Форум Рідного Міста

Ваше ставлення до БАДів?

Олена Чижик - 6-5-2007 у 12:44

Багато читаю літератури і всюди йдеться про те, що зараз люди харчуються неправильно, рафінованою, тобто достатньо переробленою їжею, у якій залишається мінімум корисних речовин і організм отримується токсинами, бо така їжа погано перетравлюється і т.д. А от якщо вживати біологічно активні добавки, то ми цим допоможемо організму. Як ви думаєте, чи вірно це? Якщо так, то які ви вживаєте препарати, себто БАДи?

Рост - 6-5-2007 у 13:04

Це в стилі нинішнього цивілізованого життя. Наїстися рафінованої їжі, заїсти біологічно активними добавками, потім запити якоюсь таблеткою, щоб нормалізувати травлення... Оленко, ви ж не в центрі Нью-Йорка живете, де на сотні миль нема грядочки з цибулею, петрушкою, редискою, домашніми огірочками... Не думаю, що в Тернополі з цим хоч якась проблема. Нащо вам то?

Hanor Narasson - 6-5-2007 у 21:21

Росте, а може то Ternopil in Utah ? :o :lol:

Рост - 6-5-2007 у 22:52

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Hanor Narasson
Росте, а може то Ternopil in Utah ? :o :lol:

Я про це не подумав :)

Олена Чижик - 7-5-2007 у 11:16

Мене цікавила ваша думка, а не критика. На рахунок цибульки з грядки при дорозі я б посперечалася:(

Вікторія Котлярова - 7-5-2007 у 11:51

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Олена Чижик
Мене цікавила ваша думка, а не критика. На рахунок цибульки з грядки при дорозі я б посперечалася:(


В свій час багато читала про БАДи, навіть деякі купила на пробу. В результаті перешла на БАДи натурального виробництва. Кожного ранку їм півчайної ложки бджолиного пилку (не пам"ятаю, як правильно називається, такий ніби гранульований :)), випиваю десертну ложку оливкової олії і з"їдаю трошечки клітковини з морозником (єдине з фабричних БАДів).

Відчуваю себе просто супер, ніяких проблем з травленням і самопочуттям :)

Галина Лев - 8-5-2007 у 16:27

Заздрю щодо олії. Я не можу ковтнути олію, хоча залюбки попила б. Хай би почали її в капсулах робити.:)

Юрій Сєров - 8-5-2007 у 16:37

В капсулах є рибячий жир, але я не знаю чи він є БАДом.

Вікторія Котлярова - 8-5-2007 у 16:43

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Галина Лев
Заздрю щодо олії. Я не можу ковтнути олію, хоча залюбки попила б. Хай би почали її в капсулах робити.:)


я соняшникову теж пити не можу, а оливкову нормально. Щоправда, гіркувата трошки, але ложку випити можу :)

Галина Лев - 8-5-2007 у 18:18

Так, риб'яче сало теж є бадом. Тепер все бади. Він же там не в первинному вигляді, а лише все найкраще з нього.

Dmy - 8-5-2007 у 20:22

Цитата:
випиваю десертну ложку оливкової олії...
Відчуваю себе просто супер, ніяких проблем з травленням і самопочуттям...

Заздрю щодо олії. Я не можу ковтнути олію, хоча залюбки попила б. Хай би почали її в капсулах робити...

я соняшникову теж пити не можу, а оливкову нормально. Щоправда, гіркувата трошки...

Так, риб'яче сало теж є бадом. Тепер все бади...

А чи пиво, раптом, не є БАДом? Бо дуже симптоми схожи:
1) трішки гіркувате;
2) роблять, щоправда, не в капсулах, але майже - в герметичних банках;
3) випиваю банку і відчуваю себе просто супер - жодних проблем із травленням і самопочуттям.

Hanor Narasson - 8-5-2007 у 21:16

Характерна для БАДи ознака - закынчення назви на "-це" :saint:

Hanor Narasson - 8-5-2007 у 21:48

Моя дружина прочитала цей тред і щиро посміялася. Вона провізор і трохи на тому знається:lol:

Отож - БАДи придумали торгівці (щодо їх національностей існують розмаїті думки :saint: ).

