Форум Рідного Міста

Підливання вазонків коли виїжджаєте

Ірина Роздольська - 4-3-2007 у 18:24

Стикнулися ми з такою проблемою - що робити з вазонками, коли виїждаєте на довше ніж кілька днів. Що з ними робити? Підливати нема кому, сусідам з певних міркувань ключа давати не хочеться, а родичів-знайомих поблизу немає. Чи є якісь пристосуання, які б рівномірно подавали вологу щодня до вазонків протягом тижня-двох (при можливості довше)?

Тарас Гулка - 4-3-2007 у 18:37

Я думаю готових пристосувань немає, хіба самому робити. В неті є купа схем як зробити автоматичну годівницю для акваріуму на такі випадки, думаю можна переробити і на подавання води, але треба знати трохи електроніку і вміти тримати паяльник в руках.


Вибачте за оффтоп.
Згадав історію про підливання вазонків. Два роки тому їхав з дружиною на море на 2 тижні. а в хаті стоїть великий акваріум. Перед від'їздом вручив ключі брату, який мав на цей час переїхати в мою хату з метою регулярного годування рибок.
Приїхали з моря, все гуд, рибки ситі і здорові, але всі вазонки висохли повністю (14 днів без води, а на вулиці 32 градуси). :(
Про рибок ми брату сказали, а про вазонки ні. А він рано-вранці йшов на роботу, пізно вертався, і за 2 тижні жодного разу не відкрив штори на вікнах і тих квітів просто не бачив.

Hanor Narasson - 4-3-2007 у 19:40

Якщо без електроніки, то десь читав про варіант склянки з водою, у яку встромлений один кінець ґноту від гасової лампи, а другий кінець - у вазонок. Але на практиці не пробував.

Андрій Пелещишин - 4-3-2007 у 19:58

Взагалі, усе залежить від сезону. Наскільки я знаю, більшість рослинок зимою-весною можуть два тижні прожити без підливання

Ірина Роздольська - 4-3-2007 у 19:59

Дякую всім хто відгукнувся. Знайшли таке рішення: протягнути через дренажний отвір шнурок, зверху його скласти кружочками на землі навколо стебла, а той кінець що з дренажного отвору внизу опустити в банку з водою. Горшок поставити на цю банку. Кажуть, на 2 тижні спокійно має стати, на більше напевно треба банку більшу.

Користувач Олесь - 5-3-2007 у 11:17

Варіант - пакет з грубого міцного поліетилену. В ньому робиться маленька дірочка. Пакет закріплюється так, щоб вода через дірочку потрапляла до землі у вазонку. Даний принцип можна модифікувати шляхом застосування медичної крапельниці. Тоді питання, на скільки часу можна покинути свої вазонки, вирішується об'ємом посудини з водою.

Nazar - 5-3-2007 у 14:16

Я продаю системи автоматичного поливу.
Є й комплект, розрахований на 36 горщиків.
Виробник GARDENA, Німеччина, арт 1266-20.
Ціна: німеччина - 71-89 євро, Україна (роздріб) - 499 грн.



Інструкція тут, 1,4Мб:
http://www.gardena.ua/instruction/1265_man_RU.pdf
Перепрошую за російську, але обов'язково прочитайте.
Крім того, всі складові даного комплекту продаються поодинці, це якщо захочете спростити або ускладнити.

Ігор Баранік - 8-3-2007 у 19:26

А я щось таке чув, що можна підлити квіти нашатирним спиртом, і тоді вони ніби довго тримаються. Це правда?