Форум Рідного Міста

Сімейний відпочинок

Грицак Андрій - 26-3-2007 у 09:55

Привіт всім форумчанам.
Прийшло довгоочікуване тепло. На черзі сімейні вилазки на озера, в ліс, приготування шашликів і всякої іншої смакотні.
Створюючи цю тему - мав на меті обсудити активний сімейний відпочинок в колі друзів чи знайомих. А також обсудити привабливі ландшафти для відпочинку, хітові рецепти походної кухні та інше.
Думаю буде цікаво поділитись своїми враженнями, фотками та іншими приколами сімейного відпочинку.
Маємо також надію познайомитися з новими друзями, відвідати нові цікаві місця відпочинку львівщини, отримати масимум задоволення від спілкування.

З найкращими побажаннями Андрій, Галина та доця Настя

Demyan - 26-3-2007 у 11:33

Взагалі якщо полазити в форумі там де про місто туризм...можна знайти фактично все - і прогулянки містом, і виїзд в Карпати і в навколишні замки і просто на природу і не раз піднімалося питання і створювалися теми про озера.

Роман Голощук - 26-3-2007 у 11:36

Гарна тема - долучаймося! Таки дійсно вже весна надворі - пора відпочивати! :)

Грицак Андрій - 26-3-2007 у 12:24

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Demyan
Взагалі якщо полазити в форумі там де про місто туризм...можна знайти фактично все


Мав на увазі не поспілкуватися не про те де що можна знайти - а як і де і хто відпочиває, поділитися враженнями.

Грицак Андрій - 26-3-2007 у 12:37

Раз вже запропонував цю тему - то спробую розвивати.
Цього року ще не робили вилазку на природу. А от минулого практично кожних вихідних кудись вибиралися. В основному це були поїздки в місця 15-20 хв на авто від міста. Одне з них це біля Зашкова - чудова місцинка. Краєвид гарненький, поляна хоч футбол грай, чудовий буковий ліс. Ми практично всі дати (д/н, іменини, проф свята) які святкуємо на природі то їздимо саме туди. Минулої осені - коли були були востаннє там, набрачи майже цілу сумку грибів - причому не віжходячи далеко від місця розташування.
Як правило завжди беремо з собою фотики, всякі спортивні причандали, пневматику і все таке.
До речі. :rolleyes:А як розмістити фотки у цій темі???. Є чимало прикольних


Щоб розмістити фотографії на форумі, потрібно спершу викласти їх кудись в неті, є достатньо халявних серверів, які дозволяють робити свої фотоальбоми, а потім давати на них посилання тут. наприклад, скориставшись з іконки у вікні редагування повідомлення.

Рост - 26-3-2007 у 14:42

Мені подобається в Раківці, що по Стрийській трасі. Його два великих плюси - чудові соснові ліси і найкраще в регіоні джерело.
Ще дуже хороше місце - Страдч, виїзд через вул.Шевченка, перед Ів.Франково. Там можна сумістити відпочинок світський і духовний. Стосовно останнього - є відома хресна дорога і печерний монастир (не діючий). Ліси довкола теж соснові, а оскільки це заповідник, то дуже чисті, доглянуті.
Ще одне місце для душевного зцілення - озеро св.Анни за Почаєвим. Правда дорога туди не близька.
З озер довкола Львова подобаються - в Задорожній (біля Миколаєва), в Ясниськах (відоме, як "кар`єр").

Demyan - 26-3-2007 у 14:45

а ясно.
Ну про мене з дружиною - залежить від того скільки є часу і що планується. Є любимі місця в шевченківському гаю (в доміках),а є - біля нього в лісі - місце з якого видно гарно львів і де можна посидіти попити пивка.... Якщо махнути далі- то Свірж - замок, там було друге побачення, а також Крехів - де можна і походити і сосиски і гриби і ожина.....
Окрім того є ще любимі місця у Львові - Оперний, колись була піцерія у Кульчицького, кастелярій, але їх закрили, тепер - Кальчо.
Добирання - маршрутками, оскільки авто купую вже більше року не можу купити :).