В ґрунті речі більшість харчових продуктів є БАДами, оскільки містять вітаміни і мікроелементи. Однак зрозуміло, що морква (вітамін А) - ще прозаїчно, :lol: дурних грошей на тому не заробити. Так само, як на пивних дріжджах чи трані (рибячому жирі). Інша річ - акулячий хрящ :cool: - це готично! :lol:

Оскільки акулячий хрящ - це раритас майже такий самий, як мозок (с) "сержанта Петренка - четверо дітей" :baddevil: (це ж скільки їх треба на одну таблетку!) :lol: , то коштує він відповідно. Але для того, щоб довести, що це лікарський препарат, і помічний він не тільки для кишені продавця :P потрібно провести дослідження, а це справа не легка і коштовна. От крамарі й придумали БАДи, щоб то все не бадати :D , а гроші в кишеню покласти.
Підсумовуючи: БАДи - це найзвичайніші харчові продукти :o

2 Олена Чижик: правильно харчуватися - значно дешевше без БАДів у піґулках.

2 Dmy Пиво буде БАДом тільки для тих у кого є відповідно великий живіт для пива, бо дози мають бути відповідні. :lol:

Рост - 8-5-2007 у 22:05

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Hanor Narasson
Характерна для БАДи ознака - закынчення назви на "-це" :saint:

О! Пивце! :lol:

Hanor Narasson - 9-5-2007 у 19:07

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Рост
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Hanor Narasson
Характерна для БАДи ознака - закынчення назви на "-це" :saint:

О! Пивце! :lol:


Але має бути відповідного розміру черевце! :D

Dmy - 14-5-2007 у 18:10

Цитата:
- Характерна для БАДи ознака - закынчення назви на "-це" :saint:
- О! Пивце! :lol:
- Але має бути відповідного розміру черевце! :D

Пиво буде БАДом тільки для тих у кого є відповідно великий живіт для пива, бо дози мають бути відповідні...

Не все так смурно.
"Вітамін "Це" можна приймати гомеопатичними дозами: 1-1,5 літри за добу, не більше. Врешті, "Це" ж лікування, а не п'янство.

Настя Панів - 22-3-2011 у 12:18

чула про БАДи не дуже хороші речі по телебаченню. Але чомусь скаладається враження, що то замовляють сюжети, щоб люди йшли в аптеки , а не підтримували організм самі. Звичайно, є випадки, коли без лікарського втручання- ніяк, але нащо, наприклад, коли насмарк, відразу купувати в аптеці штучні препарати.
Зараз сама почала пити вітамінний комплекс, який не є лікарським препаратом, і дітям своїм даю. :rolleyes:

Аліна Петрів - 9-11-2014 у 16:46

Цитата: Початково розміщене учасником Олена Чижик  
Багато читаю літератури і всюди йдеться про те, що зараз люди харчуються неправильно, рафінованою, тобто достатньо переробленою їжею, у якій залишається мінімум корисних речовин і організм отримується токсинами, бо така їжа погано перетравлюється і т.д. А от якщо вживати біологічно активні добавки, то ми цим допоможемо організму. Як ви думаєте, чи вірно це? Якщо так, то які ви вживаєте препарати, себто БАДи?


