де малі черги). Суттєвої різниці між 1,7 і 1,4 грн немає.:lol:

Юрій Марків - 16-2-2007 у 21:39

Майте на увазі, що в одному банку варто тримати суму не більшу, ніж повертає Фонд гарантування вкладів фізичних осіб - на даний момент це 15 тис. грн., включаючи відсотки
http://www.fg.org.ua/z13.htm

Руслан Кравець - 27-2-2007 у 12:11

14 лютого 2007 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб збільшив суму відшкодування коштів за вкладами до 25000 гривень.

Галина Лев - 27-2-2007 у 16:12

1. Питання: ви гадаєте, гарантійний фонд має достатньо капіталу на відшкодування усім клієнтам?

2. В разі падіння банку скільки часу доведеться чекати на виплату? В першу чергу кошти відшкодовуватимуть юридичним особам та державним організаціям.

3. В разі смерті вкладника родичам виплатять лише 50%, це після сплати податку, а решта 50% будуть лежати півроку на випадок того, якщо з'явиться претендт на кшталт позашлюбного сина.

Я це все згадувала у темі: http://misto.ridne.net/viewthread.php?tid=3889#pid62195

Люди за кордоном не вкладають уже грошей в банки для прибутків. Банки використовують як засоби розрахунку. Для безпечного заощаджування є недержавне пенсійне забезпечення та інвестиційні програми страхових компаній, де емітентами виступають найпотужніші світові банки, наприклад "Барклейс", котрий існує 300 років. Для менш безпечного, але більш прибуткового інвестування є фондова біржа.

Які депозити в українські банки, якщо рівень довіри державі CC??? Було б хоча B, не кажу вже про А, тоді можна спокійно їм довіряти. Уряди змінюють, як шкарпетки. Пенсійний фонд на межі банкрутства. Реформи робити нема за що. Ніхто не знає чого чекати завтра.

Andreas - 27-2-2007 у 18:01

А до чого тут "Україна-Світ-Політика"? Мається на увазі рубрика.

Demyan - 27-2-2007 у 18:15

Галина Лев
+1

Andreas - 27-2-2007 у 18:47

Люди за кордоном не вкладають уже грошей в банки для прибутків. Банки використовують як засоби розрахунку. Для безпечного заощаджування є недержавне пенсійне забезпечення та інвестиційні програми страхових компаній, де емітентами виступають найпотужніші світові банки, наприклад "Барклейс", котрий існує 300 років. Для менш безпечного, але більш прибуткового інвестування є фондова біржа.

Вкладають, ще й як. Бо то є найпростішій метод отримати невеличкий дохід з тимчасово вільних грошей.
Недержавні пенсійні фонди , принаймі в Німеччині, "цвіли й пахли", доки держава не почала брати податок з доходів по внескам в них. Як тільки то сталося, кілька з них накрились мідним тазом, решта втратили довіру населення, що зрадницьки перебігло в банки, з яких жоден, до речі, не луснув.
Про інвестиційні програми страховикив не чув, реклами не бачив. Тобто, великої ролі в зберіганні вільних фінансових засобів населення вони не грають.
А з фондової біржі прибуток одержати... Скорше, новачку там можна без штанів лишитися. Гарантованого прибутку там нема.

А ощадна книжка (вклад з виплатою процентів, на відміну від конто, де доходу нема) є майже в кожній німецькій родині. І називається так само - "шпарбух".

Галина Лев - 1-3-2007 у 13:22

Тільки ми не в Німеччині живемо.
1. Вам не пропонується йти самому на біржу.

2. Щоб на біржу інвестувати самотужки, треба мати десятки тисяч, а з допомогою інвестиційних програм тих же страховиків можна починати з 1500 доларів. З першого березня, наприклад, стартує така програма від "Компенси" (в Польщі) , де емітентом виступає не останній банк іспанського походження.

І, пане Андреас, бажаю успіху із внесками на ощадну книжку.

Andreas - 1-3-2007 у 20:03

2 Галина Лев
1. Але й і не в Польщі.
2. А "неостанній банк іспанського походження" назвати можете? А ми б вже вияснили, що воно таке, статутний фонд там і т.ін.

З ощадною книжкою не може бути ані успіхів, ані краху. Просто "капає" собі потроху (з чого, доречі, топік і почався).

Галина Лев - 1-3-2007 у 23:18

1. Зате громадяни України спокійно можуть в Польщі інвестувати. Для цього треба просто перетнути кордон і зробити копію паспорта, візи і штампу про перетин кордону.
2. Ви хочете, щоб мене забанили? То моя робота, і я не маю права нічого рекламувати на цьому форумі. З усіма питаннями слід звертатись особисто через у2у або по мобілці. Banco Espanol de Credito S.A. ( Banesto) – rating S&P AA- oraz Moody’s Aa2.

І ще щодо гарантій у таких програмах: у деяких є такі гарантії, що о-го-го.