Форум Рідного Міста

Не так тії воріженьки, як добріїї люди...

Тарас Сорока - 8-6-2007 у 18:20

ГРОШІ НА УКРАЇНСЬКУ МОВУ І КУЛЬТУРУ – В НЕБО І НА ВІТЕР...
Конгрес українців Севастополя нещодавно отримав відповідь на свій запит до міської державної адміністрації про використання державних коштів у сумі 9 мільйонів гривень, які були виділені в 2006 р. відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 469 від 10 квітня 2006 року для розвитку та підтримки української культури, забезпечення функціонування української мови в усіх сферах громадського життя міста.

Не так тії воріженьки, як добріїї люди...
http://svitlytsia.crimea.ua/?section=article&artID=4821

шоб знали....

tysovska - 11-6-2007 у 09:47

Чому мене не дивує ця ситуація? :rolleyes:

Demyan - 11-6-2007 у 09:54

Шось тем зовсім не зрозуміла - заголовок один суть інша.

Ярема П. - 11-6-2007 у 18:55

Мені щось абсолютно не смішно з статті.

Demyan - 12-6-2007 у 08:28

А мені взагалі це все надоїло. Я не захищаю мову...але. Наприклад в матчі футболу Динамо карпати на футболках охоронців було написано Security FC Dynamo Kiev. Щось ніхто не звертає увагу, всім подобається. А це повний брєд. Якби було написано по російськи - всі почали б кричати мол що це де укр мова. А так все нормально, англійська - наша рідна можемо писати нею.
Тому доки не буде чітко закінчена ворожнеча між російською мовою і українською, а буде акцент саме на укр. мову, мені буде всеодно і я буду сприймати і рос. і англ і укр. нормально.

Dmy - 12-6-2007 у 12:20

Ми вже стільки тут розводилися про мову, що влом знову починати. Але головна теза, яка не дозволяє погодитися з Демьяном, але дозволяє пояснити, чому "ніхто не звертає увагу" (хоча "всім подобається" - це очевидне перебільшення + логічне протииріччя: як може подобатися те, на що не звертаєш уваги?) полягає в такому.
Наразі на мовному полі України є тільки 2 більш-менш потужні гравці: українська (внаслідок певних історичних обставин дещо слабший) та російська (дещо сильніший). Решта (англійська, польська, китайська, канадська, швайцарська, квебекська, папуановогвінейська ...) - дрібнота, яка цим двом практично не заважає. Тому на македонську мовну загрозу ніхто особливої уваги не звертає, а от на російську - навпаки.

Але у статті навіть не про мову, як таку, йдеться. Там очевидне нецільове використання коштів, що є злочином, принаймні адміністративним.

Demyan - 12-6-2007 у 13:12

Чого не стосується, якраз в прикладі я дав увагу - що там на фотографіях є російська мова - і відразу підняли питання мови і грошей.
В матчі, який транслювали по Україні - на футболках був англомовний напис (за словами вашими ця мова не має впливу) а я якраз показую який вплив і вона має - невже не було грошей на футболки з написом Охоронець? Проте ніхто уваги не звернув - бо це не російська. Це просто принцип а не питання підняти українську мову.
Щодо англійської - подивіться на товари звичайні дуже багато на англійській і висловиів в нас багато - про це дане питання нікого не цікавить всі чомусь зосередились на рос. мові.