Грицак Андрій - 26-3-2007 у 16:29

Були пару раз в Страчі та Янові. До речі в Янові є одне місце (правда не всіх пускають) біля озер, там ще якась база відпочинку - чудові альтанки, озеро мангальчики, навіть дрова не треба збирати - за шашличок і счарочку місцеві мешканці настільки любязні що самі запропонують скористатися їхніми дровами. Є ще один домік охотнічий в лісі, парочка озер лісових - доречі з чудовою щукою (це для рибалок). Але факт що на дорозі стоїть дишло (правда ключик підбирається без проблем - 10 -15 грн)

Demyan - 26-3-2007 у 16:38

Я думав що тут типу активний відпочинок - бо коли там дати там залізти - то так можна і в бухту поїхати і ще на майдан і купа є таких місць. Я відділяю - коли просто їдеш на природу, сам рубаєш дрова, сам створюєш мангал, сам готуєш....

Грицак Андрій - 27-3-2007 у 08:45

Кому що смакує. Комусь може і зручніше заплатити і розслабитись а кому і пошуршати.

Nazar - 27-3-2007 у 09:32

Я десь спочатку був прочитав слово "активний".
Так от, мені сподобалась одна ідейка саме сімейної мандрівки невисокими горами на декілька днів (можна і за один), або принаймі на вихідні. Маршрут нескладний, легко проходиться, і є місця як для "матрацників", так і для більш активних.
А фотографувати скільки:rolleyes:
Хоча є багато недоліків. Перше, що нема змоги взяти дрібних дітей, ну і все решта пов'язано з цим. Як не як, дорога гірська, і потребує елементарної підготовки.
Але якщо зацікавило, то он карта:


Ярема П. - 27-3-2007 у 09:58

І коли то має бути?

Nazar - 27-3-2007 у 10:05

Та коли завгодно:)
Це я про "сімейний" маршрут розписав. Такий доволі, як то кажуть, "дамський". Оптимально йти на два дні, неспішачи, з привалами на обіди та вечері, якомога розтягуючи час на гарних місцях, що кружечками показано.
Але якщо йти вперше, то зараз десь відшукаю лінк на, як на мене, хороші рекомендації.

Demyan - 27-3-2007 у 10:06

Є в мене і легкі маршрути - фактично на один день, підйоми не великі, спочатку підйом - потім іти по рівній місцині довго потім невеличкий підйом і все...а на горі є навіть волейбольне поле:). Іти туди 1-2 години (в залежності як іти). Ходив не раз туди з різними людьми фактично ті хто не ходив в гори.

Nazar - 27-3-2007 у 10:12

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Demyan
Є в мене і легкі маршрути - фактично на один день, підйоми не великі, спочатку підйом - потім іти по рівній місцині довго потім невеличкий підйом і все....


А можна детальніше?

Demyan - 27-3-2007 у 11:21

Поїзд Львів мукачево. в 10 00 - в Славську. Ідете до церкви (розвилка), по дорозі можна в барі попити розливного пива:). Піднімає настрій.
Біля церкви іде асфальт. дорога на гору В.Верх. якщо встати спиною до церкви - справа від тої дороги побачите дорогу (пісок) яка трішки іде вверх. Це вона. Ідете по ній (вона відразу піде на ліво і ви якби будете іти паралельно дорозі асфальтовій але повільно піднімаючися). Ніде не звертаючись вийдете на поляну там ще є футбольне поле, гарний вид - можете перекусити. Далі дана дорога буде іти як би на ліво, але вам треба . підніматися вверх на гору (по стежці). Все - ідете по хребту в "лісі". Часом тре підніматися потім рівно. В результаті будете іти довший час по рівній дорозі. Ідете аж доки не побачите по лівій стороні підйом метрів 200 в гору. Все - це гора Ільза. Далі робіть що хочете, назад потягом Мукачево Львів.

