Форум Рідного Міста

Допоможіть спланувати подорож Вінниця-Львів-Краків

Федченко Костянтин - 16-4-2007 у 07:57

Шановні!
Плануємо в травні (9-15) разом з жінкою трохи розвіятись.
Жінка хотіла десь за кордон, а я запропонував таке:
1. Два дні у Львові.
2. Два дні у Кракові.
3. Як вже зовсім неймовірне два дні у Празі (про те, це мабуть в наступний раз).
Так от, чи не могли б ви допомогти з вибіром хотелю у Львові (а якщо є інформація так і у Кракові) та вибіром якісного туристичного гіда у Львові.
Про хотель: бажано щоб був ближче до центру, але якщо є якісний хотель в іншому місці, і по співвідношенню ціна якість він кращий, то не складе проблем проїхати 20-30 хвилин на трамваї.
Тургід бажано якісний.
І на останок може знаєте які варіанти є добратись зі Львова до Кракова, крім власного автомобілю (ну не хочу я пиляти 350 км з Вінниці до Львову, потім стількиж до Кракова та й таможня, кордони, коротше кажучи цей варіант мене не влаштовує).
На перед всім дякую.

Ярема П. - 16-4-2007 у 08:56

Колись була на форумі була тема про мову, здалося б Вам повиправляти русизми і помилки в пості.

Щодо Кракова: їхати можна автобусом прямо з Стрийського автовокзалу до Кракова, автобус від'їжджає 22.00, десь біля 7 ранку він в Кракові. Забронювати квиток можна на http://bus.com.ua. Щодо готелів і решта, дивитися сюди: http://misto.ridne.net/viewthread.php?tid=5297. Можна й інакше, маршруткою з головного вокзалу до Шегинь (8-10 гривень), там пішечки перейти кордон, маршруткою з кордону до Перемишля (2 злотих), і там поїздом до Кракова (біля 45 злотих) (розклад на http://pkp.com.pl). Приємного відпочинку.

Demyan - 16-4-2007 у 09:30

На мій погляд - якщо їхати на таку к-ть днів, краще взяти путьовку скажімо в Угорщину. Самому їхати щей пару днів там пару там, щей привязуватися до транспорту, та якщо не знаєте маршрутів -важко відпочити та ще й побувати всюди...просто можете не побачити самі всіх хороших місць, знову ж таки бігати шукати гідів...це вже екстрім :)
Приїжаєте до Львова (готель - залежно яку суму хочете викинути, можна навіть просто квартиру зняти) гуляєте, а далі по путівці. Окрім того якщов польщу треба всеодно робити візу через фірму (за такий термін самі не зробите).
Турфірма - я завжди користуюся Пірамідою-туром.

Ярема П. - 16-4-2007 у 10:10

Згоден з тим, краще при такому темпі брати путівку - всюди возять, і менше нервів пов'язаних з пересуванням. А в гроші влітаєш майже ті самі.

Юрій Сєров - 16-4-2007 у 11:10

Я б розбив таку поїздку на 2. Окремо до Львова (можна ще по замках навколо Львова), і окремо до Кракова. А то більше намучитеся в транспортах, ніж відпочинете і щось побачите.

Федченко Костянтин - 16-4-2007 у 12:37

На мій погляд - якщо їхати на таку к-ть днів, краще взяти путьовку скажімо в Угорщину. Самому їхати щей пару днів там пару там, щей привязуватися до транспорту, та якщо не знаєте маршрутів -важко відпочити та ще й побувати всюди...просто можете не побачити самі всіх хороших місць, знову ж таки бігати шукати гідів...це вже екстрім

Завжди саме так і робили, тобто іздили ч/з турфірму.
Але всі мої знайомі пропонують їзди самостійно, мотивуючи це тим, що нема ніяких проблем з хотелем. Тобто що вибрав те й отримав, тай ти є власником свого часу. Ну напрклад сподобалось у Львові залишився ще на добу.

Demyan - 16-4-2007 у 12:42

не згідний. Адже може бути ситуація що і не буде місця (наприклад конференція в цьому готелі)...а ти приїхав ввечері з сумками...
Я вважаю що будь-які подорожі тре планувати. Не знаю які знайомі так пропонують але я багато вже їздив (з палатками і так просто без планів теж) - скажу що найкраще робити через фірми де в тебе є гарантія того що відпочинеш, ніпрощо не дбаєш, побачиш місця і т.д.
Згідний що якщо їхати в болгарію або в чорногорію - токраще добратися а потім шукати собі місце. Але їдучи в Єгипет чи в туреччину - просто буде вам мінінгіт і не відпочинете. Щождо екскурсійного туру - я вважаю теж краще вже планувати а не їздити тяп ляп.