Це вірно і не вірно! Чому?
Те що сьогоднішні методи вирощування рослин та тварин відрізняються від тих які використовували наші діди - це факт. Тому мікроелементів, вітамінів, корисних речовин набагато менше. І більше гербіцидів, та іншої отрути.
Тому організм треба чистити від ядів, а корисні речовини вживати додатково. В цивілізованому світі виробляють спеціальну оздоровчу продукцію -БАД -біологічно активна добавка. Первина назва біологічно активна речовина, тобто речовина яка активно приймає участь в обміні речовип і є натуральною.
Сьогодні на рику України під Бадом продаються:
1. Ліки (алопатія) які не пройшли потрібної перевірки і медичного дослідження. В Україні БАДи не є обовязковими для сертифікації. Тому виробники таких ліків, користь яких не підтверджена і не відомі побічні ефекти, маркують свій продукт як БАД. Це підтвертидь будь - який думаючий провізор або медичний торговий представник.
2. Фітоприпарати: збір трав, квітів, ягід, коріння..., які продаються у формі таблеток, капсул, чаїв... - Це непогані, як правило, продукти. Але рослини з яких зроблені ці препарати містять не одну складову - це коктель речовин. Одна складова є корисною для одного органу інша може бути шкідливою для іншого органу. Наприклад: Часник є корисним імуномодулятором, але тому у кого язва, або проблеми з серцем вживати його можна в обмеженій кількості.
3. Істиний БАД виготовлений із натуральної серовини рослиного, тваринрго... походження з використанням новітніх технологій, за допомогою яких з коктелю речовин відокремлюються корисні від тих які можуть дати побічний ефект.
При виборі БАД потрібно звертати увагу на:
1)рецептуру по якій виготовлений БАД (хоча переважно виробники стверджують, що виготовлений по рецептам тибетської медицини. Цікаво де взяли ці рецепти Український, Російський чи Американський виробники. І чи всі секрети вони знають).
2) Новітні технології виробництва. ( Чи є вони на теренах СНГ?)
3) Сировина
4) Чи офіційно зареєстровані
Якість завжди підтверджується міжнародними сертифікатами: ISO 9001, 9002, GMP, FDA..., та чи виробник вирішив добровільно пересертифікувати в Українських структурах.
Можливоце не всі критерії... Але вони при необхідності допоможуть вибрати Біологічно Активну Добавку яка буде корисною і не буде мати побічний ефект на Ваш організм.

Ирина Карбенина - 20-12-2014 у 02:37

По моему лучше пить различные витаминные комплексы как тут http://dska.com.ua/ru/katalog/vitaminni-kompleksy_dlya-vsikh_vitaminy/ чем травится не понятного происхождения БАДами, столько ужасов про них рассказывают(((