Nazar - 27-3-2007 у 11:28

А, Ільза!!!
Тепер зрозумів. Гарний пункт, до-речі.

Demyan - 27-3-2007 у 11:43

Для любителів не ходити - пропоную прямо з вокзалу брати машину, їхати до підйомників, далі на них їхати на тростян, а там шашлики, вино і т.д. навіть готувати не тре :)

Грицак Андрій - 29-3-2007 у 07:46

Класно. Завжди хотів піднятися в гори. Правда завжди чогось бракувало.
От яби хтось організував з знаючих для "чайників" таку вилазку - ми б залюбки приєдналися і ще б одних- двох сімейниз з собою прихопили.

Хто щось може на таку мулю сказати?????

Demyan - 29-3-2007 у 08:11

Вже пробували організувати таке десь пару років - було складно.

Уляна Дідич - 29-3-2007 у 08:33

Два роки тому га Ґрофі зустріли дві сім'ї - діти від 5 років. Виявляється, вони на відпустку оселяються в лісничівці в горах, їздять за продуктами в Осмолоду і гуляють по довколишніх горах. По доброму позаздрила.
Хочемо цього року своїх старших на Парашку вивести, якщо вдасться. Але стала проблема нормального спорядження - як мінімум намет і спальники дітям (вони ще за один день того маршруту не потягнуть).

Грицак Андрій - 29-3-2007 у 08:42

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Demyan
Вже пробували організувати таке десь пару років - було складно.



Ми підписуємось на 100%

Грицак Андрій - 29-3-2007 у 08:47

На другий день Паски плануємо на шашлик виїхати - відкрити сизон. Приєднюйтесь кому буде цікаво. 15 хв їзди машиною від Львова.
;)

Demyan - 29-3-2007 у 08:58

в гори на разі прохолодно. Я планую десь через місяць в Аквапарк, на травневі - можливо в Ужгород (гарно там в цей час, сакура цвіте)...

Грицак Андрій - 29-3-2007 у 16:18

Теж класний варіант

Рост - 29-3-2007 у 22:21

Ужгород - це цікаво, сакура, яка цвіте - теж.
Мо, давайте проплануємо поїздку машинами через Карпати в Закарпаття на травневі? З зупинками в цікавих місцях. Які будуть пропозиції?

Demyan - 30-3-2007 у 07:51

Наразі на вихідні будемо обговорювати Ужгород (я, дружина і знайомий).

Грицак Андрій - 30-3-2007 у 08:13

Ми підтримуємо поїздку В Ужгород. Пропозиція обговорити план. Наразі треба знати кого зацікавила поїздка скільки чоловік їде і скільки авто.

Demyan - 30-3-2007 у 08:27

Ну давайте обговоримо - наразі можливо якщо поїдемо то від мене 3 людей - 1 авто.
Детальну інфо скину в понеділок (після того як ми вирішимо).

Орієнтовний маршрут який будемо обдумувати: Ужгород ( ночівля), Мукачево, долина нарцизів...ну і всі гарні оточуюючі місця з зупинками на типу перекус, фоткатися...

Грицак Андрій - 30-3-2007 у 09:27

Нас також 3+1
Чекаю інформації.

Nazar - 30-3-2007 у 12:03

Ну ви напланували:o
Долина Нарцисів - це хуст - 110 км від Ужгорода, нарциси цвітуть (там) на прикінці травня, хоча все залежить від весни.
Маршрут пропоную такий:
Львів - перевал - з зупинками на вибір, як не як - всі Карпати, тому місць що сто метрів можна знайти гарних та вартих.
Далі Чинадійово. Там два місця - Палац Шерборна (санаторій Карпати) та Чинадієвський замок.
Мукачево - Замок Паланок, палац Ференца Ракоці, центральна частина.
Середнє - руїни замку Тамплієрів 11-13 ст. Дуже енергетичне місце.
Ужгород - стара частина місця, Замок - та й все, бо буде вже пізно.
Другий день - Невицьке, замок, та дорога у напрямку Берегово. Там по часу, якщо ще є - то на Виноградово. По дорозі ще будуть стоянки у Бене, Квасово (треба з'їхати з траси), Мужієво (руїни готичного храму ХІ-ХІІІст.). У Виноградво ночувати.
Далі - Виноградівський замок, Королево, і залишки замку, дорога до Хусту.
У Хусті також Замкова гора та старе місто + Долина нарцисів.

