Форум Рідного Міста

Порадьте, де можна купити вишиванку

Юрій Сєров - 24-3-2007 у 13:29

Хотів давно придбати, а ось в зв'язку з можливим походом на концерт, виникла думка нарешті собі купити вишиванку.
Знаю, що є на вернісажі.
Девеші були по 150, ті що кращі, коштували більше 300 грн.
Може хтось знає місця, де можна купити і можливо порадьте, Чи варто купувати ті, що дешевші?
А ще, розумію, що це питання смаку, але якого кольору варто брати. Як з практичних міркувань так і з традиційних. Десь чув, що чорні вдягали лише на похорон.

Іван Лихобор - 24-3-2007 у 14:04

Поспитайте Андрія Шкіля. Знає напевно..:)

До слова.
Цитата:

Сергей: Не уверен, поймет ли меня г-н Шкиль, учитывая, что обращаюсь к нему по-русски, тем не менее попытаюсь... Ув. г-н Шкиль, что символизирует Ваша рубашка, которая, мягко говоря, не совсем сочетается с костюмом? Не так давно Вы представляли радикальную националистическую организацию УНА-УНСО. В связи с этим возникает закономерный вопрос - означает ли Ваше членство в БЮТ его националистическую направленность? Можно ли ожидать появления в рядах БЮТ других националистов, например Тягнибока, каков Ваш прогноз? Спасибо.

Андрій Шкіль: Своїм одягом я хочу підкреслити, що українська вишиванка дуже добре підходить до європейського костюму. А те, що вам це не подобається, це не питання смаку, це питання, де буде Україна – в демократичній Європі чи в іншому місці.

Політику, парламентарію тим більше, має бути притаманний строгий стиль одягу: звичайний темний костюм, нормальна сорочка світлого кольору, краватка до стилю.
А те, як одягається Шкіль - раг... ство чистої води! То він ганьбить нашу державу перед "демократичною Європою". Там на нього дивляться, як на клоуна!

Юрій Сєров - 24-3-2007 у 14:16

Дякую за змістовну пораду! :mad:

Іван Лихобор - 24-3-2007 у 14:22

Немазашо!
Та ні, Юрку, не ображайтесь! :) Ліпше з'їздіть у Косів і там купіть за прийнятну ціну.

Ірина Роздольська - 24-3-2007 у 19:10

Косів або Кути!!! У Львові страшенно завищені ціни.

Юрій Сєров - 24-3-2007 у 23:35

Думаєте, з вартістю дороги в дві сторони вийде дешевше?

Олексій Мачехін - 25-3-2007 у 00:03

У мене в шафі три вишиванки. Дві з них мають вік не менше 50 років і вишивались «для себе» - себто, для своїх коханих.
Один раз роздивившись таку вишивку, а тим більше побувавши в музеї Гончара, де виставлені більш як сторічні вишиванки, ті вироби, які продаються зараз на базарах, вишиванками називати складно. Просто дешева стилізація в стилі етно.
Значно краще упросити матір або жінку вишити на нормальному полотні і пошити з нього хорошу сорочку. Це займе місяць, а може й кілька місяців, проте матимете хорошу річ, щораз вдягаючи яку ви даруватимете радість близькій вам людині.

Що ж до «регульства».
Ще 40 років тому в Україні вважалося нормою вдягати вишиванку під піджак. Під час закордонних поїздок це взагалі завжди вважалося шиком - поєднати традиційний європейський костюм із вишиваною сорочкою. Я згоден що чорний колір у сорочках українці не використовували, проте використання національних елементів у вбранні, на моє переконання, ажніяк не може зганьбити політика.

Василь Яворський - 25-3-2007 у 02:41

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Думаєте, з вартістю дороги в дві сторони вийде дешевше?


Думаю дешевше... Та й щодо якості виробу, гадаю теж не помилитеся... Нещодавно бачив "вишиванки" в "Арсені", щоправда якість вишиття дуже сильно залишає бажати кращого але й ціни в районі 100 гривень...

Щодо стилів одягу і регульства:
Згоден з Олексієм, політика більше ганьбить національна безликість. Вишиванка чудово дивиться з європейським костюмом, просто її потрібно добирати до костюму так само ретельно як і краватку

dr.Trollin - 26-3-2007 у 09:36

хммм... а от таки,- що ДІЙСНО варт у Косів змотатися??

хм. я от вже націлився на те, щоб у суботу мо' і...
але чи таки _варт_?

Vlotsk - 27-3-2007 у 14:05

Теж цікавить сабж. Можливо, зберемо компанію та й махнемо за вишиванками потягом чи самохудом? Розкажіть кіко туди їхати і де в тому Косові шукати вишиванки. І як з вибором? Широкий?

Odarka - 27-3-2007 у 14:48

В Косові в суботу точно є базар, але туди потрібно потрапити хочаби до 14:00. До Косова 250 км.

