Форум Рідного Міста

... про корупцію...

Олександр Ганущин - 17-3-2007 у 21:25

Цитата:

а може краще було б почути про корупцію у всіх рівнях влади?)))))))))


Нема ніяких проблем у тому, що держслужбовцю чи депутату закидають питання про корупцію.;)

Найперше хочу зауважити, що корупція для України біда не галузева ( представників вщасливлених довір'ям громади чи державних службовців) а загально суспільна.
нещодавно прочитав у Нормана Дейвіса "Європа" а при такій нагоді (писати на ФоРуМі справді трохи "розучився" пане Юрію;)) наведу цитату
Цитата:

Наведена праця 500 сторінка, 2 абзац
... причиною релігійного відродження... стала вочевидно... народна огида до морального падіння духівництва... Європа повнилась чутками про єпископів, які вдавались до симонії, пап, які запроваджували непотизм, священників, що чинили проміскуїтет, ледачих ченців, а над усе - про суто світське багатство церкви...



Трансформуючи це до теми:
... Україна повнилась чутками про корупцію............... а понад усе, що всі депутати, державні службовці (лікарі, вчителі, професори, а чому б і ні.... можна продовжити далі) корупціонери....

власне ж коротке бачення, (сподіваюся, що в подальшій дискусії аргументів наведу більше) таке...
Українське супільство загалом хворе на корупцію і дрібне хабарництво. Ментально і відповідно до виховання та стереотипів, з огляду на окремі напрямні в розвитку за часів радянської влади. Однак, безумовно, корупція, як явище більша там, де є корупційні ризики. А ризики пов'язані з зайняттям певних посад у державній ієрархії, котрі можуть суттєво вплинути :
а) на перерозподіл ресурсу, (в першу чергу бюджетного питання), сюди ж і депутатське питання;
б)прийняття дозвільних та оціночних рішень (від архітетури до суду).
в)прийняття рішень про наділення тими чи іншими благами, в т.ч. кадрових (прийняття на роботу, земля, нагорода, докторська ступінь тощо).

Враховуючи особливості виховання, відсутність правового поняття лобізму, неспівмірність вигод внаслідок корупційних діянь оплати праці, непрозорість схем прийняття рішень, нерозуміння функції громадського контролю зі сторони котролерів і контролююючих - ось основний набір елемнтів, на яких корупція розвивається.
Тому в "СССр сєкса нєт" те саме, що в Україні корупції нема....


Водночас, застерігав би від загальних оціночних тверджень типу "всі ви там корупціонери". Бодай тому, що для значної частини депутатів, державних службовців (лікарів, вчителів, викладачів) корупція недоступна. Бодай в силу відсутності наявностості (теж Ільф і Петров, золоті слова) вищезазначених ризиків...
:cool:


З приводу соцзабезу etcetra іншим разом:(

Юрій Сєров - 17-3-2007 у 22:18

Дуже важлива тема, але з огляду на її болючість та пікантність дуже б попросив усіх дописувачів бути максимально коректними, не висловлювати риторичних звинувачень, наводити прикладів (які не доведені в суді) бо існує великий ризик переростання цієї дискусії в сварку.

Рост - 18-3-2007 у 00:40

Я на сьогодні не бачу способу позбутися нашої корупції... Ми так звикли... Ну от як французам позбутися розгільдяїв арабів? Чи американцям нег... Зараз прийдуть борці за права арабів і негрів, пардонть, афроамериканців, і мене засудять :)
Так і нам з корупцією. Частка зкорумпованих людей в нашій державі перейшла межу, до якої можна було їх позбутися. Тепер тільки разом із усім суспільством.

ПС. Іноді хочеться взяти в руки фузею. Тому, що я не просто це по телевізору, чи ще де бачу, я плачУ реальні, свої гроші, бо без цього нічого не вирішується!

ППС. Усі мої слова прошу здобити матюками на власний смак.