Demyan - 30-3-2007 у 12:26

Якщо хтось поїде з тих людей які були там і знають маршрути - буде добре. Є Такі?

Бо інакше - блукати і шукати якось не хочеться. Хочеться найбільше часу відпочити а не по карті їздити і плати бензин.

Ярема П. - 30-3-2007 у 12:33

Кльовий маршрут, я б ще додав в Берегово гейзер - купання в ньому.

Demyan - 30-3-2007 у 12:44

А є хтось хто знає той маршрут і може подлитися якоюсь картою?

Грицак Андрій - 30-3-2007 у 15:05

Я так поняв що провідником Nazar буде - якщо звісно підпишиться на поїздку

Грицак Андрій - 30-3-2007 у 15:09

І катта в нього є - судячи з попереднього

Demyan - 30-3-2007 у 15:17

Ага якщо підпишеться. Тому тут не виходило організовувати (навіть писав А. Пелещишин) правила побажання щодо зустрічей. Бо назначається зустріч - починається я тоді не можу я тоді не можу а я не хочу іти туди а я не хочу туди а я був там а я маю кращий варіант і т.д. В результаті нічого не виходить. Тим більше що люди тут не знайомі важко прийти до спільного рішення. А хтось хто не поїде але закине в форум повідомлення - щось типу а я знаю краще а я знаю як...і це баламутить людей.
В понеділок я кину що надумали ми, хоча маршрут вище згаданий мені подобається але як практично його реалізувати....

Юрій Сєров - 30-3-2007 у 15:25

Ще раз висловлю свою ідею в організації усіляких поїздок. Треба ставитися до цього і формулювати пропозицію наступним чином: "Ми, такого дня, в такій годині, їдемо (йдемо) туди-то, збираємося в такій-то годині. Хто хоче приєднуйтеся, є стільки-то місць" Приєднається хтось - добре, ні - то ні. Все.

Грицак Андрій - 30-3-2007 у 15:57

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Demyan
. Тим більше що люди тут не знайомі важко прийти до спільного рішення.




Так то не проблема - Львів місто не велике і кав'ярень є достатньо

Грицак Андрій - 30-3-2007 у 16:03

Мені теж сподобався маршрут який був запропонований (Nazar Почесний Академік) - А той хто зацікавлений гарно відпочити і побачити щось новеньке - завжди знайде час і можливість.

Demyan - 30-3-2007 у 16:03

Воно то так. Але тут я думаю троха інше бо тре дійсно слпанувати маршрут відповідно час, затрати....Якщо сказати там зустріч - а не відомо куди ми їдемо, хто підпишеться.
Наразі я розумію що всеодно куди і якщо поїдемо то є дві машини і 6 людей. а якщо прийде на зустріч ще 6-8 машин з людьми - вже виходить колона:). Також я мав досвід - коли раз знайомі їхали на москвичі, ми були на опелі. Чесно кажучи троха поганеньку було оскільки авто різного класу - розриватся не хотілося, ось і мучилия, хоча хотілося як мого швидше добиратися до спланованих місць, відповідно вийшла затримка з добиранням. А тут треба було якщо вирвишся - просто чекати або ж тягнутися...

Грицак Андрій - 30-3-2007 у 16:22

Моосквичів розсадимо - в мене ще 2 вільних місць буде і багажник великий на всякий випадок :lol:

Nazar - 31-3-2007 у 11:54

На мене розраховувати я б не рекомендував.
Їдьте самі, бо маршрут направду вартує поїздки туди.
Я можу лише допомогти з рекомендаціями по ньому, вказати де кращі дороги, бо їжжу щотижня (з рідкими винятками) - та й вибирати майже нема з чого, основна дорога - Київ-Чоп - ще наразі у відмінному стані, незважаючи вже на друге зимування. Та й до Стрия ще навіть не дороблена...
Мені подобаються незнайомі компанії, котрі згодом стають знайомими.

