Форум Рідного Міста

Помер Юрій Кирилович Рудавський...

Тарас Задорожний - 21-2-2007 у 10:15

Вічная пам"ять

Сьогодні уночі помер ректор НУ “Львівська політехніка, професор Юрій Рудавський. Про це “Львівському порталу” повідомили у Львівській обласній держадміністрації. 10 квітня йому мало виповнитися 60 років.

Народився Ю. К. Рудавський 10 квітня 1947р. у Львові в сім`ї лікаря. У 1965р. поступив на фізичний факультет Львівського державного університету ім. І. Франка, який закінчив з відзнакою у 1970р.. Цього ж року розпочав наукову роботу під керівництвом академіка НАН України І. Р. Юхновського, навчаючись в аспірантурі на кафедрі теоретичної фізики університету, а пізніше - працюючи у Львівському відділенні Інституту теоретичної фізики АН УРСР.

У 1977р. захистив кандидатську "Дослідження моделі Ізінга методом колективних змінних"., а у 1986 р. - докторську "Статистична теорія регулярних і структурно невпорядкованих систем у методі функціонального інтегрування" дисертації за спеціальністю "Теоретична і математична фізика".

У 1987р. пройшов за конкурсом на посаду професора кафедри вищої математики Львівського політехнічного інституту, з 1988р. - завідувач цієї кафедри. У 1992р. переважною більшістю голосів загальних зборів трудового колективу обраний ректором Львівського політехнічного інституту перейменованого в 1994 р. у Державний університет "Львівська політехніка".

Некролог з сайту ProUA можливо і не найкращий...

Ірина Роздольська - 21-2-2007 у 11:16

Хто би міг сказати що цій людині залишилося так мало жити... Вічна пам"ять.

Юрій Сєров - 21-2-2007 у 20:34

Вічна пам'ять.


На похорон Юрія Рудавського приїдуть представники Міністерства освіти та науки

Представники від Міністерства освіти та науки України обов’язково будуть на прощанні з померлим ректором НУ «Львівська Політехніка» Юрієм Рудавським. У цьому кореспондента ЗІКу сьогодні, 21 лютого, запевнили у приймальні міністра освіти та науки Станіслава Ніколаєнка.

Щоправда, у міністерстві не можуть сказати, хто саме приїде до Львова, оскільки поки що не знають, у який день відбудеться церемонія прощання. Можливо, що з Києва приїде новий заступник міністра з питань вищої освіти Василь Шинкарук, якого, до речі, сьогодні якраз представили у міністерстві.

Довідка ЗІКу.

На нараді проректорів, яка відбулась зранку 21 лютого, вирішили момент прощання з Юрієм Рудавським провести в актовому залі головного корпусу Національного університету «Львівська політехніка». Наразі остаточну дату та час похорону родина померлого не називає.

Ректор Національного університету «Львівська політехніка» Юрій Рудавський помер через інфаркт, – про це ЗІКу стало відомо з власних джерел.

Юрій Сєров - 22-2-2007 у 13:00

Цитата:
Прощання з Юрієм Рудавським відбудеться у суботу, 24 лютого, об 11.00

Завтра, 23 лютого, тіло покійного ректора НУ «Львівська політехніка» Юрія Рудавського перенесуть у актовий зал головного корпусу «Львівської політехніки», де о 16.00 розпочнеться парастас. У суботу, 24 лютого, об 11.00 розпочнеться панахида. З головного корпусу НУ «Львівська політехніка» буде піша хода до церкви св. Андрія, об 14.00 – піша хода з церкви св. Андрія на Личаківське кладовище. Про це сьогодні, 22 лютого, ЗІКу повідомила прес-служба НУ «Львівська політехніка».

Причина смерті Юрія Рудавського – ішемічна хвороба серця.

Вічна пам'ять

Роман Голощук - 25-2-2007 у 12:32

Цитата:
24 лютого, поховали ректора Національного університету «Львівська політехніка» Юрія Рудавського. У церемонії поховання взяли участь тисячі людей, серед них – дружина та сини професора Юрія Рудавського, його друзі, представники української та львівської влади зокрема. Про це сьогодні, 24 лютого, повідомив корекспондент ЗІКу, який був присутній під час церемонії прощання з ректорои Національного університету «Львівська політехніка» Юрієм Рудавським.

Попрощатися з Ю.Рудавським прибув перший заступник глави Секретаріату Президента Іван Васюник. Згодом прибули міністр освіти і науки України Станіслав Ніколаєнко, колишній міністр освіти і науки України, Президент Академії педагогічних наук Василь Кремінь, народні депутати України Ярослав Кендзьор, Степан Давимука та інші. Прощалися зі своїм колегою й інші представники Міністерства освіти і науки України, Національної академії наук України та Академії педагогічних наук України.

Участь у похоронній процесії взяли і представники львівської влади – голова Львівської ОДА Петро Олійник, його заступники та інші представники апарату ЛОДА, голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник та депутати облради, міський голова Львова Андрій Садовий.

Поховали ректора «Львівської політехніки» на Личаківському кладовищі у Львові, на ділянці, де спочивають попередники Юрія Кириловича Рудавського – ректори Національного університету «Львівська політехніка».

Юрій Сєров - 26-3-2007 у 11:33

1 квітня минає 40 днів від дня смерті Юрія Рудавського

1 квітня минає 40 днів з дня вічного спочинку ректора «Львівської політехніки» Юрія Рудавського. Родина, друзі і колеги помоляться у церкві Святого Андрія за упокій його душі, відвідають могилу на Личаківському цвинтарі і, тамуючи біль, повернуться до своїх буденних клопотів, – повідомила сьогодні, 26 березня, Західну інформаційну корпорацію повідомила прес-служба Львівської політехніки.

Як йдеться у повідомленні прес-служби, наразі у Політехніці обов’язки ректора тимчасово виконує перший проректор Юрій Бобало, а колектив у кулуарах обговорює усі можливі кандидатури на цю високу посаду. Найчастіше лунає прізвище першого проректора, як найближчого союзника Юрія Рудавського в реалізації грандіозних планів університету.