Варуна Мітра - 1-11-2017 у 21:15

Про БАД номер 1 для організму кожної людини. Хочу висловити деякі думки для широкої громадскості. У будь-якої хворої людини розбалансована робота органів і систем організму. Це всім відомо. А що є тим стрижнем, який тримає організм в нормальному стані? Це є молекулярна біохемія і біофізика енергетики клітин. Біохемічні життєві реакції проходить в організмі, в якому повинні бути визначені строгі електрохемічні параметри. Це три параметри: рН середовища (кисле ли лужну), рЕ [в мілівольтах] - окиснювально-відновлювальний потенціал (ОВП) і R [вимірюють в Ом*м] - питомий опір рідинного середовища. Для кожної системи організму відомі межі значень цих параметрів (перш за все це кров, слина, сеча, лімфа). У хворої людини всі три електрохемічних параметри дуже змінені. Тоді питання: а чи допоможуть фармакологічні препарати хворій людині, якщо її електрохемічні параметри рідинних середовищ далекі від норми? Відповідь очевидна - ні, не допоможуть, бо самі системи поза нормою. Тоді виникає друге питання: а чи не можна підтягнути ці три електрохемічні параметри рН, рЕ, R до їх нормальних значень? Відповідь така: МОЖНА!!! Але, на жаль, офіційна медицина цього не робить взагалі!! А сьогодні це легко зробити. Головне - це інжектувати в воду зайві електрони і тоді її ОВП стає з дуже великим від'ємним ОВП, аж до рЕ = -700 мВ (продукти харчування і питна вода з крану чи пластикових пляшок мають рЕ = +100 до + 400 мВ -- це закиснені продукти). Лише свіжі овочі і городина (органічні!) мають ОВП на рівні -20 до -70 мВ. А які величини ОВП для організму в нормальному стані? Еритроцити на поверхні мають -20 мВ (а у хворих на рак еритроцити мають позитивний заряд на поверхі - це дані з моєї наукової роботи). В кишковику у 12-палої кишки ОВП дорівнює -20 мВ, а до товстого кишковика цей показник спадає до величини -200 мВ. В хворих всі ці показники збити геть. Але вживання води з ОВП -700 мВ означає, що ми швидко приводимо всі системи оранізму до норамильних показників по трьох електрохемічних параметрах рН, рЕ, R. Крім того, зайві електрони нейтралізують численні радикали, які мають позитивний заряд. Нарешті, відкривається ще один цікавий момент при наявності великої кількості вільних електронів в тканинах органів, а саме, органела мітохондрія, яка присутня в будь-якій живій клітині, починає активно виробляти молекули АТФ (аденозинтрифосфат). Ці молекули в нашому оганізмі - це аналог грошей в людському суспільтві. Наприклад, якщо ви маєте помешкання, яке геть "убите" і потребує ремонту і нових меблів, то ви можете його обладнати коли у вас є гроші. Чим більше грошей, тим краще ви обладнаєте своє помешкання. Так само і в організмі: чим більше є вільних електронів, тим активніше мітохондрія виробляє АТФ. АТФ розлітаються по всьому організму і розщеплюючись на аденозин і фосфор віддають в хемічні реакції свою енергію (0,43 електрон-вольта). Всі реакції в організімі проходять за участі АТФ. Чим більше кількість АТФ, тим більше виробляє підшлункова залоза інсуліну, жовчний міхур - здоровї жовчі і т.д. Так само і з імунною свстемою - при наявності великої кількості АТФ організм набуває сили для боротьби з інфекцією і має здатність до самовідновлення і одужання... Як інжектувати вільні елекрони в воду? Є природні мінерали на які за допогою певних дій "пришивають" електрони; потрапляючи в воду порошинки з електонами віддають ці елекрони в воду. Першим, хто винайшов такий спосіб інжекції електронів був американський науковець Патрік Фленаган (кінець 1980-х). Він назвав свій препарат "мікрогідрин". В Німеччині випускають "наногідрид". Українські науковці розробили свій препарат на основі цеолітової глини (отже, він є ще й сильний сорбент!), це препарат ГідридFortis. Ці три препарати можна назвати БАДами поіфункціональної дії. До західних препаратів є певні зауваження - вони можуть викликати алергію в доволі чималої кількості пацієнтів. Український аналог виглядає, як найбільш досконалий, він не має протипоказань і побічних реакцій. ОТЖЕ, коли організму створені комфортні умови аби він був здоровий (а названі преапрати - то не фармакологічні ліки, це антиоксиданти і генератори енергетики клітин організму), то організм значно легше буде вилікувати навіть від найтяжчих недугів. Отже, перш ніж лікувати організм (тобто, перед тим, як звертатись до медиків), треба привести до норми електрохемічні показники рН, рЕ, R (а вони й досі є поза увагою сучасної медицини!). Отакий маємо парадокс... Але якщо ми приведемо до норми показники рН, рЕ, R то чи треба нам буде тоді звертатись до лікарів? То може треба почати впроваджувати наукові знання з біологічної хемії і біофізики та енергетики клітини в широкі маси населення? Адже тоді достатно буде лише вживати БАДи, які генерують електрони в питну воду, і цього буде достатньо аби тримати організм в стані автопілоту до природних законів Простору, тобто, в стані абсолютного здоров'я.

Оксана Лінкова - 19-3-2018 у 16:47

Нещодавно зустріла знайому, вона ходить в гербалайф. "Промивала мені мозок" своїми продуктами здорового харчування. Це ж також Бади?

Оксана Лінкова - 16-7-2018 у 16:41

Зараз Бадами називають все і вітамінні комплекси, і гербалайф і т.п. Що стосується вітамінів, то їх потрібно пити періодично, так як ми не отримуємо з їжею достатню кількість вітамінів та мінералів. Особливо з тією їжею, що пропонують нам супермаркети, де повно консервантів та інших шкідливих речовин. Виняток складає тільки органічна їжа, та правильний раціон. Тож, як на мене, так купуйте органічні продукти в спеціальних магазинах, та їжте корисну їжу. І ніякі бади не потрібні взагалі.