... а швидко їздити - небезпечно:)

Ярема П. - 1-4-2007 у 20:42

До Nazar і Demyan і решта: Ми повністю підписуємося на цей маршрут. Навіть якщо вийде так, що ви не поїдете - то ми їдемо самі по цьому маршруту вище. Нам це не в перший раз, коли збивається ніби команда, а в кінці кінців всі відлітають. Тому я зразу повідомляю - реально я можу це здійснити в проміжку 28 квітня - 5 травня. Фотоапарат, карти, машина, палатки, карімати, спальні мішки і т.д. є, але перевагу будемо надавати на ночівлі в когось або недорогому готелі. По приблизному маршруту ми хотіли їхати минулого року, але все зірвалося. Маршрут простий, єдине це проблеми з ночівкою.

Юрій Сєров - 1-4-2007 у 20:58

Хм... Повідомляйте будь-ласка, якщо будете мати вільні місця. Можливо хтось приєднається. Мені б дуже хотілося. ;)

Ярема П. - 1-4-2007 у 22:33

Ну нас трьох: я, дружина, і 5-місна машина:lol:

Грицак Андрій - 2-4-2007 у 08:06

Я так розумію вже є три бажаючих сім'ї.
Для ясності пропоную скласти списочок з якого буде ясно хто їде, скільки чоловік, дітей і кількість автівок. (скопіюй і допиши себе) Незнайомі компанії то класно - але гадаю, що всетаки прийдеться зустрітися за кілька днів до поїздки і всетаки обговорити марштут, час, і все остальне.

Заявка 1
Грицак Андрій, Галина дочка Настя -1 авто 5 місць. ICQ 247-047-744 ,тел 067-371-49-47

Всього: 3 чол 5 місць

Demyan - 2-4-2007 у 08:26

Зустрітися було б бажано.
Ми наразі одумаємо. Знайомий який би мав бути з нами (я дружина + знайомий та його машина) хоче більше в аквапарк. Менеш щось туди дуже не тягне, оскільки вже бував в аквапарках (щоправда не в Кракові) і якось не дуже хочеться, тим більше що це часу багато та й грошей набагато більше піде.
Тому наразі я, дружина (поки що без авто:) ).
Щодо ночівлі - пропоную варіант всетаки з гостиницею. Минулого року в Ужгороді Світанок - було десь в районі 80 грн за добу.
Щодо дати - пропоную виїзд 30 квітня (понеділок).

Грицак Андрій - 2-4-2007 у 08:40

Виїзджати краще в суботу з самого рання. На поїздку треба мінімум два дні. А понеділок може бути в декого робочим.

Demyan - 2-4-2007 у 08:45

Помоєму 28 (субота) переносять, тобто субота - робочий день, понеділок - вихідний. виходить 29,30 , 1 , 2 -вихідні.

Ярема П. - 2-4-2007 у 10:31

До Demyan: Щодо аквапарку підтримую, туди краще все таки їхати зимою - більший кайф.

Demyan - 4-4-2007 у 10:59

To: Грицак Андрій

Привіт. слухай я не знаю шо таке з аською...я зайшов потім вибило і не можу зайти ніяк (причому бачу то глобально - дуже в багатьох проблеми), а мобільний я дома забув:(. Бачу шо сьогодні блін знову не вийде здибатися....
Пишу в приват (U2U) теж вибиває якусь помилку. Як прочитаєш то пиши сюди. бо інакшого звязку не бачу...

Грицак Андрій - 4-4-2007 у 13:55

На паску погода не льотна - накрилося відкриття сезону

Грицак Андрій - 16-4-2007 у 13:14

Привіт всім.
Не загорами поїздка по обговореному маршруту.
Коли зустрічаємось для обговорення деталей?????