Nazar - 28-3-2007 у 11:38

Ці вишиванки, що в Арсені - цілком прийнятні. Нічим не різняться від базарних, хіба меншою ціною. Це не шлюбні, не парадні, а прості сорочки. Є два типи - чорні (131 грн) і білі (100-119???).
Але у мене тут питання зависло - дружина хоче прозору вишиванку, а на базарі така була за 150 євро. Це дорого, але точно знаю, що їх хтось ш'є значно дешевше. І питання - хто?
До дня народження дружини трохи більше місяця, і віріанти шити самому мене не задовільняють:)

Іван Лихобор - 28-3-2007 у 13:58

Нє, люди, ви там не подумайте нічого такого, що, я, мовляв, там проти вишиванки і т.д.: просто, як на мене, постійно її носити... тут уже річ у несмаку конкретної людини.
То так виглядає, як на початку незалежности України Тризуби почали малювати на парканах, туалетах і т.д - ото таке з українською вишиванкою. Нє, ну, звичайно, вдєгнути си вишиванку на який празник, от як День Незалежности, на Пукрову - і піти з нев до парламенту - ото я розумію: я патрійота свеї держави! А ту маєм молодого сьвірка (на вигляд, якому ше смаркіль не висох), який день у день у стінах парляменту сі фраїрує своєю вишиванкою. Хто ж таке видів?! Українська вишиванка - то така інтимна річ, яку тре одягати раз, два або (щонайбільше) три рази на рік (там, вгорі, вказав коли) і тоді гоноруватисі нею.

От я, приміром, немаю вишиванки... Але шо з мене, якогось трекера з пл. Органія - а по-простому - зайди, ту, на Земли, возьмеш? Нічо.

Юрій Сєров - 28-3-2007 у 20:17

В Косів можна з'їздити, але заради самої Вишиванки туди пертися, трохи не тойво. Хіба з відпочинком. Мені треба швидше.
В якому саме Арсені? Чи у всіх?

Odarka - 29-3-2007 у 09:45

То Іван Либохор


Андрій Шкіль зовсім на "шмаркля" не подібний. Він має свій стиль, чому йому б не носити вишиванки???
Колись українці щодня носили вишиванки:)))))) І я не погоджуюся, що це інтимна річ - це ж не станик чи трусики...а сорочка. В Шкіля вишиванки дуже гарні і вони йому пасують:)

Іван Корицький - 30-3-2007 у 11:02

Знайома, вишиває вишиванки під замовлення. Яку захочите, таку і вишиє, орнамант, стиль і т. п. Можна подивитися роботи, але поки що тільки в офлайн. Пишіть U2U, дам контакти.

Юрій Сєров - 30-3-2007 у 11:47

А готові вже є?
Яки приблизно ціни?

Іван Корицький - 30-3-2007 у 11:51

чи є - незнаю, але думаю що є. Ціни також незнаю.

Nazar - 30-3-2007 у 12:11

Щось у мене у2у не шлються...
Як би то взнати про ту дефіцитну дівчину?

Іван Корицький - 30-3-2007 у 12:20

Інформацію вислав на маіл

Олексій Мачехін - 30-3-2007 у 15:19

2Іван Лихобор
Я не в курсі як зараз у Львові, проте у Києві завдяки різним етноорієнтованим проектам вишиванка міцно укріпилася у молодіжному стилі. Минулого літа фактично щодня бачив в центрі людей з вишиванками - і хлопців і дівчат. Цієї весни вже теж бачив, але не так багато, бо прохолодно трохи.

Юрій Сєров - 30-3-2007 у 15:59

Іване, скиньте ще мені на ICQ. Дякую.

Юрій Сєров - 1-4-2007 у 20:56

Побував в суботу на Вернісажі. Ціни орієнтовно такі: білі, чорні вишиванки десь 220 грн, льняні (мені більше сподобалися) - 250, якщо комірець круглий, і 300 - якщо такий як у звичних сорочок. В самому вишитті не розбираюся, але виглядає непогано. Можливо на наступному тижні вийде побувати в Яремчі, подивлюся ще там.

Ярема П. - 1-4-2007 у 22:35

В Яремчі буде трохи дешевше, але не набагато. Але однак киньте сюди ціни для порівняння - це дасть трохи статистики.

Андрій Пелещишин - 2-4-2007 у 06:38

Цитата:
Побував в суботу на Вернісажі. Ціни орієнтовно такі: білі, чорні вишиванки десь 220 грн, льняні (мені більше сподобалися) - 250, якщо комірець круглий, і 300 - якщо такий як у звичних сорочок. В самому вишитті не розбираюся, але виглядає непогано. Можливо на наступному тижні вийде побувати в Яремчі, подивлюся ще там.

Підозрюю, що це економ-варіант, де вишивка (клапті вишитої матерії) нашиті поверх тканини. За моїми оцінками, сорочка з справжної вишитої матерії навряд чи продаватиметься нижче 500 грн

Олексій Мачехін - 2-4-2007 у 14:35

Залежить від матерії. Якщо з виразними дірочками (щось по типу канви), то може і дешевше.

