Форум Рідного Міста

Аферисти в білих халатах: бізнес – навіть на інтимі!

Іван Корицький - 12-3-2007 у 18:02

Аферисти в білих халатах: бізнес – навіть на інтимі!
70 відсотків діагнозів "інтимних" хворіб - неправдиві?
Лікарі навмисне ставлять неправильний діагноз, щоб заставити "хворого" пройти дорогий курс лікування.

детальніше тут http://www.cripo.com.ua/?sect_id=7&aid=31823

Василь Яворський - 14-3-2007 у 00:08

Таке відбувається не тільки в Києві, моєму знайомому поставили діагноз хламідіоз і він навіть купив якісь ліки, а потім догадався сходити до іншого лікаря, як виявилося в нього алергія на якісь там продукти і його просто висипало....
Я гадаю, що проблема в першу чергу лежить у тому, що пересічний громадянин мало інформований у симптомах інтимних хвороб, а бояться їх всі. Лікарі цим і користають...
Мо хто є тут з лікарів здатних провести лікбез.

Ірина Роздольська - 14-3-2007 у 01:50

Та в інтернеті є достатньо написано про симптоми, достатньо лише почитати. Але щоб не було так як в Джерома К. Джерома "Троє в човні і пес" - після прочитання того всього можна в себе знайти симптоми будь-чого і тільки професіонал може сказати точно.

Тарас Задорожний - 14-3-2007 у 13:45

Краще просто мати чисту совість і проблєм не буде

Юрій Сєров - 14-3-2007 у 13:53

Цитата:
Краще просто мати чисту совість і проблєм не буде

В будь-якому випадку завжди є імовірність "отримати" хворобу. Через кров (у лікарні, перукарні) і т.п

p.s. Через масовість точки зору, що "треба мати чисту совість", "порядна людина такого не може мати", "наркоман", "повія" і т.д. лікарі і користають, забувши про професійний обов'язок.

Користувач Олесь - 15-3-2007 у 12:14

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Василь Яворський
Я гадаю, що проблема в першу чергу лежить у тому, що пересічний громадянин мало інформований у симптомах інтимних хвороб, а бояться їх всі. Лікарі цим і користають...


Про це вже писалося в інших темах не раз. Існуючий стан справ в системі охорони здоров'я дає необмежене поле для зловживання довірою пацієнта і для лікарських помилок. Оскільки пацієнт сам платить за ліки і лікування, а за діями лікаря немає фактично ніякого контролю, нікого не цікавитиме, чи правильно був поставлений діагноз, а якщо навіть і правильно, то чи не було призначено зайвих дорогих ліків, обстежень, процедур тощо.

Пересічний громадянин не мусить і не може бути інформований на рівні, достатньому для того, щоб ставити діагнози. Особливо враховуючи те, що для багатьох діагнозів потрібно специфичне лабораторне дослідження, яке навіть в лабораторних умовах в Україні часто проводять неадекватно, відповідно ставлячи при цьому хибні діагнози, призначаючи лікування і далі по колу.

Чиста совість - це, очевидно, хіба що не виходити з дому і не стикатися з іншими людьми. Є венеричні хвороби, якими можна заразитися і не через статеві контакти. Крім того, описане тут зловживання з неправильним діагностуванням/дорогим лікуванням може застосовуватися до будь-яких захворювань, а не тільки венеричних.