Юрій Сєров - 11-4-2007 у 20:58

Побував на Великдень у Прикарпатті, то ж мав можливість потрапити на базар у Яремче.
По-перше - хто сказав, що там дешевше? :).
Переглянув багато вишиванок, коротко опишу варіанти:
1. Біла звичайна сорочка (не льон), вишивка пришита - ціна орієнтовно 200 грн. Серед цих сорочок основні відмінності (ті, що помітив)

2. Льняна сорочка, вишивка пришита - орієнтовна ціна: 300-350 грн. (тут можна трохи поторгуватися, на відміну від пункту 1)
Особливості:

Траплялися ще сорочки, з льону, автентичні, вибілені, яким вже до 100 років доходить. Вишивки на них бідненькі. Ціна 300 грн.
3. Льняна сорочка, вишивка по сорочці.
В залежності від кількості вишиття, виду вишиття і т.ін. ціни коливаються від 500-550 грн до 900 (як і прогнозував Андрій). Особливо на них не задивлявся, бо не планував купувати. Одні з найдорожчих - сорочки з білою вишивкою.

Ще декілька моментів, про які дізнався. На дешевших сорочках вишивки зроблені акриловими нитками, за словами людей, що краще розуміються на тому всьому, носяться непогано, але до американських ниток (DMC, здається) їм далеко. На дорожчих, можливо, нитки кращі.
Льняні сорочки не парять, але гірше прасуються.
Як вже згадував, в Яремчі не дешевше, ніж у Львові, але вибір, звісно більший. Можливо в Косові чи Шешорах, які не такі популярні, ціни нижчі. При нагоді перевірю. Як в когось буде інфа - кидайте сюди.

Був ще варіант замовити сорочку, в майстрині. Вона вишиває "низинкою", пришиває до звичайної білої сорочки, але на ній чомусь є кишенька. Виглядає так собі...

В результаті зупинився на економ-варіанті за 200 грн. Сподобався взір, та й зшито ніби непогано. Як буде носитися - дасться чути.
Якщо сподобається часто вдягати, придбаю собі льняну, але мабуть не з тих за 300, а з тих за 400.
При нагоді сфоткаю і викладу.

Микола Яструб - 27-6-2007 у 21:05

давно хочу придбати вишиванку...бабуся у мене майстриня) от піду у відпустку и неодмінно куплю матерію ,нитки і поїду на побивку)

Юрій Сєров - 29-11-2007 у 00:37

Найшов інтернет-магазин з варіаціями на тему вишиванок: Рідна мода

Hanor Narasson - 8-5-2008 у 18:14

Вже третій день, як вишиванки можна купити в магазині моєї дружини. Причому з різних реґіонів України. А також ткані сорочки (переяславські). Кому цікаво - пишіть u2u.

Юрій Сєров - 10-5-2008 у 13:19

У дні міста бачив пана, який продавав виткані сорочки. Вигядає дуже гарно. Чоловічі коштують 650 грн.
Ні на вернісажі, ні у магазинах вони не продають, треба звертатися за телефоном (кому треба - пишіть U2U).

Hanor Narasson - 11-5-2008 у 07:00

У нас також є ткані, але не галицькі (властиво покутські), а переяславські. Ну і ціна суттєво менша.

Andry Kryven - 22-12-2010 у 16:59

У Львові є прекрасна фірма Скиба, яка виготовляє різноманітні якісні вишиванки і продає їх за цінами виробника
сайт фірми http://www.skyba.com.ua
Знаходяться за адресою м.Львів, вул. Б.Хмельницького, 212 (на території швейної фірми Весна).

Юрій Сєров - 22-12-2010 у 17:23

Щось дуже дешево. Аж не віриться.
У них там є магазин, за вказаною адресою?

Hanor Narasson - 22-12-2010 у 20:13

Це машинна вишивка. Бувають цікаві колористичні рішення. Але речі треба міряти - чи зручно в них.

НЯЗ, п. Андрій Кривень якраз і є власником "Скиби".:baddevil:

Demyan - 23-12-2010 у 08:33

Ого, я б сказав навпаки щось задорого як на машинну вишивку, в Косові і в тих базарах - такого роду китайські вишиванки на машинці коштують від 50 до 100 грн. Рушники, наприклад, я пару купив за 90 грн. Ручної роботи сорочки там дуже відрізняютсья але в районі 150-300 грн можна спокійно купити дійсно ручну якісну сорочку чоловічу.

Andry Kryven - 24-12-2010 у 09:06

За вказаною знаходиться виробництво, і торгуємо зі складу, тому і ціни дешевші, щодо якості товарів - гарантуємо, є вибір тканин, а зокрема льон натуральний білий, сірий та чорний, ткане бавовняне полотно біле та чорне, та сорочкова тканина біла та чорна. Є можливість індивідуального пошиву, мається на увазі пошив по мірках. Для оптових клієнтів даємо знижки .
Чекаємо Вас у нас - не пошкодуєте.